- 24 Mart 2012
- 17.121
- 3.470
- 41
-
- Konu Sahibi velvetrose
Ben sizi bi yere kadar haklı buluyorum. Nafakadan kuruş harcamayıp çocuğu her seferinde Medine dilencisi gibi göndermesi çok çirkin, belli bişeylerin hırsı geçmemiş daha, yoksa az sağlıklı düşünen bir anne yapmaz onu. Ama eşinizin ağzını açamaması da çok tuhaf, bu kadar toleransı başka adam göstermezdi, ne derseniz deyin. Bir gariplik var ama ben 2 eş falan diyemiyorum ama bir gariplik var.
Ben açık konuşacağım size, ben 20 lı yaşlarda kadın olarak, yaşı benden büyük, boşanmış, çocuklu adamla güzel seviyor diye evlenmezdim, ilk çocuğuna, babasına, bacısına yağarken ben oturup çocuk doğurcam diye para mara biriktirmezdim. Millete sağanak olmuş, bana gelince de öpüyor falan. Pardon ben bu aileye enayi mi atandım, nedir yani?
Ya ben bu konunun tam olarak bu sekilde olduguna inanmiyorum acikcasi konu sahibinin en basindan beri bahsettigi seyler kalem kalem hesapla olacak seyler degil cocugun okulu,kurslari,harcamasi yeri geliyor babasina,annesine, kiz kardesine yardim ediyor esi,konu sahibinin kardesine ediyor ki bence konu sahibinin ailesine de ediyordur o mizacta bi adam boyle bi yasanti varken yani bir araya gelip kalem kalem hesap yapan insanlarin yaptugi bi harcama degil yani “ulke pahalaniyor, hayat kotuye gidiyor biraz tasarruflu olalim” muhabbeti donuyordur da kimde olmuyor ki ama konu sahibinin bahsettigi kadar degil. Ayrica konu sahibinin esimden ben birsey istemiyorum hali de cok inandirici degil adam etrafa bile bu kadar vericiyken ve bu imkanlar varken hic mantikli degil ayrica free shoptan parfum istemeyen insan kardesinin okul masrafina ortak eder mi .. benim esim gittiginde “orda su ucuz al” diyorum mesela ama kardesime bi en ufak bisey bile alsa ihtiyatlanip kabul etmiyorum vs vs.. zaten genc, calisan bi kadin cocuklu kendinden yasca buyuk adamla imkanini da kullanmayacaksa neden evlensinYa bu da dogru da burada konu daha farklı . Şimdi dusunuyorum bir insanin geliri gerçekten çok iyidir üç yüz -dort yüz bin bandinda kazanır . Evi bırakır , aylık bu nafakayı verir , üstüne özel okul üç tane kursa yollar gözüne batmaz . Ama konu sahibi diyor ki biz kalem kalem hesap yapıyoruz , evimiz yok hatta ben gelecekteki çocuk için para biriktiyorum. Bir erkek tüm bunları neden yapar ? Babasının hayrına kimsenin kimseye her türlü masrafını karşılayacağını düşünmüyorum . Arayıp sen hediye al arkadasina konuşmasını eşinle yaparsin . Bazı erkekler bosansa bile eski karısını hala karısı olarak görüyor bence
Benim aileme kimsenin maddi yardım yaptığı falan yok. Ailem kendi halinde geçinen kendi yağında kavrulan insanlar. Hele ki annem. Alırsam ben bir şeyler alırım, ben yardım yaparım. Biz ailecek talepkar insanlar değiliz, sadece belli başlı ailevi problemler yaşadık. Siz ne zannediyorsunuz ki? Kendi bakış açınızı yansıtıyorsunuz farkında mısınız?Ya ben bu konunun tam olarak bu sekilde olduguna inanmiyorum acikcasi konu sahibinin en basindan beri bahsettigi seyler kalem kalem hesapla olacak seyler degil cocugun okulu,kurslari,harcamasi yeri geliyor babasina,annesine, kiz kardesine yardim ediyor esi,konu sahibinin kardesine ediyor ki bence konu sahibinin ailesine de ediyordur o mizacta bi adam boyle bi yasanti varken yani bir araya gelip kalem kalem hesap yapan insanlarin yaptugi bi harcama degil yani “ulke pahalaniyor, hayat kotuye gidiyor biraz tasarruflu olalim” muhabbeti donuyordur da kimde olmuyor ki ama konu sahibinin bahsettigi kadar degil. Ayrica konu sahibinin esimden ben birsey istemiyorum hali de cok inandirici degil adam etrafa bile bu kadar vericiyken ve bu imkanlar varken hic mantikli degil ayrica free shoptan parfum istemeyen insan kardesinin okul masrafina ortak eder mi .. benim esim gittiginde “orda su ucuz al” diyorum mesela ama kardesime bi en ufak bisey bile alsa ihtiyatlanip kabul etmiyorum vs vs.. zaten genc, calisan bi kadin cocuklu kendinden yasca buyuk adamla imkanini da kullanmayacaksa neden evlensin
Yani gerçekten çok tuhaf bir evlilik . Hem sizin evliliğiniz hem eşinizin eski evliliği . Sebep para , aşk ne olursa olsun bilemiyorum asla duramazdim herhaldeBenim aileme kimsenin maddi yardım yaptığı falan yok. Ailem kendi halinde geçinen kendi yağında kavrulan insanlar. Hele ki annem. Alırsam ben bir şeyler alırım, ben yardım yaparım. Biz ailecek talepkar insanlar değiliz, sadece belli başlı ailevi problemler yaşadık. Siz ne zannediyorsunuz ki? Kendi bakış açınızı yansıtıyorsunuz farkında mısınız?
