eşimin annesi konusunda acil yardım

öncelikle eşini çek karşına ciddi ciddi konuş. Kayınvalidenin başından beri olan tutumunu ve son zamanlarda nasıl kendisini doldurup üzerne saldığını hatırlat ve senin bu durumu çekemeyeceğni, eğer bu şekilde devam ederse bu işin biteceğini, çocuklarını da asla göstermeyeceğni söyle restini çek.

kayınvalidenin elinden de o anahtarı al yoksa zırt pırt evine girer, sen evde yokken evine muska koymaya bile kalkar. çocukların bakımı için de gerekirse bakıcı tut kv güvenme. aynen eltinin yaptığı gibi umursamaz tavırlar takın. onları adam yerine bile koyma. eşinle gül eğlen, çık dışarı gez, dostlarını evine çağır.

(öncelikle eşini çek karşına ciddi ciddi konuş. Kayınvalidenin başından beri olan tutumunu ve son zamanlarda nasıl kendisini doldurup üzerne saldığını hatırlat ve senin bu durumu çekemeyeceğni, eğer bu şekilde devam ederse bu işin biteceğini, çocuklarını da asla göstermeyeceğni söyle restini çek.

kayınvalidenin elinden de o anahtarı al yoksa zırt pırt evine girer, sen evde yokken evine muska koymaya bile kalkar. çocukların bakımı için de gerekirse bakıcı tut kv güvenme. aynen eltinin yaptığı gibi umursamaz tavırlar takın. onları adam yerine bile koyma. eşinle gül eğlen, çık dışarı gez, dostlarını evine çağır.)

daha önce oturduğumuz ev babamdan kalmıştı, borçlarımız olduğu için ordan çıkmamız gerekti. dün akşam böyle yaparsam ben kendi evime giderim dedim o da gidersen git dedi zaten. bu yazdığım kibarcası tabi söylediğinin. eşim kuru gürültüye pabuç bırakmaz. sert bir erkek kısaca. çocuklar zaten kreşe gidiyorlar. eşim benim yanımda durmuyo asıl sorun orda. annesine düşkün. halbuki taşınmadan önce söz vermişti. eğer sorun yaşarsan kapını kapatırsın oturursun demişti. ama kapıyı kapatamadık daha. :)

