- 5 Nisan 2023
- 3.464
- 10.305
Bu çok itici bi durum ev düzeninizi siz daha iyi bilirsiniz tabiki. Mesela bizde iki memuruz ama market fatura ev kredisi araba masrafları eşimdedir. Bende kredi kartımı öderim sadece kıyafet eve ıvır zıvır kızıma oyuncak daha çok keyfi harcalamalar yaparım o yüzden alayım mı diye sormam. Ben iki kişi çalışıyor diye erkeklerden sorumluluk alınmaması taraftarıyım evin temel ihtiyaçları geçimi erkekte olmalıParama da göz koyduğu zamanlar oldu ilk evlendigimiz zamanlar ama baktım her şeyime karışıyor vermedim ona ben kendim yiyip icicem sen ne yaparsan yap dedim çektim resti yoksa önceden ona da karışırdı zaten
Cimri olan insan bu kadarını bile yapmazdı bence gereksiz görüyorda almak istemiyor olabilir. Veya yeni bir borc istemiyorda olabilir gayet normal geldi almak istiyorsanız kendiniz alın. Doğum gününde demekki aldığı şeyi beğenmedinizi hissettik bunu yüzünüze vurdu demekki onunda zoruna gitmiş.Merhabalar benim eşim çok cimri yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum. O da bana senin gözün doymuyor diyor bir türlü ortak yol bulup anlaşamıyoruz Allah aşkına bi fikir verin. Biz 2 sene önce ev aldık eşyaları yeniledik ilk başta alırken ihtiyac olanlara eşim bisey demiyordu aldık salon takımı yatak odası çocuk odası neyse şu 1 senedir artık bisey almak istemiyor sürekli bir para biriktirme hırsı var alcaksan kendin al diyor. Yani hesaplarımız da ayrı ben biriktircem diyor. Cimriligine gelirsek bir özel gün bilmez doğum günümdü bu hafta fincan takımı alıp gelmiş bende teşekkür ederim flan dedim ama üzüldüm de yani en azndan bi bileklik bari alsaydı diye tabi bisey demedim ama. Maddi durumumuz da iyi bu arada ikimiz de çalışıyoruz memuruz. Balkon yaptırdık mesela yarı parasını verirsen öyle kapatırız diyor. Balkona takim alalım diyorum yarısını ver yoksa kendim almam diyor. Ama benim istediğim bisey olsa diyelim robot süpürge o gereksiz diyor istersen kendin al diyor tamam kendim alıyorum almasına ama o kendine para biriktiriyor bana da söylemez zaten ne biriktirdi ne yaptı. bende eve bisey alıyorum sürekli. en son bugün yine kavga ettik ben hali almak istedim mutfağa. almam senin gereksiz harcamalarına para veremem dedi. alacağımız balkon takımını iptal etmiş bende 1 haftadır onu araştırdım neden iptal ettin dedim. Sabah sinirle alma bisey demiştim o yüzden iptal etmiş bende sinirli biseyler söyledim. O da bana bağırdı ben senin doğum günün için uğraştım onu görmedin bile doyumsuz birisin isteklerin bitmiyor flan dedi çok zoruma gitti.
O zaman karşınıza alın bu durumun sizi iyice yordugunu ,sen ben davasının surekli gündemde olmasının sizi çok rahatsız ettiğini konusun.evet eşiniz cimri yada çok tutumlu dersek ne değişecek ki..Aile terapistin den destek alinIlk evlenirken eşya almamistik ama ev alıp yeniliriz tayin durumu olur diye basit bi koltuk takımı ve yatak almıştık yeni evde kullanılacak tarzda bir eşyam yoktu
8 senelik evliyim 5 yaşında bi kızımız var. 2 sene önce ev aldık işte öncesinde de bunun için para biriktirmiştik zaten 2 senedir de kalan eksikleri tamamlıyoruz yavaş yavaş kenara para da atıyoruz zaten mesela geçen sene bisey almadık yapmadık eşim de cimridir yani kenarda en az 100 bin parası vardır şuan öyle soylim size diğer yaptıklarımız da ay ay bu ay şunu yapalım bu ay diğerini sıkmadim yani kesinlikle yada ben öyle hissediyorum belki de
Öyle zaten gidersek en ucuzuna gideriz parasının yarısını da ben öderimSamimi söylüyorum gerçekten çok üzüldüm. Senin paran benim param lafı bana çok itici geliyor evlilikte. Kaldı ki eve alınacak ihtiyaçları almayı nasıl üzerine vazife görmez? Tamam tabiki sizde yaparsınız çalışıyormussunuz ama bu kadar fazla ayrım yapması çocuğun ihtiyaçları vs cok fazla. Tabiki har vurup harman savurulmasın ama bu kadarı bence fazla. O zaman bu adam yazın tatili vs de çok goruyordur veya nerede en en ucuzu var orayı tercih ediyordur herhalde bu cimrilikle.
