Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Daha niye gidecek millete bi sövmediği kaldıNe oldu yaa konu sahibi niye gitti
Okumadim ara sayfalariDaha niye gidecek millete bi sövmediği kaldı
size sanırım kimseden bişi kalmadı (ev-araba), aldığınız eğitimle iş bulup kazanıp sanırım yiyor geziyor keyif alıyor ve çocuklarınızın eğitimine harcıyorsunuz( yada harcayacaksınız planınız bu). ev almadınız kazancınızla ve almayı düşünmüyorsunuz, dolayısıyla da çocuklara bişi bırakmıcaksınız doğru mu anladım?Ev almak dar gelirliye herzaman zordu, bugün ekstra bir zorluğu yok.
Ben çocuklarım önce eğitimine önem veriyorum. Sağlam eğitim aldıktan sonra ilerde evde almak kolay arabada almak kolay onlar için. Bunun için benim aç gezmem gerekmiyor.
Kadının hakkını yiyemem valla acayip zeki kadınmış, dedeyle 1 sene bile evli kalmadılar, bir duyduk dede bir hatunla birlikte bir duyduk dede gitti, çocukları çok uğraştı ama maalesef.kadın yabancı insan gözüktüğünden kanunen ev dükkan satışları geçerli oluyor.teyze çok akıllıymış valla
Maalesef yasak MirtaBen bu konuda yazcam kesin karar kıldım . Mune müdürüm blogumda yayınladığım makalenin linkini koysam site kurallarına herhangi bir aykırılık teşkil eder mi?
Dengeli bir yaşam sürmeli. Ve evet ölümlü dünya. Bir kere geldiğimiz şu dünyada imkan varken yaşayamadan ölmek en acısı...Kadının hakkını yiyemem valla acayip zeki kadınmış, dedeyle 1 sene bile evli kalmadılar, bir duyduk dede bir hatunla birlikte bir duyduk dede gitti, çocukları çok uğraştı ama maalesef.
Bu mal mülk işleri çok acayip, insanlar da öyle.
Kimi evlatlar anne baba sağlığında miras derdine düşüyor, kimi anne babalar da evlattan mal kaçıracağım diye uğraşıyor.
Çoluk çocuğu düşünmek de güzel ama bu konuda da okudum, anne babalar kendinden geçecek, her şeylerinden kısıp hayatlarını yaşamayacak hale gelene kadar da çocuklara mal biriktireyim derdine düşmesinler, ölümlü dünya hayatı yaşayamadan ölmek de kötü.
Eşimin tarafından bir akrabamız hayatı boyunca sineğin yağını hesapladı, sürekli mülk almak, para biriktirmek bir süre sonra insanda para harcamayı kötü gibi görmeye sebep oluyor sanırım, adam varken yemedi, ucuz olsun diye gıdaların bile en kötüsünü alırdı, olmasa anlarım ama silkeleyince nakit birikimi dahi milyarlarca lira, Trakya'dan Marmara'ya, Ege'den Akdeniz'e evleri arazileri var, inanır mısınız arabanın benzinini hesaplardı öyle bir varyemezdi, yemeye yemeye öldü, biz çok gülerdik ona, bir araya gelirdik adam alkolü severdi, kendi kıyamıyor diye biz alırdık, şişelerin depozitosunu hesaplardı, ben şişelerin depozitolu olduğunu bile bilmem, bedava dondurma çıkan markalardan dondurma alırdı
Ay tövbe tövbe öldü gitti adamcağız, yani hayatta yaşamasını bileceksin, ne oldu onca mal varlığı oğluna kaldı, adam yemedi oğlu yiyor.
Konu sahibi en iyisi sen git kayinpederine dava aç bakalim mahkeme "sana ne kayinpederinin parasindan" diyor mu demiyor mu?Bende mal çok . Esimin hakki elin kadınının yeğenlerine neden kalıyor. Mallar dededen
Aynen öyle, her şey evlatlar için diyoruz iyi güzel diyoruz da, kıymetini bilen evlat var bilmeyen evlat var.Dengeli bir yaşam sürmeli. Ve evet ölümlü dünya. Bir kere geldiğimiz şu dünyada imkan varken yaşayamadan ölmek en acısı...
Çocuklarınızın gerçekten hakkı yok mu?Ay ne alaka ya benim malım varsa satar yerim keyfim bırakmak istemeyebilir taaa torunumu düşünücem yemeyip Benim malım varsa evladımın bunda hakkı yok ben yaşarken istersem satarım çatır çatır yerim ister vakıflara bağışlarım herkes bırakacak torunu düşünecek diye bir kaide yok. Buradaki saçma olay adam zaten ne var ne yok kendini dolandıran kadınla evli ve üstüne yapmış ama adamın evladı gıkını çıkarmıyor. Gelinin kayınpederinin malında yorum yapma hakkı yok anca eşi düşünür bu konuları
Babanız neyi bilememiş yaMesela benim annem babamın ikinci esi ilk es vefat edince annem ile evlenmiş ilk eşten 3 evladı var annemden de 5 evladı toplam 8 kardeşiz tabii babam bu durumları bilmeden annemin üzerine yazlığı devretmiş sonra ben araştırdım diğer ablamlar ve abim icin haksızlık olmasın onların da aklında şüphe kalmasın diye hoş annem asla haklarını vermemezlik yapmaz kendi evlatları bilir onları da bizde asla müsade etmeyiz ama yine de akıllarında soru isareti olmaması içim çok araştırdım ve kanunen annem vermese bile mahkeme yolu ile alabiliyorlar
konu sahibi şu an açamaz diye biliyorum. eşi ve kp ölünce açabilir. eşi ölünce eşinin mal haklarına konuyor ya. eşinin hakkı için dava açıp o kadından eşine düşen payı alabilir. veya konu sahibinin oğlu dava açabilir. millet ölmüş dedelerinin alacağı borçlulara kadar dava açıyor. dedesi boşver demiş ama torun peşini bırakmıyor. miras hukukçusu olsa da tam cevap verse.Konu sahibi en iyisi sen git kayinpederine dava aç bakalim mahkeme "sana ne kayinpederinin parasindan" diyor mu demiyor mu?
