Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haftanın 6 günü çocuğu sabah kaldır. Kahvaltı hazırla okula götür, işe git sonra çocuğu al, her akşam yemek meyve kuruyemiş hazırla. Banyo, öz bakım, ödev, sınavlarından sorumlu ol, ders çalıştır. 3 farklı kursa götür getir. Hafta içi akşam çocuğunu bırakıp hiçbir plana dahil olma. Evin elektrik su kira ( ki kendi evi bile olsa nasıl alındı adamın ne kadar katkısı oldu) aidat, çocuğu okula götürürken yaktığın benzin her türlü gideri karşıla. Yani hayatını çocuğa Ada sonra haftada 1 gün baba çocuğa bakınca ve para verince müthiş baba olsun. Eşinizle parası için evlendiğinizden eminim ama ispat edemem. Adam hem ailesine veriyor, hem çocuğuna bu kadar harcıyor ama siz hesap kitap yağıyoruz diyorsunuz. Uydurmayın Allahaşkına eşiniz ayda en az 300 kazanıyordur

Eşiniz çok kıymetli biri. Bir boşanmanın özellikle çocuklu boşanmanın,tamamen hazır hissetseniz bile anneye nasıl sorumluluklar yüklediğini tahmin edemezsiniz. Nereden biliyorsun diye sormayın Toplumumuzda kadın daha zor durumda kalsın diye çocuğu gözü görmeden üç kuruş nafakayı esirgeyen erkeklerin sayısını bilseniz.. Eşinizi tebrik ediyorum. Harika bir baba. Bir çocuğun masrafları günümüz şartlarında akıl alır gibi değil. Anne de çalışıyor olabilir ama anne bu işin duygusal, mental her türlü yoğunluğunu daha fazla taşıyor her türlü. Siz böyle görmüyor olabilirsiniz. Ama çocuğun yemesi, içmesi, bakımı, sağlığı, okulu derken anne ömrünü bu minik kıymetli şeylere adıyor. Kendi bakımını yapması bu gerçekleri değiştirmiyor. Maddi yükü de durumu müsaitse baba taşıyabilir bence. Çocuk olunca canımız maddi manevi her şeyimiz çocuğumuz. Bundan rahatsızlık duymamaya çalışmanızı tavsiye ederim. Bunu bir de şikayet unsuru olarak eşinize açarsanız, bu güzel bilinçte adam sizi çok yanlış anlayabilir. Hele hele bu sebepten boşanmaktan bahsetmişsiniz. Tabii ne yaşadığınızı bilemem. Belki sizi rahatsız eden farklı durumlar da vardır. Bu yazdıklarım her anne baba için de geçerli değil elbette. Belki durumu suistimal eden anneler de vardır. Ama ben tamamen çocuk odaklı ve olması gereken üzerinden konuşuyorum. Güzel bakmanızı ve güzel olan kısmını görün istedim.

Evet buna ben de şaşırdım. Memurlar 3-4-5 bin nafaka veriyor da.. Hanımefendi asgariden de yüksek demiş. Dolayısıyla babanın durumu baya baya iyi olmalı ve çocuğu için harcaması da söz konusu olmamalı..

Bu çocuğa bir şey yedirip içirmiyor sanırım

tam da burda hem fikirim

2. evlılık
sorunlu bosanması olan
yuksek nafakası olan
mahmeke, avukat, polıs hepsıyle ugrasmak zorunda kalan 2. es olan ben

yanı cok net ve rahat yorum yapabılecek bırı oldugum sıze katılıyorum. hatta annesı ıle ılgılı bır sınır koyamamıs bır kocam olup, bu sabah bıle buyuk tartısma yasadıgımdan tekrar edıyorum

ınsanlar sorun yasayabılır ıster aılesı ıster gecmıs evlılık ıster cocuk. kadın mımınum durumda erkege yansıtmaya calısırken, onun hayatını kolaylastırmak adına herseyı dusunurken...

denge kuramadıgı ıcın, her sorunu yenı esıne yansıtma durumu oluyor. ve asla hakkı degıl.

cok sevse de
zengın olsa da
yakısıklı olsa da
ıyı bır ınsan olsa da
evlılıkte magdur olsa da vs sv

hıc bır gerekce olamaz, alakası olmayan bır ınsanın sorunların ıcınde olmasına.

net sınırlar
denge

bunu yapamayan erkekler yuzunden ılıskıler hep sorun yasıyor. ıster yenı evlılık olsun ıster eskı bır evlılık ıster bıtmıs bır evlılık.... aıleler de dahıl kadınların sorun yasama sebebı, erkeklerdın netlık ve denge konusundaki eksık olmaları.

Kendi yıpranırken sizin de yıpranmanıza izin verdiği anlamına gelir. ve buna hakkı yok işte. çünkü ortak bir sorun değil bu. kendinin çözmek, yönetmek, katlanmak adına ne derseniz diyin, onun sorunu bu.

ben de size katılıyorum

cocuguna , alerjı yaptıracak seyler yedırıp babaya o an teslım edılıp, baba teslım edınce kosa kosa doktora gıdıp rapor alıp... baba gormesın dıyen neler neler

ya da eskı sevgılı, eskı es adını ne koyarsanız koyun, onu eve cagırıp bırlıkte olup, ben ıstemıyordum aslında dıyıp hakkında sıkayette bulunan

hepsı ıle konusuyor adli psikolog arkadaşımız. sonunda ıtıraf edıyorlar ve dıyor kı benı terkettı ıntıkam almak ıstedım, ıste benı uzdu zamanında, o da uzulsun ıstedım, onu cezalandırmak ıstedım vs vs.

yanı haberlere cıkan masumlar da cok, ama seytan kafasında olan kadınlar da var ınanın.

