Verdiğin hukuki bilgi tamamen hatalı idi. Öğrencisin henüz iştirak nafakası , anlaşmalı boşanmanın , çocuğun velayetinin kimde olacağı , bunun kriterlerinin nasıl belirleneceğini bilmiyorsun. O yüzden gerek sosyal hayatında gerek böyle iletişim araçlarında konu hakkındaki bilgilerin tam değilse hukuki bilgi verme, verdiğin hukuki bilgi hatalı , eksik ve yanlış .
Feminizm uygulanan bir şey değil. Ayrıca bu konuyla da ilgisi yok. Ben ataerkil düzende kadınların nasıl görünmez olduğuna aslında o kadar güzel ve ataerkil bakış açısı ile bir örnek versin ki.
Yük tamamen babada olmamalı dedim, sen burda sadece mali yükten bahsettin yani gerçek bir yük alarak sadece verilen parayı , bir çocuk büyürken kalemi defteri , okulu ayakkabısını kim ödüyorsa onu yük taşıyan olarak görüyorsun.
Peki ya kadının verdiği emekler , bir çocuğun 6 gün bakımı , sabah kalkması, giydirilmesi, okula gitmek istemiyorum derken, sakin kalıp okula gitmeye ikna edilmesi, dişleri fırçalama konusunda direnmesine sakin kalınması, ödevlerinin takip edilmesi, tüm gün boyunca ne yediği ve içtiğini takip edilmesi, doktor kontrollerinin takibi , aşıları , vitaminlerinin alınması , çocuğa onların içirmek, ödevlerin yapılması, okulda yaşadığı sorunlar , eğitiminin takip edilmesi, çeşitli okul toplantıları, öğretmen ve diğer veli ile görüşülmesi, çocuğun çeşitli etkinliklere götürülmesi , bunların dersleri etkilemesi için planlama yapma, arkadaşları ile okul dışında da buluşmasının ayarlanması, kurslara gitmemek için direnirlen ikna etmek, okul pikniği , doğum günü planları, çocuğun tüm bu etkinliklere ulaşımı ve alınması ….bunların yükünün maliyetini hiç düşün ve hesapla. Daha yazardım da işte yoruldum. Ama annesi bunları ve daha fazlasını yaparken yorulmuyor. Konu sahibi bile çocuk çok kötü durumda o zaman velayeti alın dendiğinde , çocuğu niye alalım annesi ile yaşamaktan mutlu demişti.
Şimdi sevgili hukuk öğrencisi, feminizmin uygulanmasını isteyen insan, eşitliğin en uzman kişisi, Sezar’ ın hakkını Sezar’a veren kişi, bu durumda çocuğun yükünü daha fazla çeken, katlanan kim? Hala yeni evlilik yapıp , haftanın bir günü kızını gören, çocuğu haftanın 6 günü bakıldığı için kariyer basamaklarını hızla tırmanan, işi için rahatlıkla yurt dışına çıkan koca mı çocuğun yükünü üstleniyor?