• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin eski eşi sürekli para istiyor :(

Merhabalar.
Ben 4 yıl önce 2. evliliğimi yaptım. Bu evlilik hayat arkadaşım olsun ömür boyu huzurlu bir evlilik olsun düşüncesi ile oldu. Eşimin de benim de ilk eşlerimizden 1 er kızımız var. Eşim eşine her ay 3000 tl nafaka veriyor. Kızının özel okul, özel tüm ihtiyaçlarını ayrıca karşılıyor. Eski karısında var olan tek evi ve arabayı bıraktı. Arabanın vergi, tamir gibi tüm masraflarını da ayrıca ödüyor. Eşimin eski eşi emekli maaşı alıyor (2500 tl) ve bir kişisel eğitim koçluğu yapıyor. Her yaz tatile Çeşme de Ilıca hotel spa& wellness resort da yapacakları tatili de ayrıca ödüyor. Tüm bunlara rağmen kadın eşime ara sıra mail atıp ekstra para istiyor. Son attığı maili ekliyorum.
Eşim de kadının ekte yolladığı borçlarına yardımcı olacağını söylüyor. Bu nasıl bir iştir? Bu kadına neden bu kadar prim veriyor eşim?? Evladı için zaten herşeyi yapıyor.

Erkan, merhaba.
Ben, mali durumum zorda olmasaydi,bu maili sana gondermek istemezdim.
Ne yazik ki kendi maasim ve senin verdigin aylik kazancimiz ile biz gecinemiyoruz. Her ay aciklar olusuyor. O aciklari kapatmaya calistikca kredi borclarim gittikce cogaldi. Benim maasim kredi borclarina gidiyor, senin verdigin kredi kartini kapatmaya bile yetmiyor. Ben yazdan beri de, isten kazandigim bir kac lirayi da is olmadigi icin kazanamiyorum.
Bu sorun buyudukce ve bunlarin ustesinden gelmeye calistikca , sagligimi kaybediyorum. Su anda bir cok rahatsizligim var ve bu tum yasantimizi etkilemeye basladi. Sagolsun, annemin yardimlari olmasaydi daha da zorlanirdik.
Ve bu ay kredi kartimi odeyemiyorum. Ekte kredilerin bilgisini gorebilirsin.
Senden istegim; Bu ay, mumkun ise YKB kart borcunu odemeni rica ediyorum.Geri odemeyi cok isterim ama odemek icin insalah kazancim olur ve oderim. Minimumu bile odeyemiyorum.
Ben veremem diyebilirsin, o da senin bilecegin sey. Ama senden bu konuda destek bekliyorum.
Belki, bu kadar borcu nasil yaptin diyebilirsin. Yaptigim sey: Evde ekstra cikan masraflar, saglik sorunlari dolayisi ile harcama, sene de bir defa 1 hafta yaptigimiz sehirlerarasi tatil, benim para kazanabilmek icin aldigim egitimler, mutfak masraflari, Denizin ve benim minimum aldigimiz kiyafetler..Bunlar lux olmayan ve arasinda acil olan ihtiyaclar icin yapilan masraflar..
Kimileri esinizi tebrik etmis ama bence esiniz coook abartmis hadi nafaka ve kizinin okul masraflari tamamda yok tatil parasi yok araba vergisi tamiri ne bunlar baya bayaaa abartilmis bu durum

