Eşimin eski sevgilisi ve yine ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadınlar hisseder olayı çok tehlikeli. Erkekler de çıkıp biz de hissediyoz diye dünyayı dar edebilir, hatta ediyorlar da, falancayı filancayı sevmedim gözüm tutmadı diye diye kadını iyice yalnız bırakıyorlar. Hatta hissettim de öldürdüm diyen bile çıkar yani yakında. Hissettiğini de gördük, kafasında kurmuş durmuş, soru sorabildiği yok ki kimseye. Öncesi de var tabi, kaynanası çocuğuna bakmadı diye boşanma aşamasına geldiler, e kayın aileyle görüşmeme bahanesi çocuğa bakmamaları olamıyor, koca kabul etmez. Hala torunundan yürüyecek.
Bu yorum beni sinirlendirmiyor demek ki böyle de görünüyor olabilirim. Ama şu var ben neden durup dururken görüşmeme kararı alayım ki yalnız ömür geçer mi ? Bana böyle yanlışlar yapmasalar sevdiğim insanlar geliyorduk gidiyorduk ama sahiplenilmediğimi hissediyorum işte beni de bu hırçınlaştırıyor

Ben böyle şeylere çok takilmam yani eski sevgiliymiş aynı ortammış vs.ama bana inat getirildiğini hissettiğim an kayışım kopar.
kızla sohbet muhabbet ederdim,
hatta laf arasında da Allahın sevgili kuluymuşsun hee bunlarla uğraşilmaz derdim 😂.
bir daha bana karşı kullanamazlardı rezil ederdim.
Mantıklıymış 😂😂 bir daha kine bunu yapıcam 😂

Valla bende öyle oldum rahatsız olduğumu belli etmedim güldüm eğlendim kös kös oturan oydu zaten karakteri de biraz bön sanırım beni de ilgilendirmez de. Benim meselem anne baba dediğim insanların amacı ne ben kızda değilim aslında
Öyle demeyin tabi de yani dedigim gibi akraba sonuçta rica etmiş olabilirler olabilecek bişey eşiniz önceden düşünmeli bu benim akrabam olacak mı olmayacak mı olmazsa hep yüz yüze bakicaz diye kadının bir suçu da yok bu durumda

Bu yorum beni sinirlendirmiyor demek ki böyle de görünüyor olabilirim. Ama şu var ben neden durup dururken görüşmeme kararı alayım ki yalnız ömür geçer mi ? Bana böyle yanlışlar yapmasalar sevdiğim insanlar geliyorduk gidiyorduk ama sahiplenilmediğimi hissediyorum işte beni de bu hırçınlaştırıyor
Bunu eşinizle konuşacaksınız. Her yere kolunuzdan tutup sürüklemesine gerek yok. Onlar benimsemedi diye sizin nikah da düşmüyor. Bir aileye girmediniz kendi ailenizi kurdunuz. Bu kafadan çıkabilirseniz rahat edeceksiniz zaten bunları düşünmenize gerek kalmayacak.

Yoo gayet alakalı. Öyle hissettim diye amel etme üzerine dayalı her ikisi de. Konu sahibi de kıskandım diye bütün ailenin üstüne bomba gibi düşecek. Biraz ileri giderse o kız için iyi şeyler olmayacak belki de. Durduk yere tonla lafı dönecek. Neden? Hanımefendi hissetmiş.

Akraba kisvesi altında gözüne soktuğunu düşünmüyorum. Her şey konu sahibi ile alakalı değil. Bu insanların arasında kan bağı var ve gelin için kimse bu bağı görmezden gelmez. Olay bu kadar basit aslında. Bunu kabullense, ne işi varsa eşiyle görse daha rahat edecek.
Kan bağını toplum olarak çok abartıyoruz bence. Kırmızı çizgiler geçilince kan bağı da biter.

Kan bağını toplum olarak çok abartıyoruz bence. Kırmızı çizgiler geçilince kan bağı da biter.
Ben abartmıyorum. İstemiyorsan görüşme, eşini o ortama sokma olsun bitsin. Kayınbabaya diyemezsin kardeşinin torunu ile alakanı kes diye. Sen kocanla salınacaksın diye kızcaz sizi gördüğü yerde kaçmak zorunda değil.

