- 16 Temmuz 2010
- 19.695
- 55.171
- Konu Sahibi bilinmeyen40
Eski konu bildirimi için teşekkürler
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eski konu bildirimi için teşekkürler
Ben bunu hiç insanlık görevi gibi düşünmüyorum açıkçası kuzenimin evine gidip kalmam kalmak isteyeni de düşüncesiz buluyorum tek cevap müsait değiliz olacak . Atanan insan evini barkini ayarlasin gelsin bı zahmet . Ben amcamın evinde bir kaç hafta kalmam yahu bu ne rahatlık . Kimseyi bir kaç hafta kabul de edemem . Sizin de zorunluluğunuz yok açık açık müsait değiliz deyin
KK ye bakiyim de biri boyle bir konu acmismi: dayimin gelini esini benden kiskaniyor.İyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
Bunlari soyledim diye linc yedim resmen. Kayinalide evime ilk geldiğinde her arkami döndüğümde yatak odamda buldum kendisini. Ki ben cok ozel sayarim hic de haz etmem boyle durumlardan. Ikinci gelişinde anasını babasini da getirmişti ordu gibi ve denize gidip geldikleri icin evimde sık sık dusa giriyorlardi. Yatak odasi ve banyonun oldugu koridoru ayiran bi kapi var, kapi kapaliyken obur tarafta kim napiyo bilmiyorum, dus alip diger odaya giyinmeye vs geçecekler diye kapiyi da acamiyorum. Ben de çözümü yatak odami kilitlemekte buldum. Gayet de dogru bisey yaptim bence.bahsettiğiniz olaya vakıf değilim de
kendi düşüncemi paylaşmak istedim
insan kendi evinde başka biri varsa istediği odanın kapısını kapatabilir kilitleyebilir kendi evi sonuçta bunun için kimseye hesap verecek de değil ki...
ben kendi evimde kapıyı istediğim gibi kilitleyemeyecek miyim yani bunun neresi çiğ pardon?
yatakodam benimde açıktır hatta evimin banyomun bile resimleri var burada ama bazen evime yabancı (ilk kez gelecek )ve çocuklu biri geleceği zaman kapımı kilitliyorum daha önce birinin çocuğu yatak odama girip eşyalarımı karıştırmıştı oradan edindiğim tecrübeyle bazı insanlar gelince bazı odalarımı kapatıyorum kilitliyorum,
kilit de benim, kapı da benim ,ev de benim, kendi evimde kendi kapımı kilitliyorum diye rahatsız olan da gelmesin yani :)
ben bazı şeyleri en baştan konuşmak taraftarıyım
bir kere sizin eşiniz yatak hazırlamıyorsa yemek hazırlamıyorsa yani ev işleri sizden soruluyorsa eşinizi değil sizi aramaları daha doğru olur evdeki kadını neden bu denli hiçe sayıyor bu bazı erkek akrabaları anlamıyorum sonuçta evlisiniz tek eşinizin evi değil üstelik ev işlerini de yapan sizseniz...
birde ev bulana kadar derken ? 2 hafta mı 3 ay mı ? belirsiz bir süre sıkıntı , kafama göre ev bulamadım diyerek 6 ay da kalabilir burada eşimin ailesi veya ablamlar geldi 3 aydır bizde gitmek bilmediler tüm düzenim bozuldu her işi ben yapıyorum diyenlere en baştan keşke konuşsaydınız falan diyoruz aynı şey bu konu içinde geçerli
arayıp size orada işim halloldu internetden 3-5 ev baktım hangisini beğenirsem tutucam bu süreçte sizde kalabilir miyim diyen biri yok eşinizle resmen sizin ağzınızı yokluyorlar eşininizde buna alet oluyor beni ararlar haberin olsun diye eee haberiniz oldu ne olacak şimdi insan gibi iletişime geçmeyi öğrensinler önce böyle şeylerin yolu yordamı vardır daha şimdiden bu şekilde size haber gönderen geldiğinde sıkıntı yaşatacak belli ki
zamanında bende kal diye ısrar ettiğim arkadaşım bile çekinmişti emin misin rahatsızlık vermeyeyim otel de kalabilirim diye, ben çağırmama rağmen, birde böyle nerede nasıl davranması konuşması gerektiğini bilmeyen hayatda hiç birşey öğrenmemiş eşle ağız yoklayanlar da var.
Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi
Bazı insanlar değil eş ve anne babası söz konusu olan.bahsettiğiniz olaya vakıf değilim de
kendi düşüncemi paylaşmak istedim
insan kendi evinde başka biri varsa istediği odanın kapısını kapatabilir kilitleyebilir kendi evi sonuçta bunun için kimseye hesap verecek de değil ki...
ben kendi evimde kapıyı istediğim gibi kilitleyemeyecek miyim yani bunun neresi çiğ pardon?
yatakodam benimde açıktır hatta evimin banyomun bile resimleri var burada ama bazen evime yabancı (ilk kez gelecek )ve çocuklu biri geleceği zaman kapımı kilitliyorum daha önce birinin çocuğu yatak odama girip eşyalarımı karıştırmıştı oradan edindiğim tecrübeyle bazı insanlar gelince bazı odalarımı kapatıyorum kilitliyorum,
kilit de benim, kapı da benim ,ev de benim, kendi evimde kendi kapımı kilitliyorum diye rahatsız olan da gelmesin yani :)
Evlilik geçmişinizi bilemem ama böyle bir muhtaç kalma durumunda insanlara yardım etmek bir çeşit insanlık borcudur. İlla ki reddetmek istiyorsanız gayet rahat hayır diyeceksiniz zira bunun kibar yolu bence yok.
