Soyle anlatayım ki net olsun ben kredi çektiğimde maasimin tamamı kredi kadardı o zman geri kalan herseyi eşim karşıladı ev ve eşya için paramız vardı ev kredisini az bi meblağ çektik zaten 4 sene ödemeli 2 3 ay ben öyle ödedim sonra zamlar giderek arttı yani. Kredi de çekince elimizdeki tüm nakiti eve vermedik eşya da alalım diye eşyaları aldık eskileri de sattık ilk sene biraz eşya borcumuz vardı ama ilk sene bitti ödemelerimiz şuan 2 senelik bi kredi borcumuz kaldı sadece onu da ben ödüyorum isteOnu sormuyorum. Diyorum ki iki sene önce neredeyse maaşınız kadar hatta maaşınızdan fazla ödemesi olan krediyi nasıl çektiniz?
Konunun başında ev için birikim yapmıştık zaten borcumuz yok dediniz. Birkaç mesaj yukarda da evi almadan önce ev ve eşya için birikim yaptığınızı paranızın olduğunu söylemişsiniz.
Yok birikim ortaktı o zamanlar aslnda bizim hesaplarımız yaklaşık 7 8 ay kadar önce ayrıldı tamamenBirikim size mi aitti eşiniz de katkıda bulundu mu.lutfen yanlis anlamayin konutu anlayıp doğru yönlendirmeye çalışıyoruz.ama eşiniz kendine bile para harcayamiyorsa bu noktada terapi alması lazım.ama şu da var ki kendine bile bir yemegi cok gören bir adamın sizin icjn aldığı fincan cok kiymetli olmalı.size değer vermediğine inanmıyorum.ama ben bu adamla yapamam diyorsanız da saygı duyarım Hakkınızda hayırlısı olsun
Aa onları yapmazsam asıl kıyamet kopar neden gomlegim ütülü değil der. Evde 2 gün sulu yemek olmasın 3.gun neden sulu yemek yok bağırsaklarım kurudu der. Pantolonu kirli kalsın neden bakmadın pantolonuma der. Eşyalarını olduğu yere bırakır bende bazen inat yapıp almam kendi koysun diye yere flan düşer neden benim esyalarim yerlerde geziyor der. Kadına düşen görevler konusunda hassas eve geldiği zaman çok acıkmış olur sıcak yemek hazır olsun ister. İster de ister yani
Aslinda ihtiyaç olduğunda esirgememis sizden.ama para ile bağı vok farklı onda derinlerden geliyor emin olabilirsiniz.bunu ne siz çözersiniz ne de biz terapi alması lazimYok birikim ortaktı o zamanlar aslnda bizim hesaplarımız yaklaşık 7 8 ay kadar önce ayrıldı tamamen
Krediyi ben çekmiştim ev alırken bana kaldı işte bilmiyorum aslnda alırken ortak kredi çekilir miydi? Çocuğun tüm masrafı da bende değil montu yok al derim alır yani ama oyuncaktir kazak şu bu onları ben seve seve alıyorum zaten kızıma. Yukarda da konuşuldu ya çalışıyorum bazı şeyleri de sormadan almam gerekli diye eşime kazak al çocuğa desem var ya der gider yine en ucuzu nerde alır o yüzden bu konuda pazarlık bile etmek kıyafet oyuncak istelrini ihtiyacını alırımArabayı çıkaralım tamam.
Neden ortak alınan evin tüm borcunuzu siz ödüyorsunuz.
Ve en önemlisi neden ortak yapılan çocuğun tüm giderleri size ait.
Bir de boşanırken çocuğun velayetini karşı taraf istemiş sanki çok bakmış şaka gibi.
Ben bu konuda size hak veren taraf oldum ama cidden karı koca çalışıp 90 binden fazla geliri olupta balkona mobilya alamamak daha tuhaf bence.Kenara para atılır ama hayatimizi kolaylastiran şeyleri almak bence musriflik değil elbette kötü gün için kenarda para da durması gerekir ama benim de fikrim yiyip içmeyip evime de 10 bin liraya bir balkon mobilyası alamayacaksam boşuna çalışıyorum yani
Kesinlikle geçmez geçmiyor yani ben artık çok yoruldum ben onun için çocuğumuz için evim için çalışıp çabalıyorum ama eşim benim için ne yaptı sorusuna bir yanıt bulamıyorum. Konu konuyu açıyor surekli bisey daha anlatayım. Biraz birikim vardı ayri yerde çalışınca bana da araba ihtiyac oldu üstüne de ihtiyaç kredisi çekmem gerekti. 50 50 2 tane kredi çektim. Dedim ki birini ben çekim kendi maaş bankamızdan diğerini sen çek hem faiz oranı az hemde maaş bankamiz başka bankaya gidip hesap actirmakla ugrasmim dedim öderim sana dedim ödemesi de aylık 2 bin yani bisey de değil kabul etmedi. Ben senle para diyaloğuna girmem kendin hallet dedi. O gün çok ağladım o bana ev kredisini sen çek dediğinde bir saniye bile düşünmedim olur ya nolcak evimizi alıyoruz sen ben mi olur demiştim ki 300 bin yani ev kredisi ama o bana 50 bin ihtiyaç kredisi çekmedi. O gün kendime söz verdim bu adam böyle devam ederse ömür boyu çekme diye ama kızım babasına çok düşkün babası da ona öyle olunca kafam karışıyor belki diyorum bir orta yol bulunur diyeBen mesela asla bu tip bi insani cekemem. Duzelmesi icin cabalarim, duzelmiyosa birakirim. Huyunu suyunu sevmediginiz adamlarla neden evli kaliyosunuz anlamıyorum. 35-40 sene evli kalacaginizi varsayalim, bunca yil bu sekilde gecer mi yani?
