• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin eski eşi sürekli para istiyor :(

Konu sahibi geldi, soralım bakalım eşiyle lüks yaşsa büyük kısmı eş mi ödeyecek yoksa eşit oranda katkı sağlayabilir mi?

Ben eşim kadar para kazanmıyorum ama mutfak benim kazancımla dönüyor. Nisandan beri çalıştığım iş yeri iflas erteleme aldığından maaşım zamanında da yatmıyor. Ben de kızımı okutuyorum. Aynı miktarda katkım olabilmesi imkansız bu şartlarda.

bence sevgide bir yere kadar boylesi bi duruma katlatmak zor iyice dusun bence ya esini adam etmenin yoluna bak yada bu boyle yurumez baslarim boyle ese eski esten hic para esirgemeyip sana da 1 krsn hesabini yapiyosa hayirli olani yapmaya calis bence

Bu yazdıklarınızı komedi dizisinde filan görürüz yani.. Sevgilisi olunca bile onla gezme tozma parasını da
eşinizden alır ama dediğim gibi eşinizde asıl problem.. Kadın istiyor ama adam neden veriyor?
Önemli olan bu.??

Evet NEDEN hiç bir zaman yok veremem diyemiyor?

bence sevgide bir yere kadar boylesi bi duruma katlatmak zor iyice dusun bence ya esini adam etmenin yoluna bak yada bu boyle yurumez baslarim boyle ese eski esten hic para esirgemeyip sana da 1 krsn hesabini yapiyosa hayirli olani yapmaya calis bence

Eşim 48 yaşında adam etmek gibi bir şey zor. Eski eşi de becerikli maşallah her konuda. Kadın evliyken eşimi otele atmış. Kadın eski eşini aldatmış yani. Eşim de genç o zamanlar ve ilk seviştiği kadın da bu olunca aşık olmuş seviştikten sonra. Sonra hep kaçamak görüşmeler falan ve kadın boşanmış sonra benimkiyle evlenmişler. Kadın evli barklı ve kendinden 6 yaş genç iş arkadaşını böyle götürmüş

Biri diğerinden çok daha fazla kazanır ev'e çok daha büyük bir katkıda bulunabilir.
Burda adam maaşının çoğunu bu şekilde harcıyorsa karısından da o ev'e eşit bir katkı bekleyemez öyle bir hakkı yok bence..

Bir de olaya çok matematiksel bakıyorsunuz. Bunlar 2 ev arkadaşı değil ki.. Kirayı yarı yarıya verelim,
her aldığımızın yarısını sen yarısını ben ödeyeyim diye bir şey söz konusu olamaz ki..
Eksi eşine hiç yoktan ortak gelir de filan olmaksızın para yağdırıken hangi hakla hangi yüzle
bu kadından ev'e eşit katkıda bulunmasını bekleyebilir ki??

Mantıklı bulmadığınızı söylüyorsunuz ama adam istediği gibi harcar diyerek de var olan
durumu onaylıyorsunuz anlamadım :)
Aynı şeyi yazmaktan açıkçası sıkıldım. Bir üye adaleti sormuş, adam sanki evi geçindirmek, lüks bir hayat vermek zorunda gibi. Ben de onun üzerine hiçbir eşin öyle bir zorunluluğu olmadığını, eşlerin bu konuda eşit olduğunu söyledim. Diğer de eşte lüks yaşadıkları zaman adamla aynı maddi katkıyı sağlayamayacaksa, adamın ortak giderlerden arta kalan parada söz hakkı olduğunu düşünmüyorum, sonuçta o adamın emeğinin karşılığı.
Eski eş haklı-haksız bir yorumum yok zaten. Eş kalan parayi istediği gibi harcar dedim, garip olan tarafı bu parayı eski eşe harcaması ki bu da sadece hala eski aşık olduğuna delalet eder.

