- 15 Mayıs 2016
- 2.470
- 4.786
- 133
- Konu Sahibi Penelope34
-
Ev ortak, tatil ortak, doğum da ortak. Ortak giderler bunlar. Ben diyorum ki bunları zaten beraber karşılarız, bi beklentiye girmem benim parami ödesin, beni geçindirsin diye. Bu ortak giderleri ödedikten sonra kalan parayi dilediği gibi harcayabilir diyorum.Tabiki de sizin görüşünüz sizin düzeniniz ben bir şey diyemem ama hala başkası diyorsunuz. Eşinizden bahsediyorsunuz? Bu şekilde misal nasıl ev alırsınız? Atıyorum yurt dışı tatili yapmak istiyorsunuz o kendi biletini siz kendi biletinizi mi alacaksınız? Uzun zamandır hayalini kurduğunuz bir tatili yapmak istiyorsunuz ama o kendi maaşını çarçur ettiğinden kendi kısmını ödeyemiyor misal bunu nasıl yapacaksınız? Her şey kira ödemek eve erzak almak değil ki. Atıyorum doğum masraflarını ne yapacaksınız. İkiye mi böleceksiniz? Bir hayat paylaşılıyor, ev arkadaşlığından bir farkı olmalı diye düşünüyorum.
Ben evli değilim :) ve babamdan bile para almaktan hoşlanmam. Babam "ben sizin için kazanıyorum, sizin için çalışıyorum, ne yapacağım ki parayi." diyen biri; ama yine de istemem para, en son ünide verirdi onu bile bir şekilde ödeme planları var kafamda.
Bu adam kadar bu eşte aynı miktarda maddi katkı sağlıyor mu peki bu ortak giderlere? Eşler bu konuda eşitler. Geriye kalanı istediği gibi harcar dedim.İşte adam o ortak giderleri eski eşine sağladığı kadar şimdiki eşine sağlamıyor olay orada..
Eski eşinin her masrafını karşılıyorken konu sahibine bir iğne bile alma diye tembih ediyor.
Madem öyle neden evlenmiş? yani hiç normal bir durum yok ki ortada..
Şimdi şöyle açıklayayım siz evdesiniz ve çocuk bakıyorsunuz yani emek veriyorsunuz, onun karşılığı da eşinizin ortak giderleri karşılaması olarak size dönüyor. Ev hanımı olanlarınki de bu şekilde yani karşılıklı bi eşitliğe dayanır evlilik, kimse kimseyi geçindirmek zorunda değil.Anladım
Ama evli insanlar böyle düşünmüyo elde değil yani, misal ben ücretsiz aldım ortak çocuğumuza bakmak üzere, e haliyle eve eşim baktı, ha nedir bende o ara belli isteklerimi arkaya attım
Eşimden keza babamdan birşey beklemem diyen genç bir kadınsın ama başka bir kadının eski kocasına bu kadar bağımlı olmasını savunuyosun bu sence de çelişki değil mi, o kadın da kendim kazanır kendim yerimci olsa istediği gibi harcayabilir istediği standartta hayat sürebilir hiçbir sıkıntı yok öyle olsa
Sormuyor, ben eve bir şey alınca bir ton laf ediyor ama bu kadın isteyince sormadan veriyor.
Ev ortak, tatil ortak, doğum da ortak. Ortak giderler bunlar. Ben diyorum ki bunları zaten beraber karşılarız, bi beklentiye girmem benim parami ödesin, beni geçindirsin diye. Bu ortak giderleri ödedikten sonra kalan parayi dilediği gibi harcayabilir diyorum.
Ne dedi peki?
3000 nafaka birde maaş tek çocukla yetmiyırmuymul bu kadar para benim kardrşimde 3 Çocukla boşamdı eşi tek kuruş vermiyor. Asgari ücretle giçinmeye çalışıyor karseşim biz destek olmaya çalışıyoruz. Bence eş sizinle evlendiği için kıskanıyor ona yedirmesin ben yiyeyim diyor
Bu adam kadar bu eşte aynı miktarda maddi katkı sağlıyor mu peki bu ortak giderlere? Eşler bu konuda eşitler. Geriye kalanı istediği gibi harcar dedim.
Bi de ben mantıklı demedim, adam eski karısına aşık dedim.
