Evet henüz yeni bir gerginlik üstüne birde bu olunca kafam karışık
O nasıl paradoks yaakraba evliliği olmamalı evet (biz de kuzenler olarak kardeş gibi buyuduk )ama burası Türkiye bir Ortadoğu ülkesi kuzeniyle evlenmek bu kadar da absürt değil ki kabul edin. Ayrıca Halasının torunu nasıl onun yigeni oluyor?
Artık aile zoruyla, görücü usulü azaldı o yüzden akraba evliliği de azalıyor. Kaç kişi özgür iradesiyle kuzenle evlenirmiş anlaşıldı yani.Şu yorumunuzu gören de ulkenin yarisi akraba evliligi sanir. Merak edip baktim TRde akraba evliligi orani %3 civari bir sey yaziyordu. Gittikce de azaliyormuş.
Turkiyede yasiyorum, bizde zaten olmaz da cevremde de yegeniyle, kuzeniyle boyle ilişkiler yasayan evlenen bir tane insan görmedim ben. Neyini normallestirelim burasi Turkiye diye.
Ulkenin yarışı demedim ama ensest ilişki seviyesine getirince kişi söyledim. Türkiye'de akrabasiyla evli o kadar insan var. Bu da kaçınılmaz gerçek malesef.Şu yorumunuzu gören de ulkenin yarisi akraba evliligi sanir. Merak edip baktim TRde akraba evliligi orani %3 civari bir sey yaziyordu. Gittikce de azaliyormuş.
Turkiyede yasiyorum, bizde zaten olmaz da cevremde de yegeniyle, kuzeniyle boyle ilişkiler yasayan evlenen bir tane insan görmedim ben. Neyini normallestirelim burasi Turkiye diye.
Ulkenin yarışı demedim ama ensest ilişki seviyesine getirince kişi söyledim. Türkiye'de akrabasiyla evli o kadar insan var. Bu da kaçınılmaz gerçek malesef.
Peki nişanlıyken öğrenip bile bile evlenir miydiniz? Bunu istemeyen evlenmeyi de istemeyecek nişanı bozacak. Akraba dediğini düğün cenaze doğum bayram vs görürsün görmek zorundasın. Ya da kimseyle görüşmeyip tamamen soyutlanırsın ortamdan. Adamın kardeşinin torunu, ablası geçerken al dediyse niye almasın? Eski sevgili değil, torun onlara göre. Teknik olarak, akraba akrabanın düğününe giderken diğer bir akrabasını gitmiş almış arabasıyla. Adamla evli kal ama 10 sene önceki çocuk yaştayken sevgili olduğu kızı taşla. Kocaya hesap sorulamıyor çünkü koca ailesine laf söyletmiyor. Esiyor gürlüyor karısının arkasında durmuyor. Rahatsız olan kayınvalide kayınpederi kenara çeksin tembihlesin. Bir daha görmüycem bu yaptığınızı desin. Ya da kocasını boşayıversin bi zahmet. Akraba kıza yüklenip arkasından atıp tutmak kolay.Herkes ne rahat.
Ben olsam ustemezfim.
Özellikle gidip alındıysa daha da gıcık olurdum. Kasıt arardım ama bunu eşime değil ailesine hissettirirdim.
Eşimle de tam tersi yağlı ballı olur, o ortamda rahatsız olduğumu hissettirmez, mutlu olduğumu hissettirirdim.
