Eşimin cimriliği sürekli gözüme batıyor

olabilir erkeğin düşüncesiyle hareket edilmek zorunda diye bir kaide yok yine de gelir iki kişilikse bölüşülmek zorunda istemiyosa boşansın tek başına yesin parasını

ortak bir hesap daha açın bence eve alınacaklar için oraya para atıp oradan harcayın eve alınacak halı ve süpürge sizin kişisel isteğiniz olmuyor o da para vermeli
Vermiyor iste sorun bu bazı arkadaşlar yanlış anladı sanırım benim gözümün eşimin parasında flan değil sadece madem giderler ayrıldı giderlere ortak olması ortak hesap açmaz da açsak bile diyorum ya robot süpürge onun için ihtiyaç değil yani ona o para verilmez evde şuan bi hali var o yeterli bida almaya gerek yok yani gerek görmediği şeyleri yine almaz bisey alalım dedim mi adamın morali bozuluyor

olabilir erkeğin düşüncesiyle hareket edilmek zorunda diye bir kaide yok yine de gelir iki kişilikse bölüşülmek zorunda istemiyosa boşansın tek başına yesin parasını

Son yazdıklarından sonra benim de düşüncem bu yönde aslında.
Anlattıkça eş kişisi için işin rengi basit bir cimrilikten çıktı evde bedava yaşayıp üstüne kendine birikim yapan ve bunu yaparken kendine baktıran birine dönüştü.

Sizler yanlısı benim param senin paran da yapmışsınız o yüzden kim cimri kim savurgan belli değil evlilikte hesap bir olur ihtiyac alınır artarsa birikim yapılır kötü günler veya başka bir amaç için tutulur hainlik olmaz hesap bilinir şahsen bizde böyle eşim çalışır onun maaşıyla öyle yaparız sizin evliliğiniz tuaf geldi bana yanlış anlamayın beni

o zaman boşanın bence küçük bir mesele değil bu

Iste sorun sadece mutfak halısı alıp geçmek değil ki airfryer alalım dedim ben ona para vermem dedi kendim aldım robot süpürge alalım dedim ben ona para veremem gereksiz dedi kendim aldım yani ben aldıkça daha da çok bsey almamaya başladı nasıl olsa kendi alıyor diye hali da alayım tamam ama o da erkek sonuçta ben her şeyi eşime aldırmaya çalışmıyorum yani

gereksiz harcamalarıma ortak olmak zorundasın??? o yuzden evlendik ya hani?? bunu da yapmayacaksan boşanalım evin yarısını alayım kalakal öyle. allah allah. tutumluysa üslubunu düzeltsin yani böyle konusarak nereye varacakmıs. terbiyesiz.

Paralar başta birlikteydi zaten bir hesapta toplanıyordu ama o zman eşim bana da karışmaya başladı bir kazak aldım ya ikinciyi de alayım diyince ne gerek var bir tane var ya diyordu. Nike spor mu alcam bi ayakkabıya o para mı verilir diyordu mesela. Sonra o benim aldiklarimdan rahatsız olmaya başladı ben onun aldirmadiklarindan hesaplar da ayrıldı

diyorum ya robot süpürge onun için ihtiyaç değil yani ona o para verilmez
evi süpüren o değil karısı cünkü?? madem gelir gider tamamen ayrı ev işlerini yemeği de ayırın. kendi yemeğini yapsın çamaşırını yıkasın, evi toplasın bi siz süpürün bi o. o zaman bakın nasıl alıyor gerekli mi gereksiz mi? kocanız bulmuş beleş yaşama yollarını keyif çatıyor.

Siz ne istiyorsunuz, kadın maaşından beş kuruş harcamasın, tüm harcamaları erkek mi yapsın?

Yani ben mutfağın halısını değiştirecek olsam, kocama haber vermem. Çünkü onun ilgi alanı değil, değişmese de umru olmaz, doğal olarak değiştirilmesi de gereksiz gelir. Ama ben göz zevkim için değiştiriyorsam, maaşım da varsa, neden ben ödemeyeyim? Mantığı anlamadım? Kadın, ortak alan için kendi parasını harcamamalı mı?

