Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Eşinizin yaptığı da çok saçma açıkçası.
Mal üzerinden eşe birşeyleri ispat etme çalışması mı bilmiyorum ama özellikle evladı varken kimse kimseye bu kadar şartsız malını mülkünü teslim etmemeli.

Konu sahibinin kayinpederini bilmem.

Bizim durum farkli, kesinlikle bir ispat cabasi veya bak dünyalari ayagina serdim durumu degil. Böyle olmasinin avantajlari coktu, mala mülke önem vermedigimi bildigi icin de üzerine hic düsünmedi.

Üvey annenin mal kaçırdığını falan biliyorduk ama bu kadar da degildi. Ne var ne yoksa üzerine yaptırmış yeni öğrendik. Eşim bu duruma herhangi bir tepki vermiyor. Babasina tek kelime etmedi normal mi sizce bu tepkisizligi. Sanki umrunda bile değil

Çalışarak yapilmis bir mal varlığı değil onada babadan kalmış. Babadan oğula bırakılan bir mal varlığı
Mal varlığı eşinizin mi ? Değil. Öyleyse ne sizin ne de eşinizin bir şey söylemeye hakkı yok ki.eşinizin tepki vermemesi normal sonuçta kendi mal varlığı değil.

Simdi siz dramaya bagliyorsunuz. Her aile poncik güzel degil diyorum ben sadece
Neden güzel değil biliyormusunuz. Aile bağlarını bizler koparıyoruz. Özellikle burada çok gördüm. Kadın serzenişte bulunuyor ailem eşimin ailesi düğün yaparken destek olmadılar diye, hemen yazmaya başlıyorlar ailen sana yardım etmeye mecbur değil, borcumuz var diyor, babana mı güvendin borç yaptın deniyor. Daha bir çok örnek. Konu sahibini ilgilendirmez ama ben oğluna üzüldüm. Çocuğumun belki bir derdine deva olacak belki torunun okul masrafını görecek diyerek eşit mal bırakmalıydı. Oğlu hiçmi babasına maaşını vermedi hiçmi eve katkısı olmadı. Bende olsam yıkılırdım.

Ben anlamıyorum neden bayan düşünmeyecek ki eşinin miras hakkını?
Hayatta her sıkıntıyı derdi paylaşsın ama mirası düşünmesin neden?
bahsedilen mevzuda adaletli bir dağıtım yok.
Aile mirası üyev annenin üstüne hangi niyetle yapılır veya o üvey anne bunu hangi niyetle ister?
Zaten baba vefat etse eş yasal hakkını alacakken neden hepsini baba hayattayken üstüne ister?
Ortada böyle bir mal varsa ve eşi tek çocuksa hak ikiye bölünür.
Konu sahibi buna üzülmüş ve paylaşmış ki bence haklı, o malda kendi çoluğunun çocuğunun da hakkı var.

Konu sahibinin çirkin ve haksız olduğu bir konu var ki onu da buraya konu açtığında karşılaşacağı yorumları bilmesine rağmen beddua etmesi.

Çocuklarınızın gerçekten hakkı yok mu?
Şimdi düşünüyorum. Biz ev alsak o evin taksidini ödemek için kemer sıkarız. Bu ekonomik darlıktan oğlum da etkilenir. Nasıl mala para katmayan ev hanımlarının malda hakkı varsa çocuklarında var bence.
Çocuklarımızın hakkı elbet var
Ama mesela kendimden örnek vermek istiyorum
Eşimle karı koca memuruz
Kendi imkanlarımızla bi ev aldık 10 yıl ödeyeceğiz
Benim mal olarak hayatta gerek gördüğüm lazım olan mal bu sadece
Bundan 10 yıl sonra 2. Bi ev için tekrar bi yola çıkabilirim
Ama çocuğuma 2 ev kalsın, daha rahat etsin diye ben ömür boyu kredi mi ödeyeceğim onar onar yıl?
O yüzden mal mülk bırakayım derdim yok kendimden kısarak
Yerine okuturum, beraber güzel deneyimler yaşamaya yatırım yaparım
Ama benden bu kadar yani
Üvey annenin kayınbaba ile ortak çocuğu yok hali hazırda, çocuk durumu 1-0 etmek için mi yapılıyor yani, çok kötü be çocuk için. Yani ailede çocuğu olmayan kadına mandal mı diyorlar, öyle mi diyorsun?
E konu sahibi üvey anneye çocuğu olmadığı için mandal muamelesi yapıyor işte
Kadın 20 yıl geçirmiştir en az kayınpederle
Ama çocuğu olmadığı için bir şey almaya hakkı yok muamelesi görüyor işte konu sahibi tarafından
Bana göre keşke adil dağıtılsa ama sırf çocuğu yok diye ona ne oluyor muamelesi yapılacaksa konu sahibinin de pek söz hakkı yokmuş konuda 🙄

Ben anlamıyorum neden bayan düşünmeyecek ki eşinin miras hakkını?
Hayatta her sıkıntıyı derdi paylaşsın ama mirası düşünmesin neden?
bahsedilen mevzuda adaletli bir dağıtım yok.
Aile mirası üyev annenin üstüne hangi niyetle yapılır veya o üvey anne bunu hangi niyetle ister?
Zaten baba vefat etse eş yasal hakkını alacakken neden hepsini baba hayattayken üstüne ister?
Ortada böyle bir mal varsa ve eşi tek çocuksa hak ikiye bölünür.
Konu sahibi buna üzülmüş ve paylaşmış ki bence haklı, o malda kendi çoluğunun çocuğunun da hakkı var.

