Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Açsın dava. Mal kaçırma diye. Valla şöyle yazılar okuyunca diyorum ki ulan ne kadınlar var be:) üvey anneye bak sen:) nasil bir ask bu. ben olsam kesin dava açardım. Benim dedemden kalan mal mülk üvey annem ve üvey annemin belki de başka adamdan olan çocuklarına kalacak öyle mi yok yaaa adamın alnını karışlarım . Miras haktır kardeşlerim saldiriiiiin

Benim dedemden kalan mal mülk üvey annem ve üvey annemin belki de başka adamdan olan çocuklarına kalacak öyle mi yok yaaa adamın alnını karışlarım . Miras haktır kardeşlerim saldiriiiiin

Burayı okuyunca kendimi kötü hissettim
Dedem tek evlilik yapmış
Vefat edince mallar bölüşülmedi .
Dedemden kalan yazlığa vefatından yıllar sonra 1 günlüğüne gitmek istedim - ki çocukluğum orada geçmişti , çok sevdiğim bir yer , dayım anahtarı vermedi . Anneme hakkını al demiştim , annem oralı olmuyor , vermiyorlarsa ne yapayım diyor .

Hatta anneanneme düşen payı da anneannemden vekalet almışlar , kendi üzerlerine geçmesi için .

Annem buna da ses çıkarmıyor .

Zaten dedem yaşarken de dedemin malından mülkünden baya bir miktarı dayılarım satıp yediler .

Bir arkadaş vardı . Dedesi vefat etti . Aynı hafta hemen milyonluk ev aldı ( yıllar önce ) . Hemen ertesi gün malları bölüşmüşler . Kız da torunu olarak kendine düşen payla hemen ev almıştı .

Diğer dedemden kalan malları da babam kendi payına düşenleri almadı , amcama bıraktı .

Özetle 2 dedem de baya mal mülk bırakmasına rağmen 1 iğne göremedim torunları olarak

Valla neden mahkeme yoluna basvurmuyor anneniz anlamıyorum. Kanunlar var. Ve evet miras haktır. Dayınızın çocukları kadar sizin de halkınız var. Dayınızın gelinlerinden daha çok mesela sizin de hakkiniz var. Konu miras ise kimseye acımayacaksınız kanunlar bu yüzden var.haklarimizi korumak için.

Maalesef annem de babam da böyle
Onlar böyleyken de benim yapabileceğim bir şey de yok ki

eşinin malından sana ne diyenlere çok şaşırıyorum ...adam burda haksızlığa uğruyor eş olarak üzülmek sinirlenmek normal değilmi yahu...bide adamın malı kime isterse verir denmiş....hayır efendim veremez dünya ya bir evlat getiriyorsa ölene kadar babalık sorumluluğunu yerine getirmek zorunda ve evladının hakkını gözetmekle yükümlü

Eşinize cidden çok üzüldüm bence en doğru yol avukat tutmak olmalı geçmişin intikamını yine sizden alıyor gibi geldi kayinvalideniz oyiyeceğine yegenlerim kendi canımdan biri yesin diye düşünüyor ben olsam rahat rahat yedirmem . Bakıcı konusunda da sne artık bakamıyorsun diye alın ve babası hala hayattayken dava açın

Tüm konularınıza vakıfım. Burada tepki alınca yazdınız bunları. Eski konularda bambaşka şeyler yazıyor hadi byee ben inanmadım

Evet haklısın diyen azınlık olunca baktı ki üvey kaynana gömülmeyince ne yapacağını şaşırdı. Eski konularında kaynananın eşine çok iyi baktığını söyledi. O çocuğa iyi bakılsın diye evlat sahibi olması engellenmiş yazdı. Bak şimdi de kadının bebeğini zorla aldırmışlar annelik hakkını elinden almışlar. O kadın 20 küsür sene neler çekmiş. Çok iyi yapmış evi almakla. Kadının evladı yok bakacak kimsesi yok. Eşi ölse evin yüzde 25 i düşecekti sokağa atacaklardı kadını. Kadın önlrmini almış işte anlayıp. Çok iyi yapmış valla. Evladının canı karşılığı 1 ev almış. Az bilee

Kanunlar hakkında bilginiz yok anlıyorum. Ama söylenen konu hakkında da bilginiz yok. Kaynana şahsına mağdur olmaması için 10 tane evin 10 u da gerekmiyordu. Nasıl da cımbızla seçip çarpıtıp olmadık bir açıdan yazı yazıyorsunuz. Sanki kendinizi buna adamış gibisiniz. Hangi konuda görsem aynı üslup aynı tarz. Tartışacak değilim. Deneyimleriniz hayata sadece o yönden bakacak yönden oldu demek ki cey cey hanım bu zamana kadar. Mutlu günler

Bu arada oğluna iyi bakılsın diye üvey annenin evlat sahibi olmasına bile engel olan çocuğunu aldırtan baba tüm malını mülkünü sözde 10 evini o kadına vermezzz.

Ev 1 di 7 oldu şimdi de 10 oldukonu sahibi kadın zaten 10 ev üstüne geçirdiyse hemen bozulur mahkemede. Buraya boşa konu açtınız
Ceycey hanım 7 veya 10. Benim düşüncem adalet anlayışıma göre 10 tane ise 5 kaynanaya vermeliydi 5 cocuguna vermeliydi. 7 ise 3 kaynanaya 3 oğluna vermeliydi o fazladan kalan bir evi de size vermeliydi süper savundugunuz için onu burada dava ile hakkini geri almaktan ayrı daha mühim bir açısı daha var mevzunun bu haksızlığa maruz kalmak ve ne kadar üzücü yıpratıcı olduğu çocuğu açısından. Fakat aynı düşünmek zorunda değiliz değilmi sizinle. Mecbur değiliz degilmi buna

Bu arada oğluna iyi bakılsın diye üvey annenin evlat sahibi olmasına bile engel olan çocuğunu aldırtan baba tüm malını mülkünü sözde 10 evini o kadına vermezzz.
Geçmişin pişmanligi dank etmiş ama yanlış dank etmiş. Illa birilerine haksizlik yapacak demekki adam. Iç dünyasını bilemem

Geçmişin pişmanligi dank etmiş ama yanlış dank etmiş. Illa birilerine haksizlik yapacak demekki adam. Iç dünyasını bilemem
Kayınpederiniz eşine de haksızlık yapmış (bebek aldırtmış) belki vicdan yükü yüzünden evleri eşinin üzerine yapmıştır, kayınpederinizin taşınmazlarında eşinizin hakkı olsa da, aslında burada genel olarak söylenen yasal olarak sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok, hakkı için harekete geçmesi gereken eşiniz.

Sizin yapabileceğiniz tek şey eşinizi miras davalarına bakan bir avukata yönlendirmek, babası yaşarken(sağlık durumu göz önünde bulundurularak) açılabilecek bir dava var mı veya vefatı halinde hangi davaları açabilir bunları öğrenip ona göre karar vermesini sağlamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…