Kadın başına falan demedim bir kere bunu geçin. Ülkemin çeşitli öğretmenevlerinde kaldım. Bazılarında gece uyuyamadım bile. Konu sahibi nerde yaşıyor bilseydik ona göre yorum yapardık. Küçük ilçe mi, İstanbul mu…Yok vallahi hiç öyle birşey ben Türkiye de kaç şehir gezdim internete girip araştırıp nerde kalıp nerde kalamayacağını bulabiliyorsun. Atanmış olarak başka şehre giden birinin barınma yeme içme gibi ihtiyaçlarını nerde karşılayacağını da bilmesi gerekir . Kadın başına gibi bir kavramla hareket eden biri şehir dışında yaşamaz zaten
Ekleme yapabilir miyim izninizle… atandığı yeri bilmiyor olabilir. Neresi nezihtir, güvenlidir ,ev arkadaşı bulabilir miyim acaba soruları zihnindedir muhtemelen… yukarıda beslemek kelimesi kullanılmış mesela. Alışveriş yapıp gelir belki ilk maaşıyla. Meyve kahvaltılık alır. Ben olsam yapardım yani. Herkes de yayılmaya gelmiyor, az insancıl olmaktan zarar gelmez
Yani şimdi onun araştırması yapılabilir ne biliyim, ara sokakta seçmeyebilirsin mesela. Ben Amasra’da otel seçmiştim internetten ,on dört yıl önceydi. Çarşının ortasında olduğunu anlamıştım iki adımda sahildeydim. Ama orası tatil yeri. Bu kız nereye atandı meçhul. Biraz etrafı sokakları tanıyayım, yol iz öğreneyim hazır orada kuzenim varken düşüncesine girmesi onu kötü niyetli yapmaz. Bir yere yapayalnız gitmek var, orada akrabanın olması var.%10000000000000
Belki paraları yok, belki yol iz bilmiyorlar ... Bir de şöyle bir şey var ki bahsedilen yer Türkiye bir kadının tek başına seyahat etmesi ne kadar güvenli herkesçe malum. Kaldığın yer Hiltonsa tabi ki solo kadın olarak kalabilirsin ama ufak pansiyonsa tek başıma kalmaya ben bile korkarım (sık sık tek başıma iş seyahati yapan biriyim), çoğu kadın da korkar zaten.
Sizin kuzen ilişkileriniz resmi olabilir ona bir şey diyemem de ben kuzenlerimle samimiyim, gelip bende kalabilirler kaldılar da, eşimin alt tarafı 2 sefer gördüğüm kuzenini bile yatılı ağırladım, hastalık veya bir mağduriyet durumu dışında keyfi olarak temelli kalma isteği olsa yorumum başka olur ama yaşadığım şehire gezmeye gelseler birkaç gün de bende kalmak isteseler reddetmem şahsen ya da yaşadığım şehire atanma, ev alma vb işleri olsa yine ağırlarım doğrusu, ki annemin benimle yaşıt kuzeni bile bir sene bu tarafa gelmiş eşiyle görümceleriyle, çok sonra duydum neden bir alo demedin hem görüşmüş olurduk hem ağırlardım sizi dedim, kalabalıklar diye rahatsız etmek istememiş.Ben bunu hiç insanlık görevi gibi düşünmüyorum açıkçası kuzenimin evine gidip kalmam kalmak isteyeni de düşüncesiz buluyorum
Ne tuhaf aile ilişkileriniz var. Kuzen kardeştir. Biz birbirimize yalvarıyoruz gelin kalın ayarlayın diye, tatillerimizi denk getiriyoruz görüşebilmek için. Kuzeninin evinde de kalamayacaksa insan, ne bileyim...Ben bunu hiç insanlık görevi gibi düşünmüyorum açıkçası kuzenimin evine gidip kalmam kalmak isteyeni de düşüncesiz buluyorum tek cevap müsait değiliz olacak . Atanan insan evini barkini ayarlasin gelsin bı zahmet . Ben amcamın evinde bir kaç hafta kalmam yahu bu ne rahatlık . Kimseyi bir kaç hafta kabul de edemem . Sizin de zorunluluğunuz yok açık açık müsait değiliz deyin
Eşimin bütün kuZenleri, düğünümüze gelemeyen arkadaşları, bebek görmeye gelen arkadaşları , benim bazı arkadaşlarım hep evimizde yatılı kalmıştır. Hatta aile dostumuz bir amcayla eşi bu taraflara tatile gelmişlerdi sosyal medyadan görüp aradım. Geldiler sağolsunlar ağırladım. Eşim şehir dışından iki gün sonra gelecekti. “Yatır onları iki gün” dedi ama kabul etmediler kalmadılar ne oldu yani incilerimiz mi döküldüSizin kuzen ilişkileriniz resmi olabilir ona bir şey diyemem de ben kuzenlerimle samimiyim, gelip bende kalabilirler kaldılar da, eşimin alt tarafı 2 sefer gördüğüm kuzenini bile yatılı ağırladım, hastalık veya bir mağduriyet durumu dışında keyfi olarak temelli kalma isteği olsa yorumum başka olur ama yaşadığım şehire gezmeye gelseler birkaç gün de bende kalmak isteseler reddetmem şahsen ya da yaşadığım şehire atanma, ev alma vb işleri olsa yine ağırlarım doğrusu, ki annemin benimle yaşıt kuzeni bile bir sene bu tarafa gelmiş eşiyle görümceleriyle, çok sonra duydum neden bir alo demedin hem görüşmüş olurduk hem ağırlardım sizi dedim, kalabalıklar diye rahatsız etmek istememiş.
Kaldı ki konu sahibesini henüz arayan yok, böyle bir talep de bulunan da yok niye telaş etti onu da anlamadım ama kuzen atandığı şehri bilmiyorsa yardımcı olmak gerekir bence, balık bilmese halik bilir.