Eşimin cimriliği sürekli gözüme batıyor

AY yapmayın ben asla yapmazdım. Ev neden pis derse süpürge yok lazımsa al. Sulu yemek mi lazım? Gündelik yemekçi tut. Ütü mü lazım? Ütü al. Pis herife bak. Siz eşinizin eşi değil annesi olmussunuz. Cebine harçlık da koyun bari. En sevmediğim erkek tiplerşnden ya. Asalak parazit.

E siz bu adamla 8 sene evli kalıp bir de çocuk yapmışsınız ama

Bosanirken çocuğu istemek zaten ilk yapacakları iş bazılarının. Neden çünkü kadın çocuğunu bırakıp gidemez haliyle kendisi de gidemesin. Neden kaçırsın kadını elinden? her türlü masrafı ittiği üzerine temizlik ve yemek bulduğu ona göre mükemmel evliliği var :) Kendi de parasına sarılıp uyusun mis. Yoksa çocuğa duskunlukten değil.

Burada bazı konularda bu eş gibi asalak tarzı hayatını kolay yaşamayı amaçlayan eşler vardı.
Ama konu sahibi konusunu öyle sade açmış ki tek sorun pahalı süpürge almayan ya da mutfak halısını değiştirmek istemeyen bir eşmiş gibi görünüyordu başta.
Bu tarz adamlar eşlerinden buluyor bu yüzleri. Evlenmiş ama bekarmış gibi yaşıyor. Zorunlu kalmadıkça ya da sürekli hatırlatılmadıkça temel ihtiyaçlar için bile eli cebine gitmek istemiyor.
Böyle adamlar kadınları yıpratıp hasta ediyor. Konu cimrilikten çok insana değer verilmemesi.

Bakın asla erkekleri tutmuyorum hatta erkeklerin kapatılması tarafındayım.
Ama esi kreş ucreti ,temel ihtiyaçtan kasıt aylik market ve büyük ihtimalle faturaları ödüyor.
Kreş ücretinin ne kadar yüksek olduğunu suan aylık market alışverişinin ne kqdar tuttuğunu ve faturaların ne kadar yüksek geldiğini biliyoruz.
Adam kesinlikle hoş olmayan bir üslup içerisinde ama herseyi sen yap ben hicbirseye karışmayım da demiyor..

ya tamam da söz meclisten dışarı, essek olana semer vuran çok olur. Yapmayın yani siz de? Çok sinir oluyorum böyle hem disarda çalışıp hem evde iş yapan kadınlara. Ben yapmıyorum mesela, arkadaşlarım da yapmıyor. Siz neden yapıyorsunuz?

E koca kaçar o zaman

Az önce bir konuya daha yazdım koca denen şey kara borsa, o yüzden bulan bırakmıyor kolay kolay. Öyle olmasa konu sahibi maddi manevi sömürüldüğü bir evliliğe devam edip çocuk yapmazdı bence

Konu sahibinin yazdıklarına göre güncelleme geldikçe biz de habire yorum değiştiriyoruz. Faturalar hakkında bir şey yazmadı. Temel ihtiyaçlar hakkında da illa söylemek gerekiyor gibilerinden yazdı ki böyle yazdıysa zaten adam alırken onlardan da kısıtlama yoluna gidiyor olabilir sırf gerek görmediği için.
Tek dişe dokunur olan harcama kreş ödemesi olabilir.

Sadece faturalar muhtemelen 2 sene önce çekilmiş kredinin aylık taksidinden daha fazla tutuyordur. Kreş kredi taksidinin 2 katı falandır. Kredi taksidi deyince çok sanıyor insanlar ama özellikle son iki senede kuş kadar kaldı ödemeler. Benim çamaşır makinesi taksidi evin kredi taksidinden fazla.

Ben maddi konuda konu sahibine hak veremedim bir türlü.

Ben konuları okurken adil olabilmek için çaba sarfediyorum ama hepimiz yanilabiliriz..ama bu ekonomide 8 yıl içerisinde her ikisinin de arabası olmus ev sahibi olmuşlar eşyalarını yenilemişler..bunlar küçümsenecek şeyler değil..ama şu konuda bütün kadınlar hemfikiriz üslup yanlis tarzı yanlis adamın..

