- 24 Nisan 2010
- 4.147
- 5.727
Konu sahibi esinin zaten kızının kres ücretini temel ihtiyaçlari ve faturaları ödediğini söylüyor.evleri ve 2 arabaları var.ama konu sahibi şunu demek istiyor ben muz yiyebilecekken elma yemek zorunda bırakılıyor um.varken esim harcamiyorKonu sahibi kendine kredi çekip araba alabilmiş şimdi eve masraf yapmasa bu kadın maaşıyla dişini tırnağına takıp çalıştığını giderlerine harcar ama öyle olmamış araba alabilmiş demek ki adam cimri değil
Ee temel ihtiyaçları alıyormuş o da muzu alsın yani ne olacakKonu sahibi esinin zaten kızının kres ücretini temel ihtiyaçlari ve faturaları ödediğini söylüyor.evleri ve 2 arabaları var.ama konu sahibi şunu demek istiyor ben muz yiyebilecekken elma yemek zorunda bırakılıyor um.varken esim harcamiyor
Benzetme yaptim. istediğim şeyleri alabilir.mesela fincan degil de kolye alabilir.ama cimrilik yapiuor diyor.Ee temel ihtiyaçları alıyormuş o da muzu alsın yani ne olacak
Evet adam cimri aldığı fincanı merak ettim yemin ediyorumBenzetme yaptim. istediğim şeyleri alabilir.mesela fincan degil de kolye alabilir.ama cimrilik yapiuor diyor.
Benim kafa yapımdan işte ben de vermem örnek telefon Iphone a o kadar para vermem telefon modelleriniz nedir konu sahibi hanımcımAklımdan geçmiyor değil valla. Bo robot supurgeye ben o kadar para vermem dedi iyi madem dedim kendim aldım. Şimdi de aç süpürgeyi de evi supursun diyo. Ama işine gelmezse de ne gereksiz şey diyor
Benim kafa yapımdan işte ben de vermem örnek telefon Iphone a o kadar para vermem telefon modelleriniz nedir konu sahibi hanımcım
Fincan takımı cimrilik mi bin TL den başlıyorlarSenin benim muhabbetinden nefret ederim. Kocamın parası ne kadar var neyi var ne yok her şeyi bilmem gerekir. Onun da aynı şekilde. Ayrıca o sorup da bi şey almam. Almam gerekiyorsa alırım ama sizinki kendisine biriktiriyor size bir şey vermiyorsa şaşırtıcı. Fincan takımı nedir Allah aşkına. Resmen buram buram cimrilik.
Ee şimdi konuyu tam detaylı bilmiyoruz adam kreşi faturaları ödüyor evin masrafını da karşılıyor bu adam ne kazanıyor acaba geriye ne kalacak evin de borcunu ödemişler araba da almışlar sanırım konu sahibi kendi arabasını almışHanımefendi kazançlarını nasıl yönlendirmesi gerektiğini sormuyor. Meseleye sokak röportajlarındaki dayılar gibi yaklaşmayalım. Eşe kazancını bildirmemek, birikim saklamak, gibi durumlar finansal şiddet olarak kabul edilir
Heh şimdi konu sahibinin kocasıyla arkadaşının kocası aynı mıAy aynı arkadaşımın kocası
Kız tatile gitmek ister 'bende tatile gidecek para yok, biletleri otelleri sen alırsan gelirim" der devamlı param yok der, masraflarını sayar, alınması zorunlu olan şeylere katılır,diğer her şeye "gereksiz, çok istiyorsan sen al" der. Çocuğun kreşi için bile "o kadar para vermem, çok istiyorsan öde yazdır. İstemiyorsan da gitmesin" dedi.