Boşanın bence ailesi olarak hala eski eşini görüyor. Sizi ev arkadaşı gibi görüyor sanırım.Kıvırdı durdu. Belli ki boşanmak istemiyor. Benim yazdığım yanıtı eski karına niye söyledin dedim. Bana ders vermek istemiş güya. Eski karın her istediğinde neden para yolluyorsun dedim, yollamıyorum dedi. Bu koca bir yalan. Boşanmaya gidersek bankadan mahkeme kararı ile yolladığı tüm paraların dekontunu aldırırım. Önce "Ülkü ile aramdaki işe sen karışma" dedi. "Bu Ülkü hanıma gizlice verdiğin paralar aile bütçemizden. Ben seninle bu yaştan sonra paran için evlenmedim, çocuk doğurmak için de evlenmedim, ömür boyu hayat arkadaşlığı için sevdiğim için evlendim. Sen benden gizli iş çevireceksen bu evlilik yürümez" dedim
Konu sahibi geldi, soralım bakalım eşiyle lüks yaşsa büyük kısmı eş mi ödeyecek yoksa eşit oranda katkı sağlayabilir mi?Yorum yaptığınız konudaki eş yukardaki yorumu yaptıran bir eş ama. Yeni eşi eve bir şey alınca sorun yapan, tatile sinekli pansiyon ayarlayan (eski eşe 5 yıldızlı otel ) her akşam ülke ekonomisinden girip harcamalara dikkat edelim diyen. Yoksa evinin ortak gider dediğiniz harcamalarına en azından eski eşe verdiği özeni göstersin ben de derim konu sahibine sizi ihma etmiyorsa sıkıntı yok diye. Anne baba yardımı konularında da benzer şeler söylüyorum zaten. Ama burda durum bu değil. Ayrıca konu sahibi belki tatile maldivelere gitmek istiyor atıyorum. Kendi masraflarını da çekecek. Ama eş sağolsun eski eşin kredi kartını ödemekten belki o masrafı yapamayacak. E ne oldu şimdi? Kabul edilebilir bir şey mi bu? Maldivler sonuçta lüks. Ama eski eşin kredi kartını ödemekten daha fazla lüks değil.
eşinizin ortak giderleri karşılaması
Bu konuda mağdur olan çok kadın var ülkede maalesef.. gerçekten mağdur olan kadınlar göz önüne alınarak eski eş o mağdur kadınlardan olmadığı halde nedense öyle görülüp yorum yapılıyor.
Konu sahibinin yazdıkları doğruysa kadın estetik yaptırıp parasını adamdan alıyormuş sitcom
dizilerinde olur ancak bu kadarıve bu kadın nerdeyse mağdur sayılacak..
Kıvırdı durdu. Belli ki boşanmak istemiyor. Benim yazdığım yanıtı eski karına niye söyledin dedim. Bana ders vermek istemiş güya. Eski karın her istediğinde neden para yolluyorsun dedim, yollamıyorum dedi. Bu koca bir yalan. Boşanmaya gidersek bankadan mahkeme kararı ile yolladığı tüm paraların dekontunu aldırırım. Önce "Ülkü ile aramdaki işe sen karışma" dedi. "Bu Ülkü hanıma gizlice verdiğin paralar aile bütçemizden. Ben seninle bu yaştan sonra paran için evlenmedim, çocuk doğurmak için de evlenmedim, ömür boyu hayat arkadaşlığı için sevdiğim için evlendim. Sen benden gizli iş çevireceksen bu evlilik yürümez" dedim
Konu sahibi geldi, soralım bakalım eşiyle lüks yaşsa büyük kısmı eş mi ödeyecek yoksa eşit oranda katkı sağlayabilir mi?
Biz de konu sahibine kendinden kismak zorundasin demedik zaten, kismasin. Onun da bir hayati var. Kendi maasi var, yok maasi olmasaydi da esinden isterdi yani. Hemen ilk esi suclamak da nedir? Kadin adami soymamis etmemis adam kendi eliyle veriyor kapkac magduru gibi algilamis herkes :)
Eski eş geçen kış para koparamamıştı koparsaydı liposuction yaptıracaktı. Eşimin bunlardan haberi olmasına rağmen bu kadına bu kadar sessiz kalıp her istediğini vermesi çok sinir bozucu. Her para isterken duygu sömürüsünü ihmal etmez. Genekde kızının psikolojisinin bozuldu gerekçesiyle isterdi bu defa kendi sağlığı bozulmuş muş..
Peki o ne dedi? Yani nasıl sonuca bağladınız?Kıvırdı durdu. Belli ki boşanmak istemiyor. Benim yazdığım yanıtı eski karına niye söyledin dedim. Bana ders vermek istemiş güya. Eski karın her istediğinde neden para yolluyorsun dedim, yollamıyorum dedi. Bu koca bir yalan. Boşanmaya gidersek bankadan mahkeme kararı ile yolladığı tüm paraların dekontunu aldırırım. Önce "Ülkü ile aramdaki işe sen karışma" dedi. "Bu Ülkü hanıma gizlice verdiğin paralar aile bütçemizden. Ben seninle bu yaştan sonra paran için evlenmedim, çocuk doğurmak için de evlenmedim, ömür boyu hayat arkadaşlığı için sevdiğim için evlendim. Sen benden gizli iş çevireceksen bu evlilik yürümez" dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?