merhaba; 8 yıllık evliyim 2 küçük çocuğum var. eşimin ailesi başta beni istemedi ve biz nikahla kendi kendinimize evlendik. ilk çocuğum doğduktan 6 ay sonra barıştık ama ben hep istenmeyen gelin oldum. kaynanam ile görümcem eşi sürekli bana karşı dolduruyorlardı öyleki 2. çocuğuma hamileyken görümcem eşimi doldurduğundan dayak yedim. hakkımı asla helal etmiyorum. eşimin ailesinin beni istmemesi kaynımın evlenmesine kadar sürdü sürekli onlar yüzünden kavga ettik. kaynım evlenince ( gelinlerini çok isteyerek aldılar) gelin bunları takmadı. aslında istedikleri gelinin farklı biri olduğunu anladılar ve kaynımda eşinin yanında durduğu için eltime cephe aldılar.eltim başka bi şehirde yaşadığı içinde onlar bi sorun olmadı yazdan yaza geliyo memlekete. eltimle araları bozulunca bana karşı daha ılımlı davrandılar. biz 8 yıl kaynanamla aynı şehirde ama farklı semtte oturduk. fakat maddi sıkıntıdan eşimin ailesinin müstakil evine taşındık. taşınalı 2 gün oldu. kayınvaldem üst katta oturuyor. ben çalıştığım iin sadece eve eşyalara naklettiğim gün izin alabildim. o günde birlikte mutfağı yerleştirdik. ama kayın valdem tuturdu bu ev böle dağınık mı kalcak ben duramam burayı hemen yerleştirmemiz lazım. siz yaşlısınız kendinizi yormayın ben yavaş yavaş akşamları yerleştiririm dedim. yok kızım olmazburası böyle durursa ben uyuyamam dedi. ben ertesi gün işe gittim. bütün koliler ve yatak yorgan ortadaydı. akşam geldim. perdeci geldi. evin perdesini takıyo. eşimde çocuklarla oturuyo tam osırada ufaklık altına yapmış. onun üstünü temizlerken banyoda. kayınvaldem geldi. artık ne dediyse kocama eşim bağırarak yanıma geldi. bu ev böle darmadağın senin orda ne yaptığın belli değil annem burda bekliyo falan filan. ben de dedim çocuğu böle mi bırakayım. ama sakinleşmiyo eşim annesine saygısızlık yapmışım gibi bağırıyor. perdeci evde üstelik. baktım beni dinlemiyo kayınvaldem diğer odada olduğu için sesizce ne dedi de gazlandın böle dedim, yok bişe demedi dedi ve annesinin yanına gitti. o an nasıl tepki verirsem gelceğimi o belirleyecek dedim ve bunların olduğu odaya gittim ve aynı eşimin ses tonunda ne olsun istiyorsunuz dedim ikisine de söyleyin madem ne yapılcaksa yapalım dedim. ikiside bişe dedmediler lafı gevelediler, sonra eşim sen iş yapmıyorsun demeye getirdi ben de ben senden hiç bişey istemiyorum ben tek başıma yaparım evin düzenini siz annenin evine gidin dedim. önce kayınvaldem gitti. perdeci gidince de eşimle çocuklar gittiler. ben de gece 3e kadar ev topladım ama çok eşya olduğundan ancak perdeleri falan ütüledim astım birazda yatak yorgan yerleştirdim. kendi yatağımı sermediğim için bende gece 3te üst kata çıktım kayınvaldem açtı kapıyı karşılıklı hiç bişe demedik. ben gittim yattım. yarım saat sonra beni uyandırdı. küçük çocuk altına yapmış diye. neyse çocuğun üstünü değiştirdim tekrar yattım. sabah kalktım 7de işe gelmek için kayınvaldem kalkmış ama kahvaltı hazırlamamış, normalde işe gideceğim die hazırlar. üstümü giydim çocukların çantasını hazırladım. baktım o arada kahvaltı hazırlamış ama kahvaltı yap falan demedi ben de işe geç kaldım deyip çıktım. şimdi sorum akşam eve gidince nasıl davranmalıyım. kayınvalidemin dün akşamki gibi eşimi bana karşı doldurmaması için ne yapmalıyım. eşim çok çabuk hararetlenir ben de yapı itibariyle sessiz bi insanın eşim bağırır ben cevap vermem normalde. ama artık altlı üstlü oturacağım için biraz farklı olamlıyım sanırım.fikirleriniz önemli özellikle kaynanası ile otranlar nasıl çözü buldunuz . şimdiden teskkürler

canım beraber yaşamak sabır işi

benim sana tek tavsiyem ; olaylara gelin gibi bakma. kız gibi bak. zordur bilirim. hele senin istenmeme geçmişin var. ama o bir şey yaptığında "aynısını öz annem yapsa ne düşünürdüm " de. kaynananı tutmuyorum. ama akıl ve ruh sağlığın için bunu yabana atma.

benim kaynanam da pek geçimli değil. hatta zamanında burada çok dertlendim. ama baktım olan bana oluyor. ne eşim annesinden vazgeçiyor ki benim de oğlum var. niye vazgeçsin evlat anadan, ne annesi düzeliyor...üstelik dert yandıkça ben suçlu oluyorum

yukarıdaki çözümü buldum. artık eşim de benden yana... tabii sorunlar oluyor ama ben kimseyi suçlamadan olayı objektif anlatıyorum. zaten haklıysam ortaya çıkıyor.

