8 senelik evliyim 5 yaşında bi kızımız var. 2 sene önce ev aldık işte öncesinde de bunun için para biriktirmiştik zaten 2 senedir de kalan eksikleri tamamlıyoruz yavaş yavaş kenara para da atıyoruz zaten mesela geçen sene bisey almadık yapmadık eşim de cimridir yani kenarda en az 100 bin parası vardır şuan öyle soylim size diğer yaptıklarımız da ay ay bu ay şunu yapalım bu ay diğerini sıkmadim yani kesinlikle yada ben öyle hissediyorum belki deBakın yeni ev almislar eşyaları sıfırdan döşemisler.ama surekli bir isteme hali var gibi hissettim ben robot supurge hali balkonun kapanması balkon takımı konu sahibi tam anlatmıyor.kac yıllık evli kac çocuğu var.biraz daha anlaşılması için geniş anlatması lazim
Allah sabır versin ne diyim :)Önceki senelerde onu bile almazdı buna şükrettimne gerek var der bisey almaz zaten diyorum ya eşim hayata bisey almamak için gelmiş
Samimi söylüyorum gerçekten çok üzüldüm. Senin paran benim param lafı bana çok itici geliyor evlilikte. Kaldı ki eve alınacak ihtiyaçları almayı nasıl üzerine vazife görmez? Tamam tabiki sizde yaparsınız çalışıyormussunuz ama bu kadar fazla ayrım yapması çocuğun ihtiyaçları vs cok fazla. Tabiki har vurup harman savurulmasın ama bu kadarı bence fazla. O zaman bu adam yazın tatili vs de çok goruyordur veya nerede en en ucuzu var orayı tercih ediyordur herhalde bu cimrilikle.Evlenmeden önce böyle değildi ya en pahalı yerlere yemeğe götürürdü doğum günümde altin kolyeler bileklikler neler neler alırdı yani asıl gerçek yüzünü evlendikten sonra görmeye başladım doğrusu ama ayilamamisim demek ki çocuk olduktan sonra onun da masraflar işin içine girince gördük gerçek yüzünü. Bende o kadar çok sinir oluyorum ki tmam doğum günümde bisey almasın önemli değil eve alınanın parasını aliyo onu da geçtim ama bari ihtiyaçları alsa diyorum en azndan. Bir ara eve alınan temel eksikleri bile almıyordu kavga ettim onu da mı ben alcam sen ne işe yarican o zaman diye onu almıyorum çocuğun bazı ihtiyaçlarını da ona aldiriyorum ama bu durumdan bile o kadar çok yoruldum ki eve bisey alalım desem oflayip pufluyo. Dün hali alalım dedim ya küstü uyudu resmen ya evdeki halinin neyi var diyo ben senin gereksiz harcamalarına ortak olmak zorunda mıyım diyo
Öyle dediğinde de normal elektrkli süpürgeyi verin eline silsin süpürsün kendisiAklımdan geçmiyor değil valla. Bo robot supurgeye ben o kadar para vermem dedi iyi madem dedim kendim aldım. Şimdi de aç süpürgeyi de evi supursun diyo. Ama işine gelmezse de ne gereksiz şey diyor
İyi de tek kendi maaşıyla mı yapıyor? Kadın da çalışıyor destek oluyor. Hermes çanta, louboutin ayakkabı mı istemiş sanki? Onlar da ihtiyaç sonuçta.Bakın yeni ev almislar eşyaları sıfırdan döşemisler.ama surekli bir isteme hali var gibi hissettim ben robot supurge hali balkonun kapanması balkon takımı konu sahibi tam anlatmıyor.kac yıllık evli kac çocuğu var.biraz daha anlaşılması için geniş anlatması lazim
Bu seçeneği düşünmedim değil tabiki düşündüm ama çocuk da var arada o yüzden şuan aklıma getirmediğim bi seçenek önceliğim düzelme yönünde yada bir ortak nokta bulma yönündeBöyle bir adamla evli kalınmaz, eş denilmez hatta baştan hiç evlenilmez.
Ama konu sahibi boşanma gibi bir seçeneği konusunda geçirmediğinden ötürü ona verebileceğim tek öneri kendin kazan kendin harca seçeneğidir.
Diğer türlü karşıdaki adamın değişmeyeceği belli verilmeyecek paranın kavgası edilse ne olur.
Bir de konu sahibi niye her şeyi eşinden istiyor o kısım ilginç. Yani mutfak halısı sonuçta ne kadar tutabilir? Alır geçer işi gücü maaşı olan insan. Bunun için kocayla tartışmayı bırak fikrini bile almaya gerek yok.Cimri değil de artık para harcamak istemiyor gibi geldi. Ev alıp eşyaları yenilemezdi yoksa. Bir noktada istekleriniz biter para biriktiririz diye düşünüyormuş gibi geldi bana. Ama bakmış ki ardı arkası kesilmiyor, cimri adam fincan takımı da almazdı.
Haklisiniz. Konu sahibi bu adamla evli olarak en çok kendine ve kızına yazık ediyor bence. Bilmiyorum para konusunu bu kadar bariz yapan erkek bana o kadar itici geliyor ki asla aynı evde kendimi böyle bir adamla düşünemiyorum şahsen. Yapacagi en güzel iş eşiyle ciddi bir konuşma yapması bu tavırlarını değiştirmesiyle ilgili ama degistirmiyorsa onu parasiyla başbaşa birakip hoşçakal demesi.Böyle bir adamla evli kalınmaz, eş denilmez hatta baştan hiç evlenilmez.