Herkes bir evlilik sözleşmesine girerken bunun bütün hayatımı kapsayacağını düşünerek girer. Hayatlarını bu şekilde düzene sokarlar. Mesela normalde çalışacak olan bir kadın evlendiği için kendilerine özgü bir sebepten (mesela eşi izin vermiyordur ya da eşi yüzünden yaşamak zorunda oldukları yerde kadına uygun iş yoktur) çalışamayabilir. Evliyken bu kadın normalde kariyerinde çok daha iyi yerlere gelebilecekken evli olduğu için, çocukları olduğu için daha azına kanaat etmiş olabilir. Ya da bu kadın normalde de ev hanımı olacaktır ama başkasıyla evlenmiş olsa evliliği devam edecekti belki de ve kadın geçinip gidecek hiç sorun yaşamayacaktı maddi açıdan. İşte erkeğin boşandıktan sonra kadına evliyken sağlıyor olduğu maddi imkanları sağlamaya nafaka yoluyla devam etmesi bu evlilik sözleşmesinin zamansız bir şekilde (normalde olduğu gibi taraflardan birinin ölümü ile değil yani) bitmesinin kadına zarar vermesinden dolayıdır. Ve tahmin edebileceğiniz gibi, her ne kadar ben burada erkek kadına nafaka verir gibi yazsam da, bunun sebebi ülkemizde daha çok olanın bu olmasındandır. Yoksa kadınlar da erkeklere nafaka verebilir. Nafakayı sadece haksız şekilde evlilik sözleşmesini boşanma yoluyla sona erdiren taraf öder. Karşı taraftan daha kusurlu olan taraf öder.
Evlilik, evlilik sözleşmesiyle yapılır, bütün hayatınız boyunca süreceğine dair sözünüz vardır bu sözleşmede. Bütün sözleşmeler gibi, haksız yere, kusurlu şekilde sona erdirir, cayarsanız karşı tarafa verdiğiniz zararları ödersiniz. Bu zarar da evlilik boyunca sağlanmakta olan imkanın artık sağlanamıyor oluşudur. Bu yüzden nafaka ile aradaki fark kapatılıp zarar karşılanmaya çalışılır.
Boşanmış ve kusurlu olan taraf, eğer bu nafaka sebebiyle yeni eşine ve yeni kuracağı aileye bakabilecek durumda değilse zaten evlenmemelidir. Çünkü kendisi gelirini o nafakayı maaşından çıkararak hesaplayabilir ancak.
Bu konudaki kanun hükümlerinin en büyük amacı insanların eziyet görüp durdukları evlilikler içerisinde hapsolmamalarını, özellikle ülkemizde kocasından dayak yiyen aldatılan ama ekonomik özgürlüğü olmadığı için dizini kırıp oturmak zorunda olan kadınlarımızın korunmasıdır. Ne yazık ki bizim kadınlarımız ya haklarını bilmiyor, dava uzamasın diye anlaşmalı boşanıp hiç bir şey alamıyor ya da benim kalbim kırıldı ondan bir şey istemem diyor. Bu durumda kanunlar ne kadar uğraşırsa uğraşsın kadınlarımız hala eziliyor. Bireysel olarak ben istemem diyene bir sözüm yok elbette herkesin kendi tercihi ama nafaka istemeyi kötü bir şey gibi gösterenlere çok kızıyorum.
Bu yazdıklarım genel olarak nafaka kurumunu eleştiren arkadaşlar içindir. Konu ile ilgili olarak; eşiniz keyfi olarak eski eşinin ihtiyaçlarını nafaka dışında karşılamak istiyor. Bu kadının hakkı değil. Ben olsam ben de razı olmazdım sizin yerinizde. Çocuğu için herşeyi yapabilir ama kadının keyfi için onun hakkı olandan fazlasını vermemeli. Şu an hakkı olan da anlaştıkları nafakadır. Miktarlar önemli değil, çünkü herkesin sosyo-ekonomik durumuna ve çevresine göre değişiklik gösterir.