Ben eski eşin çocuğunu okula veya herhangi bir yere yırtık ayakkabı yada küçülmüş kıyafetlerle gönderdiğini hiç zannetmiyorum.
Size özellikle o şekilde gönderiyor galiba.
evet boyle bılerek gonderen 2 anne tanıdım ben ınanın.

baba masraf yapsın, avm ye gıtsın, cocugu basıma bıraktı dıyor anne, o da gıtsın alısverıs yapsın o zaman dıyor mesela. bırebır agzından duymuslugum vardır ınanın.

memur olmak ile alakası yoktur nafakanın

benım esım , memurdan dusuk alıyor ama 10 bin veriyor. cocugu yok, karısı calısıyor, evı var dıye karsı taraf soyleyınce, ve kadın hakıme gelırsenız tamam versın bu parayı der.

2 sene once 6 ay calısmadı, ama o zaman bıle 3,500 tl her ay nafaka odendı, evını sat arabanı sat öde durumu var. olmadı hapse gır.

ben çocuğa doğum gününde çok pahalı bir drone aldım
geçen sene kreş için ücret alıp kreşede yollamadı çocuğu.
ay konuyla alakasiz ama kres dediginzi cocuk 4 yasindadir en fazla. 4 yasinda cocuga kapsamli ucurtma verilmez kendini bogar iple diye hic drone alinir mi?
hem de en pahalisi
aldıysaniz da cok sacma bir hedie olmuş keske arbie evi falan alaydiniz.

bu arada su mübarek gunde duam hem senin hem konu sahibinin eski esleri "tamam nafaka da istemiyorum sen cocuga bak" der, keyfine bakar o zaman görürsünüz bir cocuk nasil büyütüyor rahat rahat yorum yaparsinjz

Adam.iyi biri babalik gorevlerini yerine getiriyor. Burada neden bosanmak istediginizi anlamis degilim. Cocuklu biriyle evlenirken bir insanin bu durumlarida kabul etmis olabilecegini varsayiyorum. Ama evet cocugun hakkini yiyor annesi.belli ki.bu sadece sizin icin degil.o cocuk icinde onemli ve irdelenmesi gereken bir konu. Umarim cocugu baska sekillerde de ihmal etmiyordur. Keske zamaninda velayetini babasi alabilseymis.

O kadar haklı bir yorum ki. Konu sahibi haddini bil

Konu sahibi parası için mi evlendi bilemem ama sırf para için evleneceksem adamın 300 bin TL'den cok kazanan olmasını tercih ederdim ki maaş ne kadar bilmiyoruz.

Çocuk bakmak gerçekten zor fakat insanlar bu yükü bile isteye üstüne alıyor. Karşı taraf boşanma durumunda çocuğu babaya verebilirdi. Ayrıca boşanmamış olduğum halde anlattıklarınızın fazlasını yapıyorum, çünkü benim çocuğum öyle bir yazmışsınız ki baba çocuğu anneye vermiş, arkasına hiç bakmamış.
Birde insan çocuğunu yırtık ayakkabı, 2 parmak kısa kalmış esofman ile gezdirir mi Allah aşkına? Çok büyük maddi imkansızlıklar yoksa gider pazardan alır yine temiz, düzgün bişey giydirir.

Nafaka alan kraliçeye de nafakaya bağlayan hakime hanıma da tebriklerimi gönderiyorum buradan. Nafaka haktır.
Ataerkil düzen nafakanın eşitliğe aykırı olacağını tartışacağına önce dul kadın olmak ile dul erkek olmanın toplumdaki dezavantajlarını düzeltsin ondan sonra nafaka haksızlık diye ağlasın.

Bi de gencecik çıtır çıtır yaşımda bilmem kaç yaş çocuklu adamla evleneceksem, adam bi de maşallah maaileye yağdırıyor yani, çocuk doğurcam diye para biriktirmek zorunda kalmak istemem. Kime ne veriyorsa versin, ama kimseyi ardına bakmayacak kadar desteklerken ben gelecek kaygısı çekeceksem başlarım öyle işe.

babaya hıc gostermeyıp, babanın aldıgı maas 15.000 tl iken....

hatta baba gercekten ıssızken

baba evlenınce de ekstra kuduran

o kralıce, arkadasının cocuguna bılerek cocugun cocugumun kulagına vursun kulak zarı patlasın ben de rapor alıp gorusmelerını engelleyıp dıyen... bunu arkadası yapacakken, vıcdanı el vermeyıp hıc tanımadıgı ınsan olan esımın lehıne tanıklık yapmasaydı esım hapısteydı

anne degılım ama ben de bosandım, erkeklerın bır cogu hayırsız eskı es hayırsız baba olur bunları gorduk, yasıyoruz ama her bosanan kadın her bosanmıs anne de oyle masum da olmuyor bunu da aklınızın bıryerınde tutun derım

evlılık terapıstı, adlı psıkolog, avukat... o kadar cok tanıdıgımız var ki, o kadar degısık hıkayaler var ki, boyle anne mı olur dıyorsunuz. sasırıyorsunuz.... babalar %80 berbat babalık yaparken, %20 lık kısım olarak berbat annelık yapan, cocugu uzerınden bosandıgı esıyle savasma psıkolojısıne gıden, adı da MEDIA SENDROMU diye psikiyatride geçen tanıma bakın.. isterseniz, kitabi da okursunuz hatta.

ebeveyne yabancılaştırmadır bu bir anlamda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…