Valla kocam çok yakışıklıbiraz da tipine vuruldum ne yalan söyleyeyim. Şaka bir yana bihter ziyagilin dediği gibi “eşim benim kasam değil kocam”
Kalem kalem hesaplıyoruz diye fakiriz demedim. Ama hesaplarız bir ay açıldıysak sonraki ay harcamaları dikkatli yaparız. Valla inanmıyorsunuz ama ben çekiniyorum istemeye, yapım böyle napabilirim.
Velhasıl kelam durum bu. Evliliğimin altında tuhaf tuhaf şeyler aramak serbest.
Ama sonra kocasi bihterin hem kasasi hem de evliligi sonu olmustu onu da belirteyim.. yani bihterinki de yanlis beyandiBenim aileme kimsenin maddi yardım yaptığı falan yok. Ailem kendi halinde geçinen kendi yağında kavrulan insanlar. Hele ki annem. Alırsam ben bir şeyler alırım, ben yardım yaparım. Biz ailecek talepkar insanlar değiliz, sadece belli başlı ailevi problemler yaşadık. Siz ne zannediyorsunuz ki? Kendi bakış açınızı yansıtıyorsunuz farkında mısınız?
Valla kocam çok yakışıklıbiraz da tipine vuruldum ne yalan söyleyeyim. Şaka bir yana bihter ziyagilin dediği gibi “eşim benim kasam değil kocam”
Kalem kalem hesaplıyoruz diye fakiriz demedim. Ama hesaplarız bir ay açıldıysak sonraki ay harcamaları dikkatli yaparız. Valla inanmıyorsunuz ama ben çekiniyorum istemeye, yapım böyle napabilirim.
Velhasıl kelam durum bu. Evliliğimin altında tuhaf tuhaf şeyler aramak serbest.
Ben bu ayrıntıları yeni duyuyorum. Yani bilemiyorum hiç anlayamadım insanlar nasol hayatlar yaşıyor değişik . Evde koca yok zaten haftada bir izinliyse kızıyla , eski karısı hala karısı gibi çok değişik bir hayat . Böyle evli olacağıma ömür boyu bekar gezerimYa ben bu konunun tam olarak bu sekilde olduguna inanmiyorum acikcasi konu sahibinin en basindan beri bahsettigi seyler kalem kalem hesapla olacak seyler degil cocugun okulu,kurslari,harcamasi yeri geliyor babasina,annesine, kiz kardesine yardim ediyor esi,konu sahibinin kardesine ediyor ki bence konu sahibinin ailesine de ediyordur o mizacta bi adam boyle bi yasanti varken yani bir araya gelip kalem kalem hesap yapan insanlarin yaptugi bi harcama degil yani “ulke pahalaniyor, hayat kotuye gidiyor biraz tasarruflu olalim” muhabbeti donuyordur da kimde olmuyor ki ama konu sahibinin bahsettigi kadar degil. Ayrica konu sahibinin esimden ben birsey istemiyorum hali de cok inandirici degil adam etrafa bile bu kadar vericiyken ve bu imkanlar varken hic mantikli degil ayrica free shoptan parfum istemeyen insan kardesinin okul masrafina ortak eder mi .. benim esim gittiginde “orda su ucuz al” diyorum mesela ama kardesime bi en ufak bisey bile alsa ihtiyatlanip kabul etmiyorum vs vs.. zaten genc, calisan bi kadin cocuklu kendinden yasca buyuk adamla imkanini da kullanmayacaksa neden evlensin
