Eşimin ailesini sevmiyorum

bluemystery

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2024
24
18
29
1 yıllık evliyim. Eşim doğulu. Mükemmel bir insan fakat kültür çatışması yaşıyoruz ve Karadenizliyim. Açıkçası memleketin ne kadar önemi var bilmiyorum ama biz iki kardeşiz onlar 5 benim 2 dayım var onların 10 yani durum böyle olunca ben çok sessiz sakin bir ailede yetiştim onlarda hep bir hareket var. Üzerine yeni evli olmak hem de çalışmak eklenince ben bu gitme gelme 30 kişiye hizmet etme olayına alışamadım.

Birde tabi olayın maddi boyutu var. Benim ailem bize maddi anlamda çok fazla destek oldu oturduğumuz evi bize ailem verdi. Buna rağmen ne geldiler ne gittiler ne de rahatsız edip illa gelin diye tutturdular. Eşimin ailesi ablası kardeşleri sürekli maddi olarak Show derdindeler versek hep isterler ama ihtiyacınız var mı demezler. Bu konuyla ilgili eşimle ve ailesiyle defalarca kez tartışmışlığımız var. Onlara göre kimse almıyor kimse bir şey istemiyor ama eşimin kartının kopyası annesinde var öyle söyleyeyim. İhtiyaçları olsa tamam ama oturdukları evi bile eşim satın alıp verdi onlara. Diğer kardeşleri tam anlamıyla kendileri yiyip içip gezip tozuyor. Yine de eşim için tamam dedim iş çıkışı her hafta en geç iki hafta da bir oraya gidip geldim ama yorgunum hizmet etmekten yoruldum ne gelenleri bitiyor ne gidenleri ne de dertleri. Birde oraya gidince çileyi benim çekip onların bana çeşitli konularda hava atması yok mu benim düğünüm şöyle senin ki böyle oldu diye. Kısacası eşim her hafta gideyim istiyor ama ben bildiğiniz tiksindim nefret ettim. Hatta öyle ki annem 1 ayda rahatsızlandı birdenbire kanser son evre olduğunu öğrendik az ömrü olduğu söyleniyor maalesef Allah razı olsun eşim tuttu annemi evimize getirdi kendi evimizde bakıyoruz arkamızdan demişler ki niye evinize aldınız yeni evlisiniz demişler düşünün bu kadar kritik bir durumda yorumları bu cahiller mi kötüler mi bilmiyorum . Evi annem aldı verdi sizin bir çay kaşığınız bile yok birde yorum yapıyorsunuz dememek için kendimi zor tutuyorum ama eşime söylediğim için aramız açıldı. Arkadaşlar elimde değil bu insanlardan nefret ediyorum ha sabah eşimede dedim doğum gününde bayramda hastalıkta onda bunda gidiyorum saygıda kusur etmiyorum dedim ama yüzün düşük onları sevmediğini biliyorlar yetmiyor diyo ya sevemiyorum sevilecek gibi değiller ne yapacağımı şaşırdım

Annenize şifa dilerim.

Kültür çatışması yaşanacağı en baştan belliymiş. Karadenizli olarak doğulu birine de ailesine de alışamazsınız alışamamışsınız da. Ya bu deveyi güdün ya da bu diyardan gidin Seçim sizin. Allah annenize şifa versin umarım iyileşir.

Annenize şifa diliyorum.
Böyle kritik bir durumda lütfen eşinizin ailesini umursamayin. Annenize odaklanin. Birakin ötsünler. Kim takar?
Baktiniz eşiniz insan halinden anlamiyor gerisini düşünürsünüz.

Ay asla eşinizle ilişkinizin mükemmel eşinizin de eşsiz biri olduğunu düşünmüyorum, 5 kardeş olduğunu düğün günü mü öğrendin ? Boşan git madem evi sürekli kocanın başına kakacaksan otur evinde boşan.

Maalesef annesine ev alıp oturturken kendisi kv den ev alan bir koca bu. O konuda bence gayet haklı. Ailelerden destek beklenmemeli ancak tutupta ben anneme ev alacak kadar maddi olarak iyiysem gidip başkasının da evinde oturmam önce kendi çekirdek aileme bir ev alırım ardından param çok geliyorsa anneme de alır içine oturturum. Yanlış şeyler var orda.

Mesele kültür çatışması değil ki. Tamam iki kültürün anlaşması bazı problemler yaratır. Fakat sizin sorununuz evin enayisi karısına paşa olan bir adamla evlenmeniz. Doğu'da nerde görülmüş geleneksel bir erkeğin kızın ailesinin evinde oturması. Her şeyi erkek ailesi karşılar normalde. Siz işlerine gelince modern işlerine gelince geleneksel, işlerine gelince güya bağlı işlerine gelince herkes kendi derdiyle uğraşsın diyen bir aileye gelin gitmişsiniz. Bunlara çanak tutan da eşiniz. Annenize acil şifalar diliyorum. Ama problemlerden hastalıklardan kafanızı kaldırma, nefes alma imkanınız olduğunda bunu bir düşünün.

Ya evet ama her şeye tamam diyip samanlık seyran olacakmış gibi koşa koşa yürüyorlar sonra da şöyle oldu böyle oldu. Kendi ailesini hiçe sayıp ailesine ev alan adam nasıl mükemmel eş oluyor ? Ben buna kızıyorum.