Ama konu sahibi boşanma gibi bir seçeneği konusunda geçirmediğinden ötürü ona verebileceğim tek öneri kendin kazan kendin harca seçeneğidir.
Diğer türlü karşıdaki adamın değişmeyeceği belli verilmeyecek paranın kavgası edilse ne olur.
Savurgan ve doyumsuz olduğumu düşünmüyorum çünkü bende her ay elime geçen paranın bir kısmını kartlarıma harcligima bir kısmını da birikim için ayırırım zaten. Elime geçen tüm parayı harcamam savurmam ama bir kısmıyla da ihtiyaçlarımı almak isterim evimin kendimin kızımın hepsini de kenara atmam yaniBana savurgan ve doyumsuz biri gibi göründünüz. Eşinizin üslubu ve tutumu da yanlış tabi ki orası ayrı.
Merhabalar benim eşim çok cimri yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum. O da bana senin gözün doymuyor diyor bir türlü ortak yol bulup anlaşamıyoruz Allah aşkına bi fikir verin. Biz 2 sene önce ev aldık eşyaları yeniledik ilk başta alırken ihtiyac olanlara eşim bisey demiyordu aldık salon takımı yatak odası çocuk odası neyse şu 1 senedir artık bisey almak istemiyor sürekli bir para biriktirme hırsı var alcaksan kendin al diyor. Yani hesaplarımız da ayrı ben biriktircem diyor. Cimriligine gelirsek bir özel gün bilmez doğum günümdü bu hafta fincan takımı alıp gelmiş bende teşekkür ederim flan dedim ama üzüldüm de yani en azndan bi bileklik bari alsaydı diye tabi bisey demedim ama. Maddi durumumuz da iyi bu arada ikimiz de çalışıyoruz memuruz. Balkon yaptırdık mesela yarı parasını verirsen öyle kapatırız diyor. Balkona takim alalım diyorum yarısını ver yoksa kendim almam diyor. Ama benim istediğim bisey olsa diyelim robot süpürge o gereksiz diyor istersen kendin al diyor tamam kendim alıyorum almasına ama o kendine para biriktiriyor bana da söylemez zaten ne biriktirdi ne yaptı. bende eve bisey alıyorum sürekli. en son bugün yine kavga ettik ben hali almak istedim mutfağa. almam senin gereksiz harcamalarına para veremem dedi. alacağımız balkon takımını iptal etmiş bende 1 haftadır onu araştırdım neden iptal ettin dedim. Sabah sinirle alma bisey demiştim o yüzden iptal etmiş bende sinirli biseyler söyledim. O da bana bağırdı ben senin doğum günün için uğraştım onu görmedin bile doyumsuz birisin isteklerin bitmiyor flan dedi çok zoruma gitti.
Bakın objektif oluyorum 8 senede esyalari değiştirmez asla cimri bir insan...ama tutumlu olabilir ikisinin arasında fark var8 senelik evliyim 5 yaşında bi kızımız var. 2 sene önce ev aldık işte öncesinde de bunun için para biriktirmiştik zaten 2 senedir de kalan eksikleri tamamlıyoruz yavaş yavaş kenara para da atıyoruz zaten mesela geçen sene bisey almadık yapmadık eşim de cimridir yani kenarda en az 100 bin parası vardır şuan öyle soylim size diğer yaptıklarımız da ay ay bu ay şunu yapalım bu ay diğerini sıkmadim yani kesinlikle yada ben öyle hissediyorum belki de
Aynı benim eşim gibi tatile mi gidicez yarı parasını ver gideriz der bisey mi alınacak yapılacak yarı parasını ver der. Gereksiz gördüğü şeyi de almaz sen istersen al der aynı yani gerçektenAy aynı arkadaşımın kocası
Kız tatile gitmek ister 'bende tatile gidecek para yok, biletleri otelleri sen alırsan gelirim" der devamlı param yok der, masraflarını sayar, alınması zorunlu olan şeylere katılır,diğer her şeye "gereksiz, çok istiyorsan sen al" der. Çocuğun kreşi için bile "o kadar para vermem, çok istiyorsan öde yazdır. İstemiyorsan da gitmesin" dedi.
Bu cimrilik değil, sevmediğinden- el gibi gördüğünden
Ilk evlenirken eşya almamistik ama ev alıp yeniliriz tayin durumu olur diye basit bi koltuk takımı ve yatak almıştık yeni evde kullanılacak tarzda bir eşyam yoktuBakın objektif oluyorum 8 senede esyalari değiştirmez asla cimri bir insan...ama tutumlu olabilir ikisinin arasında fark var
Kesinlikle ben genel itibari ile konuya yorum yapmadım ama 8 senelik evlilikte eşyalar i cimri bir erkek değiştiremez ama tutumludur..cimri ve tutumlu arasında fark vardır.ve hepimiz biliyoruz ki istisnalar vardır çoğu erkek evle alakası olmaz düzenle eşya ile ..yani gereksiz degil diyen cok azdır..İyi de tek kendi maaşıyla mı yapıyor? Kadın da çalışıyor destek oluyor. Hermes çanta, louboutin ayakkabı mı istemiş sanki? Onlar da ihtiyaç sonuçta.
Aç bırakır valla asla bisey aldırmaz çalışmasam çalıştığım halde aldigi her şeye laf ediyoKimse kusura bakmasın evi erkek geçindirmek zorunda. Çık kız işten. Yan gelip yat:)