• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin maddi yardım yapmaması

Afedersiniz de bedavaya gitmek ne demek? Siz bir eşya mısınız? Belli bir değeriniz mi var?

Eşinizin ailesinin böyle bir sorumluluğu yok. Kocaman, evli barklı adama harçlık mı vermeleri gerekiyor? Bu yaşa kadar vermeleri gereken maddi/manevi şeyleri çoktan vermeleri gerekiyordu zaten. Bu saatten sonra anne/babaya karşı beklentiye girmemeli bir insan. Kayınvalide/kayınbabaya karşı ise hiç.
Siz öyle yapın. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Aslında en çokta şimdilerde anlıyorum ailelerin önem ve yerini tek bebek olsa belki zorlanmazdık bu denli .
Yiyecek rızıkları vardır illaki ama artık o kadar yoruldum ki kendimi kısıtlamaktan hamilelikte bile kıyafet olarak bir pantalon iki tşort alabildim.
Yaşadıklarımı bursa ahkam kesenlerin yaşamasını istemem. Ama Allahta herşeyi görüyor arkadaşlar dünyada herşey insanlar için
Durumları var ise tabi siz haklısınız bence destek olabilirler
Dedim ya insanlar yabancıya yardım ediyor
Siz aileden bahsediyorsunuz
Ama üzülmeyin yapıları böyle demek
Allah inş size daha güzel kapılar acar daha bol kazanclı

arkadaşlar merhaba. Derdim biraz maddiyat. Biz eşimle ikimiz karar verip evlendik. Ama sonrasında eşimin ailesi ile sık sık görüşüyoruz. Sorun şu onun ailesi maddi olarak bize hiçbir yardımda bulunmuyor. Evlenen arkadaşlarımı görüyorum kolları sonuna kadar takılarla dolu. Resmen bedavaya gittiğimi düşünüyorum En Büyük KK

afedersin de sen satın alınacak mal mısın da bedavaya gittim diyorsun?
ben de beş kuruş faydalarını görmedim allahım bana sağlık sıhhat versin ben her şeyi yaparım diyorum.
reşit bireylersiniz ailelerden destek bekleyecek acizlikte olmamanız lazım.
eşinizle başı başa verin hayatınızı kendiniz kazanın. onu bunu kıskanıp da kendinizi küçük duruma düşürmeyin.

Evet gördüm
Benim suanda maddi durumum iyi allaha şükür ama annem babam annelik babalıgın verdiği düşnce yapısı ile hala da bana birseyler alırlar
Eşime alırlar
Bizi ziyarete gelseler annem market alısverisimizi yapar
Eşim kac sene oldu evleneli hala annemin aldıgı pijamaları giyer mesela
Bu muhtaclık değil ki
Biz de alırız annme
Bu düşünme şekli bence
Bu sene içlerinden geldi annemler senelik zeytinyagımı aldılar mesela
Ben alamaz mıydım alırdım ama onlar almak istemiş sağolsunlar
Bir kere de biz sana sunu aldık bunu aldık demezler
Ama diğer tarafa sor oooo öok vefalı anne baba hala da sizi düşünüyoruz ececim der kv dem :)))
Kimsenin kişiliği değişmez yapısıda yaptıkları da
En azından bir tarafın yapıyor olmasıda güzel.
Ama annem bana para verdiğinde üzülüyorum kadın birşeyi öteleyip öyle veriyor belli etmemeye çalışsada biliyorum yani annem sonuçta.
Sizden de ricam bebeklerim için dua edin yeter bana.

Durumları var ise tabi siz haklısınız bence destek olabilirler
Dedim ya insanlar yabancıya yardım ediyor
Siz aileden bahsediyorsunuz
Ama üzülmeyin yapıları böyle demek
Allah inş size daha güzel kapılar acar daha bol kazanclı
Teşekkür ederim. Allah herşeyi biliyor işte bende elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama can sıkılmadan da nasıl durabileyim?

Yapmak zorundalar mı? sen eşinle severek evlenmedin mi ayrı bir aile yuva kurdunuz onlar zaten çocuğunu büyütmüş bu yaşa getirmiş bir zahmet eşiniz çalışsın da yapsın size. Ne demek yahu bedavaya gittim siz değer mi biçiyorsunuz sevginize maddiyatla mı ölçüyorsunuz herşeyi ailesinin hiçbir yükümlülüğü yok. Siz aşk evliliği yapmadınız demek ki.