Ben de doğu geliniyim , eşimin ailesi çok çok kalabalık ama böyle şeyler yaşamıyorum çünkü ne derlerse;" ben görmedim, yapmadım, bilmiyorum..." Ailem de tanismada direk söyledi ;" Ellerimle kazıdım rahat büyüdü, temizlikten çok anlamaz, yemekten çok anlamaz, misafirden anlamaz hep okul okudular rahata aliskinlar vs vs ,yarın öbür gün kızıma laf söz etmeyin şimdiden söyleyeyim kabul etmiyorsanız ayağınıza sağlık." dedi olay bitti. Her şey başta konusulmali.

Çoğu söylediğinize katılıyorum ama çoğu zaman başta konuşulduğu gibi olmuyor. Başta her şeyi kabul edip sonradan 'öyle miymiiiiş' e çeviren çok erkek ailesi var. Ha konu sahibini epey haksız buldum ben, bile isteye gitmiş kendi elleriyle yapmış hiç kusura bakmasın. Hele ki karadenizden çıkıp doğuya alışabileceğini düşünmesi de çok tuhaf. Kısaca kendim ettim kendim buldum durumu.

Ben de doğu geliniyim , eşimin ailesi çok çok kalabalık ama böyle şeyler yaşamıyorum ç

Bu arada karadeznililer de oyle 1-2 cocuklu, misafiri olmayan sessiz sakin aileler degiller genelde bildigim kadariyla. Yeni nesilde olabilirde eski kusaklarda öyle degiller diye biliyorum konu sahibinin ailesiyle alakali bence.

Benim eşim karadenizli gayet kardeş sayilari cok fazla ve misafir gelip gitmeyi severler. Ama ben de konu sahibinin yasadiklarini yaşamadim 10 senelik evliyim kaynanamin evine gidip kimsenin önüne çay gotur getir yapmisligim dahi yoktur ama elltim de karadenizli hizmeti o yapar, kvnin evini de temizler daha geleneksel davranir.
Benim evime de 30 kişi gelinmedi hic max 2 şer 3 er almişimdir.
Para işleri de bu sekilde yurumez.
Kişilerle alakali

Eski konularınıza baktım inanamadım. Hem dayakçı hem aileci hem eve para harcamaktan öte kendi ailesine harcayan bir adam eşiniz. Sizin eşinizin ailesinin gelmeleri gitmelerinden önce daha büyük sorunlarınız var. Dayak atan sizin şikayet ettiğiniz onun yüzünden darp raporu aldığınız berbat bir eşiniz var. Bu adamın nerei mükemmel allah aşkına ? Boşanmayı düşünmek için bile geç kalmışsınız. Ameliyatlı gözünüze vurmuş kocanız ve üstüne 6 aydır hala evlisiniz. Tebrik ediyorum hemen bir çocuk yapın.

Öncelikle ailenize acil şifalar dilerim.
Eş ailesi konusunda gelince; her bölgenin kendisine göre iyisi kötüsü var. Sizin anlattıklarıniz kadariyla çok kaile alınacak bir olay yok. Görmemezlikten ve duymamazlıktan gelmeye çalışın. Anladığım kadarıyla biraz cahiller. Bunun nereli oldukları ile bir bağlantısı yok ama. Karakter olarak oyleler. Siz şu anda annenize ve eşinize odaklanın.

Eğer böyle bir durum varsa yaptığım yorumu tamamen geri alıyorum. Sizin en büyük sorununuz esinizmis. Eski konuları nasıl görüyorsunuz?

Eğer böyle bir durum varsa yaptığım yorumu tamamen geri alıyorum. Sizin en büyük sorununuz esinizmis. Eski konuları nasıl görüyorsunuz?
Konu sahibinin kendi sayfasına girip mesajlarım kısmından konularını seçebiliyorsunuz

Bir anda üremedi ya bu kadar insan. Bende karadeniz liyim eşimde. İkimizin de kardeş sayısı az. Ve eşimde bende çok fazla kalabalığı sevmez kendimiz vakit geçirmeyi severiz. Sizinki malumun ilanı gibi olmuş. Ailemizi seçemiyoruz maalesef. En başta keşke konuşulup anlaşılsa bazı şeyler.
Annenize şifa dilerim. Elbette onun yanında olmanız çok kıymetli. İleride onun da ailesine birşey olursa onlar da sizin yanınızda kalmak isteyecem belki. Bilemiyorum yaa ne kadar sevsem de birine ailen mi ben mi diye tercih sunmaktan ziyade ben yapamam deyip usulca yoluma bakma taraftarıyım.

Boşa kurtul

Annenize acil şifalar dilerim
Yüzü asık bi şekilde gitmektense evimde oturmayı tercih ederim
Eşiniz de oraya gidince yorulduğunuzu görmüyor mu acaba
Anlamayanın yüzüne vurmakla iyi yapmışsınız bence eşinizin ailesi, anneniz konusunda küstahlaşırsa onlara anlayacakları dilden konuşmanızı tavsiye ederim
Evi anam babam almış, annem hasta ve evime getirmişim ve laf edecekler öyle mi. Anneme laf söyleyenin defterini dürerdim vallahi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…