Yani bende en basta konu sahibini tarifleriden daha farkli dusundum ama okurken detaylari is bana degisik geldi yani insanlar da akilsiz degil. Sonucta ben esimden hicbirsey isteyemeyen bi insan olucam ama esim “dusunme, zaman kaybetmesin” diyecek ve simdi ki fiyatlarla ozel universiteye gondericem kardesimi bi parfum isteyemeyen insan boyle bisi olsa “bosver ya bi sene daha calissin seni de para zor kazaniyorsun” vs bisey demez mi.. dedigim gibi akil var mantik var dedigim gbi hicbirimizi ilgilendirmez ama insanlari salak yerine koymaya calisinca isin sekli degisiyor ben kendimi tutamiyorum sanirim yoksa isterse butun sulalesini ozel okulda okutsun kime neYani gerçekten çok tuhaf bir evlilik . Hem sizin evliliğiniz hem eşinizin eski evliliği . Sebep para , aşk ne olursa olsun bilemiyorum asla duramazdim herhalde
Sadece konu sahibi için söylemiyorum bunu ama kadınlar da bu saçmalığa çanak tutuyor. Eski eşin kötülenmesinden zevk alıyorlar resmen, kötü de olsa geçmiş geçmişte kalmalı. Burada eşinin eski eşiyle para muhabbetini daha dişli olduğu için kendisinin yaptığını övünerek söyleyen üye bile var. Bence iki kadın içimde utanç verici bir durum bu. Kaç erkek karısının eski eşiyle muhatap olur mümkün böyle bir şey? Muhatap olmayı geç kötü de olsa lafını ettirmez evinde. Ama kadınlar eski eşin kötü muhabbetinin yapılmasında rahatsız olmayıp, kendilerine yapılan saygısızlığı bile göremeyecek duruma geliyorlar.yıne cok guzel bır analız ve yorum gelmıs sızden.
sızın oncekı yorumunuza da yorum yaptıgımda benzer seylerı soylemıstım ben aslında
konu sahıbı kotu bır kadın dıyelım, cocugun annesı de kotu bır kadın dıyelım. bu 2 kadının, bırbırlerıne daır herseyı bılmemesı gerekır. bu cocugun hayatındakı herseyı, yenı esın bılmemesı gerekır. babanın, yanı eskı esın cozmesı lazım cunku onun gecmısı, onun hayatı. hayatına dahıl ettıgı yenı esıne, kendı gecmısı sadece maddı olarak degıl manevı olarak da yukluyor. bu dertlesmek degıl bu paylasmak degıl. en yakın erkek arkadası, ya da abısı ya annesı degıl. ortada gecmıs ve gunumuzde olan ıkı kadın var ve bunları aynı hayatın ıcınde bırbırınden uzak tutması gerekır. dert ortagı yapamaz kendı sorunu ıcın ama dıyecegım de sızın de dedıgınız gıbı anne ve es arasında bıle denge kurmayı beceremeyen erkekler m, bunu yapacak ....!!!!
ben sıze katılıyorum, benım durumum farklı mesela. cunku cıdden kotu bır es, kotu de bır anne.Sadece konı sahibi için söylemiyorum bunu ama kadınlar da bu saçmalığa çanak tutuyor. Eski eşin kötülenmesinden zevk alıyorlar resmen, kötü de olsa geçmiş geçmişte kalmalı. Burada eşinin eski eşiyle para muhabbetini daha dişli olduğu için kendisinin yaptığını övünerek söyleyen üye bile var. Bence iki kadın içimde utanç verici bir durum bu. Kaç erkek karısının eski eşiyle muhatap olur mümkün böyle bir şey? Muhatap olmayı geç kötü de olsa lafını ettirmez evinde. Ama kadınlar eski eşin kötü muhabbetinin yapılmasında rahatsız olmayıp, kendilerine yapılan saygısızlığı bile göremeyecek duruma geliyorlar.