Yapmak zorundalar mı? sen eşinle severek evlenmedin mi ayrı bir aile yuva kurdunuz onlar zaten çocuğunu büyütmüş bu yaşa getirmiş bir zahmet eşiniz çalışsın da yapsın size. Ne demek yahu bedavaya gittim siz değer mi biçiyorsunuz sevginize maddiyatla mı ölçüyorsunuz herşeyi ailesinin hiçbir yükümlülüğü yok. Siz aşk evliliği yapmadınız demek ki.
Diğer yaZılanları okuyun lütfen. Eğer okumak zor geliyorsa bu yazdıklarınızın anlamı yok. Yinede teşekkürler vakit ayırmışsınız.

Resmen göZümde benzer sahneler canlandı ve gülesim geldi. Sanırım benzer şeyi yaşayan pat diye anlıyor ne demek istediğimi :KK14:
Kim ailesinden beklenti içinde değil çok merak ediyorum
Ne zengin arkadaşlarım var bmw yerine mercedes alabilmek için babasından para bekliyor hatta kayınpederinden alan bile gördüm.
Burdakilerin maşallahı varmış.

zor durumda iseniz yardım etseler olur da

neden beklenti, içerisinde olunacak ki

hep yazdım burada da

bana takılan seti bile çalışıp aldım ben diye

bundan da hiç gocunmadım hala da gururla anlatırım

onun bunun eline bakmadım diye

bir çöpü olmasın evimde de huzurumu bozmasın kimse diye

altın para vs olur geçer ama huzur bulunmaz ki

dert etmeyin, beklentiye girmeyin, zor durumda olana yardım etseler iyi olur ama etmiyorsalar da yapacak bir şey yok

bir de hani yorumda yazmışlar ya "eşim işsiz kalınca ah anneciğim çok üzüldüm dedi ama 200 tl vermedi" diye verecek durumu varsa o zaman ona laf sokulur işte

kuru kuru üzülme at ortaya bir 100 Tl diye

vermezse vermesin önemli olan lafı yesin

Eşimin ailesinin bir iğnesi yok evimizde. Düğünde beş kuruş yardımları olmadığı gibi annesi kira parasına kadar ödetti o dönemde. Düğün evinde yenen yemeğe kadar biz verdik. Yetmedi evlendikten sonra kaç kira ödedik kaç telefon internet borcu kapattık bilmiyorum. Say say bitmez yani. Daha geçen ay 1500 gitti. Senden kötü durumda olanlar var gördüğün gibi ama yaşamayan anlayamaz diye ahkam kesmiyoruz. Sizin gibi dert de edinmiyoruz aslında. Ufak şeyler bunlar. Huzurunuz varsa gerisi halledilir

zor durumda iseniz yardım etseler olur da

neden beklenti, içerisinde olunacak ki

hep yazdım burada da

bana takılan seti bile çalışıp aldım ben diye

bundan da hiç gocunmadım hala da gururla anlatırım

onun bunun eline bakmadım diye

bir çöpü olmasın evimde de huzurumu bozmasın kimse diye

altın para vs olur geçer ama huzur bulunmaz ki

dert etmeyin, beklentiye girmeyin, zor durumda olana yardım etseler iyi olur ama etmiyorsalar da yapacak bir şey yok

bir de hani yorumda yazmışlar ya "eşim işsiz kalınca ah anneciğim çok üzüldüm dedi ama 200 tl vermedi" diye verecek durumu varsa o zaman ona laf sokulur işte

kuru kuru üzülme at ortaya bir 100 Tl diye

vermezse vermesin önemli olan lafı yesin
Bende laf sokuyorum kusura bakmasın kimse torun sevmeye gelince atlıyorlar ama iki bebeğin masrafını da çok iyi biliyorlar
Ben çok kısa tuttum soran olursa anlatayım orda ilk konu açılırken uzun yazılanları okumak sıkıcı oluyor diye.
Beklentim kendim için de vardı tabiki ama üzerinden çok zaman geçti neyse başka yorumlar okunursa demek istediklerimi yaZdım. Tek tel aynı şeyleri yazmak saçma olacak.
Size de teşekkür ederim