Aynen. Beyefendi karısını koluna takıp her yere girip çıkabilecek, t*şş*ğını yayıp oturacak dilediği yere, ona gık denmeyecek; ama kızcaz aman kıskanıyorlar aman başka bişey anlıyorlar zart zurt diye köşe kapmaca oynayacaktı onu bekliyorlardı sanırım ama neyse ki çok beklemişler.Peki nişanlıyken öğrenip bile bile evlenir miydiniz? Bunu istemeyen evlenmeyi de istemeyecek nişanı bozacak. Akraba dediğini düğün cenaze doğum bayram vs görürsün görmek zorundasın. Ya da kimseyle görüşmeyip tamamen soyutlanırsın ortamdan. Adamın kardeşinin torunu, ablası geçerken al dediyse niye almasın? Eski sevgili değil, torun onlara göre. Teknik olarak, akraba akrabanın düğününe giderken diğer bir akrabasını gitmiş almış arabasıyla. Adamla evli kal ama 10 sene önceki çocuk yaştayken sevgili olduğu kızı taşla. Kocaya hesap sorulamıyor çünkü koca ailesine laf söyletmiyor. Esiyor gürlüyor karısının arkasında durmuyor. Rahatsız olan kayınvalide kayınpederi kenara çeksin tembihlesin. Bir daha görmüycem bu yaptığınızı desin. Ya da kocasını boşayıversin bi zahmet. Akraba kıza yüklenip arkasından atıp tutmak kolay.
Komşu kızı falan olsa haklıydınız. Ama kız kayınbabanın kardeşinin torunu. Aradaki kan bağından dolayı her şey. Kimse konu sahibini delirtmek için kızı nişana getirmedi. Kız bi akrabasının yardımı ile diğer akrabasının nişanına geldi. Konu sahibi ile alakası yok olayın. Hanımefendi kocasını kıskanıyor diye kız akrabaları ile görüşmeyecek değil.
Kadınlar hisseder olayı çok tehlikeli. Erkekler de çıkıp biz de hissediyoz diye dünyayı dar edebilir, hatta ediyorlar da, falancayı filancayı sevmedim gözüm tutmadı diye diye kadını iyice yalnız bırakıyorlar. Hatta hissettim de öldürdüm diyen bile çıkar yani yakında. Hissettiğini de gördük, kafasında kurmuş durmuş, soru sorabildiği yok ki kimseye. Öncesi de var tabi, kaynanası çocuğuna bakmadı diye boşanma aşamasına geldiler, e kayın aileyle görüşmeme bahanesi çocuğa bakmamaları olamıyor, koca kabul etmez. Hala torunundan yürüyecek.Akrabalariyla yakin oturup tabiki gorusebilir, her Allah'in gunu bir araya gelsin hatta, ama ozel gunlerde (bahsi gecen nisan/ dugun gibi) ozellikle bu uyenin kayin ailesiyle o etkinlige gitmek bana normal gelmedi. Şuna da okeyim, bu kizin aileside bu etkinlige katilmak icin uyenin kayin ailesine gelse yine artniyet aramam.
Ki kadinlar hisseder, ben bir kadinin ultra manyak falan olmadikca spesifik olarak bir kadina taktigini gormedim. (Tabiki akli dengesi yerinde olan bireylerden bahsediyorum)
Belliki kayin ailede ve bu kizda uyeyi rahatsiz eden birseyler var, bence konuyu daha net aciklasa hepimiz ikna olurduk. Hatta konuyu daha net aciklasa da biz de bosuna mi takiyor cidden hakli mi bilsek keske.
Yani bende akrabasıyla neden gorusuyor diye kizmam, benim esim normal ya da akraba olan eski sevgilisi olan arkadaslariyla da gorusebilir o guveni aldiysam. Ama tabi ben kuzeniyle sevgili olmus biriyle muhatap da olmazdim o ayri mesele.
Bunu normalleştirmek zaten tuhaf olan evet. Örneğin benim bir kızım bir de oğlum var, onların ilerde çocukları oldu diyelim ve birbirleriyle evleniyorlar. Düşünün normalleştirmeye çalıştıkları durum bu. Burdan bakınca ne kadar korkunç değil mi? Kim ister bunu ?Kuzeniyle, yegeniyle birlikte olmak aile içi ilişki işte, hâlâ yapan var diye normal olmuyor.