Konu sahibinin çirkin ve haksız olduğu bir konu var ki onu da buraya konu açtığında karşılaşacağı yorumları bilmesine rağmen beddua etmesi.
İyi ama adam kılını kıpırdatmıyor, sade üzülüyor
Konusahibi isterse aya çıksın yinede kp nin mal varlığınsan hak talep edemez, oğlu yapacak o işi. Burda denilen oydu, yoksa varsa öyle bir mal tabiki eşine ve çocuğuna kalsın ister. Herkes ister. Ama benim kocam babasının malından hak talep etmese bende ozaman banane derim. Bukadar basit.

Çocuklarımızın hakkı elbet var
Ama mesela kendimden örnek vermek istiyorum
Eşimle karı koca memuruz
Kendi imkanlarımızla bi ev aldık 10 yıl ödeyeceğiz
Benim mal olarak hayatta gerek gördüğüm lazım olan mal bu sadece
Bundan 10 yıl sonra 2. Bi ev için tekrar bi yola çıkabilirim
Ama çocuğuma 2 ev kalsın, daha rahat etsin diye ben ömür boyu kredi mi ödeyeceğim onar onar yıl?
O yüzden mal mülk bırakayım derdim yok kendimden kısarak
Yerine okuturum, beraber güzel deneyimler yaşamaya yatırım yaparım
Ama benden bu kadar yani

E konu sahibi üvey anneye çocuğu olmadığı için mandal muamelesi yapıyor işte
Kadın 20 yıl geçirmiştir en az kayınpederle
Ama çocuğu olmadığı için bir şey almaya hakkı yok muamelesi görüyor işte konu sahibi tarafından
Bana göre keşke adil dağıtılsa ama sırf çocuğu yok diye ona ne oluyor muamelesi yapılacaksa konu sahibinin de pek söz hakkı yokmuş konuda 🙄
Bakma, konu sahibinin de elinde olsa, kocasına 4 yaşından beri bakan(şimdi babannesi bakmış diyor ama eski konularda üvey annesinin 4 yaşına kadar baktığını yazmış), oğlu karısı ile fellik fellik gezerken hasta kocasının yükü kendisine kalmış kadına üvey diye hiçbişeyi layık görmez, zırnık koklatmaz. Al birini vur ötekine, altta kalanın canı çıksın yaniii.

Konusahibi isterse aya çıksın yinede kp nin mal varlığınsan hak talep edemez, oğlu yapacak o işi. Burda denilen oydu, yoksa varsa öyle bir mal tabiki eşine ve çocuğuna kalsın ister. Herkes ister. Ama benim kocam babasının malından hak talep etmese bende ozaman banane derim. Bukadar basit.
Belki eşi psikolojik olarak sürekli baskılanmıştır?
Zaten normal bir insanın susup kalması çok olası değil en azından konuşur neden diye sorar, sorgular..
Bayanın eşini buna yönlendirmesinde de bir sorun yok bence..
Ben burada en çok üvey annenin niyetini kötü buldum..
Yani kendini güvenceye almak isteyebilir ama tüm malı mülkü kendi üzerine yaptırması fitneyi ilk ateşleyen şey olmuş.
Eşinin sustuğu şey sadece kendi hakkı değil, çocuğunun da hakkı ve eşi olarak bayan bundan da ciddi anlamda rahatsız.

Adam kendi ailesinin malı mülkü varken bayanın ailesinin evinde oturuyor neden kendi babasından hak talep etmesin ki? Bence bayan bu konuda sitem etmekte haklı..
Neden bana ne desin ve ya adam pasif davrandığı için bayanın bunda içerlemesi, dertlenmesi neden bu kadar çirkin bir şekilde yargılansın..

