Eşimin akrabasından nasıl kurtulabilirim?

İyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
Atanan kız size niye gelsin ya. Parası var pulu var mis gibi ev tutar 2 gunluk iş niye sizinle uğraşsın . Öyle bir soru ki sanki gelip gitmeyecek

Ekleme yapabilir miyim izninizle… atandığı yeri bilmiyor olabilir. Neresi nezihtir, güvenlidir ,ev arkadaşı bulabilir miyim acaba soruları zihnindedir muhtemelen… yukarıda beslemek kelimesi kullanılmış mesela. Alışveriş yapıp gelir belki ilk maaşıyla. Meyve kahvaltılık alır. Ben olsam yapardım yani. Herkes de yayılmaya gelmiyor, az insancıl olmaktan zarar gelmez
Yok vallahi hiç öyle birşey ben Türkiye de kaç şehir gezdim internete girip araştırıp nerde kalıp nerde kalamayacağını bulabiliyorsun. Atanmış olarak başka şehre giden birinin barınma yeme içme gibi ihtiyaçlarını nerde karşılayacağını da bilmesi gerekir . Kadın başına gibi bir kavramla hareket eden biri şehir dışında yaşamaz zaten

İyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
Öğretmenevleri gayet uygun, yeni atanan öğretmenler de orada kalıyorlar genelde. Size geleceklerini nerden çıkardınız onu anlamadım. İstemiyorsanız müsait değilsiniz dersiniz olur biter.

Çok mu komik geldi aman ne hoş.

Yatak odasını diğer odalardan farklı görmediğim için biri oraya girince aklın baştan gidip kapıyı kilitleme gibi çiğ bir hareketin yapılmasını normal göremiyorum ben. Böyle birinin aile ve insan ilişkileri konularında abartılı ve nefret dolu yorumlar yapması da çok normal. Düşünceleriniz ve eylemleriniz uyum içinde masallah.
bahsettiğiniz olaya vakıf değilim de
kendi düşüncemi paylaşmak istedim

insan kendi evinde başka biri varsa istediği odanın kapısını kapatabilir kilitleyebilir kendi evi sonuçta bunun için kimseye hesap verecek de değil ki...

ben kendi evimde kapıyı istediğim gibi kilitleyemeyecek miyim yani bunun neresi çiğ pardon?

yatakodam benimde açıktır hatta evimin banyomun bile resimleri var burada ama bazen evime yabancı (ilk kez gelecek )ve çocuklu biri geleceği zaman kapımı kilitliyorum daha önce birinin çocuğu yatak odama girip eşyalarımı karıştırmıştı oradan edindiğim tecrübeyle bazı insanlar gelince bazı odalarımı kapatıyorum kilitliyorum,

kilit de benim, kapı da benim ,ev de benim, kendi evimde kendi kapımı kilitliyorum diye rahatsız olan da gelmesin yani :)

Ayrıca başlığınız aşırı itici.
Belkide sizde kalmaya tenezzül bile etmeyecek. İnşallah hiç söylemez bile böyle biseyi. Yazık cidden. Sanki kapını aşındırdı. Daha ortada gelmek isteyen bile yok. Soru nasıl kurtulurum? Fuze falan at(!)
Gelen misafirin sorunlarini çok gordukte daha geleyim bile demeyen insan dahi dert olmuş ya o gelme düşüncesi. Pes.

Ben olsam yardım ederdim ki misafirden çok hoşlanmayan biriyimdir. Ben benim akrabalarimi tanıyorum eşimde kendi akrabalarını öyle tüm sene bana düzen bozduracak biriyse kabul etmezdim baştan . Ki sizinki geçici bir duruma benziyor ama bence bu teklif size gelmez.
Gelirsede açık açık kabul etmeyeceksiniz.

Yani birkac gun kalsa ne olacakki o ara ev bulur gider zaten. Atanmis hem sizde durup ne yapacak. Hem belki iyi anlasirsinız size de arada gorusecek evine gidecek arkadas çıkar. Ben mi safım anlamadım bu hayatta. Ha baktiniz uzadi is rahatsız oldunuz kayinvalidenize dersiniz o da kizin annesine der gider. Ya da direkt siz dersiniz evi hemen tutalim sana diye. Benim kuzenim ve arkadasi bulundugum ile sinava geldiler aksilikler oldu vs. 1 ay kaldılar. Aradan yillar geçti hala tesekkur ederler , hem daha samimi de olduk. Bilemiyorum. Ama sizin kafa yapisi belli, direkt müsait degiliz deyin