Bu cimrilik değil, sevmediğinden- el gibi gördüğünden
Ee şimdi konuyu tam detaylı bilmiyoruz adam kreşi faturaları ödüyor evin masrafını da karşılıyor bu adam ne kazanıyor acaba geriye ne kalacak evin de borcunu ödemişler araba da almışlar sanırım konu sahibi kendi arabasını almış
Finansal açıdan zorluk çekmiyor ki kadının maaşı kendinde burada maaş kartını eline alan adamlar okuduk şimdi bu adamın neresine cimri diyeceğiz adam bence tutumlu madem ayrı para biriktiriyor konu sahibi de biriktirsinMesele, adamın ne aldığı değil. Adam maaşının ne kadar olduğunu dahi eşine açıklamıyor ve eşinden gizli birikim yapıyor. Bu kısma kadar anlaşabildiğimizi umuyorum
Eşten maaş gizlemek ve gizli şekilde birikim yapmak, finansal sadakatsizlik olarak adlandırılır ve hukuken normal karşılanan durumlar değildir
Öte yandan hanımefendi de çalışıyor ve hem ev içi emek sarf eden hem de çalışma hayatı katılan bir kadın olarak parası varken dahi finansal açıdan yok yere güçlük çekmesinin mantıklı bir açıklaması olamaz.
Aslinda böyle değil.. 7 ay önce ye kadar paralari ortak havuzdaymis.konu sahibi isteklerini esine bildirdiğin de gereksiz gördüğü için.paralari ayırmayı teklif etmiş ve ayırmışlar. Bu konu sahibinin isteği ile olmus.Mesele, adamın ne aldığı değil. Adam maaşının ne kadar olduğunu dahi eşine açıklamıyor ve eşinden gizli birikim yapıyor. Bu kısma kadar anlaşabildiğimizi umuyorum
Eşten maaş gizlemek ve gizli şekilde birikim yapmak, finansal sadakatsizlik olarak adlandırılır ve hukuken normal karşılanan durumlar değildir
Öte yandan hanımefendi de çalışıyor ve hem ev içi emek sarf eden hem de çalışma hayatı katılan bir kadın olarak parası varken dahi finansal açıdan yok yere güçlük çekmesinin mantıklı bir açıklaması olamaz.
Finansal açıdan zorluk çekmiyor ki kadının maaşı kendinde burada maaş kartını eline alan adamlar okuduk şimdi bu adamın neresine cimri diyeceğiz adam bence tutumlu madem ayrı para biriktiriyor konu sahibi de biriktirsin
Ee adam kendine de çatır çatır almıyor ihtiyacı yoksa almıyor tasarruflu yani 1 mont 7 sene giyilir mi giyilir hele erkekler hiç önem vermez böyle şeylere parfüm almamış kendine parfüm deodorant almış bu adama hiç parfüm hediye aldınız mı Allah aşkına1 ayakkabı ile bir iki senesini geciririr. 1 mont ile 7 sene geçirdi misal.
Müsrif kadınların yanında tutumlu adamlar cimri gibi kalabiliyor. Benim elim boldur. Paramla pek sahip çıkmam hatta. Çevreme karşı da bonkorumdur. Ama gereksiz harcama da sevmiyorum. Yani evde bir perde varsa sırf model değiştirmek için yenisi almak falan bence musriflik. Dolayısı ile esin yerinde olsam ben de kendin al derdim.Finansal açıdan zorluk çekmiyor ki kadının maaşı kendinde burada maaş kartını eline alan adamlar okuduk şimdi bu adamın neresine cimri diyeceğiz adam bence tutumlu madem ayrı para biriktiriyor konu sahibi de biriktirsin
Görüşlerimiz farklı demek ki gözardı edebilirsiniz zannımca bu adam cimri değil cimri insan eve masraf yapmaz noktaMaaş kartına el konulmadığı için zorluk çekmediğini varsaymanız çok ilginç gerçekten.
Açıkçası bütün varsayımlarınızın ve tespitleri izin tamamı çok ilginç. Zira sadece bu konu özelinde değil, hiçbir zaman doğru ve yerinde olduğunu göremedim.