Hayir paylaşmaz diyorum ya para konusunda geliri konusunda benimle bsey konuşmaz sadece bir keresinde altın aldığı dekontlari gördüm o kadar başka parayı ne yapar kaç parası var biriktirip ne yapıyor bilemiyorum anlatmaz da söyleme debu birikimi hangi amaçla yapıyor? sizinle planlarını paylaştı mı?
Şuan bile öyle kesinliklikle parası biriktice daha cimri oldu. Başta ev alcaz araba alcaz hazır da çocuk yokken diyip biriktirdik hep ama o zman yine tatile giderdik yemeğe giderdik hesap saklamazdi şimdi parasını ayırdı tatile gidersek ki kaç senedir ilk defa bu sene gittik onda da en ucuz yere gideriz disarda yemek zaten hayal oldu ayda yılda bir anca gün geçtikçe düzelir diye bekledikçe daha da cimrilestiDolapta rafta ayırır bu yakında sen alışveriş parasının yarısını vermedin diye evlerden ırak töbe bism
Senin çalışmadığını düşünsene? lokmalarını sayar
Ama yapacak pek birşey yok cimrilik bakidir hatta yaşlandıkça daha da gözü daralıcak emin ol onu böyle kabullenicen değişmez
Ayy bi zahmet kenarda 100bini de dursun adamın neresi cimri 2 sene önce ev almışsınız ev eşyalarını yenilemişsiniz eşiniz cimri öyle mi naptınız bunların hepsini kendiniz aldıysanız tamam adam cimridir8 senelik evliyim 5 yaşında bi kızımız var. 2 sene önce ev aldık işte öncesinde de bunun için para biriktirmiştik zaten 2 senedir de kalan eksikleri tamamlıyoruz yavaş yavaş kenara para da atıyoruz zaten mesela geçen sene bisey almadık yapmadık eşim de cimridir yani kenarda en az 100 bin parası vardır şuan öyle soylim size diğer yaptıklarımız da ay ay bu ay şunu yapalım bu ay diğerini sıkmadim yani kesinlikle yada ben öyle hissediyorum belki de
Hayir paylaşmaz diyorum ya para konusunda geliri konusunda benimle bsey konuşmaz sadece bir keresinde altın aldığı dekontlari gördüm o kadar başka parayı ne yapar kaç parası var biriktirip ne yapıyor bilemiyorum anlatmaz da söyleme de
Adam ev almış tabii cimrileşecek ona cimrileşmek denmez ayağını yorganına göre uzatmak denir!Şuan bile öyle kesinliklikle parası biriktice daha cimri oldu. Başta ev alcaz araba alcaz hazır da çocuk yokken diyip biriktirdik hep ama o zman yine tatile giderdik yemeğe giderdik hesap saklamazdi şimdi parasını ayırdı tatile gidersek ki kaç senedir ilk defa bu sene gittik onda da en ucuz yere gideriz disarda yemek zaten hayal oldu ayda yılda bir anca gün geçtikçe düzelir diye bekledikçe daha da cimrilesti
Ev eşyası da mı almasın bir ton derken salon takımı ve yatak odası aldık çünkü evlendigimiz zaman eşya alamadık düzgünce ev ve eşya almak için birikim yaptık zaten. Ayrıca insan senede bir kez eşine bir kolye almış 2 3 bine çok mu yani parası olmasa tamam da fazlasıyla var yaniİyi ki de adam cimri pes valla adam borca girmiş bir ton ev eşyası almış size bir de fincan takımı almış bileklik diyorsunuz bir fincan takımı kaç para haberiniz var mı sizin adam haklı cimri mi bu adam Allah gözünüzü doyursun siz cimri görmemişsiniz.
Ee ev almışsınız araba da aldınız mıEv eşyası da mı almasın bir ton derken salon takımı ve yatak odası aldık çünkü evlendigimiz zaman eşya alamadık düzgünce ev ve eşya almak için birikim yaptık zaten. Ayrıca insan senede bir kez eşine bir kolye almış 2 3 bine çok mu yani parası olmasa tamam da fazlasıyla var yani
Evi de tek başına almadı bende bütün düğün takilarimi verdim birikimimi verdimAdam ev almış tabii cimrileşecek ona cimrileşmek denmez ayağını yorganına göre uzatmak denir!
Valla bu adam cimri olsa eve zırnık almaz sen de o arabayı altına alamazdın kredi çekerek 2x2 ahanda 4 buraya yazıyorumEvlendigimiz zaman bi araba aldık o eşimin oldu geçen sene de ihtiyaç olunca bana da aldık bu da benim oldu o zman araba ucuzdu Nakit parayla aldık ama gecen sene az birikmiş vardı az da kredi çektim arabamı öyle aldım
Ee tmm verin ne olacak boşanmaya kalksanız evlendikten sonra edinilen mallar ikiye bölünüyorEvi de tek başına almadı bende bütün düğün takilarimi verdim birikimimi verdim
Konu sahibi kendine kredi çekip araba alabilmiş şimdi eve masraf yapmasa bu kadın maaşıyla dişini tırnağına takıp çalıştığını giderlerine harcar ama öyle olmamış araba alabilmiş demek ki adam cimri değilBakın olaya çok yanlış bakıyorsunuz bu adam kendine bile para harcamıyor.hayatini yaşamıyor.buyuk ihtimal zor bir küçüklük geçirmiş ve parayla kurduğu alaka cok derinlerde.mesala sizin arabanız eşinizin arabası nasıl alındı.cpk yarım yarım konu ..