İşe girin bence bu şekilde müsait değiliz demeniz çok daha kolay olur

Ayrıca başlığınız aşırı itici.
Belkide sizde kalmaya tenezzül bile etmeyecek. İnşallah hiç söylemez bile böyle biseyi. Yazık cidden. Sanki kapını aşındırdı. Daha ortada gelmek isteyen bile yok. Soru nasıl kurtulurum? Fuze falan at(!)
Gelen misafirin sorunlarini çok gordukte daha geleyim bile demeyen insan dahi dert olmuş ya o gelme düşüncesi. Pes.
Aynen katılıyorum 👏👏👏

İşe girin bence bu şekilde müsait değiliz demeniz çok daha kolay olur
niye çalışan insanların evine kimse gelip yatılı kalmıyor mu :) daha geçen ay çalışan bir kadının evine gelip aylarca emrivakiyle kalan kadının konusuna yorum yaptım da...

Bir de de daha kalayim diyen olmamis, esi beni ararlar belki demis tutusmuş konu sahibi. Belki de konu sahibini bildiklerinden hic aramayacaklardir. Hayir oyle bir durumda ben arar teklif ederim yardim edelim diye ev tutmasina. Baktim kiz itici bir tip bi bahane o zaman bulurdum. Ortada fol yok yumurta yok

Ama il de onemli. Benim sirnaga girmem gerekti. Aradim oteller oğretmenevi ful dolu. Universideden sadece selamlastigim bir sinif arkadasim vardi erkek. Inanir misiniz onu aradim. Kiz kardesi oradaymis sagolsunlar 2 gun beni evinde agirladilar. Hala da ara ara haberleşiriz. Bende hatirlari cok buyük. Yani her durum ayni olmuyor

Bende şu taaa kaç gün öncesinden belli şeyler için “kalacak yer bulamadık size gelelim bari” olayını hiç anlayamam kimse kusura bakmasın. Oteller,apartlar,pansiyonlar,günlük kiralık daireler var bütçeye göre. Yani elin evine gidip hem kendim rahat edemem hem onları rahatsız edeceğimi düşünüp iyice gerilirim…Böyle bir ağırlama için müsait olmadığınızı açık açık söylemekten başka çare yok bence.
abartmıyorum her şehirde akrabam yakın arkadaşım var gerçekten size gelip kalıcam desem çok mutlu bile olurlar
ama kimseye rahatsızlık vermeyeyim hemde otelde daha rahat ederim diye pansiyon otel araştırmasına giriyorum :)

evime de herkesi yatılı alamam valla kimse kusura bakmasın ha hastane işi olur sağlık sorunu olur gelsin kalsın bakarım
gün belirtir xx günlük işim var kalabilir miyim der ona da tamam

ama eşim gelecekte belki beni aralar diyecekde kişilerin ne zaman gideceği belli olmadan evimi açıcam da ohooo...

Ne kadar tuhaf insanlar var ya. Kuzen çok yakınımızdır. Kardeş yarısı gibi. En azından ev işini halledene kadar kal denir. Kalmasa dahi yemeğe almak istenir. Çok tuhafsınız gerçekten.
Bugün eşimin yada benim kuzenim atanıp gelse en azından bir hoşgeldin yemeğine almak isterim ben. İyice yabani insanlar olduk. Belki kızla iyi görüşeceksiniz, kafalarınız uyacak. Belki ileriki yıllarda sizin ona işiniz düşecek? Ne olacak yani bir süre misafir etseniz

Bende evimde kimseyi yatılı sevmiyorum.. bence çok kötü bir huy bu. Ben aşmaya çalışıyorum..
Atanmış ve ihtiyacı olan akrabanız için sizde kendinizi biraz zorlasaniz en azından içiniz rahat eder .

Bunlar eski konularınız. Sizin genel bir güven probleminiz var. Bence kızıda bu yüzden istemiyorsunuz.

Eski konu bildirimi için teşekkürler.

Konu sahibi içiniz rahat olsun. Eşinizin ailesi sizin genel bakış açınızdan haberdarsa ; o kuzen yalvarsanız da sizin evinize gelmez.

Hatta eşinizin halasının yerinde olsam : "Aman kızım , kuzenin o ilde diye sakın telefonla dahi arama ; sokaklarından geçme , Allah korusun iftiraya uğrarsın " diye tembihlerdim.

X