kaynanana kendini ezdir demiyorum. ama mesela kendi annen gelse "ben rahat edemem evi toplayalım" dese... art niyet sezer miydin? kadın gerçekten rahatsız olmuş olabilir...

eşini de doldurmak için dememiştir de durumu söylemiştir. o da annesine mahcup olmuş sana yansıtmış.

haaa ben polyanna olabilirim. kaynanan cadının teki, eşin uydumakıllı olup hayatını zindan etmek de istiyor olabilir.

ama ruh sağlığını ve yuvanı korumanın tek yolu dediğim gibi düşünmen. her şeyde art niyet arama ve her zaman "annem yapsaydı ne derdim " de.:KK34:

(öncelikle eşini çek karşına ciddi ciddi konuş. Kayınvalidenin başından beri olan tutumunu ve son zamanlarda nasıl kendisini doldurup üzerne saldığını hatırlat ve senin bu durumu çekemeyeceğni, eğer bu şekilde devam ederse bu işin biteceğini, çocuklarını da asla göstermeyeceğni söyle restini çek.

kayınvalidenin elinden de o anahtarı al yoksa zırt pırt evine girer, sen evde yokken evine muska koymaya bile kalkar. çocukların bakımı için de gerekirse bakıcı tut kv güvenme. aynen eltinin yaptığı gibi umursamaz tavırlar takın. onları adam yerine bile koyma. eşinle gül eğlen, çık dışarı gez, dostlarını evine çağır.)

daha önce oturduğumuz ev babamdan kalmıştı, borçlarımız olduğu için ordan çıkmamız gerekti. dün akşam böyle yaparsam ben kendi evime giderim dedim o da gidersen git dedi zaten. bu yazdığım kibarcası tabi söylediğinin. eşim kuru gürültüye pabuç bırakmaz. sert bir erkek kısaca. çocuklar zaten kreşe gidiyorlar. eşim benim yanımda durmuyo asıl sorun orda. annesine düşkün. halbuki taşınmadan önce söz vermişti. eğer sorun yaşarsan kapını kapatırsın oturursun demişti. ama kapıyı kapatamadık daha. :)

kayın validen kaç yaşında?

canım bu tür sert çıkışlar her ilişkide işe yaramayabilir... hele kaynana da aynı ortamda, eşi çok rahat afedersiniz "işte kapı işte sapı" diyebilir. hiç bir erkek annesinin evinde kalıp da onun önünde karısına "aman gadanı alayım gitme tükan senin" demez...

canım bu tür sert çıkışlar her ilişkide işe yaramayabilir... hele kaynana da aynı ortamda, eşi çok rahat afedersiniz "işte kapı işte sapı" diyebilir. hiç bir erkek annesinin evinde kalıp da onun önünde karısına "aman gadanı alayım gitme tükan senin" demez...

anasının sözüne bakıp yuvasını yıkar çocuklarını perişan ederse o erkek adam değildir kusura bakmayın ama etek giyip dolaşsın bence

acaba gelininiz aynı şeyleri yapsa nasıl hissederdiniz?

eltisinin yaptığı sizin anlattıklarınız mı yoksa sadece özel hayat sınırını iyi koyup insanları kendine karıştırmamak mı? kaynanayla can ciğer kuzu sarması olunacak diye bir kaide yok ama saygıdan kimseye zarar gelmez. samimi olmasın , sınırını korusun diyebiliriz ama yazdıklarınız çok kırıcı geldi.