Kadının bu mesajına eşimden gizli onun telefonundan yanıt yazdım :

"" Ben de sana borçlarımı yollamayayım. Sen sadece miktarları yollamışsın. Detayları söylediğin kadar minimum olsa borcun bu kadar olmazdı.
Biz boşanırken oldukça yüksek miktarda aylık nafaka istemeni Deniz mağdur olmasın diye kabul ettim. Evi ve arabayı sana bıraktım. Ben kendim oturmak için küçücük bir daire aldım ki hala onun kredi borcunu ödüyorum. Arabayı sen kullanıyorsun tamir masrafını vergilerini ben ödüyorum. Deniz in nafaka dışında tüm extra masraflarını ve özel okulunu servisini yemeğini, özel öğretmen parasını tek başıma karşılıyorum. O benim de kızım. Bundan külfet duymuyorum. Siz lüx sayılabilecek tatillere giderken ben yeni karımı ve kızımı uyduruk pansiyonlara götürüyorum. Biz özel günler hariç dışarda yemeğe dahi gitmiyoruz. Sen arkadaşlarınla sürekli lüx yerlerde yemek, kahvaltı bilmem ne gidiyorsun. Bütün bunlara karşın bir de senin eğitim paranı karşılayamam. Ben evliyim ve kirada oturuyorum. Benim de ödemelerim ve evime karşı sorumluluklarım var. Benden hala para istemen hiç normal değil. Ben 2,5 sene sonra emelli olup artık çalışmayı düşünmüyorum. Lütfen harcamalarına dikkat et. Şüx hatcamalardan kaçın. Ekonomik kriz var. ""

Bunu eşime söyledim hiç birşey demedi, yazmasaydın dedi o kadar. Ama ertesi günü gidip kadına "o maili sana ben yazmadım eşim yazmış" demiş. Eski eşi ile yeni eşini birbirine düşürmesi ne kadar kötü. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız bu durumda?
Seni sevmiyor eşin net. Bi de çocuk falan bahane o kadına zaafı var, hayır diyemiyor. Bi yerde yeni eşi ile kızını eşit tutmalı yazmışsınız, ona katılmıyorum. Evlat her zaman eşten üstün olur, olmalı da.

Eşi konu sahibine para harcatmıyormuş. İğne bile alma diyormuş. Durumları sıkışık olduğu için harcamalarına dikkat ediyorlarmış, makarna yiyorlarmış, konu sahibi endeskopisini özelde olamıyormuş. Şu zamana kadar da pek gün yüzü görmemişler. Tatillerini sinekli kötü bir pansiyonda yapmışlar. Adam en yakınındaki karısına cimri.

Konunun içeriğini hiç okumadim.

O zaman adam ya vicdan azabı çekiyor ya da konu sahibi sallıyor.
Sallamıyorsa, adam eski eşinden ayrıldığı için pişman.
Ya da adamın vicdanı duygularını sömüren bir kadın olduğu için yeni karısına da aynı şekilde para harcarsa adam yetişemeyeceği düşünüyor olabilir.

Çok bilinmeyenli denklem.
Adamı ve eski eşi dinlemedikçe bu konu çözüme de kavuşmaz bir sonuçta alınmaz.

Herkes kendi açısından yazarsa zaten hic bir m.k olmaz :KK53:

Bu arada adam belli ki zengin.
Siz ne diye sinekli bir otelde tatil yapıyorsunuz.

Gidin ets ile anlasin eşiniz ödesin o kadar söz hakkınız yok mu konu sahibi :oha:

bu konu cok su kaldirir. kaldiriyor da...

herkesin ayrilik hikayesi, baslama hikayesi farkli. bu mevzuya herkes subjektif baktigi icin bence bir cozum bulunamayacak.
konu sahibinin yolu acik olsun. ikinci bir yuva kurmus, kiymetini bilerek yasamak nasip olsun. hayat yikmak ve yeniden insa etmek zor.
calistigi imkanla yol alsin. evladini buyutsun. esiyle mutlu olmaya baksin.
bence fazlasini da beklemesin.

ve lutfen alinmasin ama nafakanin belgelenen gelire gore oldugunu, dolayisiyla esinin 3000 tl'lik nafakayi odeyecek ve fazlasi da ona kalacak bir geliri oldugunun farkinda oldugumuzu bilsin; ulkemizde ne yazik ki cok az babanin gercek gelirini mahkemeye beyan ettigini, bu sebeple bircok evladin magdur oldugunu unutmasin.