Defalarca konuştum konuşmaz miyim önceden yaptiklari görülmemiş ondan böyle davranıyormus. Bide benim gereksiz harcamalarıma ortak olmak zorunda değilmişO zaman karşınıza alın bu durumun sizi iyice yordugunu ,sen ben davasının surekli gündemde olmasının sizi çok rahatsız ettiğini konusun.evet eşiniz cimri yada çok tutumlu dersek ne değişecek ki..Aile terapistin den destek alin
Siz bütün masrafı eşiniz yapsın istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Siz niye bütün masrafı karşılamıyorsunuz? Mesela bir yaz adamı alıp tatile götürdünüz mü hiç?Aynı benim eşim gibi tatile mi gidicez yarı parasını ver gideriz der bisey mi alınacak yapılacak yarı parasını ver der. Gereksiz gördüğü şeyi de almaz sen istersen al der aynı yani gerçekten
Aile tarapistinden o vakit destek alın.Defalarca konuştum konuşmaz miyim önceden yaptiklari görülmemiş ondan böyle davranıyormus. Bide benim gereksiz harcamalarıma ortak olmak zorunda değilmiş
Eşyaları değiştirirken her şeyi degistiremedik tabiki mutfak halısını masasini degistiremedik bütçemiz elvermedi o zman. Ayrıca ben sürekli tabak tencere de alan biri değilimdir çeyizimde neler alındı ise hala onları kullanıyorum. Bende kenara paramı atarım her ay bir kısmını harcamışsam bir kısmını da lazım olur bir gün diye ayırırım zaten. Ama ne eşim benim paramı bilir ne ben onunkini. O çok tutumlu olduğu için ben ona göre savurgan görünüyorum ama o çok tutumlu 1 ayakkabı ile bir iki senesini geciririr. 1 mont ile 7 sene geçirdi misal. Bir iki parça eşya alır kışı geçirir. Yada ben eve bisey alalım demesem asla bisey almaz bundan da gocunmaz eksik bu diye gider en ucuz deodorantı alır bi tek onu kullanır misal yaniEşiniz cimri değil . Devir ekonomi devri bir yerde haklı kendisi . Ev almışsınız eşyaları yenilemiş herkes yapmaz . Mutfak halısını taşınınca yenilemediniz mi ? Yenilendiyse yine haklı eşiniz. Ki zaten halıdır , süpürgedir, tabaktır kısaca evin eksiklerini eşiniz bilmez ,lüzumlu da görmez . sizin kendi maaşınızla alınmasına da karışmıyormuş ne güzel işte.
Doğum gününüzde size fincan alması hiç hoş değil. Acaba eşiniz , sizin için , en çok ev eşyası almayı seviyor , en çok fincandan mutlu olur diyemi düşündü .
İlişkide bir taraf savruksa diğer taraf ev ekonomisini düşünmeli . Tabi ev ekonomisi değil , ayrıca para biriktiriyor demişsiniz bu hiç hoş değil. Siz çoktan keseleri ayırmışsınız.
