Eşimin eski sevgilisi...!

Acı Gerçekler Başlıklı Maddelerim
1- Adam yalancı; işiyle alakalı yalan soylemiş. Maddi durumuyla alakalı yalan soylemiş yanı bu demek oluyor ki ;
2- Adam yalancı + kompleksli+özgüvensiz
Siz her seyınızı bırakıp bir yalanın peşinden gitmişsiniz ve yine sizi peşine düşürdüğü ezik tavırlara devam ederek senı kaybetmemek için gibi bir yaratıcılıktan uzak baska yalanla kalmanızı sağlamıs.
3- Adam saygısız ; siz her seyınızı bırakıp gelmişken, o sizin evlilik tanımınızdan uzaklaşarak, ne hissettiğinizi veya hissetmediğinizi önemsemeden kafasına göre yasıyor. Eski sevgilisiylw arkadaşlık adı altında canı istedigi gibi konusuyor. Sizi hiçe sayıyor. Umursamıyor.saygı duymuyor. Ve hatta eleştiriyor.
Haklı mı ? Evet haklı. Amatörce soylenmiş yalanlara ınanıp her seyını bırakıp peşinden gelen ve yalanlar ortaya cıktıktan sonra peşinsıra soylenen diger yalanlara da şnanmak isteyen bı kadını herkes parmagında oynatır cunku.
Surat asmakla dize getiremezsiniz.

Kesinlikle hayir
Burda gayet evli cift Almanlar var hicbirinde boyle bir sey yok
Sacmalik bu konuda okuduklariniz, dunyanin hicbir yerinde kabul edilmez
Konu sahibinin maruz kaldığı şey zaten hoş değil de acaba daha mi rahat dedim orası ama o da değilmiş
Ben o zaman kızla eşi arasında bir şey var diyorum ya duygusal ya da tehdit gibi

Kendimce mantıklı açıklama yapmaya çalıştım konu sahibini rahatlatmak adına ama eğer orda da normal.degilse o zaman ya kızla eşi arasında bir şey var ya da tehdit gibi bir şey
Dünyanın neresinde çalışmak kolay ki hele.gurbette çalışmak çok daha zor
Adam gorgusuzmus bir şekilde konu sahibini tavlamış ama sevmiyorsa neden ?
Seviyorsa neden ?

Sen misafirliğe gitmişsin gibi
Onlarda yeni evli çift kavramı yok mu acaba zaten birlikte yaşadıkları için
Bazı arkadaşlar da yok öyle bir şey bu kadar rahatlık fazla demiş
Sizinkiler de oranın yüzsüzü arsizi demek ki

Bu yaşadıklarınızın kültür farkıyla falan alakası yok, resmen kadın eşinizin hayatına çökmüş. Eşinizin de bu ilgi hoşuna gidiyor, kendi egosunu tatmin ediyor o sebeple de kadını hayatından çıkarmıyor. Bu genişliklerinin yabancı olmalarıyla farklı kültürde yetişmeleriyle uzaktan yakından ilgisi yok, hiç bir toplumda eski sevgili insanın evlendiği eşinden ön planda tutulup eşe de eski sevgilim benim canım ciğerim ,sende kanka ol onunla gibisinden denilmez.