Bende laf sokuyorum kusura bakmasın kimse torun sevmeye gelince atlıyorlar ama iki bebeğin masrafını da çok iyi biliyorlar
Ben çok kısa tuttum soran olursa anlatayım orda ilk konu açılırken uzun yazılanları okumak sıkıcı oluyor diye.
Beklentim kendim için de vardı tabiki ama üzerinden çok zaman geçti neyse başka yorumlar okunursa demek istediklerimi yaZdım. Tek tel aynı şeyleri yazmak saçma olacak.
Size de teşekkür ederim

ama sayfa çok olunca sonradan gelen sadece konuyu okuyor zira 10 sayfa yorum okumak cidden müthiş bir zaman ve emek

o nedenle mesela bebekleri vs konuya ekleyin bence

zira bu sefer içerik ve konu kopup gidiyor

Kullandığınız deyiş de olsa göze çarptığı için asıl konunuz geride kalmış.

Sizi anlıyorum. Maddi güçleri yerinde olan ailelerin , evlatlarına destek olması gerekir.
Insan komşusuna bile el uzatması gerekirken evlatlarını elbette her fırsatta kollamali.
Ancak olmuyorsa olmuyordur. Siz bu konuyu eşinize açıp gündeme getiriyor musunuz ?. Bu mesele kavga konunuz olmamalı.

Kendi annenizle kiyaslamayin. O güzel yüreğini sizin için kullanıyor. Bir başkası karakteri kadar davranıyor.

Aileler yardım etmek zorunda değil cümlesine kısmen katılmıyorum. Evet zorunlu değiller ancak durumları iyiyse ve evladının gücü yoksa yardım etmeliler.

Maddi ve manevi olgunluğa erişmeden evlenmeseydiniz keşke. Kendinize yetecek kadar bile birikiminiz yoksa neden evlenip üstüne bir de çocuk yaptınız ki? Aileler bugün yardım etseler bile yarın olmayacaklar. O zaman kimden yardım bekleyeceksiniz? Bir de insanın en yakını bile yaptığı yardımları bir gün dile getiriyor. Hele yardım bekledikleriniz eşinizin ailesi ise daha çok söylenirler bu konuda. Yuvanıza onlar da yardımlarıyla dahil oldukları için her şey de söz sahibi olmak isterler ve bu sizi rahatsız eder. Eşinizle her tartışmanızda konu senin ailen şöyle yaptı benim ailem böyle yaptı meselesine gelir. Haklı olduğunuz bir konuda bile susmak zorunda kalırsınız. Bence herkesin yapabiliyorsa kendi emeği, kendi kazancı daha hayırlı olur.

Eşimin ailesinin bir iğnesi yok evimizde. Düğünde beş kuruş yardımları olmadığı gibi annesi kira parasına kadar ödetti o dönemde. Düğün evinde yenen yemeğe kadar biz verdik. Yetmedi evlendikten sonra kaç kira ödedik kaç telefon internet borcu kapattık bilmiyorum. Say say bitmez yani. Daha geçen ay 1500 gitti. Senden kötü durumda olanlar var gördüğün gibi ama yaşamayan anlayamaz diye ahkam kesmiyoruz. Sizin gibi dert de edinmiyoruz aslında. Ufak şeyler bunlar. Huzurunuz varsa gerisi halledilir
Yani sizden giden o para etkilemiyor olabilir yada ufak bi sıkıntıya da sokuyor olabilr. Bana bilip bilmeden ahkam kesene kusura bakmayın cevabını vereceğim tabiki.
Ama hayat zor insanlar birbirine yardım etmeleri için zaten bu kadar fazlayız. Eğer yardımlaşma olmayacak ise neden insanlarla iç içeyiz? O zaman dağ başında herkes tek başına yaşasın.
Yapmayın lütfen tabiki bşeyleri tek başına yapmak çalışıp para kazanmak güzel. Ama zor durumda da aileden beklentimiz olmayacaksa kimden olacak ???
Sizin ailenizden yok ama onların sizden var durum tersi yani.

Size de teşekkür ederim

Kendinizi çok yanlış ifade ettiğinizi düşünüyorum. Öncelikle ilk konunuzu güncelleyebiliyrsunuz. Onu bir düzenleyin isterseniz. Kollarında altın olan hemcinslerimize özenmiş gibi duruyorsunuz. O altın muhabbetini toptan kaldırın bence. İkiz bebekleriniz var ve bakımları oldukça masraflı diye anladım ben. Ve maddi desteğe ihtiyaç duyuyorsunuz. Eşinizin ailesinin de durumu iyi olmasına rağmen yardım etmiyorlar diye anladım.