Öyle demeyin tabi de yani dedigim gibi akraba sonuçta rica etmiş olabilirler olabilecek bişey eşiniz önceden düşünmeli bu benim akrabam olacak mı olmayacak mı olmazsa hep yüz yüze bakicaz diye kadının bir suçu da yok bu durumda
Evet rica etmişlerse hayır diyememişlerdir büyük ihtimalle. Konu sahibi eşinin ailesini daha iyi tanıyordur. Bilerek mi yapıldı, yoksa hayır mı diyemediler ?

Yorumlari hayretle okudum. Burda ahkam kesenler kendileri ayni durumda kalsalar ne yaparlar acaba?
Sizin sikintiniz kiskanclik degil ki. Es ailesi tarafindan saygi gormemek. Baya size inat gitmisler kizi evinden almislar.
Kiskanilacak bir durum da yok zaten. Yillar once olmus bitmis bir mevzu, adam ustune yuva kurmus, ustune cocuk yapmis. Zamaninda deli divane oldugum exlerim karsima cikiyor bir sey hissetmiyorum, sizin esiniz mi hissedecek. Karsi tarafin hayatinda hicbir sey yok belli ki, ozellikle ekstra suslenerek nispet yaparak size ve esinize gorunuyor. Cok acikli cidden.
Acaba o evlense surekli esinizle esini ayni ortama sokar miydi?
Bir de akraba tabi goruscek falan demisler de, ben tanimiyorum kuzenlerimin torunlarini falan, burda herkes yedi sulalesi ile gorusuyor galiba. Hadi diyelim gorusuyorlar, araba ile evine gidip almak ne mana?
Bu arada bi yorumunuzda o kizi da istememisler demissiniz. Bu insanlar kim olsa istemeyecek. Esiniz sizle evlendi diye o kiz kiymete bindi, size giciklik yapmak tek dertleri.
Bence sizin yapmaniz gereken bu kizla denk geldiginizde hicbir sekilde bozuldugunuzu belli etmemek ve normal halinizde muhabbete devam etmek. Es kisisinin ailesi ile de araniza mesafe koyun. Size deger vermeyen insanlara siz de deger vermeyin.
Hay ağzınıza yüreğinize sağlık tamda bu işte bana saygısızlık olarak algılıyorum ve babasının karakterini bildiğim için bilerek beni rahatsız etmek için yaptığına eminim neredeyse. Ki öyle çok da akraba canlısı insanlar değil. Birde ben bu saygısızlığı hak edecek bir şey yapmadım ki onu anlamıyorum kimseyi kırmadım bu zamana kadar. Teşekkür ederim

Nişana gidiyor kız nişana. Kot tişörtle mi çıksın? 😂 Maşallah herkesin de kalbinin içine bakmışsınız, kocasından his olmadığına hala torununda his olduğuna karar vermişsiniz. Neden? Süslenmiş çünkü. İyiymiş.
Ahahah guzel bakarim kalplere :) Soyle bu didisinin didisi akraba ex kisisinin madem hissiyati yok neden girdigi ortamlarda konu sahibinin selamini almiyor, konusmuyor? Garezi ne? Ben aslinda bir hissi oldugundan degil de tamamen egosal bir davranis gosterdigini dusunuyorum. Kendi egosunu boyle tatmin ediyor. Suslenme kismina gelince, konu sahibi ekstra suslu oldugunu soyluyor ona istinaden yazdim.