Adamla beraber çalışıp, emek vermediyseniz, adam da oynayacağım ben kazandım benim hakkım diyorsa oynar evet; çünkü emeğinin karşılığını dilediği gibi harcar, kumar borcu için gelip sizden para istemediği sürece problem yok.
Eşler evlilikte eşitler kimsenin kimseye bi standart sağlama yüklümlüğü yok. Diğer kadın ricada bulunmuş, bu beyde kabul etmiş, parasını bu yönde harcamak istemiş, kendi parası sonuçta kim ne diyebilir. Ben kabullenemem diyen boşanır. Bilmiyorsa öğrendi buyursun boşansın; ama eski eşe gösterilen muamele yüksek ihtimal bu eşe gösterilmeyecek, bu adam eski eşine aşık.

Bu işte bir bit yeniği var.

Kadının bu mesajına eşimden gizli onun telefonundan yanıt yazdım :

"" Ben de sana borçlarımı yollamayayım. Sen sadece miktarları yollamışsın. Detayları söylediğin kadar minimum olsa borcun bu kadar olmazdı.
Biz boşanırken oldukça yüksek miktarda aylık nafaka istemeni Deniz mağdur olmasın diye kabul ettim. Evi ve arabayı sana bıraktım. Ben kendim oturmak için küçücük bir daire aldım ki hala onun kredi borcunu ödüyorum. Arabayı sen kullanıyorsun tamir masrafını vergilerini ben ödüyorum. Deniz in nafaka dışında tüm extra masraflarını ve özel okulunu servisini yemeğini, özel öğretmen parasını tek başıma karşılıyorum. O benim de kızım. Bundan külfet duymuyorum. Siz lüx sayılabilecek tatillere giderken ben yeni karımı ve kızımı uyduruk pansiyonlara götürüyorum. Biz özel günler hariç dışarda yemeğe dahi gitmiyoruz. Sen arkadaşlarınla sürekli lüx yerlerde yemek, kahvaltı bilmem ne gidiyorsun. Bütün bunlara karşın bir de senin eğitim paranı karşılayamam. Ben evliyim ve kirada oturuyorum. Benim de ödemelerim ve evime karşı sorumluluklarım var. Benden hala para istemen hiç normal değil. Ben 2,5 sene sonra emelli olup artık çalışmayı düşünmüyorum. Lütfen harcamalarına dikkat et. Şüx hatcamalardan kaçın. Ekonomik kriz var. ""

Bunu eşime söyledim hiç birşey demedi, yazmasaydın dedi o kadar. Ama ertesi günü gidip kadına "o maili sana ben yazmadım eşim yazmış" demiş. Eski eşi ile yeni eşini birbirine düşürmesi ne kadar kötü. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız bu durumda?

Niye ona bu kadar eli açık da sizi sıkıyor. Bu işte bir şey var sanki, yaptığı haksızlık.
Çok rahatsız edici davranıyor eşiniz...

Aynı şeyi yazmaktan açıkçası sıkıldım. Bir üye adaleti sormuş, adam sanki evi geçindirmek, lüks bir hayat vermek zorunda gibi. Ben de onun üzerine hiçbir eşin öyle bir zorunluluğu olmadığını, eşlerin bu konuda eşit olduğunu söyledim. Diğer de eşte lüks yaşadıkları zaman adamla aynı maddi katkıyı sağlayamayacaksa, adamın ortak giderlerden arta kalan parada söz hakkı olduğunu düşünmüyorum, sonuçta o adamın emeğinin karşılığı.
Eski eş haklı-haksız bir yorumum yok zaten. Eş kalan parayi istediği gibi harcar dedim, garip olan tarafı bu parayı eski eşe harcaması ki bu da sadece hala eski aşık olduğuna delalet eder.

Aralarındaki aşk çoktan bitmiş

Konunun içeriğini hiç okumadim.