Üzerinizde öyle bir baskı kurmuşlar ki artık kıskançlık mı yapıyorum yada abartıyor muyum sorun bende mi diye kendinizde suç arar hale gelmişsiniz. Sorun tamamen eşinizde ve onun görüştüğü abla kardeş üçlüsünde. Sizin bundan rahatsız olmanız çok normal, yapacağınız tek bir şey var. Eşimi seviyorum onun da beni sevdiğinden eminim bu durumla savaşmak istiyorum diyorsanız, ki öyle düşünüyorsunuz gibime geldi, eski sevgilisine yalandan iyi arkadaş canlısı olarak davranmayacaksınız. İlk fırsatta da artık ben mesafeli olmak istiyorum size göre görüşmek normal olabilir ama ben artık rahatsız oluyorum ve benim bu fikrime saygı duymanızı istiyorum diyeceksiniz. Dil bilmiyorum demişsiniz, çeviri programından istediklerinizi yazıp mesaj atabilirsiniz. Böyle içine atarak ömür mü geçer ? En güzel zamanlarınız saçma sapan insanları yüzünden kavga gürültüyle geçiyor. Üstelik belli bir zaman sonra anne olma yaşınızı da geçirebilirsiniz bunları düzeltmeye çalışırken. Biran önce tavrınızı koyun kadına fikrinizi söyleyin, eşinize de bu durumlarla ilgili bir süre dert yanmayın. Ona ne deseniz onları savunacak, aranızdaki ilişki yıpranacak. Kadına bütün fikrinizi mesaj atın, inceldiği yerden kopsun. Yok arkadaşlarıyla benim yüzümden arası bozulmasın etmesin diye yumuşak davrandıkça siz hasta olursunuz psikolojik olarak. Daha tatile bile gitmek istemediğinizi söyleyemeyen adam belki de arkadaşıma öyle mesaj nasıl atarsın diyecek. O zaman da kocanızın sizi değil o arkadaşlarını seçtiğini anlamış olursunuz, boşanın gitsin o halde de. Çünkü eşiniz bu kültürde bu arkadaşlık ilişkileri normal diyorsa sizin kültürünüze göre de normal olmadığını düşünmenize kendisi saygı göstermek zorunda. 18 yaşında değilsiniz zaman çabuk geçiyor, hayatınızın ne yöne gideceğini belirlemeniz lazım.

Iyice moralinizi bozmak istemem ama eşinizin bu kadına ilgisi var bence. Yani sizi temin ederim ki adam onu sizden daha fazla önemsiyor. Sizinle izlediği videoyu heyecanla ona atmak istemesinden çok net belli. Bu olanlar ve adamın sizi hep 2. Plana atması yüzünden ozguveniniz yerle bir olmuş. Yoksa simdiye çoktan gemileri yakmış olmanız gerekirdi.

Bir de ben olsam o kadın geldiğinde oyun oynayacağıma giderim eşimin omzuna yatarım ya da dizine falan, olabildiğince yakın temas kurarım. Eşime normalden daha fazla kur yaparım bunlar nasılsa Avrupalı ayıp olmaz ama kıskançlıgin dili, dini, ırkı olmadığı icin Kadının ilgisi varsa dayanamayacaktir, eğer eşinizin ona ilgisi varsa zaten bir şekilde sizi kendinden uzaklaştırmaya çalışır. "Aşkım ayıp ama onların yanında" falan derse yapacak bir şey yok. Adamın şampuanı sizin duşta o ayıp değil ama bu ayıpsa geçmiş olsun.

Insallah yanılırım. Konuyu okurken bildiğiniz strese girdim, taa burdan ben bile yıprandım sizi düşünemiyorum. Üstte bir üye borç konusunda yönlendirmis tebrik ediyorum onu da, mutlaka dediklerini yapın hiç belli olmaz çünkü. Adam 8 Ay boyunca gözünü kırpmadan yalan söyleyebilen biri, ondan her şey beklenir.

Bir de eğer adam gerçekten arkadaşlarini kiramadığı için böyleyse ona arkadaşlarıyla olmaktan daha keyifli planlar yapın. Evde özel sofralar hazırlayın. Dışarda yemekler ayarlayın. Buradan bakınca çok monoton bir evliliğiniz olduğu izlenimine kapıldım ben. Onlar sizin evinizdeyken kesinlikle oyun oynamayın mesela

cok uzun yazmissiniz ama konu cok ilginc ve hayretten hayrete duserek okudum da okudum.. ne munasebet evinziin anahtari bir baskasinda aklim almiyor.. kuzum sizin kendinize sayginiz yok adamdan saygi bekliyorsunuz. cocuk yokken ayrilin gitsin.. hic ama hic normal seyler degil yazdiklariniz. karsinizda ergenlikten cikamamis karakteri oturamamis biri var. o yaslarda arkadas cok onemlidir de ana babayi karsilarina ala ala arkadasin tarafini tutarlar vs.. gurbet ellerde siz onun icin dunyanizi degistirmissiniz gitmissiniz. hak ettiginiz degeri vermiyor bu adam.. hele ki dil bilmiyorsunuz belki yaninizdayken aleyhinizde bile konusuyorlar. kadin da sizi asagida goruyor kocanizi istesem tekrar elde ederim olarak goruyor.. yatmadiklarindan emin olabilir misiniz mesela.. cok uzuldum sizin icin. Allah yardimciniz olsun.

