Bende Almanya’da doğdum büyüdüm. Ğ harfini normal şekilde yazabiliyorum, klavyenizi ona göre ayarlayabilirsiniz. Almanya’da üniversiteye 18-19 yaşında başlayıp 3-4 senede bitirebilirsiniz. Bunun için ama çok çalışkan olmanız lazım - okulu birincilikle bitirdiğine göre öyle olmuş konu sahibinde. Eğitimli olmanız, özgür yetiştirilmeniz sizi modern veya avrupai yapmıyor ama. Eşimle bende okuduk, büyük şirketlerde çalışıyoruz, dünyaya açık insanlarız, gezeriz, kimseyi karıştırmayız ama kv kp konuları bizdede mevcut. Bizde küslüğü ve “hakkımı helal etmiyorum” sözlerini çok duyduk. Arkadaşlar altın meselesine değinmiş buradaki Türklerdede var, gayet normal. Dediğim gibi arkadaş eğitimi modernlikle karıştırmış gibime geldi yoksa namus meselesinide açmazdı. Benim bir tanıdığım çok güzel okullarda okudu, şirket yöneticisi, sabahtan akşama kadar çalışır, 35 yaşında, kendi ayakları üstünde durabilen, çok güçlü ve çok güzel paralar kazanan biri ama o’da haftasonları tıpış tıpış kv kpye gider
çok samimi olmanıza gerek yok, yüz göz olmayın, yine işlerinize karıştırmayın. Uzak durun. Babaannesi ve dedesi mecbur sevecek, bir şekil idare etceksiniz. Eşinizin anne babası, sevmek zorunda değilsiniz ama saymalısınız