Oldukca da azalmiş durumda, ileri yillarda daha da azalacak umarim dogru bir sey değil cunku insanlar bilinclendikce bunu yapmiyorlar artik.
Bu tarz iliskilerin en kucuk zarari bile konudaki gibi durumlar oluyor işte. Dün sevgilim dedigine bugun yeğenim/akrabam demek... Yani şu bile gosteriyor
Uzun hikâye konularımda var onlarla ilgili, kısaca biz aynı apartmanda oturuyoruz eşimin ailesi baskısıyla bu konu yüzünden nişan attım. Sonra ileride çocuk olur sana destek olurlar mutsuz olursanız şöyle olur böyle olur dendi kabul ettik aynı bina ya kiracı olarak taşındık. Çocuğum oldu işe dönmem gerekiyordu eşimin ailesine bakacak mısınız diye sordum. Kızlarının da 1.5 yaşında çocuğu var ona baktığı için bakamayacağını ama yanına bakıcı tutarsa destek olacağını söyledi. Bende madem böyle olacaktı bizi neden bu kadar külfete soktunuz vs dedim. Benim bu cümlem intikam alıyor olarak yorumlandı. 2 hafta sonra da kızı arabasıyla getirmesi bende şu izlenimi verdi, sen öyle yapar mısın bizde seni böyle rahatsız ederiz gibi. Böyle hissettimAkrabalariyla yakin oturup tabiki gorusebilir, her Allah'in gunu bir araya gelsin hatta, ama ozel gunlerde (bahsi gecen nisan/ dugun gibi) ozellikle bu uyenin kayin ailesiyle o etkinlige gitmek bana normal gelmedi. Şuna da okeyim, bu kizin aileside bu etkinlige katilmak icin uyenin kayin ailesine gelse yine artniyet aramam.
Ki kadinlar hisseder, ben bir kadinin ultra manyak falan olmadikca spesifik olarak bir kadina taktigini gormedim. (Tabiki akli dengesi yerinde olan bireylerden bahsediyorum)
Belliki kayin ailede ve bu kizda uyeyi rahatsiz eden birseyler var, bence konuyu daha net aciklasa hepimiz ikna olurduk. Hatta konuyu daha net aciklasa da biz de bosuna mi takiyor cidden hakli mi bilsek keske.
Yani bende akrabasıyla neden gorusuyor diye kizmam, benim esim normal ya da akraba olan eski sevgilisi olan arkadaslariyla da gorusebilir o guveni aldiysam. Ama tabi ben kuzeniyle sevgili olmus biriyle muhatap da olmazdim o ayri mesele.
Hayır bile bile evlensem bile ben ailenin gidip özellikle getirmesine takıldım.Peki nişanlıyken öğrenip bile bile evlenir miydiniz? Bunu istemeyen evlenmeyi de istemeyecek nişanı bozacak. Akraba dediğini düğün cenaze doğum bayram vs görürsün görmek zorundasın. Ya da kimseyle görüşmeyip tamamen soyutlanırsın ortamdan. Adamın kardeşinin torunu, ablası geçerken al dediyse niye almasın? Eski sevgili değil, torun onlara göre. Teknik olarak, akraba akrabanın düğününe giderken diğer bir akrabasını gitmiş almış arabasıyla. Adamla evli kal ama 10 sene önceki çocuk yaştayken sevgili olduğu kızı taşla. Kocaya hesap sorulamıyor çünkü koca ailesine laf söyletmiyor. Esiyor gürlüyor karısının arkasında durmuyor. Rahatsız olan kayınvalide kayınpederi kenara çeksin tembihlesin. Bir daha görmüycem bu yaptığınızı desin. Ya da kocasını boşayıversin bi zahmet. Akraba kıza yüklenip arkasından atıp tutmak kolay.
Nişana gidiyor kız nişana. Kot tişörtle mi çıksın?Yorumlari hayretle okudum. Burda ahkam kesenler kendileri ayni durumda kalsalar ne yaparlar acaba?
