- 2 Şubat 2021
- 30
- 19
- 28
- Konu Sahibi beyazguel17
Sizin bahsettginiz kisiler 'Almanlar'. Almanya'daki türklerin cogu malesef almanyada degil de dag basinda gibi yasiyorlar.Avrupa kafasında aman evliliğim otursunda çocuk öyle yaparım diye düşünmez kimse. Önce bunu belirteyim. Tam aksine genelde hamile kaldıktan sonra, doğuma kısa süre kala evlenir özellikle almanlar. Kv, kp ile işleri olmaz, bana altın takmadılar bana şunu almadılar diye düşünmez hiç biri. Kafası uyuyşuyorsa gider gelir arada görüşür, diğer türlü sokakta görüşseler iki yabancı gibi muhabbet eder yollarına giderler.
Arkadaş birçok almanyada yetişmiş türk gibi kendini çok kültürü sanıp, karşıdaki aileyi küçümsüyor. Türk kültürü ile alman kafası arasında sıkışmış.
Ben farklı ayrıntılara takıldım, üniye başladığımda 19 yaşındaydım, işe başladığımda 24 yaşındaydım. Yaşıtlarımda geneli böyleydi. Siz ne ara 23 yaşında üniyi bitirdiniz, hemen işe girdiniz, orda eşinizle tanıştınızda, düğün dernek kurdunuz ve hamile kaldınız. Kronoloji hatası var. Hangi eyalet orası?
Altin konusunu deginmemin sebebi, almanya'da dügün kültürü cok farkli. Gösteris, masraf, altin , abartilmis sovlar.. hic birinden haz etmiyorum ama etrafimdaki kizlarin hepsi daha ilk tanismada su kadar altin istiyorum diye sart kosuyorlar.. benim altinsiz gelin oldugumu duyan arkadaslarim ' nasil ya, ben olsam evlenmezdim' diye tepki gösterdi. Altin yüzünden neden esimden vazgeceyim? Ben calisiyorum, iyi de maas aliyorum zaten istedigim begendim herseyi kendim alabiliyorum cok sükür.
Okadar cahilce adetler varki burda, gelinin kiz kardesi gelin cikarirken kapi parasi 5000€ istedi diye dügün az kalsin iptal oluyordu.. 5000€ ne demek??
ve benim kaynimin kiz arkadasida simdiden altinlarini hesapliyor..
esimin ailesi ona yapar ve bana yapmazsa, buna bozulmaya hakkim yokmu? Almanyada yetistim ama bütün örf ve adetlerimizden vazgecmedik ki.. mesela kendi ailem bana altin takti, evimizdeki bir cok masrafi karsiladi..
Esimin ailesi ise, esimin biriktirdigi parasini 'altinlar icin biriktiriyoruz' bahanesiyle aldilar ve sonuc olarak altin takmadilar bana.. kendileri icin harcadilar esimin parasini.. tabiki esimde suc, ama mesele onlarin bisey almamasi degil, esimin maasindan gecinme istekleri..
yaziyi uzatmamak icin bir cok detayi yazmadim sanirim bundan dolayi yanlis anlasildi.
Diploma konusunu gelecek olursam,
18 yasinda abitur yani liseyi bitirdim, 21 yasinda 3 yil süren Bachelor'yi bitirdim Master yapmadan Staj'a basladim ve 22 yasinda ise alindim.
Bu arada esimle tanismistik zaten, Staj'dayken nisanlanadim ve ise baslamadan önce evlendik..
Alman mentalisinden kastim aslinda, rahat yetismis olmam, anne babam bana baski yapmadi, gec saatlerdede disarda gezebildim, arkadaslarimla tatile gidip farkli ülkeler görebildim.. esimin ailesi bunlari yadirgiyor, onlara göre kiz cocugu aksam disari cikmaz, erkek arkadasi olmaz vs ama kendi ogullarinin 3 sene alman bir kizla iliski sürdürmelerine ' gönül eglendir, ama onunla evlenemezsin' diye bir zihniyete sahipler.. bunu kizlari yapsa namussuz olur..