Eşimin eski eşi sürekli para istiyor :(

Konu sahibi geldi, soralım bakalım eşiyle lüks yaşsa büyük kısmı eş mi ödeyecek yoksa eşit oranda katkı sağlayabilir mi?

Ben eşim kadar para kazanmıyorum ama mutfak benim kazancımla dönüyor. Nisandan beri çalıştığım iş yeri iflas erteleme aldığından maaşım zamanında da yatmıyor. Ben de kızımı okutuyorum. Aynı miktarda katkım olabilmesi imkansız bu şartlarda.

bence sevgide bir yere kadar boylesi bi duruma katlatmak zor iyice dusun bence ya esini adam etmenin yoluna bak yada bu boyle yurumez baslarim boyle ese eski esten hic para esirgemeyip sana da 1 krsn hesabini yapiyosa hayirli olani yapmaya calis bence

Evet NEDEN hiç bir zaman yok veremem diyemiyor?

Eşim 48 yaşında adam etmek gibi bir şey zor. Eski eşi de becerikli maşallah her konuda. Kadın evliyken eşimi otele atmış. Kadın eski eşini aldatmış yani. Eşim de genç o zamanlar ve ilk seviştiği kadın da bu olunca aşık olmuş seviştikten sonra. Sonra hep kaçamak görüşmeler falan ve kadın boşanmış sonra benimkiyle evlenmişler. Kadın evli barklı ve kendinden 6 yaş genç iş arkadaşını böyle götürmüş

Aynı şeyi yazmaktan açıkçası sıkıldım. Bir üye adaleti sormuş, adam sanki evi geçindirmek, lüks bir hayat vermek zorunda gibi. Ben de onun üzerine hiçbir eşin öyle bir zorunluluğu olmadığını, eşlerin bu konuda eşit olduğunu söyledim. Diğer de eşte lüks yaşadıkları zaman adamla aynı maddi katkıyı sağlayamayacaksa, adamın ortak giderlerden arta kalan parada söz hakkı olduğunu düşünmüyorum, sonuçta o adamın emeğinin karşılığı.
Eski eş haklı-haksız bir yorumum yok zaten. Eş kalan parayi istediği gibi harcar dedim, garip olan tarafı bu parayı eski eşe harcaması ki bu da sadece hala eski aşık olduğuna delalet eder.

Bu işte bir bit yeniği var.

Niye ona bu kadar eli açık da sizi sıkıyor. Bu işte bir şey var sanki, yaptığı haksızlık.
Çok rahatsız edici davranıyor eşiniz...

Aralarındaki aşk çoktan bitmiş

İki kadın var biri eski biri yeni eşi. İki kadının da çocuğu var. Ama biri adamın çocuğu, biri, anladığım kadarıyla, onun çocuğu değil. Günahını almayayım ama belki de eski eşine kadın onun çocuğunun annesi diye o kadar yağdırıyordur, belki de bilinçaltında evli olduğum kadın ve onun çocuğuna gideceğine, benim çocuğuma ve çocuğumun annesine gitsin diyordur. Hiç alakasız başka bir sebep de olabilir tabii, ama benim aklıma bu ihtimal de geldi.

Konu sahibi eşi kadar iyi şartlara sahip değilmiş zaten, konu kilit.

ohaa kadindan miydem bulandi neler var hayatta. bak dedigin gibi adam olmaz bu yastan sonra kararini iyice dusun ver

Bence bunları bu konuya karıştırmayın. Sizden önce olmuş şeyler.

Siz evlenirken bu kadar yardım olacağını biliyor muydunuz? Yani arabasının masraflarını falan eşinizin çekeceğini?
Eşinizin cidden bu yardımları yaptıktan sonra elinde az para kaldığı için mi size alışverişlerinizde karışıyor. Yoksa cimrilik mi yapıyor parası olmasına rağmen.

Zaten zorunluluk yok bunu kimse söylemiyor lakin normali nedir bu adam sevmiş evlenmiş
bir hayat kurmuş bu kadınla filan.. yani parasını bu kadına isteyerek içinden gönlünden gelerek
harcaması lazım değil mi? Ama adam burda parayı eski eş'e harcıyor bizde zaten bunun üzerinden
yorum yapıyoruz. Yani bende sizinle eski eşine aşık olduğu yönünde ki fikrinizi paylaşıyorum.
O yüzden de adamın parasını harcadığı yeri göz önüne aldığımdan istediği yere harcar
diyemiyorum. :) Yani adam normal bir şeye yere harcamış da parasına karışıyor gibi bir durum
yok ortada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…