47 yasinda olduguna gore, esi de orta yas segmentinde. dolayisiyla esi ile ortak bir cocuklari olmayacak. 20li yaslarinda ikinci es olanlar ile konu sahibinin konumlari dolayisiyla farkli.

ve konu sahibi sunu unutmasin, 40li yaslarda bir evlilik yaparken asktan gozu kor olarak bu ise atlamadi. olctu, bicti, olgun ve yasamis bir kadin olarak analiz etti. o zaman agir gelmeyen babalik, simdi batmamali.

Kadının kullandığı arabadan adama ne mesela .Vergisiymiş tamiriymiş adam ödüyormuş.Ödeme zorunluluğu yok.Eski karısı kendi ödemek zorunda.Hem emekli maaşı ,hem ekstra işleri ,artı adamdan aldıkları varken bu neyin yüzsüzlüğü.Birde diyorsunuz ki canımm bilerek evlendin elde kalanlarla idare edeceksin.:KK57: Pess

Herkes bir evlilik sözleşmesine girerken bunun bütün hayatımı kapsayacağını düşünerek girer. Hayatlarını bu şekilde düzene sokarlar. Mesela normalde çalışacak olan bir kadın evlendiği için kendilerine özgü bir sebepten (mesela eşi izin vermiyordur ya da eşi yüzünden yaşamak zorunda oldukları yerde kadına uygun iş yoktur) çalışamayabilir. Evliyken bu kadın normalde kariyerinde çok daha iyi yerlere gelebilecekken evli olduğu için, çocukları olduğu için daha azına kanaat etmiş olabilir. Ya da bu kadın normalde de ev hanımı olacaktır ama başkasıyla evlenmiş olsa evliliği devam edecekti belki de ve kadın geçinip gidecek hiç sorun yaşamayacaktı maddi açıdan. İşte erkeğin boşandıktan sonra kadına evliyken sağlıyor olduğu maddi imkanları sağlamaya nafaka yoluyla devam etmesi bu evlilik sözleşmesinin zamansız bir şekilde (normalde olduğu gibi taraflardan birinin ölümü ile değil yani) bitmesinin kadına zarar vermesinden dolayıdır. Ve tahmin edebileceğiniz gibi, her ne kadar ben burada erkek kadına nafaka verir gibi yazsam da, bunun sebebi ülkemizde daha çok olanın bu olmasındandır. Yoksa kadınlar da erkeklere nafaka verebilir. Nafakayı sadece haksız şekilde evlilik sözleşmesini boşanma yoluyla sona erdiren taraf öder. Karşı taraftan daha kusurlu olan taraf öder.
Evlilik, evlilik sözleşmesiyle yapılır, bütün hayatınız boyunca süreceğine dair sözünüz vardır bu sözleşmede. Bütün sözleşmeler gibi, haksız yere, kusurlu şekilde sona erdirir, cayarsanız karşı tarafa verdiğiniz zararları ödersiniz. Bu zarar da evlilik boyunca sağlanmakta olan imkanın artık sağlanamıyor oluşudur. Bu yüzden nafaka ile aradaki fark kapatılıp zarar karşılanmaya çalışılır.
Boşanmış ve kusurlu olan taraf, eğer bu nafaka sebebiyle yeni eşine ve yeni kuracağı aileye bakabilecek durumda değilse zaten evlenmemelidir. Çünkü kendisi gelirini o nafakayı maaşından çıkararak hesaplayabilir ancak.
Bu konudaki kanun hükümlerinin en büyük amacı insanların eziyet görüp durdukları evlilikler içerisinde hapsolmamalarını, özellikle ülkemizde kocasından dayak yiyen aldatılan ama ekonomik özgürlüğü olmadığı için dizini kırıp oturmak zorunda olan kadınlarımızın korunmasıdır. Ne yazık ki bizim kadınlarımız ya haklarını bilmiyor, dava uzamasın diye anlaşmalı boşanıp hiç bir şey alamıyor ya da benim kalbim kırıldı ondan bir şey istemem diyor. Bu durumda kanunlar ne kadar uğraşırsa uğraşsın kadınlarımız hala eziliyor. Bireysel olarak ben istemem diyene bir sözüm yok elbette herkesin kendi tercihi ama nafaka istemeyi kötü bir şey gibi gösterenlere çok kızıyorum.
Bu yazdıklarım genel olarak nafaka kurumunu eleştiren arkadaşlar içindir. Konu ile ilgili olarak; eşiniz keyfi olarak eski eşinin ihtiyaçlarını nafaka dışında karşılamak istiyor. Bu kadının hakkı değil. Ben olsam ben de razı olmazdım sizin yerinizde. Çocuğu için herşeyi yapabilir ama kadının keyfi için onun hakkı olandan fazlasını vermemeli. Şu an hakkı olan da anlaştıkları nafakadır. Miktarlar önemli değil, çünkü herkesin sosyo-ekonomik durumuna ve çevresine göre değişiklik gösterir.
konusmanda cok haklisin seninde dedigin gibi eski esine parayi yagdirirken simdiki esine gelince saglik durumunda bile para esirgiyo olmasi bence bu adam hic eski esinden bosanmamaliymis simdiki esini hicbir yurda koymuyo. ve eski esine o msj ben yazmadim esim yazdi dio ya varmi boyle bi adamlik