Eğer hemen boşanmaya cesaret edemiyorsanız arkadaşları geldiğinde ayrı bir oda da oturun yemek filan yapmayın başlarının çaresine baksınlar konuşmayın hiç görünmeyin bile o whatsap grubundan da çıkın hiç iletişime geçmeyin eşiniz sizi zorlayamaz onlarla arkadaş olmanız için ama bunları yaparken eşinize hiç söylenmeyin kavga etmeyin bir süre bu şeklide davranın arkadaşları alenen yüzünüze karşı niye böyle davranıyorsun derlerse de sizinle görüşmek konuşmak istemiyorum diyin bunun söylemek için çok dil bilmeye gerek yok ben bu hayatta haddini bilmeyenlere susmamayı içime atmadan çatır çatır konuşmanın aslında ne kadar rahatlatıcı birşey olduğunu anladım isteyen istediğini düşünsün hakkımda bu hayata bir kere geliyoruz kimsenin hatrına filan katlanamam

Hikayenizi ve bütün yorumları okumaya çalıştım ve gerçekten şaşkınım... İçinde bulunduğunuz durumu anlamaya çalışıyorum ama mümkün değil bence... Sizin eşinizi sevdiğinizi, kaybetmek istemediğinizi çok iyi anladım hatta sizden vazgeçer de o kadını seçer diye ödünüz kopuyor !!! Gerçekten zor bir durum bu. Benim anladığım eşiniz sıkıştı mı yalana başvuruyor ve bekarlık hayatının aynı şekilde devam etmesi için de epey bi çabalıyor... Anlamadığım şu; varsayalım ki o kadına halen ilgisi var , araya mesafe koyamıyor, görüşmeyelim , evime gelme- köpekler için beni arama vs , diyemiyor, sizinle izlediği videoyu atacağı ilk kişi olarak o kadını aklına getiriyor ( köpekleri seven bir o kadın değildir herhalde ), neden sizinle evlendi ?? Yani bu kadın da eşinizden sonra hayatına kimseyi almamış bir kenarda durup eşinizi bekliyor sonuçta...… Eşinizin hem ilgisi var hem de istemiyor gibi.. Bu kadar değerliyse kendisi için neden sizinle evlendi ben anlayamadım açıkçası...…..

Sizi uzunca bir süre işe gidiyorum diye kandırma potansiyeli olan adamın şu an ki olaylarının altından kimbilir ne çıkacak hiç düşündünüz mü? İnanmayı bırakmazsanız o adama benzeyecek karakterinizi kaybedeceksiniz.Ve daha da fazlası..Bu adam düzelmez.Keskin bir karar almazsanız vahim sonuçlar başınıza çöktüğünde daha acı bir tablo sizi bekliyor olabilir.Hem pardon da eşinize iyi bir adam demişsiniz,iyilik anlayışınız bu mu? İyi insan böyle yalanlar söyler mi? Bence bu adam sizi suçlaya suçlaya kendisinin iyi sizin ise takıntılı olduğunuza inandırmış.Lutfen bundan evvelki değerlerinizi koruyun sahip çıkın.Yeterince dejenere olmuş manevi değerleriniz.Bir adam uğruna değmez.Bir de dediğim gibi bu durumların sonu nereye varacak hiçbir bilginiz yok.Kendinizi yakmamak için katı bir karar alın derim.

