Esimin gida harcamalari

Bırak işte adam evine düşkün ki alıyor. Almasa bu sefer cimri diye ağlarsınız. Benim eşimde aynı hep hazırcı. Ve 95 kilo tosun tosun. :) evine sana harcamasinda anasına para mi göndersin ne istiyosun:)

👍👍
Valla kilosun 70 TL ye olan kaliteli baklava mı kaldı ? Bahsettiği fiyatlar ucuz bile hatta .
Bir de adam komposto yada evde yapılan meyve suyu içmek zorunda değil .Zararlı olabilir ama belki kola seviyor .Ben bu kadar müdahaleyi yanlış buluyorum .

Konu sahibi açtı konuyu gitti. Biz de konuşuyoruz burda kendi kendimize işte😂

İyi aksamlar. Eşim bana göre fazlaca harcama yapıyor. Özellikle hazır gıdalara bayılır. Evde komposto şu bu içecek var. Gider hazır içecek alır. Gecen degsiik bi icecek almis hic icemedik ici bildigin glikoz surubu ve boya yazıyor üstünde.
Şimdi ramazan ayındayız diye ilk gün tatlı baklava almış 70 liraya o bitti bugün yine almış. Birlikte yeriz dedim diyor.
Yine geçen yemek yapma sipariş veriyim dedi 150 tllklahmacun kebap vs aldık. Bıkac gün sonra yine sipariş verelim der. Ben onun canı istemiştir diye bsy demiyorum.
Bir de evde iki kişiyiz.4 kişilik aile kadsr gıda harcaması yapıyoruz. Ben eve sebze meyve et almayalım demiyorum ama eşim hazır şeylere düşkün
Esimin kilosu fazla 86 kilo benim de boyuma göre fazla kilom 65.
sağlıksız geliyor bunlar ve maddi olarak bana göre fazlaca.

150 liralık lahmacun ve kebap alan eş:rolleyes: Allah bana da nasip eder inşallah:KK49:

Kola, meyve suyu vs. Paketli gıdalar konusunda haklısınız ama ben asıl salgın varken bu kadar sık dışardan yiyecek almanıza şaşırdım. 2 aydır ilk defa önceki gün hazır bir şey aldık, artık rüyalarımda bile fıstıklı baklava açtığım için. Onu da şerbetiyle beraber fırında kaynattım resmen Allah affetsin 😂 Biraz mundar oldu ama nefsimi körledi işte. Evde en az ölçüyle bile yapsam günlerce sürünür bizde.

Her gün lahmacun, kebap, baklava yenmez bana göre de ama adam seviyor demek ki ne yapabilirsiniz ki en fazla?

Demekki maddi olarak iyi durumdasiniz,zira asgari ücreti hic soylemiyorum bile ama memur maasiyla bu solediklerinizi hemen hergun almak pek mumkun degil

Dışardan yemek harbiden de cüzdan düşmanı bir durum..Ben de bayılırdım kebap olsun,fast food olsun dışardan yemeye..Şu virüs belasına bıraktım sipariş vermeyi ,her şeyi evde yapıoruz (künefe bile yaptım haha) ve acayip kara geçtim..Bildiğin param dışardan yemeye gidiomuş.Amaa bana para battığı için gittim perde,masa takımı vs.aldım o ayrı :KK70:

Bence çok yapabileceğiniz bir durum yok.Kocanız çocuk değil ki izin vermeyesiniz.Sadece durumu izah edip sınırlandırma talep edebilirsiniz.Misal haftada en fazla 2 gün dışardan alalım,paramız cebimize kalsın ne dersin gibisinden..

Olmazda da iyi yönünden bakmaya çalışın.En azından eşiniz cimri değil. Annemin eski kocası buzdolabındaki yumurtaları sayarmış, yenip yenmediğini anlamak için:) Maddi olarak sizi çok etkilemiosa kasmayın.Afiyet olsun:)
Biz de kara gectik siparişi kesince.

Ay ben markete fırına gitmemek için ekmeği bile evde yapıyorum eşiniz atın ölümü arpadan felsefesini benimsemiş galiba tövbeler olsun 🤭 yediklerinin normal zamanda sağlıksız olması ve gereksiz maddi külfet olması dışında dışardan elle yapılan lahmacun falan almak çok riskli değil mi ya? Bence ona deyin ki geçen biri hazır çiğ köfte almış korona olmuş Allah korusun almayalım artık bir süre evde bir şeyler yapalım deyin. Belki korkar da vazgeçer :KK53:

İyi aksamlar. Eşim bana göre fazlaca harcama yapıyor. Özellikle hazır gıdalara bayılır. Evde komposto şu bu içecek var. Gider hazır içecek alır. Gecen degsiik bi icecek almis hic icemedik ici bildigin glikoz surubu ve boya yazıyor üstünde.
Şimdi ramazan ayındayız diye ilk gün tatlı baklava almış 70 liraya o bitti bugün yine almış. Birlikte yeriz dedim diyor.
Yine geçen yemek yapma sipariş veriyim dedi 150 tllklahmacun kebap vs aldık. Bıkac gün sonra yine sipariş verelim der. Ben onun canı istemiştir diye bsy demiyorum.
Bir de evde iki kişiyiz.4 kişilik aile kadsr gıda harcaması yapıyoruz. Ben eve sebze meyve et almayalım demiyorum ama eşim hazır şeylere düşkün
Kaç yaşında adam huyunu degiştiremezsiniz. Tabi eğer bu olay yeni başladıysa geçicidir sıkıntı yapmayın. Belli ki adam harcamayı seviyor. Böyle konularda en iyi çözüm borca girmektir. Ev araba ne olursa. Genellikle de işe yarar. Adam harcamayı bırakıp ayın sonunu getirmeye odaklanır :KK70: Tecrübeyle sabit:KK66:

Ben maddi acidan butcenizde cok sorun yaratmiyorsa bile saglik acisindan surekli baklava almasini falan istemezdim. Ayda bir neyse de birkac gunde bir cok fazla benim icin. Bunu acikca esinizle konusabilmelisiniz diye dusunuyorum, ben olsam ikinci baklava kutusunu aldiginda konusurdum.

Disaridan yemek soylemek ile ilgili birkac yorum okudum ama virus mide asidinde canli kalmiyor. Disaridan gelen yiyecegi kutusundan cikartip tabaga alip, ellerinizi guzelce yikayip yemenin bir sakincasi yok. Kimsenin yemek yerken yemege dokundugu eliyle burnuna falan dokunmadigini varsayiyorum :) Asya ulkelerinin cogunda, benim yasadigim ulke dahil, evde yemek yapma kulturu yok. Bazi evlerde mutfak bile yok. Ev yemegi satan yanyana minik restaurantlardan olusan, saglikli ve inanilmaz uygun fiyatli olan yemek yerleri var. Lokal insanlar oradan yiyor. O sebeple 1 hazirana kadar hepimiz evdeyiz ama onlar calisiyor, insanlar da hala gidip yemek aliyorlar her gun. Benim kocam asya yemeklerini sevmedigi icin biz hep evde yemek yapiyoruz ama maddi olarak kesinlikle zarardayiz cunku marketler cok daha pahali:)

Ay bacım seni çok iyi anlıyorum. Gitmiş bugün um kurabiyesi almış gelmiş sevmezsin ki dedim olsun bi tane yerim diyor. Bir tane yemek için koca paket mi alınır. Ben artık cipsten soğudum deyip 4 paket cips alır. Bunlar en küçüğü. Zannetmeyin ki obur bi adam yoo kuş kdar yer ama saçma sapan şeyler alır. Ha bir de azıcık üşüse üstünü giymek yerine elektrik sobasını yarınlar yokmuş gibi yakar.

Yemekten kismayin
Eger bütcenizi sarsmiyorsa ve abartmadan disardan yemek bana göre sorun degil..
Sizin probleminize gelince….
Öncelikle Adam disari yemeklerini seviyorsa sizde ona göre pisirebilirsiniz. Köfte- patates; pizza- hamburger- hot dog- Lahmacun ilk anda aklima gelinler….
Markete ya da pazara kisaca alisverise birlikte cikabilirsiniz. Yanliz bu durumda her aldigi seye müdehale ederek degil. Birakin doldursun alisveris arabasini hatta sizde doldurun, ama kasaya gelmeden Tatli dille hayatim sanki bunlar cok oldu simdi yiyemezsek israf yazik diyerek bazi seyleri geri birakin.
Benim esimde alisverise yanliz gidince abartir di. Iki kisi icin 4 kilo patlican almisligi var. Hala temizlik malzemesi vs alicaksa koliyle alir. Cips, seker vs paket paket alinir.
Ancak ben artik markete yanliz yollamiyorum, aldiklarini kasaya girmeden kontrol ediyorum, tekbasina alisverise gidecekse tam olarak ne istiyorsam onu söylüyorum, arada kacan bikac seye de göz yumuyorum.

Siz sevdiği şeyleri evde yapsanız belki dışarısı cazip gelmeyecek.
Ben geçen akşam evde lahmacun yaptım.
Eşim bayıldı, bunu bir daha yapalım deyip duruyor.
Pizzayı da kendim yaparım dışarıdakine taş çıkarır valla :)
Hani hem sağlıklı olur, hem bütçenizi sarsmaz bence.
Ay lahmacunu nasıl yaptınız, son zamanda canım istiyor ama dışardan yemek söylemek bile tedirgin ediyor. İnternette bir çok tarif var ama denenmiş tarif herzaman makbuldür.

Eşimi okudum sanki ya bu kadar olmaz birebir aynı. Sizi anlıyorum. Çözüm de yok bunlar böyle. Ben kızsam gider dışarda yer gizlice. O yüzden ben de yiyorum :KK70:

X