Sizin sikintiniz kiskanclik degil ki. Es ailesi tarafindan saygi gormemek. Baya size inat gitmisler kizi evinden almislar.
Kiskanilacak bir durum da yok zaten. Yillar once olmus bitmis bir mevzu, adam ustune yuva kurmus, ustune cocuk yapmis. Zamaninda deli divane oldugum exlerim karsima cikiyor bir sey hissetmiyorum, sizin esiniz mi hissedecek. Karsi tarafin hayatinda hicbir sey yok belli ki, ozellikle ekstra suslenerek nispet yaparak size ve esinize gorunuyor. Cok acikli cidden.
Acaba o evlense surekli esinizle esini ayni ortama sokar miydi?
Bir de akraba tabi goruscek falan demisler de, ben tanimiyorum kuzenlerimin torunlarini falan, burda herkes yedi sulalesi ile gorusuyor galiba. Hadi diyelim gorusuyorlar, araba ile evine gidip almak ne mana?
Bu arada bi yorumunuzda o kizi da istememisler demissiniz. Bu insanlar kim olsa istemeyecek. Esiniz sizle evlendi diye o kiz kiymete bindi, size giciklik yapmak tek dertleri.
Bence sizin yapmaniz gereken bu kizla denk geldiginizde hicbir sekilde bozuldugunuzu belli etmemek ve normal halinizde muhabbete devam etmek. Es kisisinin ailesi ile de araniza mesafe koyun. Size deger vermeyen insanlara siz de deger vermeyin.
Kadınlar hisseder olayı çok tehlikeli. Erkekler de çıkıp biz de hissediyoz diye dünyayı dar edebilir, hatta ediyorlar da, falancayı filancayı sevmedim gözüm tutmadı diye diye kadını iyice yalnız bırakıyorlar. Hatta hissettim de öldürdüm diyen bile çıkar yani yakında. Hissettiğini de gördük, kafasında kurmuş durmuş, soru sorabildiği yok ki kimseye. Öncesi de var tabi, kaynanası çocuğuna bakmadı diye boşanma aşamasına geldiler, e kayın aileyle görüşmeme bahanesi çocuğa bakmamaları olamıyor, koca kabul etmez. Hala torunundan yürüyecek.
Yoo gayet alakalı. Öyle hissettim diye amel etme üzerine dayalı her ikisi de. Konu sahibi de kıskandım diye bütün ailenin üstüne bomba gibi düşecek. Biraz ileri giderse o kız için iyi şeyler olmayacak belki de. Durduk yere tonla lafı dönecek. Neden? Hanımefendi hissetmiş.Kadinlar hisseder konusunh erkeklerde kullanip olduruyor, kiskaniyor vs demek cok alakasiz oldu. Cunku kadinlarin hissetme karsisinda verdigi tepki ile erkeginki bir degil. Elma armut kadar alakasız, tipki bunlarin tek ortak noktasinin meyve olmasi kadar bu durumun da tek ortak noktasi erkegin de kadinin da insan olmasi ve isterse "hissetmeyi" kotuluk yapmak icin bahane edecek olmasi. Yani olay kadin erkek degil ki, kotu insan olmak.
Neyse burayi geciyorum, ben katilmadim bu fikrine ozetle.
Yukarlarda bir yerlerde yazdigim ve sana da yazdigim ilk mesajda da anlasildigi gibi ben kiskanc biri degilim, ama kaynanam gozume gozume eski sevgiliyi "akraba" kisvesi altında soksa rahatsiz olurum, ben varken eve sokulmamasi gerekir.
Ya herseyi geciyorum akraba veya degil iki insan birbirinden hoslanmiyorsa, onlarin bu rahatsizligindan haberdarsan zorla bir araya getirmezsin ya da ayni ortama girmelerine engel olursun.