65 yaşında kayın valdem. bu arada kaynanamın iyi niyetli olduğunu söyleyemem. kaynımın 3. evliliği bu. diğer 2sinden ayrıldı. hatta 2. eşinden bir çocuğu var 2. gelini ayrılmak istemedi. kaynım acaba çocuk için barışsam mı diye sordu kayınvalideme. kaynanam kendi kulaklarımla duydum oğlum sana boşanma diyemem dedi. üstelik çocuğu olduğu halde. 2. gelini tahsilli kültürlü bi kızdı, onu yönetmediği için boşanma demedi oğluna. bizi mutlu olsun istemez sanmam. evlenirken eşim onları ezdi geçti diye geçmişten gelen bi kini de var arada köpüren.

acaba gelininiz aynı şeyleri yapsa nasıl hissederdiniz?

eltisinin yaptığı sizin anlattıklarınız mı yoksa sadece özel hayat sınırını iyi koyup insanları kendine karıştırmamak mı? kaynanayla can ciğer kuzu sarması olunacak diye bir kaide yok ama saygıdan kimseye zarar gelmez. samimi olmasın , sınırını korusun diyebiliriz ama yazdıklarınız çok kırıcı geldi.

eğer ben gelinime böyle davranırsam o da yapsın bana böyle hakkımdır derim ama eğer kötülük yapmak prim veriyorsa yapılsın çünkü her zaman boyun eğersen her dediklerini yaparsan seni köle gib görüyorlar. maalesef bu böyle :KK34:

65 yaşında kayın valdem. bu arada kaynanamın iyi niyetli olduğunu söyleyemem. kaynımın 3. evliliği bu. diğer 2sinden ayrıldı. hatta 2. eşinden bir çocuğu var 2. gelini ayrılmak istemedi. kaynım acaba çocuk için barışsam mı diye sordu kayınvalideme. kaynanam kendi kulaklarımla duydum oğlum sana boşanma diyemem dedi. üstelik çocuğu olduğu halde. 2. gelini tahsilli kültürlü bi kızdı, onu yönetmediği için boşanma demedi oğluna. bizi mutlu olsun istemez sanmam. evlenirken eşim onları ezdi geçti diye geçmişten gelen bi kini de var arada köpüren.

eğer ben gelinime böyle davranırsam o da yapsın bana böyle hakkımdır derim ama eğer kötülük yapmak prim veriyorsa yapılsın çünkü her zaman boyun eğersen her dediklerini yaparsan seni köle gib görüyorlar. maalesef bu böyle :KK34:

bir konuda kendimi ifade edemedim.

ben "yapılanları sineye çek otur" demedim.

evet, kayınvalide cadaloz eşi de hem höd höd hem uydumakıllı olabilir. ama eğer bu yuvanın devam etmesini, istiyorsanız biraz kör biraz sağırı oynayacaksınız. kaynanasından benden çok çeken var mıdır? vaktiniz olursa canım kaynanam başlığıma bir bakın... millet okuyup kendi kaynanalarına şükrediyordu. ama baktım iş kötüye gidiyor. eşim daha da kabalaşıyor, benim sinirler harap... ve neredeyse kaynanam da emeline ulaşacak. neden onun istediği olsun dedim.

eşimin köyünde yaşıyoruz. benim ailem 15 saat uzakta. eşim annesini her gün görmeden yapamaz. önceleri sinir olurdum. yağmur kar demez ille her gün gider. e baktım ben kızdıkça kötü ben oluyorum. artık karışmıyorum. annesi değil mi, kötü de olsa yalancı da olsa ANNE.. nasıl görüşme derim. dün de yağmur sel gibi... "bir annemi yoklayayım" dedi. "hadi git de gel" dedim. bu kadar. niye kendimi harap edeyim?

vallahi işler düzeldi. o da annesinin niyetini anladı. hatta bir keresinde "biliyorum ama ne yapayım, annem" dedi.

mesele ne biliyor musunuz?

bizler kalabalık içinde de olsak, kcoalarımızla baş başa kalmayı öğrenemedik. dünyanın derdi olsun, borcu olsun, kaynana olsun, o dertler sizin yatağınıza, evinize giremesin. mesela kaynana evden çıktıktan sonra, odadan çıktıktan sonra aranızda hala onun lafı olmasın. siz normal hayatınıza dönün. bir süre sonra eşiniz de alışacak sorunlu kişileri önemsememeyi

bir konuda kendimi ifade edemedim.