Uzun hikâye konularımda var onlarla ilgili, kısaca biz aynı apartmanda oturuyoruz eşimin ailesi baskısıyla bu konu yüzünden nişan attım. Sonra ileride çocuk olur sana destek olurlar mutsuz olursanız şöyle olur böyle olur dendi kabul ettik aynı bina ya kiracı olarak taşındık. Çocuğum oldu işe dönmem gerekiyordu eşimin ailesine bakacak mısınız diye sordum. Kızlarının da 1.5 yaşında çocuğu var ona baktığı için bakamayacağını ama yanına bakıcı tutarsa destek olacağını söyledi. Bende madem böyle olacaktı bizi neden bu kadar külfete soktunuz vs dedim. Benim bu cümlem intikam alıyor olarak yorumlandı. 2 hafta sonra da kızı arabasıyla getirmesi bende şu izlenimi verdi, sen öyle yapar mısın bizde seni böyle rahatsız ederiz gibi. Böyle hissettim

Cocugu baskasina guvenerek yapamazsiniz ama ve mesele bu kadar basitse ne diye o akrabanin gozunuze sokuldugunu dusundunuz? Kaynananiz o kizdan rahatsiz olduğunuzu biliyor mu? Yoksa eski sevgili diye otomatik olarak rahatsiz oldugunuzu bilmesi gerekiyor diye mi dusundunuz?
Yoo gayet alakalı. Öyle hissettim diye amel etme üzerine dayalı her ikisi de. Konu sahibi de kıskandım diye bütün ailenin üstüne bomba gibi düşecek. Biraz ileri giderse o kız için iyi şeyler olmayacak belki de. Durduk yere tonla lafı dönecek. Neden? Hanımefendi hissetmiş.

Akraba kisvesi altında gözüne soktuğunu düşünmüyorum. Her şey konu sahibi ile alakalı değil. Bu insanların arasında kan bağı var ve gelin için kimse bu bağı görmezden gelmez. Olay bu kadar basit aslında. Bunu kabullense, ne işi varsa eşiyle görse daha rahat edecek.

Herkes rahat olmak zorunda mi?

Degil.

Ama ust mesajimda da yazdim, iki kisi birbirini sevmiyorsa, ya da biri digerini, onlari biraraya getirmek icin cabalamazsin. Cok basit ve temiz.

Kayınvalide kayınpederde çok umrumdaydı ben onlarla evli değilim bana el kızı olduğumu onlar söylesede söylemesede umrumda olmaz. Kan bağı önemli olan değil, önemli olan oğullarıyla aynı hayatı paylaşan ortak kan çocukları olan benim onlarla olan ilişkim. Gün sonunda kız gidip başkasıyla evlenicek annesinin dayısı da umrunda olmayacak hatta kocası olurda öğrenirse annesinin dayısıyla geçmişini. Hepsini de silmesini isteyecek. Yani ablasının torunu onun akrabası olabilir ama içten içe kırılan ve artık evlerine adım atmayacak olan benle daha çok ilişkileri var. Ben kızla karşılaştığım için değil onu zaten biliyorduk kızı özellikle arabasıyla evinden alan evine bırakan kişiyle işim var. Ne alaka ya dayım olsa neyse annemin dayısı. Gelinlere damatlara kan bağı yok diye benimsemiyecek miyiz ? Hayır efendim ablasının torunu elin kızı ben o evin kızıyım , geliniyim. Torunları var oğulları var bizi düşünecekti.
Bu nasıl bir hayal dünyası ya ben şok oluyorum. Lisede birazcık flört ettiler diye resmen araya kan davası olacak kadar nefret tohumları ekip ailelerin ebediyete kadar kus olmasını istiyorsunuz. Pes sizin derdiniz kızi kıskanmaniz sadece

Evet rica etmişlerse hayır diyememişlerdir büyük ihtimalle. Konu sahibi eşinin ailesini daha iyi tanıyordur. Bilerek mi yapıldı, yoksa hayır mı diyemediler ?
Ailesi yoktu kızın programda aman aman bir şey değildi düğün olsa yine anlarım bekâr genç bir kız gelmese kimse küsmezdi arabamızda yer yok diyebilirdi konu kapanırdı birde alacak bir süre kişi de vardı sanki tek araba eşimin babasında değil ki

Ben abartmıyorum. İstemiyorsan görüşme, eşini o ortama sokma olsun bitsin. Kayınbabaya diyemezsin kardeşinin torunu ile alakanı kes diye. Sen kocanla salınacaksın diye kızcaz sizi gördüğü yerde kaçmak zorunda değil.
Alakalarını kesmelerini bekleyemezsin ama sınır koymalarını bekleyebilirsin bence. Ben kıza hiçbir şey demiyorum, onun bir suçu yok ama eş ailesine de bazı görevler düşüyor çocuklar evlenince.