E burdan bakınca aldırmaya çalışıyorsunuz gibi görünüyor. Onu alalım bunu alalım. Ben airfryer’ı kendim aldım mesela. Hatta ben istemiyordum eşim istiyor diye aldım indirimde bulunca. Geçen çamaşır makinesi bozuldu gittim aldım yanında bir de ihtiyaç var diye kurutma aldım. Bunların hiç birini eşimden talep etmedim çünkü kendi gelirim varken evin ihtiyaçlarını ben de karşılayabilirim. Ha adam evin faturalarını falan ödemez ya da ortak ödemek ister. Ya da gelirken aldığı üç beş parça mutfak alışverişini bölüşmek ister o zaman ben de aldıklarımın yarı parasını ondan isterim. Ama yine tamamını istemek gereksiz sanki. Bilmiyorum bana bakış açınız ve yaşam tarzınız tuhaf geldi.

Kavgalarımız büyüyünce söyledim zaten gel anlaşmalı ayrılalım dedim ev satılır paylaşılır herkesin arabası var kendinin olur diye buna da yanaşmadi çocuğumu verirsen öyle ayrılırım dedi neden ben emek verip aldığım evi satayım dedi özür diledi flan barıştık iste

Kadının harcayacak pek parası kalmıyordur zaten. Evin kredisini üstüne yıkmış. Çocuğun tüm giderleri yine annesinde. Arabanın giderlerine de doknumuyormuş. Bu kadında halı alacak para bile kalmıyorsa mecburen eşe söylemek durumunda kalıyordur belki.

Ev aldık demiştiniz borcu olduğunu düşünmemiştim. Tüm giderlerini ödediğiniz arabaya eşiniz biniyor mu ya da kullanıyor mu? Ya da kredisini sadece sizin ödediğiniz ev kimin üstüne alındı.
Arabamı kendim kullanıyorum eşimin arabası var kredisini benim ödediğim ev ikimizin ortak

Hayır öyle bişey yazmadım ki. Tabiki sizde harcayacaksınız yazdım ama okumadınız herhalde. Konu sahibi eşinin evin ihtiyaçlarına, ortak çocukları için gereken harcamalara, hatta kendi maaşına bile konmak istediğini yazmış bunlar benim için fazla. Evin kredisi, araba harcamaları çocuğun harcamaları çoğunlukta bende yazmış zaten kendisi. İki memurken yazın tatile en en ucuz yere gitmek istediğini yazmış eşinin bunlar benim kabul edeceğim şeyler değil. Siz veya başkası kabul ediyordur bunları bilemem tabi. Son cumlenizdeki sorunun cevabını konu sahibi vermiş zaten kendisinin her türlü harcama yaptığını. Bende zaten kadının da yapmasının normal olduğunu ama eşinin isteklerinin bence aşırı olduğunu dusundugumu yazdım. Size göre normaldir olabilir.

Tam ben diyecektim hay ağzın bal yesin yenGEnC Cimrilik bu değil. Bence birşeyler eksik bu adamda. Sevgi mi? Aidiyet mi? Her an gidersiniz psikolojisi mi ne bilmiyorum ama bir parça eksik.

Aa onları yapmazsam asıl kıyamet kopar neden gomlegim ütülü değil der. Evde 2 gün sulu yemek olmasın 3.gun neden sulu yemek yok bağırsaklarım kurudu der. Pantolonu kirli kalsın neden bakmadın pantolonuma der. Eşyalarını olduğu yere bırakır bende bazen inat yapıp almam kendi koysun diye yere flan düşer neden benim esyalarim yerlerde geziyor der. Kadına düşen görevler konusunda hassas eve geldiği zaman çok acıkmış olur sıcak yemek hazır olsun ister. İster de ister yani

Arabamı kendim kullanıyorum eşimin arabası var kredisini benim ödediğim ev ikimizin ortak

Arabayı çıkaralım tamam.
Neden ortak alınan evin tüm borcunuzu siz ödüyorsunuz.
Ve en önemlisi neden ortak yapılan çocuğun tüm giderleri size ait.
Bir de boşanırken çocuğun velayetini karşı taraf istemiş sanki çok bakmış şaka gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…