Eşimin eski eşi sürekli para istiyor :(

Ev ortak, tatil ortak, doğum da ortak. Ortak giderler bunlar. Ben diyorum ki bunları zaten beraber karşılarız, bi beklentiye girmem benim parami ödesin, beni geçindirsin diye. Bu ortak giderleri ödedikten sonra kalan parayi dilediği gibi harcayabilir diyorum.

Anladım

Ama evli insanlar böyle düşünmüyo elde değil yani, misal ben ücretsiz aldım ortak çocuğumuza bakmak üzere, e haliyle eve eşim baktı, ha nedir bende o ara belli isteklerimi arkaya attım

Eşimden keza babamdan birşey beklemem diyen genç bir kadınsın ama başka bir kadının eski kocasına bu kadar bağımlı olmasını savunuyosun bu sence de çelişki değil mi, o kadın da kendim kazanır kendim yerimci olsa istediği gibi harcayabilir istediği standartta hayat sürebilir hiçbir sıkıntı yok öyle olsa

Bu adam kadar bu eşte aynı miktarda maddi katkı sağlıyor mu peki bu ortak giderlere? Eşler bu konuda eşitler. Geriye kalanı istediği gibi harcar dedim.
Bi de ben mantıklı demedim, adam eski karısına aşık dedim.

Şimdi şöyle açıklayayım siz evdesiniz ve çocuk bakıyorsunuz yani emek veriyorsunuz, onun karşılığı da eşinizin ortak giderleri karşılaması olarak size dönüyor. Ev hanımı olanlarınki de bu şekilde yani karşılıklı bi eşitliğe dayanır evlilik, kimse kimseyi geçindirmek zorunda değil.
Ben kadına dair bir şey demedim, adamın ekonomik özgürlüğünden bahsettim sadece.

Sormuyor, ben eve bir şey alınca bir ton laf ediyor ama bu kadın isteyince sormadan veriyor.

Yorum yaptığınız konudaki eş yukardaki yorumu yaptıran bir eş ama. Yeni eşi eve bir şey alınca sorun yapan, tatile sinekli pansiyon ayarlayan (eski eşe 5 yıldızlı otel ) her akşam ülke ekonomisinden girip harcamalara dikkat edelim diyen. Yoksa evinin ortak gider dediğiniz harcamalarına en azından eski eşe verdiği özeni göstersin ben de derim konu sahibine sizi ihma etmiyorsa sıkıntı yok diye. Anne baba yardımı konularında da benzer şeler söylüyorum zaten. Ama burda durum bu değil. Ayrıca konu sahibi belki tatile maldivelere gitmek istiyor atıyorum. Kendi masraflarını da çekecek. Ama eş sağolsun eski eşin kredi kartını ödemekten belki o masrafı yapamayacak. E ne oldu şimdi? Kabul edilebilir bir şey mi bu? Maldivler sonuçta lüks. Ama eski eşin kredi kartını ödemekten daha fazla lüks değil.

Kıvırdı durdu. Belli ki boşanmak istemiyor. Benim yazdığım yanıtı eski karına niye söyledin dedim. Bana ders vermek istemiş güya. Eski karın her istediğinde neden para yolluyorsun dedim, yollamıyorum dedi. Bu koca bir yalan. Boşanmaya gidersek bankadan mahkeme kararı ile yolladığı tüm paraların dekontunu aldırırım. Önce "Ülkü ile aramdaki işe sen karışma" dedi. "Bu Ülkü hanıma gizlice verdiğin paralar aile bütçemizden. Ben seninle bu yaştan sonra paran için evlenmedim, çocuk doğurmak için de evlenmedim, ömür boyu hayat arkadaşlığı için sevdiğim için evlendim. Sen benden gizli iş çevireceksen bu evlilik yürümez" dedim

Hepsini demiyorum ama evet bazı kadınlar ciddi anlamda sömürücü. Adaletsizlik var. Adam evlenip ayrıldı diye boşandığı kadinin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Ben erkek olsaydım evlilikte süresince büyük kusurlarım yoksa nafaka ödememek için kırk takla atardım.
Çocuk varsa eşek gibi ödeyecek tabi o ayrı.

Evet zaten biz yeni evliyken Ülkü beni aradı ve telefonda hakaret etti evlendik diye

Biri diğerinden çok daha fazla kazanır ev'e çok daha büyük bir katkıda bulunabilir.
Burda adam maaşının çoğunu bu şekilde harcıyorsa karısından da o ev'e eşit bir katkı bekleyemez öyle bir hakkı yok bence..