Bunu eşinizle konuşacaksınız. Her yere kolunuzdan tutup sürüklemesine gerek yok. Onlar benimsemedi diye sizin nikah da düşmüyor. Bir aileye girmediniz kendi ailenizi kurdunuz. Bu kafadan çıkabilirseniz rahat edeceksiniz zaten bunları düşünmenize gerek kalmayacak.
Aynen aynen ben sanıyordum ki aile olduk beni sayarlar severler e öyle olmuyormuş onu kabul edip yoluma bakıcam gereksiz sevgi saygı bekleme moduna girmiycem sorun da kalmaz

Yalan yok alttan alttan kıskanırım da çokta dert değil. Eşime o an daha çok sokulurdunim herhalde 🤣

Ahahah guzel bakarim kalplere :) Soyle bu didisinin didisi akraba ex kisisinin madem hissiyati yok neden girdigi ortamlarda konu sahibinin selamini almiyor, konusmuyor? Garezi ne? Ben aslinda bir hissi oldugundan degil de tamamen egosal bir davranis gosterdigini dusunuyorum. Kendi egosunu boyle tatmin ediyor. Suslenme kismina gelince, konu sahibi ekstra suslu oldugunu soyluyor ona istinaden yazdim.
Gerim gerim gerilmiştir ortamın buzundan, benim de ağzımı açasım gelmez öyle yerde o yüzden anlayabildim orayı. İnsan hoşlaşılmadığı yeri hissediyor alıyor o negatifi.

Ekstra süslü nasıl olunuyor? Kime göre neye göre mesela? Orayı cidden merak ettim.

Aynen aynen ben sanıyordum ki aile olduk beni sayarlar severler e öyle olmuyormuş onu kabul edip yoluma bakıcam gereksiz sevgi saygı bekleme moduna girmiycem sorun da kalmaz
Anlamanız iyi olmuş. İyiyken canım cicim, işine gelmedi gevur uşaa. Kayın ailenin aileliği bu kadar olur ki. Hoşgeldiniz.

Gerim gerim gerilmiştir ortamın buzundan, benim de ağzımı açasım gelmez öyle yerde o yüzden anlayabildim orayı. İnsan hoşlaşılmadığı yeri hissediyor alıyor o negatifi.

Ekstra süslü nasıl olunuyor? Kime göre neye göre mesela? Orayı cidden merak ettim.
Madem cok geriliyor, bi zahmet girmesin o ortamlara. Mesela ayni arabaya binmesin falan.

Suslu olma kisminda haklisiniz. Bu biraz yanlis yorumlama olabilir. Ona bir sey diyemem.

Alakalarını kesmelerini bekleyemezsin ama sınır koymalarını bekleyebilirsin bence. Ben kıza hiçbir şey demiyorum, onun bir suçu yok ama eş ailesine de bazı görevler düşüyor çocuklar evlenince.
Bahsedilen kişi kayınbabasının 1.derece yakını. Bunu beklemek ütopik olur. Boşuna şişirip durmasın kendini konu sahibi bence.

Madem cok geriliyor, bi zahmet girmesin o ortamlara. Mesela ayni arabaya binmesin falan.

Suslu olma kisminda haklisiniz. Bu biraz yanlis yorumlama olabilir. Ona bir sey diyemem.
Adam hiç çekinmeden yayıla yayıla binmiş ya, kız da binebilir bence. Adam ne yapıyorsa o da onu yapabilir. Paşa evladının rahatı bozulmuyor hiçbir yerde, kız fellik fellik oraya kaç buraya kaç. Belki buna kızmıştır onu da bilemeyiz. Alıp karısını taksiye bineymiş madem babasına laf edemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X