Eşimin cimriliği sürekli gözüme batıyor

8 senelik evliyim 5 yaşında bi kızımız var. 2 sene önce ev aldık işte öncesinde de bunun için para biriktirmiştik zaten 2 senedir de kalan eksikleri tamamlıyoruz yavaş yavaş kenara para da atıyoruz zaten mesela geçen sene bisey almadık yapmadık eşim de cimridir yani kenarda en az 100 bin parası vardır şuan öyle soylim size diğer yaptıklarımız da ay ay bu ay şunu yapalım bu ay diğerini sıkmadim yani kesinlikle yada ben öyle hissediyorum belki de

Samimi söylüyorum gerçekten çok üzüldüm. Senin paran benim param lafı bana çok itici geliyor evlilikte. Kaldı ki eve alınacak ihtiyaçları almayı nasıl üzerine vazife görmez? Tamam tabiki sizde yaparsınız çalışıyormussunuz ama bu kadar fazla ayrım yapması çocuğun ihtiyaçları vs cok fazla. Tabiki har vurup harman savurulmasın ama bu kadarı bence fazla. O zaman bu adam yazın tatili vs de çok goruyordur veya nerede en en ucuzu var orayı tercih ediyordur herhalde bu cimrilikle.

Aklımdan geçmiyor değil valla. Bo robot supurgeye ben o kadar para vermem dedi iyi madem dedim kendim aldım. Şimdi de aç süpürgeyi de evi supursun diyo. Ama işine gelmezse de ne gereksiz şey diyor
Öyle dediğinde de normal elektrkli süpürgeyi verin eline silsin süpürsün kendisi

İyi de tek kendi maaşıyla mı yapıyor? Kadın da çalışıyor destek oluyor. Hermes çanta, louboutin ayakkabı mı istemiş sanki? Onlar da ihtiyaç sonuçta.

Bu seçeneği düşünmedim değil tabiki düşündüm ama çocuk da var arada o yüzden şuan aklıma getirmediğim bi seçenek önceliğim düzelme yönünde yada bir ortak nokta bulma yönünde

İyide hamur bu.Bu adamı sevmiş eş yapmissiniz.Okuduğum kadarıyla karşılıklı bir anlaşamama sorunu var sadece bu konuda.Huy zor değişir.Fincan takımı almış kendince jest yapmış.Yazmissiniz bunu bile almazdı diye.Olumlu geldi bana.Bu huyunu zaten biliyorsunuz dur.Hic açık vermemiş olamaz.Ben kabullenme izi öneririm Bu surat yaparak kavga çıkararak surtuserek dahada tırmanan bir gerilim olur evlilik hayatınızın her yerine sıçrar sonra kendinizi tolere edebilirmiydim derken bulursunuz.Sizde ona doğum gününde bir kupa alın olsun bitsin diyorum

Bir de konu sahibi niye her şeyi eşinden istiyor o kısım ilginç. Yani mutfak halısı sonuçta ne kadar tutabilir? Alır geçer işi gücü maaşı olan insan. Bunun için kocayla tartışmayı bırak fikrini bile almaya gerek yok.

Ay aynı arkadaşımın kocası
Kız tatile gitmek ister 'bende tatile gidecek para yok, biletleri otelleri sen alırsan gelirim" der devamlı param yok der, masraflarını sayar, alınması zorunlu olan şeylere katılır,diğer her şeye "gereksiz, çok istiyorsan sen al" der. Çocuğun kreşi için bile "o kadar para vermem, çok istiyorsan öde yazdır. İstemiyorsan da gitmesin" dedi.
Bu cimrilik değil, sevmediğinden- el gibi gördüğünden

Haklisiniz. Konu sahibi bu adamla evli olarak en çok kendine ve kızına yazık ediyor bence. Bilmiyorum para konusunu bu kadar bariz yapan erkek bana o kadar itici geliyor ki asla aynı evde kendimi böyle bir adamla düşünemiyorum şahsen. Yapacagi en güzel iş eşiyle ciddi bir konuşma yapması bu tavırlarını değiştirmesiyle ilgili ama degistirmiyorsa onu parasiyla başbaşa birakip hoşçakal demesi.

Bana savurgan ve doyumsuz biri gibi göründünüz. Eşinizin üslubu ve tutumu da yanlış tabi ki orası ayrı.
Savurgan ve doyumsuz olduğumu düşünmüyorum çünkü bende her ay elime geçen paranın bir kısmını kartlarıma harcligima bir kısmını da birikim için ayırırım zaten. Elime geçen tüm parayı harcamam savurmam ama bir kısmıyla da ihtiyaçlarımı almak isterim evimin kendimin kızımın hepsini de kenara atmam yani

Iyyy böyle biriyle asla ömür geçmez

Bakın objektif oluyorum 8 senede esyalari değiştirmez asla cimri bir insan...ama tutumlu olabilir ikisinin arasında fark var

Aynı benim eşim gibi tatile mi gidicez yarı parasını ver gideriz der bisey mi alınacak yapılacak yarı parasını ver der. Gereksiz gördüğü şeyi de almaz sen istersen al der aynı yani gerçekten

Bakın objektif oluyorum 8 senede esyalari değiştirmez asla cimri bir insan...ama tutumlu olabilir ikisinin arasında fark var
Ilk evlenirken eşya almamistik ama ev alıp yeniliriz tayin durumu olur diye basit bi koltuk takımı ve yatak almıştık yeni evde kullanılacak tarzda bir eşyam yoktu

İyi de tek kendi maaşıyla mı yapıyor? Kadın da çalışıyor destek oluyor. Hermes çanta, louboutin ayakkabı mı istemiş sanki? Onlar da ihtiyaç sonuçta.
Kesinlikle ben genel itibari ile konuya yorum yapmadım ama 8 senelik evlilikte eşyalar i cimri bir erkek değiştiremez ama tutumludur..cimri ve tutumlu arasında fark vardır.ve hepimiz biliyoruz ki istisnalar vardır çoğu erkek evle alakası olmaz düzenle eşya ile ..yani gereksiz degil diyen cok azdır..

Eşiniz cimri değil . Devir ekonomi devri bir yerde haklı kendisi . Ev almışsınız eşyaları yenilemiş herkes yapmaz . Mutfak halısını taşınınca yenilemediniz mi ? Yenilendiyse yine haklı eşiniz. Ki zaten halıdır , süpürgedir, tabaktır kısaca evin eksiklerini eşiniz bilmez ,lüzumlu da görmez . sizin kendi maaşınızla alınmasına da karışmıyormuş ne güzel işte.
Doğum gününüzde size fincan alması hiç hoş değil. Acaba eşiniz , sizin için , en çok ev eşyası almayı seviyor , en çok fincandan mutlu olur diyemi düşündü .
İlişkide bir taraf savruksa diğer taraf ev ekonomisini düşünmeli . Tabi ev ekonomisi değil , ayrıca para biriktiriyor demişsiniz bu hiç hoş değil. Siz çoktan keseleri ayırmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…