• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin maddi yardım yapmaması

Sen başkasından yardım beklersen evde huzurunuz da kalmaz
Siz artık bi ailesiniz kendi yağınızda kavrulacaksınız başkasından yardım istemek ne ya
Düğünde neyse yapılan ya da yapılmayan yaparlarsa saolsunlar
Herkesin kendi geçimi var kaynım çalışıyo diyosun sana mı çalışacak adam evliyse evine bekarsa evliliği için çalışır kimseyi bağlamaz ki ay aşırı saçma bi konu olmuş bu.

İlk mesajı ve son sayfayı okudum, ona göre yorum yapıyorum.

Evlendiklerine kendine yetemeyecek, ayakları üzerinde duramayacak, çocuklarına bakamayacak, aileye maddi anlamda bağımlı olacak insanlar evlenmesinler mümkünse.
Totomu kaldırıp çalışayım demez, eşimin ailesi yardım etmiyor der.

Aynen durum bundan ibaret. Ama çok iyi bilmiyorum yani o konuyu bile yarım saatte ancak açabildim. Olsun öyle biri olmadığımı ben biliyorum. Dzenlemeye gelirsek de yapamam çünkü bilmiyorm nasıl yapıldığını

İlk mesajınızın altında kullanıcı adınız saat Düzenle K.İ.B Favorilere ekle gibi bir sürü şey olmalı. Ordaki düzenleye tıklayıp yeniden anlatabilirsiniz bazı şeyleri.

arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum En Büyük KK
bedava mal baldan tatlıdır:işsiz::işsiz::işsiz:

canım yardım etmiyorsa öp başına koy, bizimkiler onun yanında daha çok bizden bekliyorlar sürekli bir şeyler istiyorlar.

Eş ailesinden ya da fark etmez herhangi bir aileden yardım almayı anlamıyorum. Bizlerin ailelere yardım etmesi gerekirken insanları tırtıklıyoruz, bundan utanmak gerekir.
Bilezik bol bol taksalar ne olacaktı, bez alamazken bilezik mi takacaktınız?
Geçinemeyecek insanlar evlenmesin. Bu kadar basit aslında. Üstüne geçinemeyen insanlar çocuk yapmasın. Sonra da düşünüyorsunuz niye böyle oldu ve vardığınız noktada suçlu eş ailesi oluyor. Evet bebek olunca Allah rızkını verir de, evde oturan insana mısırdaki dedesinden miras kalmaz yani. O iş öyle değil.
Ucuza gittiyseniz de sorun emin olun ucuza gitmeniz(!) değil.
Evet bez almayacağım bilezik takacağım. Sizinde beyniniz bu kadar işte yazdıklarımdan bunu anlamışsınız. Benim de size cevabım bu

Konu sahibi kızıyorsunuz ama ilk mesajınızda kendinizi alım satıma konu olan bir mal gibi tabir etmişsiniz. Hemcinslerinizin kollarındaki bileziklerden bahsetmişsiniz. Bebeklerinizin ihtiyacından rızkından değil. Gelen tepkilerde yazdığınıza göre oluyor.
Kendi evladına hayrı olmayan anne babalar var bu dünyada. Sence torunlarını ne kadar önemserler? Sonuçta durumları çok çok iyi değilse ne tür yardımlar bekliyorsunuz merak ediyorum?
Sadece yardım mı başkalarına takılan bilezikler mi derdiniz?
Önce bunu bir netleştirin kafanızda.
Yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmek iyidir ama yardımın sürekli olmaması gerektiğine inanlardanım. Balığı tutup eline vermeyi değil, balığı tutmayı öğretmenin gerektiğine inananlardanım.
Hani düşünüyorum acımdan ölsem kimseden bir şey isteyemem ben. Ruhum fakir benim galiba.:KK53:

canım yardım etmiyorsa öp başına koy, bizimkiler onun yanında daha çok bizden bekliyorlar sürekli bir şeyler istiyorlar.
Benzer işte ya aileden bekleniyor yada aile evladından sadece yer değiştirmiş hali.
Eğer durum kötü ise yardım etmeyeceksek neden bir arada yaşıyoruz sokaktaki insan olsun akraba annemiz ailemiz olmasın madem

Eşime dün dile getirdim sonrasında ise sordum söylediğim seni kırdı mı üzüldün mü diye. Kırılmadım üzüldüm dedi ama onlar öyle ben elimden geleni yapıyorum sizin için dedi. Bende ailene anlam veremiyorum neyin kafasını yaşıyorlar dedim eşimde ben onlardan bişey beklemiyorum beni bunaltmasınlar yeter dedi. Konumuz böyle kapandı.
Birde son sözlerinize gelirsek "Herkes kendine yakışanı yapar" dediklerine geliyor olay.
En baş cümlenizde ise evet ben konuyu çok kısa yazabilmek için öyle yazdım. Ama herkes evlenirken bişeyler istiyor istemeyen varmı düğün niye yapıyorlar takı gelsin biz ona bunu taktık o da bize takar diye. Ama dediğm gibi herkesin maşallahı var. Kimse böyle değilmiş gibi yorumlar var

Hani inan ben bir şey istemedim istemiyorum ama yapıyorlar. Neden yapıyorsunuz demiyorum ama neden yapmadınızda demem. Ben evlenip kendi haneme bakmanın derdindeyim.:deli:

Konu sahibi kızıyorsunuz ama ilk mesajınızda kendinizi alım satıma konu olan bir mal gibi tabir etmişsiniz. Hemcinslerinizin kollarındaki bileziklerden bahsetmişsiniz. Bebeklerinizin ihtiyacından rızkından değil. Gelen tepkilerde yazdığınıza göre oluyor.
Kendi evladına hayrı olmayan anne babalar var bu dünyada. Sence torunlarını ne kadar önemserler? Sonuçta durumları çok çok iyi değilse ne tür yardımlar bekliyorsunuz merak ediyorum?
Sadece yardım mı başkalarına takılan bilezikler mi derdiniz?
Önce bunu bir netleştirin kafanızda.
Yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmek iyidir ama yardımın sürekli olmaması gerektiğine inanlardanım. Balığı tutup eline vermeyi değil, balığı tutmayı öğretmenin gerektiğine inananlardanım.
Hani düşünüyorum acımdan ölsem kimseden bir şey isteyemem ben. Ruhum fakir benim galiba.:KK53:
Hadi diyelim ki öyle. Hadi diyelim bilezik beklentim var . Tek benim varmış maşallah. O düğünelrde kolları altın olanları da ben rüyamda görüyorum gerçek hayatta değil

Benzer işte ya aileden bekleniyor yada aile evladından sadece yer değiştirmiş hali.
Eğer durum kötü ise yardım etmeyeceksek neden bir arada yaşıyoruz sokaktaki insan olsun akraba annemiz ailemiz olmasın madem
biz düğün bütün masrafımızı, hatta onların takacağı takıları bile kendimiz yaptığımız halde, hala bizden artık 3/5 ne koparırlarsa kardır gözüyle istiyorlar, eşimde hiç dayanamaz. Tamam benim yuvamı onlar kurmak zorunda değil diyerek çıktım yola da, onların da özel ihtiyaçlarını ben karşılamak zorunda değilim değil mi? Çok kafana takma, değiştiremiyorsun bazı şeyleri, senin dediğin çocukları koruma kollama, yeni evlilere destek olma içten gelecek bir şey, gelmiyorsa sabah kadar konuşsan boş.

Teşekkür ederim. İşin o kısmı da var tabiki ama benim annem borç öderken bile kadın 100₺ olsun vermeye çalışıyor. Eşimin ailesinin duyarsız olması bu konuda canımı sıkıyor. Gözlerimle görüyorum yani ailelerin nasıl yardım ettiğini fazlasını istediğim yok ama bu kadar duyarsızlık canımı sıkmaya başladı
Bak aynen iste benim ailemde her ay maas alinca harclik verirler esimin ailesi sehir dısinda gelirleri bizden fazla ve biz kiradayiz onlarin kendi evi kredi ödüyorlar hic birseydende geri kalmiyorlar esim kayinvalideme harclik verince aliyor gecenlerde geldiler giderken verdi esim bir de cocuk olmuyor diye doktora gidiyoruz her gittigmde 70 tl verdim annem kayinvalideme soylemis bir de ama bos aldi yine hic demedi olmaz sizin ihtiyacnz var diye bende buna cok kiziyorum

biz düğün bütün masrafımızı, hatta onların takacağı takıları bile kendimiz yaptığımız halde, hala bizden artık 3/5 ne koparırlarsa kardır gözüyle istiyorlar, eşimde hiç dayanamaz. Tamam benim yuvamı onlar kurmak zorunda değil diyerek çıktım yola da, onların da özel ihtiyaçlarını ben karşılamak zorunda değilim değil mi? Çok kafana takma, değiştiremiyorsun bazı şeyleri, senin dediğin çocukları koruma kollama, yeni evlilere destek olma içten gelecek bir şey, gelmiyorsa sabah kadar konuşsan boş.
Evet öyle durumlarda var. Eşim pek yardım taraftarı değil kendi ailesine yani zor durumda olsalar artık önceden ne olduğunu açıklamıyor ama çok destek olacakmış gibi de konuşmadı dün.

Bak aynen iste benim ailemde her ay maas alinca harclik verirler esimin ailesi sehir dısinda gelirleri bizden fazla ve biz kiradayiz onlarin kendi evi kredi ödüyorlar hic birseydende geri kalmiyorlar esim kayinvalideme harclik verince aliyor gecenlerde geldiler giderken verdi esim bir de cocuk olmuyor diye doktora gidiyoruz her gittigmde 70 tl verdim annem kayinvalideme soylemis bir de ama bos aldi yine hic demedi olmaz sizin ihtiyacnz var diye bende buna cok kiziyorum
Evet ya insanlar bazen anlamak anlamaya çalışıyorken bile çok zor ve sinir bozucu

Aynen senelerdir esim hep yollamis kayinvalidemlere hala ne koparsak kardr diye dusunuyorlar esimde dayanmaz hemen yollar gecen gun dedim kendi ailene yuvana bak dedim onlarn durumu bizden iyi bana diyor kadın iki merdiven siliyor gozun onda saf benim.esim

Hadi diyelim ki öyle. Hadi diyelim bilezik beklentim var . Tek benim varmış maşallah. O düğünelrde kolları altın olanları da ben rüyamda görüyorum gerçek hayatta değil

Valla sizi bilmem ama bana göre görgüsüzlük bu. Ne olmuş onları takınca ? Daha mı kıymetli oldu? Hayatım boyunca kullanmayacağım kullansamda kolumda süs olacak şeyler için mutlu olmam. Maddi değeri düşük başka bir şeyi tercih ederim. Karakter meselesi bu.
Siz isteyebilirsiniz, bir çok insan istiyor olabilir ama ben kendimce yorum yaptım benim fikrim bu.

Evet şuanki burda yazılanlarda sizin dediğiniz gibi sahaka kadar yazsan boş oldu. Umarım hayatlarımızı zorlaştıracak kişiler hayatımızdan yok olur

Back