ben "yapılanları sineye çek otur" demedim.

evet, kayınvalide cadaloz eşi de hem höd höd hem uydumakıllı olabilir. ama eğer bu yuvanın devam etmesini, istiyorsanız biraz kör biraz sağırı oynayacaksınız. kaynanasından benden çok çeken var mıdır? vaktiniz olursa canım kaynanam başlığıma bir bakın... millet okuyup kendi kaynanalarına şükrediyordu. ama baktım iş kötüye gidiyor. eşim daha da kabalaşıyor, benim sinirler harap... ve neredeyse kaynanam da emeline ulaşacak. neden onun istediği olsun dedim.

eşimin köyünde yaşıyoruz. benim ailem 15 saat uzakta. eşim annesini her gün görmeden yapamaz. önceleri sinir olurdum. yağmur kar demez ille her gün gider. e baktım ben kızdıkça kötü ben oluyorum. artık karışmıyorum. annesi değil mi, kötü de olsa yalancı da olsa ANNE.. nasıl görüşme derim. dün de yağmur sel gibi... "bir annemi yoklayayım" dedi. "hadi git de gel" dedim. bu kadar. niye kendimi harap edeyim?

vallahi işler düzeldi. o da annesinin niyetini anladı. hatta bir keresinde "biliyorum ama ne yapayım, annem" dedi.

mesele ne biliyor musunuz?

bizler kalabalık içinde de olsak, kcoalarımızla baş başa kalmayı öğrenemedik. dünyanın derdi olsun, borcu olsun, kaynana olsun, o dertler sizin yatağınıza, evinize giremesin. mesela kaynana evden çıktıktan sonra, odadan çıktıktan sonra aranızda hala onun lafı olmasın. siz normal hayatınıza dönün. bir süre sonra eşiniz de alışacak sorunlu kişileri önemsememeyi

canım benim ben sana hayranım.hiç kolay şartlarda yaşamıyorsun ama mutlusun.allah mutluluğunu daim etsin.evladına uzun ömür versin:KK16:

kayınvalıdene uslubuyla bu konuda uyar.kı esını doldurgunun farkında oldugunu anlasın ve bunun sonuclarının ıyı olmayacagını bılsın.yanı bı sorun oldugunda bu evın hanımı benım esım degıl sız buyuk olarak bır sorun gordugunuzde bunu bana soyleyın kı huzursuzluk olmasın dunku gıbı sonra hem sız hem ben rahat olamayız tum ılıskılerımıze yansır.yanı aba altından sopa gostermek gıbı bısey.o hızlı ve pratık olabılır ama onun evı ayrı ve cok rahatsız olursa ev duzenlenmeden gelmesın o zaman.esınızede tavrınızı kararlı olun ama kavga ederk annen soyle yaptı boyle yaptı demeden.cunku sonra kıymete bınıp sen zaten annemı sevmıyorsuna ve sen hep hatalısına fesat dusunuyorsana gelıyor olay.aksam kı rovans ıcın hıc ıstıfınızı bozmayın yuzunuzu asmayın ama kararlı davranın.yanı sıze ıs buyurmasın 8 senedır sızın evınızın ısını duzenını o saglamıyordu sonucta ve kımse ac kalmamıstır pislikten kurtlanmamıstır evınızde emınım.benım cocuklarım ve esım bu duzene benım tarzıma alıstıyı vurgulayın.sız hayatınızı degeıstırmeye kalkarsanız ıste o zaman yandınız.kayınvalıden uyaracak veya sorun cıkaracak dıye sureklı dıken ustunde durup onun dırekt veya esnızle dolaylı emırlerını yapmayın ama bunu kavga ederek degıl tavrınızla ve durusunuzla.yanı kayınvalıdenız sunu anlasın 8 senelık bır ev hanımısınız,calısyorsunuz ve evınızle basa cıkarsınız.bundan oncede bundan sonrada.yanı kavgacı olamyaın ama tavrınız net olsun.ve kendı evınızde kalmaya baslayın bır an once.