O zaman adam ya vicdan azabı çekiyor ya da konu sahibi sallıyor.
Sallamıyorsa, adam eski eşinden ayrıldığı için pişman.
Ya da adamın vicdanı duygularını sömüren bir kadın olduğu için yeni karısına da aynı şekilde para harcarsa adam yetişemeyeceği düşünüyor olabilir.

Çok bilinmeyenli denklem.
Adamı ve eski eşi dinlemedikçe bu konu çözüme de kavuşmaz bir sonuçta alınmaz.

Herkes kendi açısından yazarsa zaten hic bir m.k olmaz :KK53:

Bu arada adam belli ki zengin.
Siz ne diye sinekli bir otelde tatil yapıyorsunuz.

Gidin ets ile anlasin eşiniz ödesin o kadar söz hakkınız yok mu konu sahibi :oha:

İki kadın var biri eski biri yeni eşi. İki kadının da çocuğu var. Ama biri adamın çocuğu, biri, anladığım kadarıyla, onun çocuğu değil. Günahını almayayım ama belki de eski eşine kadın onun çocuğunun annesi diye o kadar yağdırıyordur, belki de bilinçaltında evli olduğum kadın ve onun çocuğuna gideceğine, benim çocuğuma ve çocuğumun annesine gitsin diyordur. Hiç alakasız başka bir sebep de olabilir tabii, ama benim aklıma bu ihtimal de geldi.

Ortak giderlerin karşılanması konusu o kadar derin ki. Aç açıkta değilse ortak giderler karşılanmış oluyor mu misal? Belki kadın organik beslenmeye inanıyor eş bunu karşılamalı mı? Tatil ortak gider olarak düşünülüyor diyelim. Adamın aylık geliri 10 bin ama marmariste ailesinin yazlığına götürdü 1 hafta diyince ortak gideri karşılamış mı oluyor. Çok daha iyilerini yapabilecekken. 18 saatlik otobüs yolculuğu yerine uçakla gidebilecekken benim maaşım ben senin yine de bir yerden bir yere ulaşımını sağlıyorum uçağa para veremem diyebilir mi?
Konu sahibi eşi kadar iyi şartlara sahip değilmiş zaten, konu kilit.

Eşim 48 yaşında adam etmek gibi bir şey zor. Eski eşi de becerikli maşallah her konuda. Kadın evliyken eşimi otele atmış. Kadın eski eşini aldatmış yani. Eşim de genç o zamanlar ve ilk seviştiği kadın da bu olunca aşık olmuş seviştikten sonra. Sonra hep kaçamak görüşmeler falan ve kadın boşanmış sonra benimkiyle evlenmişler. Kadın evli barklı ve kendinden 6 yaş genç iş arkadaşını böyle götürmüş
ohaa kadindan miydem bulandi neler var hayatta. bak dedigin gibi adam olmaz bu yastan sonra kararini iyice dusun ver

Bence bunları bu konuya karıştırmayın. Sizden önce olmuş şeyler.

Siz evlenirken bu kadar yardım olacağını biliyor muydunuz? Yani arabasının masraflarını falan eşinizin çekeceğini?
Eşinizin cidden bu yardımları yaptıktan sonra elinde az para kaldığı için mi size alışverişlerinizde karışıyor. Yoksa cimrilik mi yapıyor parası olmasına rağmen.

Zaten zorunluluk yok bunu kimse söylemiyor lakin normali nedir bu adam sevmiş evlenmiş
bir hayat kurmuş bu kadınla filan.. yani parasını bu kadına isteyerek içinden gönlünden gelerek
harcaması lazım değil mi? Ama adam burda parayı eski eş'e harcıyor bizde zaten bunun üzerinden
yorum yapıyoruz. Yani bende sizinle eski eşine aşık olduğu yönünde ki fikrinizi paylaşıyorum.
O yüzden de adamın parasını harcadığı yeri göz önüne aldığımdan istediği yere harcar
diyemiyorum. :) Yani adam normal bir şeye yere harcamış da parasına karışıyor gibi bir durum
yok ortada..

Back