Para eşinizin ve o da çocuğunun annesi. Kadın sorunlar yaşamış ve destek istemiş. İnsani bir durum o da yardım ediyor.

konusmanda cok haklisin seninde dedigin gibi eski esine parayi yagdirirken simdiki esine gelince saglik durumunda bile para esirgiyo olmasi bence bu adam hic eski esinden bosanmamaliymis simdiki esini hicbir yurda koymuyo. ve eski esine o msj ben yazmadim esim yazdi dio ya varmi boyle bi adamlik
Adamın problemi başka olabilir. Kötü hissettirmek istemem ama sırf kıskançlık, tartışmaymış ayrılık sebepleri de zaten. Kıyamıyordur eski eşine belki.

Eski eşine yağdırıp yeni karısından kısıyorsa orada bir dur diyeceksin adama.Ne oluyor yani.Amacı nedir.

Yeni karısına değer vermiyor diye düşünürüm.İkinci plana atılmış.

Eski eşin gönlü hoş olsun diye şimdiki eşine ekonomik sıkıntımız var oradan kıs buradan kıs diyemez.Para göndermekte ısrar ediyorsa yollayacaksın eski eşine.

Gıcık oluyorum böyle adamlara.
Biz de konu sahibine kendinden kismak zorundasin demedik zaten, kismasin. Onun da bir hayati var. Kendi maasi var, yok maasi olmasaydi da esinden isterdi yani. Hemen ilk esi suclamak da nedir? Kadin adami soymamis etmemis adam kendi eliyle veriyor kapkac magduru gibi algilamis herkes :)

Kadının kullandığı arabadan adama ne mesela .Vergisiymiş tamiriymiş adam ödüyormuş.Ödeme zorunluluğu yok.Eski karısı kendi ödemek zorunda.Hem emekli maaşı ,hem ekstra işleri ,artı adamdan aldıkları varken bu neyin yüzsüzlüğü.Birde diyorsunuz ki canımm bilerek evlendin elde kalanlarla idare edeceksin.:KK57: Pess

Ben de anlamadım. Bazı insanlarla aynı konuyu mu okuyoruz acaba diye düşünüyorum.

