Esimin gida harcamalari

Hazir gidalari fazla fazla almasini engelleyin tabi. En iyisi ayran, maden suyu. Hem sagliga hem butceye zarar oteki turlu

Kocasını ve sağlığını düşünmesini neresi ilginç
Baskı yapamaz ama daha sağlıklı beslenmeyi önerebilir

Adam bilmiyor mudur sizce bunu?
Bakın az önce erkek arkadaşım iftar sofrasından kalktı, hemen peşinden cips yedi. Onun poşetini atmaya mutfağa gitti, elinde dondurmayla geldi.

Koskoca adama sağlıklı beslenmeyi ben mi öğreteceğim yani? Kalkıp “aşkım ne kadar dengesiz besleniyorsun” dersem çok ayıp olmaz mı? Kaba olmaz mı? “Sen kendini düşünemiyorsun, aptalsın, akılsızsın, ben annen rolüne gireyim de sana nasihat vereyim, sen akıl edemiyorsun” demek anlamına gelmez mi?

Tek sorunu buysa elleşmeyin bence.Annemde koli koli abur cubur alır ikimiz yeriz.Babam bir kez ya bunlar sağlıksız daha az mı alsak diyecek oldu annemin gazabını üstüne çekti o günden beri ses çıkarmaz

Vallahi ben her şeyi evde yapıyorum ama bugün markete gittim geldim 200 tl'lik alışveriş yaptım. Hiç biri gereksiz değil. Peynir, domates, sebze, süt, yağ, pirinç falan. Nereye gidiyor bu para? Ve pazartesi onların hepsimş bitirmiş olacağız. Yani bazen dışardan söylesek daha ucuz olacak diyorum. Güllaç yaptım mesela 3 kilo süt, 500 gr fındık içi, güllaç yaprağı, gül suyu, şeker. Bir orta boy borcam 70 liraya falan patladı. Dışardan söyler yerdim 1 dilim..
Bu arada biz bir kebap sofrasından 180 TL ye falan kalkarız. %75'ini nişanlım yer. Az önce güllaç yemekten mide fesatı geçirdi koltukta inliyor.

Burada kilo alan eşinden şikayetçi hanımlarada kocan sana saygı duymuyor
Görünüşünü ve vücudunu önemsemiyor deniyor aynı zamanda
Hangi bakımdan bakacağız olaya
Ben hiç yemesin kadın harcamaları eline alıp kocasının tabağına versin demedim adam sevdiği şeyleri daha az aralıklarla alsın dedim
Siz geldiniz parladınız yok adamın parası var yemeyecek mi diye?
Neyi tartışmaya çalışıyorsunuz onuda bilmiyorum

Aslında sevdiklerimizin iyiliği için tavsiyelerde, eleştirilerde bulunabilmeliyiz.
İlerde sağlıksız beslenmeden ötürü ciddi bir rahatsızlığı çıksa hep birlikte üzüleceğiz sonuçta.

Benim de çok yanlış beslenme alışkanlıklarım var, vücudumda fazla kilolar.
Akılsızlıktan değil, bile bile yapıyorum, bana haz veren yiyeceklerden kopamıyorum.
Yemek yemek beni aşırı mutlu ediyor.
Ama eşim bana yardımcı olsaydı eğer daha sağlıklı yaşama adına gerçekten mutlu olurdum.

Bu açıdan yaklaşsak daha doğru olur.

Ama ben olsam ortada buluşmak adına evde yakın lezzete ulaşmak adına uğraş verir,
hazır gıdadan soğutmaya çalışırdım öncelikle. :)

70 tl lik baklava nasıl bir akşamda bitti de ertesi akşama yenisi alındı anlamadım ne kadar yiyorsunuz ya da 2 kişilik kebap nasıl 150 tl tutuyor.Bütçeyi sarsmıyor sürekli olmuyorsa göz yumulabilir canı istemiştir almıştır içecek

Fiyatlar uçuk değil,bütçenizi aşmıyorsanız bence sorun yok. Zaten biyere çıkamıyoruz evde istediğimizi yiyelim bari :)
Baklavaya 70 tl bence makul bu arada, 2 dilim güllaç alıp 50 küsür tl ödedim bugün.. Hayat pahalı

şahsen ben kahvaltıda bile kebap yiyebilirim ahaha..

evet, kaliteli et ürünü kullanan, baklavaya fruktoz şurubunu basmayan yerde fiyatlar yüksek. ben yeniköyde emek mantı'dan el yapımı baklava aldım birkaç ay önce, en küçük boy kutuydu 85 tl verdim ki iki öğünde bitti.

Değil maddi sağlıklı yaşamak adına

Hazır gıdalar bizde hiç tüketilmez ama şuara herşeyi sorgular oldum

Ya zaten hayat dediğimiz şey üçgünlük bugün var yarın yokuz ve belki yarınımız bile belirsizken

Gerek varmı bu kadar özenmeye

Duygularım eşinize mantığım size hak veriyor

Sağlıksız beslenmesi açısından yorumlarsam haklisiniz, arada bir dışardan tatlı, kebap vs söylüyorsa ve maddi olarak sizi zorlamıyorsa bence hos görülebilir, fıstıklı sarma diye tabir edilen baklavanin kilosu 130 tl , bir lahmacun fiyati 15 tl , rakam konusu normal bence , açıkçası ben de 15 günde bir , iyi bir baklava yemek isterim. Bizim genellikle rutinimiz virus öncesi tabi , ayda 2 kez dışarda yemekti , ve ayda 2 kez de lezzetli bir baklava yemekti.

Valla kilosun 70 TL ye olan kaliteli baklava mı kaldı ? Bahsettiği fiyatlar ucuz bile hatta .
Bir de adam komposto yada evde yapılan meyve suyu içmek zorunda değil .Zararlı olabilir ama belki kola seviyor .Ben bu kadar müdahaleyi yanlış buluyorum .

Eger maddi sıkıntınız yoksa yiyin ne olacak adamın yeme zevkinede karısamazsnz ki...ha bütcemize uymuyo borclanıyoruz diyosanz ozaman baska

70 TL lik baklavayı 4-5 gün yemişsiniz bence abartılacak bir durum yok ortada. Ha 150 liralık lahmacun kebap da 2 kişiye çok. Benim eşimde sürekli bor şeyler alır. Yeni bir içecek çıkar iyi mi kötü mü demez alır. İçmez kötü olur atılır. Yiyecek konusunda bizde öyleyiz. Hiç kısma gibi huyu yok. Bazen abartı ama bence cimri olmasından iyidir diye düşünüyorum

Zaten yenilebilecek bi baklava anca 60-70 TL arası olur 4-5 gün yemek de çok normal bunda bi şey yok ama 150 liralık lahmacun kebap biraz fazla olmuş . Gıda 2 kişi olsanız da büyük bi masraf benim eşim de bayılır yeni şeyler denemeye alır gelir çocuk gibi yerken mutlu olur bence sorun etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…