Ütü flan sürekli yapmam sinir ederse ama ev işi temizlik yemek evde mecburen yapılan işler yani. Bi eşyasını alıp da koymaz ki temizliğe bazen yardım eder çamaşır asma flan ama yapıyorum diğer işlerimi de yani

Belki sizin dediğiniz gibi adamın ödedikleri kadının ödediklerini katlıyordur. O yüzden konu sahibi sadece alınmayan süpürge ve halıyı dert ediyordur.

Kreş 5 bin lira faturalar da su kart sistem 250 lira yuklesek 3 5 ay gidiyor elektrik 200 250 bandında dogalgaz 500 1000 arası o da son 2 aydır dogalgaz ı da actirmaz çok geliyo diye sabahları evde değiliz diye 20 ye alır termostati örneğin akşam da 21 benim ödediğim kredi de 11 bin

S Suluka ikinizin maası az çok ayniysa kimin ne kadarı nereye gidiyor ben merak ettim. Mesela sizinki 40 sa kaçı gidere ve birikime gidiyor eşinizinki nasıl gidiyor? Bunu yazarsanız biraz daha net yorumlar gelir bence. Ama her türlü eşinizin yaklasımı ve tavrı falso bu ayrı.

Bu durumda harcamalarınız eşit gibi görünüyor o zaman. Adam tüm kazandığını kenara atamıyor istese de.
Bunların yanında market alışverişini o yapıyor. Karşılığında siz de çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz. Orda da bir eşitlik yakalanabilir. Konu en başına dönüyor o zaman yine. Kazandığınız paradan kenara atabildiğinizi yazmıştınız. Evde eksik gördüğünüz ya da almak istediğiniz ekstrem şeyleri eşinize bahsetmeden kendi maaşınızla alabilirsiniz.

Kreş ödemesi de dişe dokunur bisey değil yaşadığımız yer küçük olunca aylık 5 bin ödüyor eylülde başladık temel ihtiyaç da çoğu şeyi alır ama yine onun gereksiz gördüğü şeyleri de ben alırım misal çerez olsun hazır köfte iste bazen yemeklik şeyler yada mutfakta banyoda kullandığım deterjanlar yani orda da destek olurum. Pazara birlikte gideriz o 400 500 verdiyse bende 200 300 veririm orda da hiç elimi cebime atmadan beklemem. Çünkü orda da gerek yok dediği şeyler olur mutlaka

Benim 45 bin maaşım var şuan her ay 11 bini kredi borcumuza gidiyor 10 12 bin benim kredi kartı borcum iste cep harçlığı ayırıp gerisi benim birikim mesela eşimin de aşağı yukarı aynıdır ama net gelirini bilemiyorum ek görev flan yapar 45 47de onundur muhtemelen yazın o kazandigi tüm parayı birikim yapmıştır bi harcaması yoktu ama eylülde kreş başladı 5 bin geri kalanı nedir bilemem telefonuna baktırmaz hesabını söylemez bsey de harcamaz ama

Yazdıklarınızdan adamın huyunu biz bile anladık zaten. Ne kadarını kurtarabilirsem kardır gözüyle bakıp çoğu şeye gereksiz deyip sizden bekliyor her türlü. Temel ihtiyaçların en temel olanlarını alsam yeterli diye düşünüyordur. Yediği hazır köfteyi ya da çerezleri ben almasam da nasılsa o alır diye düşünerek hareket ediyor. Bu adamı düzeltmenin yolu yok. Zamanında maaşınızı ondan kurtardığınız için belki de inadına yapıyor. Ben harcayamıyorum madem harcatmasını bilirim kafasında belki de. Siz nasıl onun kenara çok para ayırdığını düşünüyorsunuz. Belki o da aynısını sizin için düşünüyordur. Herkesin gözü kendi harcadığını çok görür.
Onu değiştiremeyeceğinize göre siz kabullenmeyi öğreneceksiniz başka yolu yok. İsteklerinizi söylediğinizde karşılaştığınız çirkin üslûbu görmemek için de istemeyeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…