Bakma, konu sahibinin de elinde olsa, kocasına 4 yaşından beri bakan(şimdi babannesi bakmış diyor ama eski konularda üvey annesinin 4 yaşına kadar baktığını yazmış), oğlu karısı ile fellik fellik gezerken hasta kocasının yükü kendisine kalmış kadına üvey diye hiçbişeyi layık görmez, zırnık koklatmaz. Al birini vur ötekine, altta kalanın canı çıksın yaniii.
Kadına en baştan takık ya
İstiyor ki üvey anne kayınpedere baksın, ömrünü versin ama tüm mal konu sahibinin eşine kalsın
Kadının kayınpederle ömür geçirmesinin hiçbi önemi olmasın çocuğu yok diye
Ki doğru hatırlıyorsam kadının çocuğu olmasına da kimse sıcak bakmamıştı halihazırda konu sahibinin eşi var çocuk olarak diye

banene dersinniz ama sonra birde anne ve baba oldukları için sorun çıkarıyorlar hem sana birşey yok hem biyolojik bağımız var bizi çekmek zorundasın. madem biyolojik bağ varsa babayla insan düşünmez mi bu çocuk annesiz büyüyerek mağdur oldu birde üstüne ben mağdur etmeyeyim diye şunu anladım ki para nelere kadirmiş insanlar onun için herkesi yok sayıyormuş

Yine bütün melekler toplanmış. Ne demek umurunuz da olmaz ? :KK70: bende yedim. Acaba cidden eşinize beş kuruş bırakmayıp , tüm malı karısına yapsa hanginiz bozulmazsınız acaba ?
O kadar sinir olmuşum ki iki kere acaba demişim:KK70: demet akalın türqçesi ve seren serengil anlatımı yapmışım :KK70: babam olsa demek ki zehirlicem… hahahhaha

İstiyor ki üvey anne kayınpedere baksın, ömrünü versin ama tüm mal konu sahibinin eşine kalsın
Ki doğru hatırlıyorsam kadının çocuğu olmasına da kimse sıcak bakmamıştı halihazırda konu sahibinin eşi var çocuk olarak diye
E öyle saça böyle tarak, madem öyle.

Belki eşi psikolojik olarak sürekli baskılanmıştır?
Zaten normal bir insanın susup kalması çok olası değil en azından konuşur neden diye sorar, sorgular..
Bayanın eşini buna yönlendirmesinde de bir sorun yok bence..
Ben burada en çok üvey annenin niyetini kötü buldum..
Yani kendini güvenceye almak isteyebilir ama tüm malı mülkü kendi üzerine yaptırması fitneyi ilk ateşleyen şey olmuş.
Eşinin sustuğu şey sadece kendi hakkı değil, çocuğunun da hakkı ve eşi olarak bayan bundan da ciddi anlamda rahatsız.

Adam kendi ailesinin malı mülkü varken bayanın ailesinin evinde oturuyor neden kendi babasından hak talep etmesin ki? Bence bayan bu konuda sitem etmekte haklı..
Neden bana ne desin ve ya adam pasif davrandığı için bayanın bunda içerlemesi, dertlenmesi neden bu kadar çirkin bir şekilde yargılansın..
Psikolojisi bozuksa eşini tedavi etirsin, git babandan hakkını al desin
Gelipde burda millete beddua etmesin.
Gelin malın kendine kalmasını isterken normal, üvey anne kendini güvenceye almak istemesi mi anormal. Neden peki? Yıllarca evliler, neden kendine istemesin bişeyler. Gelinin ne hakkı varki? Hepsini üstüne yapmasıda adamın kendi suçu, kadın zorla adamın mal varlığına el koyamaz, oğlunu çok düşünseydi al bu bu bu senin derdi, karısında ona göre mal verirdi. Adam oğlunu düşünmemişse üvey annemi düşünecek yani.
Konusahibinin haklı olduğu konular illaki var ama yasalar öyle demiyorsa yapacak birşey yok. Eşinin mirasına ortak değil bukadar basit. Kp çıkıp karşısına sen kimsin , kazanırken varmıydında malıma ortak olacaksın dese konusahibi napabilir.

O kadar sinir olmuşum ki iki kere acaba demişim:KK70: demet akalın türqçesi ve seren serengil anlatımı yapmışım :KK70: babam olsa demek ki zehirlicem… hahahhaha
Ahahaha ay size bayılıyorum ya yemin ederim içimden geçeni söylemişsiniz herkes kanatsız melek ...
Ben zehirlemem ama yüzüne bakmam:KK70:

Gigişş aynı senin kafadaydım. Bebek doğduktan sonra asla öyle düşünemedim. Valla banka da güzel bir miktar param var . Pandemi de en sıkışık dönemde bile dokunmadım. Asla dokunmayı da istemiyorum. Bebelerimiz zaten bu hayata -1000 ile başlayacak. Hiç olmazsa +1 elinde olsun.

Üvey annenin mal kaçırdığını falan biliyorduk ama bu kadar da degildi. Ne var ne yoksa üzerine yaptırmış yeni öğrendik. Eşim bu duruma herhangi bir tepki vermiyor. Babasina tek kelime etmedi normal mi sizce bu tepkisizligi. Sanki umrunda bile değil

Çalışarak yapilmis bir mal varlığı değil onada babadan kalmış. Babadan oğula bırakılan bir mal varlığı
Tepki verse ne olacakki?Giden gitmis.
Herhalde kendi malı istediğini yapar diye düsündü.
Kocaman adamın hayatını babasından kalacak mirasa endekslememesi kadar dogal bisey olamaz.
Helal olsun.

X