canım benim ben sana hayranım.hiç kolay şartlarda yaşamıyorsun ama mutlusun.allah mutluluğunu daim etsin.evladına uzun ömür versin:KK16:

abla kimse kusura bakmasın ama burada bazı arkadaşların " ne çekiyorsun (afedersiniz) salak mısın, eğitimin var boşa gitsin" söylemlerine uysaydım bugün ne yavrum olurdu kucağımda ne yuvam..

boşanmak tabii ki bazen şart oluyor. kimseye dayak yerken, aldatılmışken "kocandır dayan" diyemem. ama biz hayatı iki kişi yaşamayı öğrenmeliyiz. benim kocam kadar doldurulan var mıdır? 6 aylık hamileydim, kaynanam "gelinler bana bakmıyor aç geziyorum" diye ağlamış kocama, eve girer girmez boğazımı sıktı "anneme niye bakmıyorsun" diye. üstelik kaynanam küçük eltimle yaşıyor, ona kızmış tüm oğullarına genel dert yanmıştı yani suçum bile yoktu.

şimdi bunları hatırlatınca kaynanam "amma da ettim oh oldu" diyor. ne diyeyim? aşık olduğum adam böyle bir kadından doğduysa takdir-i ilahi derim. ya sabır çekerim.
eşime hatırlatınca da "hakkını helal et" diyor. anladı tüm gerçekleri. benim sorunum çözüldü. Rabbime çok dua ettim, o da kaynanamın tüm yalanlarını ortaya döktü. artık kendi oğulları bile inanmıyor. ama hepsinde aynı cevap" ne yapalım, anne"

ramazan da eltimgil tarlada çalıştı, o evde çocuk baktı. oruç tutuyordu. kaç kere iftara çağırdım çünkü eltimgil hem tutmuyor hem iftardan sonra geliyor. bize gelmedi. ama bana başka şey de demedi. ramazandan sonra annem geldi. daha kadın yeni oturdu, kaynanam başladı ağlamaya. "koca ramazan geçmiş de ben ona bir yemek yapmamışım. " yani ben de onlara gidip yemeği orada hazırlayıp onunla yiyecekmişim. bana bunu bu şekilde söylese, gocunmazdım. bir kap yemek ha burada pişmiş ha orada... dedim "anne ayıp ediyorsun, bunu bana deseydin, niye şimdi anneme anlattın" cevap şu: "ağzımlan deyim neremlen yeyim" o gün ses etmedim. o gidince annemle konuştuk, annem "demesini beklemeseydin kızım yaşlı kadın alınmış" dedi. annemin bizde olduğu 5 gün boyunca her gün geldi bunu anlattı ağladı. son gün bizi yemeğe aldılar. baktım yine konuyu açacak "istersen son gün sus" dedim. konu bıçak gibi kesildi. bir daha ağzını açmadı.

yanii gerektiği zaman müdahale edin ama hayatı kendinize zehir etmeyin. o 5 gün annecimle ne güzeldi. kaynanam gidince derdi de kendiyle gidiyordu. annemle konusunu bile açmıyorduk. umursamamak bu işte.

abla kimse kusura bakmasın ama burada bazı arkadaşların " ne çekiyorsun (afedersiniz) salak mısın, eğitimin var boşa gitsin" söylemlerine uysaydım bugün ne yavrum olurdu kucağımda ne yuvam..

boşanmak tabii ki bazen şart oluyor. kimseye dayak yerken, aldatılmışken "kocandır dayan" diyemem. ama biz hayatı iki kişi yaşamayı öğrenmeliyiz. benim kocam kadar doldurulan var mıdır? 6 aylık hamileydim, kaynanam "gelinler bana bakmıyor aç geziyorum" diye ağlamış kocama, eve girer girmez boğazımı sıktı "anneme niye bakmıyorsun" diye. üstelik kaynanam küçük eltimle yaşıyor, ona kızmış tüm oğullarına genel dert yanmıştı yani suçum bile yoktu.