ülkeden kaçacağım yurtdışında yaşayacağım kafası ile 8 ayda 6-7 kere gördüğün adamla her şeyini bırakıp evlenirsen arkasından bunca iş çıkması muhtemeldir. ben buna aşk maşk diyen kimseye inanmam kimse de kusura bakmasın.

ya boşanıp döneceksin ya da bu adamların bu rahat hayatını kabul edeceksin olay bu kadar net.

Avrupada yasamakla alakasi yokki, ben avrupada dogup buyudum, ailemden aldigim terbiye bu sekil degil. Bu adamin yaptigi terbiyesizlik! Eski sevgiliyle arkadas kalabilmek onu eve almak, esine karsi korumak genisliktir ve saygisizliktir.
onemli olan yasadiginiz yer degil, nasil yasadiginiz dir!
Insan aslini örfünü adetini unutmadigi sürece isterse kutuplarda yasasin :)
Böyle insanlar Türkiyede de var :)

Ozaman kendinize gercekten sayginiz yok. diyecek baska bir sey bulamiyorum kusura bakmayin.

Eşin türk mü? Diğerleri yabancı belkı onlar largelardır bizim gibi değilllerdir . Bilemiyorum seni yanında neden tutsun bu kadar sorun cıkarırken ustelık?

Öncelikle madem rahatsız oluyorsunuz alın kızı karşınıza ben senin evime gelmeden rahatsız oluyordum gelmezsen sevinirim deyiverin be her gün eşinizle takışacağınıza :)

Ya da takmayın.. Yani eşinizin sizi gerçekten sevdiğini, değer verdiğini düşünüyorsanız belki de siz gerçekten fazla kıskanıyorsunuz... Sonuçta orası Türkiye değil ve insanlar tamam ayrıldık ama halen arkadaşız diye düşünebilir. Senin o arkadaşlığı da bitirmek istemen onlara çok saçma gelebilir...

Hepsini okuyamadım ama eşiniz çocuk gibi ukala birisi. Bu adam baba olmamalı. Siz bu adamdan kurtulun derim. Rahatlığa bak ya oldu paşam

Tam delirmelik bi konu...Sana yalan soyleyen birini anlamaya falan çalışmasaydın keşke..Adam seni 8 ay yalan soylemiş çalışıyorum diye ve işsizlik maaşıyla geçinmiş...Şimdi de sanki eski eşi ve cocukları muamalesi yapıyor sevgili ex sevgilisi ve köpeklerine...

Allah aşkına bırak türkiyeye dön hayatınj burda kur cocuk falan da yapma bu adamdan...Ne bu yaaa

Aaa eşim gelmiş galiba Bunların kültürü böyle, onlar anlamaz. Onların geldiği bölgede herkes anadan üryan denize giriyor onlar çok rahatlar, bu kadar rahat davranmaları çok normal. Ben fazla abartıyorum, hayatımızı ben zehir ediyorum :)Eşim fake bir hesap açıp buraya mı geldi diye merak içindeyim.Aynı eşim gibi konuşuyorsunuz. Dilerim başınıza gelmez de sizde kimseye hayatı zehir etmezsiniz.

Çok güzel yorumlamışsınız teşekkür ederim. Bende tam olarak bunları düşünüyor ve sorguluyorum. Dünden beri kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye bırakıp gitmek mi yoksa ayaklarımın üzerinde durup şu dili öğrenip hayatımı zehir edenlere ağzının payını vermek mi? Türkiye de ki hayatımı tamamen dağıttım işyerimi kapadım evimi dağıttım eşyalarımı sattım. Geri dönsemde burdan daha az mücadele etmeyeceğim. Buraya gelmeyi tercih etmek benim için hiç kolay olmadı hatta eşime gelmesini teklif ettim o da hayır demedi eğer buraya alışamazsan türkiyeye gideriz dedi. Dili öğrenip insan içine fazlaca karışmadan bunu anlamam zor. Kursa başladım orada arkadaşlar edindim zamanla daha da genişleyecektir çevrem öyle ümit ediyorum. Olmazsa da ucunda ölüm yok geri döner herşeye sıfırdan başlarım. Ya bu düzeni değiştireceğim ya bı diyardan gideceğim başka yolu yok bu saatten sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…