Gitmiyor malesef o mu bizi düzeltecek diyor 1 kere gitti o da dedi maddi birliğin de sağlanması gerek aile birliği için diye a eşim buna yanaşmadı zaten bidaha da gitmediAile tarapistinden o vakit destek alın.
ev eşyalarını tek başına mı kullanıyo ki kendi parasıyla alsınAnlattıklarınızdan eşinize cimri diyemedim şahsen.
Cimri olan insan sadece kendi parasını değil sizin kazandığınız parayı da harcatmak istemez.
Eşiniz kendi kazancınızla istediğinizi almanıza bir şey demiyor siz de ondan isteyeceğinize biriktirip ihtiyaç gördüklerinizi siz yapın. Hatta bir şey yaparken ona söylemeyin bile. İtiraz etmeye kalkarsa kendi paramla yapıyorum seni ilgilendiren bir durum yok diyebilirsiniz.
Bizde evin kredisi araba giderlerim de bende kızımın harcamalarıBu çok itici bi durum ev düzeninizi siz daha iyi bilirsiniz tabiki. Mesela bizde iki memuruz ama market fatura ev kredisi araba masrafları eşimdedir. Bende kredi kartımı öderim sadece kıyafet eve ıvır zıvır kızıma oyuncak daha çok keyfi harcalamalar yaparım o yüzden alayım mı diye sormam. Ben iki kişi çalışıyor diye erkeklerden sorumluluk alınmaması taraftarıyım evin temel ihtiyaçları geçimi erkekte olmalı
ortak bir hesap daha açın bence eve alınacaklar için oraya para atıp oradan harcayın eve alınacak halı ve süpürge sizin kişisel isteğiniz olmuyor o da para vermeliMerhabalar benim eşim çok cimri yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum. O da bana senin gözün doymuyor diyor bir türlü ortak yol bulup anlaşamıyoruz Allah aşkına bi fikir verin. Biz 2 sene önce ev aldık eşyaları yeniledik ilk başta alırken ihtiyac olanlara eşim bisey demiyordu aldık salon takımı yatak odası çocuk odası neyse şu 1 senedir artık bisey almak istemiyor sürekli bir para biriktirme hırsı var alcaksan kendin al diyor. Yani hesaplarımız da ayrı ben biriktircem diyor. Cimriligine gelirsek bir özel gün bilmez doğum günümdü bu hafta fincan takımı alıp gelmiş bende teşekkür ederim flan dedim ama üzüldüm de yani en azndan bi bileklik bari alsaydı diye tabi bisey demedim ama. Maddi durumumuz da iyi bu arada ikimiz de çalışıyoruz memuruz. Balkon yaptırdık mesela yarı parasını verirsen öyle kapatırız diyor. Balkona takim alalım diyorum yarısını ver yoksa kendim almam diyor. Ama benim istediğim bisey olsa diyelim robot süpürge o gereksiz diyor istersen kendin al diyor tamam kendim alıyorum almasına ama o kendine para biriktiriyor bana da söylemez zaten ne biriktirdi ne yaptı. bende eve bisey alıyorum sürekli. en son bugün yine kavga ettik ben hali almak istedim mutfağa. almam senin gereksiz harcamalarına para veremem dedi. alacağımız balkon takımını iptal etmiş bende 1 haftadır onu araştırdım neden iptal ettin dedim. Sabah sinirle alma bisey demiştim o yüzden iptal etmiş bende sinirli biseyler söyledim. O da bana bağırdı ben senin doğum günün için uğraştım onu görmedin bile doyumsuz birisin isteklerin bitmiyor flan dedi çok zoruma gitti.
ev eşyalarını tek başına mı kullanıyo ki kendi parasıyla alsın
Düzelmeye gönlü olana destek olur ufkunu açar bazı şeyleri görebilmemiz için pencere açar ama görüyorum ki sende düzeltmek yoluna koymak icin gönül yok diyin biraz siz manupule edin.Gitmiyor malesef o mu bizi düzeltecek diyor 1 kere gitti o da dedi maddi birliğin de sağlanması gerek aile birliği için diye a eşim buna yanaşmadı zaten bidaha da gitmedi
Bizde evin kredisi araba giderlerim de bende kızımın harcamaları