şimdi bunları hatırlatınca kaynanam "amma da ettim oh oldu" diyor. ne diyeyim? aşık olduğum adam böyle bir kadından doğduysa takdir-i ilahi derim. ya sabır çekerim.
eşime hatırlatınca da "hakkını helal et" diyor. anladı tüm gerçekleri. benim sorunum çözüldü. Rabbime çok dua ettim, o da kaynanamın tüm yalanlarını ortaya döktü. artık kendi oğulları bile inanmıyor. ama hepsinde aynı cevap" ne yapalım, anne"

ramazan da eltimgil tarlada çalıştı, o evde çocuk baktı. oruç tutuyordu. kaç kere iftara çağırdım çünkü eltimgil hem tutmuyor hem iftardan sonra geliyor. bize gelmedi. ama bana başka şey de demedi. ramazandan sonra annem geldi. daha kadın yeni oturdu, kaynanam başladı ağlamaya. "koca ramazan geçmiş de ben ona bir yemek yapmamışım. " yani ben de onlara gidip yemeği orada hazırlayıp onunla yiyecekmişim. bana bunu bu şekilde söylese, gocunmazdım. bir kap yemek ha burada pişmiş ha orada... dedim "anne ayıp ediyorsun, bunu bana deseydin, niye şimdi anneme anlattın" cevap şu: "ağzımlan deyim neremlen yeyim" o gün ses etmedim. o gidince annemle konuştuk, annem "demesini beklemeseydin kızım yaşlı kadın alınmış" dedi. annemin bizde olduğu 5 gün boyunca her gün geldi bunu anlattı ağladı. son gün bizi yemeğe aldılar. baktım yine konuyu açacak "istersen son gün sus" dedim. konu bıçak gibi kesildi. bir daha ağzını açmadı.

yanii gerektiği zaman müdahale edin ama hayatı kendinize zehir etmeyin. o 5 gün annecimle ne güzeldi. kaynanam gidince derdi de kendiyle gidiyordu. annemle konusunu bile açmıyorduk. umursamamak bu işte.

ben şunu anlamıyorum ne de olsa annedir atılmaz tamam atılmaz (ben de annemi atamazdım) ama sırf annenin dolduruşuna gelerek başka birine işkence etmek onun hayatını zindan etmek neden hem kayınvalide hem de koca bu işin ahiret boyutunu düşünmüyorlar mı? Sonuçta bu 3 günlük bir dünya öteki tarafta Allah sormayacak mı bu kulumun ne suçu vardı da dövdünüz çarptınız ya da huzursuz ettiniz diye ki yuva yıkanları hesaba dahi katmıyorum ki Allah'ın en hoşlanmadığı helaldir boşanmak ki aileleri bu duruma sürükleyenlerin, yuva yıkanların hali ne olacak. Bunları hiç düşünmüyorlar mı yoksa bu insanların ahiret inancı yok mu?

ben şunu anlamıyorum ne de olsa annedir atılmaz tamam atılmaz (ben de annemi atamazdım) ama sırf annenin dolduruşuna gelerek başka birine işkence etmek onun hayatını zindan etmek neden hem kayınvalide hem de koca bu işin ahiret boyutunu düşünmüyorlar mı? Sonuçta bu 3 günlük bir dünya öteki tarafta Allah sormayacak mı bu kulumun ne suçu vardı da dövdünüz çarptınız ya da huzursuz ettiniz diye ki yuva yıkanları hesaba dahi katmıyorum ki Allah'ın en hoşlanmadığı helaldir boşanmak ki aileleri bu duruma sürükleyenlerin, yuva yıkanların hali ne olacak. Bunları hiç düşünmüyorlar mı yoksa bu insanların ahiret inancı yok mu?