sizin adalet anlayışınızı çok merak ettim ben sanırım olayı anlayamadınız. şöyle sorayım ne cevap vereceksiniz merak ediyorum. bu ''bekar ve evde çocuk bakıyor'' dediğiniz kadın her sene lüks otele tatile gidip, araba masraflarını eski eşine ödetip ve hatta hatta dublex evde oturup hayatını bir güzel yaşarken , adam ve şuanki eşi konu sahibinin kirada, küçük bi evde yaşayıp pansiyonda tatil yapması ne kadar adaletli ?? bence suçu adamda aramak gerekiyor, eğer eski eşiyle boşandığından pişmansa da bu kadını boş yere üzmesin. boşansınlar olsun bitsin
Adam aldığı parayı böyle harcamak istiyor ve yeni eşte bunları bilerek evlendiyse adaletsizlik yok kanımca. Konu sahibi de çalışır aldığı parayı istediği yere harcar, kimse emeği ile kazandığı paranın hesabını kimseye vermek zorunda değil bence.

Biz de konu sahibine kendinden kismak zorundasin demedik zaten, kismasin. Onun da bir hayati var. Kendi maasi var, yok maasi olmasaydi da esinden isterdi yani. Hemen ilk esi suclamak da nedir? Kadin adami soymamis etmemis adam kendi eliyle veriyor kapkac magduru gibi algilamis herkes :)

Ben ilk eşi suçlamam zaten. Direk adamı suçluyorum. Eşi her akşam ülke ekonomisinden konu açıp alış verişlerine dikkat etmeleri gerektiğini söylüyormuş. Her akşam her akşam da bunu dinleyemem. Çocuğunun eğitim masraflarını çekiyor, yılda bir kere tatilini eski eşle beraber karşılıyor, ekstra masraflar için 3 bin de para veriyor. Üstüne bir araba bir ev bırakmış kendisine boşanırken. Arabanın giderlerini de karşılıyor. E daha fazlası da abartı artık bence.

Ben ilk eşi suçlamam zaten. Direk adamı suçluyorum. Eşi her akşam ülke ekonomisinden konu açıp alış verişlerine dikkat etmeleri gerektiğini söylüyormuş. Her akşam her akşam da bunu dinleyemem. Çocuğunun eğitim masraflarını çekiyor, yılda bir kere tatilini eski eşle beraber karşılıyor, ekstra masraflar için 3 bin de para veriyor. Üstüne bir araba bir ev bırakmış kendisine boşanırken. Arabanın giderlerini de karşılıyor. E daha fazlası da abartı artık bence.
Aynen konu sahibinin sorunu degil ki esinin oyle boyle demesi? Ben adamin maasini sordum ama soylemedi konu sahibi. Varini yogunu ilk esine biraktiysa evlenmemeliydi diye dusunuyorum. Evini gecindiremeyen insan niye evlenir yani sacma. Konu sahibi ile hayati musterek, ortaya belirli bir parayi iki taraf da koyar gecinirler. Ha gecim sorunu varsa bu konu sahibini ilgilendirmez cunku kendisi veriyor evine parayi.

Benim anlamadigim nokta bu adam evlenirken tum bunlari sakladi mi? Bu mail ilk kez gelmiyordur herhalde. Konu sahibi esinin aylik verdigi nafakayi,diger giderleri,evi ve arabayi bilmiyor muydu kandirildi mi ?

Adam aldığı parayı böyle harcamak istiyor ve yeni eşte bunları bilerek evlendiyse adaletsizlik yok kanımca. Konu sahibi de çalışır aldığı parayı istediği yere harcar, kimse emeği ile kazandığı paranın hesabını kimseye vermek zorunda değil bence.

Adam emeği ile kazandığı parayı kumara yatırıcam dese misal kabul edilebilir mi? Kimse dediğiniz kişi adamın eşi. Yani sokaktan geçen bir yabancı değil. Adam evdeki eşine sağlayamadığı standardı başka bir kadına sağlıyorsa bu kabul edilebilir bir şey mi?
Eşinin bunları bilerek evlendiğini ise sanmıyorum. Yani tabiki de nafaka vereceğini ve eğitim masaflarını karşılayacağını biliyordur. Buna itirazı da yok zaten. Ama şahsi harcamalarını ödemek nedir?

