bir konuda kendimi ifade edemedim.
ben "yapılanları sineye çek otur" demedim.
evet, kayınvalide cadaloz eşi de hem höd höd hem uydumakıllı olabilir. ama eğer bu yuvanın devam etmesini, istiyorsanız biraz kör biraz sağırı oynayacaksınız. kaynanasından benden çok çeken var mıdır? vaktiniz olursa canım kaynanam başlığıma bir bakın... millet okuyup kendi kaynanalarına şükrediyordu. ama baktım iş kötüye gidiyor. eşim daha da kabalaşıyor, benim sinirler harap... ve neredeyse kaynanam da emeline ulaşacak. neden onun istediği olsun dedim.
eşimin köyünde yaşıyoruz. benim ailem 15 saat uzakta. eşim annesini her gün görmeden yapamaz. önceleri sinir olurdum. yağmur kar demez ille her gün gider. e baktım ben kızdıkça kötü ben oluyorum. artık karışmıyorum. annesi değil mi, kötü de olsa yalancı da olsa ANNE.. nasıl görüşme derim. dün de yağmur sel gibi... "bir annemi yoklayayım" dedi. "hadi git de gel" dedim. bu kadar. niye kendimi harap edeyim?
vallahi işler düzeldi. o da annesinin niyetini anladı. hatta bir keresinde "biliyorum ama ne yapayım, annem" dedi.
mesele ne biliyor musunuz?
bizler kalabalık içinde de olsak, kcoalarımızla baş başa kalmayı öğrenemedik. dünyanın derdi olsun, borcu olsun, kaynana olsun, o dertler sizin yatağınıza, evinize giremesin. mesela kaynana evden çıktıktan sonra, odadan çıktıktan sonra aranızda hala onun lafı olmasın. siz normal hayatınıza dönün. bir süre sonra eşiniz de alışacak sorunlu kişileri önemsememeyi