Konu sahibi eski eşin kızının arkadaşına alınacak hediyeyi bile kocasından istediğini yazmış adam bu parayı veriyorsa hiçbir şeyden şikayet edemez. Vermiyorsa zaten sorun yok ve karısınınnbilmesi gereken bir şey de yok bu durumda.
yanı mesele dedıgınız gıbı para muhabbetıne falan gırmek ya da buna ızın verılmesı de cok yanlıs. hep dedıgım gıbı ben kadınlardan cok erkeklere kızıyorum . olayları kendısının cozmesı lazım, ılıskıyı kendısının yurutmesı lazım, ıkı kadını asla muhatap etmeyecek.Sadece konu sahibi için söylemiyorum bunu ama kadınlar da bu saçmalığa çanak tutuyor. Eski eşin kötülenmesinden zevk alıyorlar resmen, kötü de olsa geçmiş geçmişte kalmalı. Burada eşinin eski eşiyle para muhabbetini daha dişli olduğu için kendisinin yaptığını övünerek söyleyen üye bile var. Bence iki kadın içimde utanç verici bir durum bu. Kaç erkek karısının eski eşiyle muhatap olur mümkün böyle bir şey? Muhatap olmayı geç kötü de olsa lafını ettirmez evinde. Ama kadınlar eski eşin kötü muhabbetinin yapılmasında rahatsız olmayıp, kendilerine yapılan saygısızlığı bile göremeyecek duruma geliyorlar.
Konu sahibi eski eşin kızının arkadaşına alınacak hediyeyi bile kocasından istediğini yazmış adam bu parayı veriyorsa hiçbir şeyden şikayet edemez. Vermiyorsa zaten sorun yok ve karısının bilmesi gereken bir şey de yok bu durumda.
Verdiğin hukuki bilgi tamamen hatalı idi. Öğrencisin henüz iştirak nafakası , anlaşmalı boşanmanın , çocuğun velayetinin kimde olacağı , bunun kriterlerinin nasıl belirleneceğini bilmiyorsun. O yüzden gerek sosyal hayatında gerek böyle iletişim araçlarında konu hakkındaki bilgilerin tam değilse hukuki bilgi verme, verdiğin hukuki bilgi hatalı , eksik ve yanlış .Ataerkil sistemi savunacak son insanım inanın ki. Hatta feminizmin uygulanmasından yanayım lakin buradaki konu doğruysa yük tamamen babanın üzerinde bunu da yanlış buluyorum Sezar’ın hakkı Sezar’a. 300 tl lik bir kitap için para istenmesi annenin çocuğun her maddi ihtiyacını babaya karşılatması da yanlış bana göre. Dediğim gibi adaletli olunmasından yanayım sadece kadın diye adaletsiz bir duruma göz yummayı tercih etmem. Evliliği boyunca çalışmamıs meslek edinmemiş şu anda çalışmayan bir anne olsaydı farklı olurdu yorumum. Lakin konu sahibinin söylemlerini doğru kabul ederek anneyi eleştiriyorum durum bunun dışında ise yorumum farklı olur konuya göre annenin bir kuruş dahi harcamadığı söylenmiş
Her eski eşte, eski eş değil. Ben neler gördüm ooohhoovv. İnsanlığa olan inancım tamamen bitti. Öyle aldatma, şiddet değil, psikopat, acımasız anneler, kadınlar gördüm. İlk tanışmada doğruları anlatması gerek bence. İnsan neden boşandığını öğrenmeli. Amaaa, amaası var işte. Erkek hatalıysa bile ben hatalıyım demiyor. Yine kadını kötülüyor. Her iki ucu dikenli değnek misali. Zor işler yani.Bir arkadaşım, kendisi gibi daha önce evlilik yapmış biriyle tanıştı. Eski evlilik muhabbeti açılınca adam eski eşi için birkaç laf etmiş, ondan sonra bizim kız görüşmeyi kesti mesela. Hiçbir şey olmasa kalitesiz biri dedi, ettiği laflara bakarak. Ay adamın karısı ne fenaymış deyip konuya atlamadı.
Eski eş çok problemli olarak anlatılıyorsa ve diyelim ki gerçekten öyleyse bile aklı başında biri düşünür ki bu problem benim hayatıma da yansıyacak. Sırf evlenmek için bunları yaşamaya değer mi diye de düşünmek gerekir sonrasında. Öyle aman da eski eşler berbat deyip şikayet etmek, kimseyi başka bir yere taşımaz.
Algınızda problem olduğunu düşünüyorum alakasız söylediklerimle gram alakasız yerlere çekip üstünlük kurmaya ego kasmaya çalışmıssınız sadece maalesef bir yerden sonra inanın okumayı bıraktım bu üstten tavır bu kibir ,bu tahammülsüzlük acil şifalarVerdiğin hukuki bilgi tamamen hatalı idi. Öğrencisin henüz iştirak nafakası , anlaşmalı boşanmanın , çocuğun velayetinin kimde olacağı , bunun kriterlerinin nasıl belirleneceğini bilmiyorsun. O yüzden gerek sosyal hayatında gerek böyle iletişim araçlarında konu hakkındaki bilgilerin tam değilse hukuki bilgi verme, verdiğin hukuki bilgi hatalı , eksik ve yanlış .