Bir de olaya çok matematiksel bakıyorsunuz. Bunlar 2 ev arkadaşı değil ki.. Kirayı yarı yarıya verelim,
her aldığımızın yarısını sen yarısını ben ödeyeyim diye bir şey söz konusu olamaz ki..
Eksi eşine hiç yoktan ortak gelir de filan olmaksızın para yağdırıken hangi hakla hangi yüzle
bu kadından ev'e eşit katkıda bulunmasını bekleyebilir ki??

Mantıklı bulmadığınızı söylüyorsunuz ama adam istediği gibi harcar diyerek de var olan
durumu onaylıyorsunuz anlamadım :)

Boşanın bence ailesi olarak hala eski eşini görüyor. Sizi ev arkadaşı gibi görüyor sanırım.

Eşinin parası çok demekki ...sizin ortak çocuğunuz yokmu olsaydı böyle davranmazdi tek çocuğu diye böyle davranıyor herhalde ....geçen sene boşanma için başvurduğumda avk kızım için 500 benim için 500 tl nafaka isteyebiliriz en fazla demişti calismaya başlarsam benim nafakanin kesilcecegini de söylemişti .....eee bu adam eski eşi çalıştığı halde normalin 6 katı nafaka ödüyor üstüne ev arabayi bırakmış yetmiyor masraflari karşılıyor... 5.5 bin geliri olan eski eşi nasıl gecinemiyor bu parayla anlamadım ...millet asgari ücretle dört çocuk ev kira geciniyo.....tepkinizi koyun bence hani çocuğu için harcamalara karışmayin ama eski esin borçlarıni ödetmeyin

Konu sahibi geldi, soralım bakalım eşiyle lüks yaşsa büyük kısmı eş mi ödeyecek yoksa eşit oranda katkı sağlayabilir mi?

eşinizin ortak giderleri karşılaması

Ortak giderlerin karşılanması konusu o kadar derin ki. Aç açıkta değilse ortak giderler karşılanmış oluyor mu misal? Belki kadın organik beslenmeye inanıyor eş bunu karşılamalı mı? Tatil ortak gider olarak düşünülüyor diyelim. Adamın aylık geliri 10 bin ama marmariste ailesinin yazlığına götürdü 1 hafta diyince ortak gideri karşılamış mı oluyor. Çok daha iyilerini yapabilecekken. 18 saatlik otobüs yolculuğu yerine uçakla gidebilecekken benim maaşım ben senin yine de bir yerden bir yere ulaşımını sağlıyorum uçağa para veremem diyebilir mi?

Eski eş geçen kış para koparamamıştı koparsaydı liposuction yaptıracaktı. Eşimin bunlardan haberi olmasına rağmen bu kadına bu kadar sessiz kalıp her istediğini vermesi çok sinir bozucu. Her para isterken duygu sömürüsünü ihmal etmez. Genekde kızının psikolojisinin bozuldu gerekçesiyle isterdi bu defa kendi sağlığı bozulmuş muş..

Bu adam sizi değilde eski eşini seviyor olabilir mi hala? Kusura bakmayın ama çok anormal bir durum bu..
Bence bu ihtimali göz önüne alın ve boşanın bu ne böyle..

Konu sahibi geldi, soralım bakalım eşiyle lüks yaşsa büyük kısmı eş mi ödeyecek yoksa eşit oranda katkı sağlayabilir mi?

Yok ben ona eşinin boşanma restine ne dediğini sordum ona bile daha cevap vermedi.

Pardon vermiş şimdi gördüm.

Bence sen bu adamdan boşan.. eski karısı olarak daha rahat yaşarsın baksana. ...

Semurcan kalanlarla idare et şikayet etme tarzında bir yerde diyor benim itirazım ona.Adam karısının özel masraflarını karşılamak zorunda değil.Konu sahibi şikayet etmekte haklı.

Eski karısı yüzsüzlük yapıyor .Adamın yaptığıda terbiyesizlik.Eski karısına gelince bol keseden dağıtıyor yeni karısına gelince cimri kesiliyor.

Bizim konu sahibide kocasını dinliyor.Tam tersi har vurup harman saçacaksın böyle adamlara.İşine gelirse .

Bu yazdıklarınızı komedi dizisinde filan görürüz yani.. Sevgilisi olunca bile onla gezme tozma parasını da
eşinizden alır ama dediğim gibi eşinizde asıl problem.. Kadın istiyor ama adam neden veriyor?
Önemli olan bu.??

Peki o ne dedi? Yani nasıl sonuca bağladınız?
Arabasının falan masraflarını neden hala eşiniz ödüyormuş?
Konu açmışken siz adam gibi tatil yapamazken onlar neden 5 yıldızlı otellerde tatil yaıyorlarmış onu da sorsaydınız.
Neden sürekli size giderlere dikkat edelim mesajı veriyor bunu da sorsaydınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…