canım zaten bunları düşünen o şekilde davranmaz. ama sen kendi hayatına odaklan. kimseyi değiştiremezsin. küçücük bebekler bile kendi karakterleriyle dünyaya geliyor. Allah Efendimize bile "sen bir şey yapamazsın, onlara hidayet verecek olan yalnız benim" demiş.

e değiştiremeyeceksem niye kendime eziyet edeyim? hepsinin canı tamuya... ben kocama bakarım, yuvama bakarım. dış kapı kapanınca ya da birlik olanlar için yatak odam kapanınca onlar dışarıda kalır. eşimle ben içerde. kadınlık o cadı anneyi de dolduruşlarını da adama unutturabilmekte:KK34: haa bu önerim yuvasını sürdürmek isteyene. hiç bir şekilde olmuyıorsa, bu adamla yaşlanmak istemiyorsanız biter tabii

O kadar olaydan sonra neden çıkıp kayınvalidenizin evinde yattınız??? Eşinizi çağırıp evinizde yatsaydınız sererdiniz bir çarşaf tamam işte..

bu ev senin evin degil mi??? ne karisiyor kayinvalide??? maksat yardim etmek degil isguzarlik bana kalirsa...ayrica esinde okuzun onde gideni bana kalirsa..Allah korusun boyle insanlardan sana siddet uygulamis ve simdide sana saygisizlik yapiyor bagiriyor cagiriyor. kendisi ne halt ediyormus? seni bekleyecegine anasiyla isleri yapsaymis madem. isin zor bacim, altli ustlu olmussunuz, bundan sonra esinin doldurulmamasi gibi bir ihtimal olamaz. cok fazla yakinsiniz maalesef :KK50:

madem artık altlı üstlü oturacaksınız, nasıl başlarsa öyle gider derler ya işte o bakımdan sessiz kalma artık..yapım gereği sessizim pek cevap vermem diyorsun ama bence yanlış..sakın sessiz olma..yeri geldiğinde usulünce cevabını ver..
uzakta bir eve taşınsaydınız gece yatmak için nereye gidecektiniz..yere bir döşek sermek çokmu zor ev dağınık olsa bile...,
kayınvalidenin eşini o gün doldurmasına rağmen gece onlara yatmaya gitmen hiç doğru olmamış..tavizi bu şekilde veriyorsun işte..
ayrıca eşinlede doğru düzgün konuş..artık birlikte oturuyorsunuz kayınvalideyle..altlı üstlü bile otursanız iç içe sayılırsınız..
annenin seni doldurmasına izin verme yada annenin lafıyla sakın birdaha üstüme gelme,ne saygım kalır ne ağzımızın tadı de..biraz blöf yap..

birde aklımdayken söyliyim..kaynanayı çok abartmışsın gözünde ...ve çok tırsıyorsun...relax ol biraz..umuruna takma bile..kendi istediğin gibi doğru bildiğin gibi yap yapacağını..kimse karışamaz yönetemez..herkes seni olduğun gibi kabul etmek zorunda..çocukların var ..herşeyden önce annesin..bu saatten sonra çocuk gibi sana müdahale edilmesine izin verecek değilsin heralde...kimse senin evine düzenine karışamaz..öncelikli bunun bilincine var..

eşim biraz hararetlidir, en iyisi o sinirliyken fazla muhatap olmamak. normalde böyle davranışlarına tepki vermem ama kayınvalide işin içinde olunca, yeni evde sorun yaşamamak için yanlarına gidip tavrımı koydum. ben kendimi orada misafir gibi görmüyorum, kayınvalidemin evi de dahil kendi anemlerin evi gibi görüyorum. o yüzden yukarıda yatmakta mahsur görmedim. çünkü çocukların eşyalarını da okul için yukarı çıkıp hazırlamalıydım. neden kendimi izole edeyimki. hiç bişeyden çekinmediğimi 2si de anlasın diye düşündüm.

X