Yardım ettiklerinde de "bunu biz aldık, şu bizim sayemizde oldu.Biz olmasak bunları alamazdınız ." gibi şeyler söyleyebilirlerdi.Bunun olabileceği göz önünde bulundurun ve bu kadar üzülmeyin,o kadar dert ettiğinize değmez.

Kullandığınız deyiş de olsa göze çarptığı için asıl konunuz geride kalmış.

Sizi anlıyorum. Maddi güçleri yerinde olan ailelerin , evlatlarına destek olması gerekir.
Insan komşusuna bile el uzatması gerekirken evlatlarını elbette her fırsatta kollamali.
Ancak olmuyorsa olmuyordur. Siz bu konuyu eşinize açıp gündeme getiriyor musunuz ?. Bu mesele kavga konunuz olmamalı.

Kendi annenizle kiyaslamayin. O güzel yüreğini sizin için kullanıyor. Bir başkası karakteri kadar davranıyor.

Aileler yardım etmek zorunda değil cümlesine kısmen katılmıyorum. Evet zorunlu değiller ancak durumları iyiyse ve evladının gücü yoksa yardım etmeliler.
Eşime dün dile getirdim sonrasında ise sordum söylediğim seni kırdı mı üzüldün mü diye. Kırılmadım üzüldüm dedi ama onlar öyle ben elimden geleni yapıyorum sizin için dedi. Bende ailene anlam veremiyorum neyin kafasını yaşıyorlar dedim eşimde ben onlardan bişey beklemiyorum beni bunaltmasınlar yeter dedi. Konumuz böyle kapandı.
Birde son sözlerinize gelirsek "Herkes kendine yakışanı yapar" dediklerine geliyor olay.
En baş cümlenizde ise evet ben konuyu çok kısa yazabilmek için öyle yazdım. Ama herkes evlenirken bişeyler istiyor istemeyen varmı düğün niye yapıyorlar takı gelsin biz ona bunu taktık o da bize takar diye. Ama dediğm gibi herkesin maşallahı var. Kimse böyle değilmiş gibi yorumlar var

Eş ailesinden ya da fark etmez herhangi bir aileden yardım almayı anlamıyorum. Bizlerin ailelere yardım etmesi gerekirken insanları tırtıklıyoruz, bundan utanmak gerekir.
Bilezik bol bol taksalar ne olacaktı, bez alamazken bilezik mi takacaktınız?
Geçinemeyecek insanlar evlenmesin. Bu kadar basit aslında. Üstüne geçinemeyen insanlar çocuk yapmasın. Sonra da düşünüyorsunuz niye böyle oldu ve vardığınız noktada suçlu eş ailesi oluyor. Evet bebek olunca Allah rızkını verir de, evde oturan insana mısırdaki dedesinden miras kalmaz yani. O iş öyle değil.
Ucuza gittiyseniz de sorun emin olun ucuza gitmeniz(!) değil.

Kendinizi çok yanlış ifade ettiğinizi düşünüyorum. Öncelikle ilk konunuzu güncelleyebiliyrsunuz. Onu bir düzenleyin isterseniz. Kollarında altın olan hemcinslerimize özenmiş gibi duruyorsunuz. O altın muhabbetini toptan kaldırın bence. İkiz bebekleriniz var ve bakımları oldukça masraflı diye anladım ben. Ve maddi desteğe ihtiyaç duyuyorsunuz. Eşinizin ailesinin de durumu iyi olmasına rağmen yardım etmiyorlar diye anladım.
Aynen durum bundan ibaret. Ama çok iyi bilmiyorum yani o konuyu bile yarım saatte ancak açabildim. Olsun öyle biri olmadığımı ben biliyorum. Dzenlemeye gelirsek de yapamam çünkü bilmiyorm nasıl yapıldığını

Siz kendi cocuklariniza hayatiniz boyunca bakin, evlensin coluk cocuga karissinlar hala elinize baksinlar bakalim nasil hissedeceksiniz. Ama kimse buyutup evlendirdigi cocuguna omur boyu bakmak zorunda degil. Evlenmeyi cocuk yapmayi biliyorsa evini gecindirmeyi de bilecek, hala annesinin babasinin harcligini beklemeyecek.
Bedavaya gitme kismina hic girmiyorum zaten, bastan ederinizi hesaplayip isteseydiniz bari.

Back