Aynen konu sahibinin sorunu degil ki esinin oyle boyle demesi? Ben adamin maasini sordum ama soylemedi konu sahibi. Varini yogunu ilk esine biraktiysa evlenmemeliydi diye dusunuyorum. Evini gecindiremeyen insan niye evlenir yani sacma. Konu sahibi ile hayati musterek, ortaya belirli bir parayi iki taraf da koyar gecinirler. Ha gecim sorunu varsa bu konu sahibini ilgilendirmez cunku kendisi veriyor evine parayi.

Benim anlamadigim nokta bu adam evlenirken tum bunlari sakladi mi? Bu mail ilk kez gelmiyordur herhalde. Konu sahibi esinin aylik verdigi nafakayi,diger giderleri,evi ve arabayi bilmiyor muydu kandirildi mi ?

Ben konu sahibinin aylık verilen nafakayı taktığını düşünmüyorum. Sonuçta yasal hak. Ama arabasının bile masraflarını ödediğini falan biliyor muydu bilmiyorum. Adamın maaşı iyidir bence ama bu demek değil ki eski eşe böyle bir yaşam sunması gerekiyor. Çocuğu için elinden geleni yapıyor adam. Bütün eğitim masrafları ve giderlerini karşılıyor. Yılda bir kere güzel bir yerde tatil yapmasını sağlıyor. Eski eşin yaşam kalitesi de adamın sorumluluğu olmamalı bence, maaşı ne olursa olsun.

Ben konu sahibinin aylık verilen nafakayı taktığını düşünmüyorum. Sonuçta yasal hak. Ama arabasının bile masraflarını ödediğini falan biliyor muydu bilmiyorum. Adamın maaşı iyidir bence ama bu demek değil ki eski eşe böyle bir yaşam sunması gerekiyor. Çocuğu için elinden geleni yapıyor adam. Bütün eğitim masrafları ve giderlerini karşılıyor. Yılda bir kere güzel bir yerde tatil yapmasını sağlıyor. Eski eşin yaşam kalitesi de adamın sorumluluğu olmamalı bence, maaşı ne olursa olsun.
Demek ki adam eski esiyle bu sekilde anlasmis diye dusunuyorum ben de. Yani arabasinin masrafi, ev, saglik harcamalari vs az bir meblag degil. Ekstrem bir durum yok ise kandirmak gibi saklanabilecek bir meblag da degil. Konu sahibi 40li yaslarda muhtemelen,evlenirken tum bunlari sormali ve bilmeliydi,ben 32 yasindayim ben bile sorarim yani. Ha isime gelmezse de yol verirdim gitsin diye.

Demek ki adam eski esiyle bu sekilde anlasmis diye dusunuyorum ben de. Yani arabasinin masrafi, ev, saglik harcamalari vs az bir meblag degil. Ekstrem bir durum yok ise kandirmak gibi saklanabilecek bir meblag da degil. Konu sahibi 40li yaslarda muhtemelen,evlenirken tum bunlari sormali ve bilmeliydi,ben 32 yasindayim ben bile sorarim yani. Ha isime gelmezse de yol verirdim gitsin diye.

Ben tek tek bunları sordu mu bilmiyorum ama yani sadece çok zorunlu hallerde çocuğum madur olmasın diye yardımda bulunuyorum demiş olabilir. Tabi konu sahibi daha sağlıklı cevap verir. Ama zaten konu sahibi bu son maile kadar olan kısımda sesini çıkarmamış ki. Son mail artık abartı olmuş. Hem eski eşle olan anlaşmasını kabul ederken kendi evinden kısacağını da hesaba katmamı olabilir. Bence konu sahibinin rest çekmesi gerekiyor orası kesin.

Back