Feminizm uygulanan bir şey değil. Ayrıca bu konuyla da ilgisi yok. Ben ataerkil düzende kadınların nasıl görünmez olduğuna aslında o kadar güzel ve ataerkil bakış açısı ile bir örnek versin ki.
Yük tamamen babada olmamalı dedim, sen burda sadece mali yükten bahsettin yani gerçek bir yük alarak sadece verilen parayı , bir çocuk büyürken kalemi defteri , okulu ayakkabısını kim ödüyorsa onu yük taşıyan olarak görüyorsun.
Peki ya kadının verdiği emekler , bir çocuğun 6 gün bakımı , sabah kalkması, giydirilmesi, okula gitmek istemiyorum derken, sakin kalıp okula gitmeye ikna edilmesi, dişleri fırçalama konusunda direnmesine sakin kalınması, ödevlerinin takip edilmesi, tüm gün boyunca ne yediği ve içtiğini takip edilmesi, doktor kontrollerinin takibi , aşıları , vitaminlerinin alınması , çocuğa onların içirmek, ödevlerin yapılması, okulda yaşadığı sorunlar , eğitiminin takip edilmesi, çeşitli okul toplantıları, öğretmen ve diğer veli ile görüşülmesi, çocuğun çeşitli etkinliklere götürülmesi , bunların dersleri etkilemesi için planlama yapma, arkadaşları ile okul dışında da buluşmasının ayarlanması, kurslara gitmemek için direnirlen ikna etmek, okul pikniği , doğum günü planları, çocuğun tüm bu etkinliklere ulaşımı ve alınması ….bunların yükünün maliyetini hiç düşün ve hesapla. Daha yazardım da işte yoruldum. Ama annesi bunları ve daha fazlasını yaparken yorulmuyor. Konu sahibi bile çocuk çok kötü durumda o zaman velayeti alın dendiğinde , çocuğu niye alalım annesi ile yaşamaktan mutlu demişti.
Şimdi sevgili hukuk öğrencisi, feminizmin uygulanmasını isteyen insan, eşitliğin en uzman kişisi, Sezar’ ın hakkını Sezar’a veren kişi, bu durumda çocuğun yükünü daha fazla çeken, katlanan kim? Hala yeni evlilik yapıp , haftanın bir günü kızını gören, çocuğu haftanın 6 günü bakıldığı için kariyer basamaklarını hızla tırmanan, işi için rahatlıkla yurt dışına çıkan koca mı çocuğun yükünü üstleniyor?
cocuga cok odaklanmissiniz. bence beraber gezmenize gerek yok, adam cocugu ile ilgilensin, siz de baska seyler yapin.Eşimin bana olan sevgisinden asla şüphe edip burda günahını alamam.
Birbirimizi seviyoruz, severek evlendik beraber neler yaşadık. O ebeveynini kaybetti birbirimize sımsıkı kenetlendik, ben ailemle bazı problemler yaşadım o bana bir omuz verdi bunları asla göz ardı etmiyorum.
Belki boşanmayı düşünüp ona çok büyük ayıp ediyorum ama ömür boyu bunlarla yaşamak bana çok yıpratıcı geliyor.
Bana 200 bin gibi geldi. Sanırım kendi işi değil. Doktor yada pilot olmalı. 200 bin civarı geliri vardır bence.21 sayfa olmuş hala konu sahibi eşinin gelirini saklıyor.
Yanılıyor muyum V velvetrose ? Onlarca üye sormuş hala yanıt yok.
Oysa ki konunun kilit noktası burası.
23bin nafaka gelirinin kaçta kaçı?
Diğer yandan, bir koca isterse dünya iyisi olsun, ex kadın hala onun üzerinde kredi sahibiyse, yani bir şekilde istediğini alıyorsa, bu adamın net sınır problemi vardır.
Bu sizi sevmediği anlamına gelmez, ama kendi yıpranırken sizin de yıpranmanıza izin verdiği anlamına gelir.
Aksi halde ne siz burda konu açmış olurdunuz, ne de üçüncü kişinin yaptıkları bu derece gündeminizi meşgul ederdi.