Sonra gel burada boyle hakli hakli konus.
Kayınpeder yasiyor, kayinpederin oglu yasiyor ve adam babasindan sikayetci degil, herhangi bir sey talep etmiyor. Bu durumda geline asla soz hakki dusmez ve itiraz hakki olamaz.konu sahibi şu an açamaz diye biliyorum. eşi ve kp ölünce açabilir. eşi ölünce eşinin mal haklarına konuyor ya. eşinin hakkı için dava açıp o kadından eşine düşen payı alabilir. veya konu sahibinin oğlu dava açabilir. millet ölmüş dedelerinin alacağı borçlulara kadar dava açıyor. dedesi boşver demiş ama torun peşini bırakmıyor. miras hukukçusu olsa da tam cevap verse.
şu anda evet, ama eşi ölünce alabilir mirası. miras hukukçusu olsaydı iyiydi. bir arkadaşım 100 yıl önceki mevzunun mirasçısı olarak hayli yüklü paraya kondu. biride 20 yıl önce ölen dedesinin.Kayınpeder yasiyor, kayinpederin oglu yasiyor ve adam babasindan sikayetci degil, herhangi bir sey talep etmiyor. Bu durumda geline asla soz hakki dusmez ve itiraz hakki olamaz.
BakamazdıKonusahibi kp malını bukadar hesaplayana kadar kp de o baksaydı malda bölünmeseydi
Bu kadar emin olmayın, sonuçta boşanmak 1 kişinin isteği ile oluyor, sırf sizin kontrolünüzde değil evlilik. Eşinizi yönlendiremiyorsunuz, git annenin mirasına bari sahip çık diyemiyorsunuz daha, hoş kendinizi de parçalasanız adamda yaprak kımıldamıyor, anca burda sağa sola beddua saçıp kendi kendinizi yersiniz oturduğunuz yerde.Niye bosanayim hanımefendi sizlerdeki bu hırs nedir asıl. Ben boşansam çocuğumuzun hakki var. Ayrica insan eşinin hakkinin yenmesine de üzülür. Sen 10 evden sana 1 ev düşmese üzülmeyecekmisin sana yada eşine herneyse
Eşiniz kendi hakkını arayamayan bir insan, kendi annesinden kalanı bile eliyle vermiş, kurduğu aileyi çok düşünse biraz çıkarırdı tırnaklarını, öyle ezilmiş büzülmüş vah yazık diyerek biraz kendinizi rahatlatıyorsunuz sanki, bıçak kemiğe dayandığında içinden canavar çıkar insanın. Eşiniz sanki, amaan Bahar var nasılsa, sırtım yere gelmez diyor kasmıyor kendini.Benim eşimin yaralı kırgın ve nazik bir insan
Eşiniz kendi hakkını arayamayan bir insan, kendi annesinden kalanı bile eliyle vermiş, kurduğu aileyi çok düşünse biraz çıkarırdı tırnaklarını, öyle ezilmiş büzülmüş vah yazık diyerek biraz kendinizi rahatlatıyorsunuz sanki, bıçak kemiğe dayandığında içinden canavar çıkar insanın. Eşiniz sanki, amaan Bahar var nasılsa, sırtım yere gelmez diyor kasmıyor kendini.
Ben konu sahibinin böyle bir adamla bilerek evlendiğini düşünüyorum, nereye çeksem oraya gelir, sözümü dinler diye. Ama böyle de ellerinde patlıyor bu adamlar. Ay böyle kocam olsun istemem, ne o öyle mıyır mıyır, höt desen boyu kısalır bu adamın. Sinir sahibi olurum, çok pis tokatlayasım gelir, ben anladım konu sahibinin sinirini şu an.Bence konu sahibinin eşi çok kendi fikirlerini söyleyebilen bir adam değil..yaşadıkları karakter olarak onu silikleştirmiş.Bence adam konu sahibi ile yalnızken başını öne eğip "haklısın" diyip onu dinliyor..üvey annesi ile karşı karşıya kalınca yine aynısını yapıyor..konu sahibi çok baskın karakterli.. üvey anne de böyle
Adamın da konu sahibi evlenme nedeni boyunduruk altına girmekten hoşlanması Bu saatten sonra ben huzurlarının olacağını sanmıyorum çünkü konu sahibi artık bu konuya kafayı takacak.. Ben söz konusu malların rahmetli olan annenin mirasından mı..yoksa babanın dedesinden mi kaldığını anlamadım hala iyi miBen konu sahibinin böyle bir adamla bilerek evlendiğini düşünüyorum, nereye çeksem oraya gelir, sözümü dinler diye. Ama böyle de ellerinde patlıyor bu adamlar. Ay böyle kocam olsun istemem, ne o öyle mıyır mıyır, höt desen boyu kısalır bu adamın. Sinir sahibi olurum, çok pis tokatlayasım gelir, ben anladım konu sahibinin sinirini şu an.