• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesini iftara çağırmalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tutmayanlara iftar vermezdim diye dusunenlere cok şaşırıyorum. Tabiki kimseye yemek vermek zorunda degilsin. Bu is zaten zorunluluk degil gonulluluk işi. Orucu niye tutuyorsunuz sevabi icin. Yemegi niye verirsiniz yine sevabi icin. Bu ayda yapilan butun iyilikler fazlasiyla sevap. Oruc tutup nasil boyle dusunuyorsunuz aklim almiyor.
Evet orucluyken yemek yapmak daha zor gelir insana ama her turlu iftara yemek yapiyosunuzdur, malzemeleri biraz fazla koyun 2 kisilikten olur sana 4-5 kisilik yemek. Her seyin en luksunu vermek zorunda degilsiniz. Ekstra cabaya da gerek yok. Belki sizin bu davetiniz oruca onlari bir adim daha yaklastiracak ne biliyorsunuz. O iftardaki birlik beraberlik hoslarina gidecek? Esiniz istiyorsa bence kırmayın. Iftar davetinide regl oldugunuz zamana denk getirirseniz size kolaylik olur.
Ha vermek istemiyorsaniz da vermeyin ama baska seyleri bahane etmeye gerek yok bence.

Açık açık yazacağım ama normalde dini konulardaki yaklaşımları, söylemeleri benim için belirleyici olurdu. Eski iş yerimde arkadaşlar ifitara çağırmıştım, aralarında oruç tutmayanlarda vardi bunu ayrıca düşünmedim bile ama birini özellikle çağırmadım genel tavrından, söylemlerinden dolayı.
Hoşgörüyü herkese göstermek zorunda değiliz.
Böyle bir sıkıntı yoksa, eşiniz sizinle oruç tutuyormuş ve ailesiyle iftar yemeğinde buluşmak istiyorsa geri çevirmezdim yerinizde olsaydım.

Pardon da oruç utmayan insanın iftarda ne işi var. O oruç tutanlara has bir terim kavram zaman her neyse artık. Saygısızlık oruç tutmayan birinin kendisini iftara davet ettirmeye çalışması, yemek her zaman yenebilir ramazan günü kendine iki kap yemek yapacak insana sofra düzdürmenin mantığı nedir.

Herkes tutmak zorunda değil evet ama ben de tutmayanı iftara çağırmak zorunda değilim çünkü ramazan ruhuyla alakaları da yok. Neden yorayım kendimi onlar için. Bu ne ağır konuşma yaaaa, baş örtüsü mağduriyeti gibi iftar mağduriyeti mi oluşturacağız ülkede. Sen dine soğuksun zaten, ısınmaya niyetin falan yok, temel amacın huzursuzluk çıkarmak
Beni ne kadar tanıyorsunuz da bu şekilde konuşma hakkını kendinizde görüyorsunuz.Sen diye hitap etmeyin öncelikle bu bir.İkincisi de hoşgörüden uzak olan sizlersiniz huzursuzluk çıkaranda benim gibiler mi ? Isınırım ısınmam o benim bileceğim iş size laf düşmez.Konu sahibi ''keyfi'' tutmuyorlar diyor.Bu iğneleyici konuşması bile yeter insana bana kalkıpta onu savunmaya kalkmayın.Hasta olsalar mazeretleri olsa verecekmiş yemek.
En başında dese iftar programı düzenlemek istiyorum ama oruç tutmuyorlar .Saçma olurdu o zaman çünkü neden ezan saatini beklesin ki insanlar , zaten oruç tutmuyorlar.İftar vermek bir gelenektir, hayır değil.Sen çağırırsın sonra başkası da seni çağırır.İnsanları bu şekilde dışlarsanız tabiki dinden soğurlar.Hoş muamele yapmıyorsunuz ki !

Konu sahibi oruç tutmuyorlar diye yargılıyor siz de aynı kafadasınız.Yazmayın başka bir şey sizin gibilerle muhattap olmak istemiyorum ben.Daha fazla çenemi yoramayacağım.

oruç tutmayan insanlara masraf yapmaktansa o parayı ihtiyaç sahiplerine versem aha mantıklı değil mi normalde evime gelen insanlar sadece aramız samimi değil sorduğum soru farklı yerlere çekiliyor ben sadece oruç tutmayan insanlara iftar vermek doğrumu diye soruyorum
Iftar sadece oruç tutanlarami veriliyor?
Ve oruçlu insanların ihtiyaclari olduğu için mi çağriyorsunuz?
Gerçek ihtiyaci olani bulun bağişlayin ,en hayirlisi
Herkesede böyle anlatirsiniz " bu sene iftar davetleri yerine ihtiyaci olanlara bağiş yapiyoruz"
dersiniz ,ne güzel olur .

Açık açık yazacağım ama normalde dini konulardaki yaklaşımları, söylemeleri benim için belirleyici olurdu. Eski iş yerimde arkadaşlar ifitara çağırmıştım, aralarında oruç tutmayanlarda vardi bunu ayrıca düşünmedim bile ama birini özellikle çağırmadım genel tavrından, söylemlerinden dolayı.
Hoşgörüyü herkese göstermek zorunda değiliz.
Böyle bir sıkıntı yoksa, eşiniz sizinle oruç tutuyormuş ve ailesiyle iftar yemeğinde buluşmak istiyorsa geri çevirmezdim yerinizde olsaydım.
Senin söylediğin çok farklı ama ya, iş yeri aile gibi tutanın tutmayanın bir arada olduğu yerlerde tutmayanı ayırmazsın ama hiçbiri oruç tutmayan bir topluluğa da ramazan ruhu yaşasın gibi saçma bir sebeple iftar vermezsin. Ruhu yaşayacak olan gerçekten yaşasın, benim hazırladığım sofrayla değil. Onlar beni çağırsın bir akşam yemeğe, iftar saatine gitirip benim oruç açmama vesile olsun ramazan ruhunu onların evinde yaşayalım bakalım, niye benden bekleniyor ki.

Beni ne kadar tanıyorsunuz da bu şekilde konuşma hakkını kendinizde görüyorsunuz.Sen diye hitap etmeyin öncelikle bu bir.İkincisi de hoşgörüden uzak olan sizlersiniz huzursuzluk çıkaranda benim gibiler mi ? Isınırım ısınmam o benim bileceğim iş size laf düşmez.Konu sahibi ''keyfi'' tutmuyorlar diyor.Bu iğneleyici konuşması bile yeter insana bana kalkıpta onu savunmaya kalkmayın.Hasta olsalar mazeretleri olsa verecekmiş yemek.
En başında dese iftar programı düzenlemek istiyorum ama oruç tutmuyorlar .Saçma olurdu o zaman çünkü neden ezan saatini beklesin ki insanlar , zaten oruç tutmuyorlar.İftar vermek bir gelenektir, hayır değil.Sen çağırırsın sonra başkası da seni çağırır.İnsanları bu şekilde dışlarsanız tabiki dinden soğurlar.Hoş muamele yapmıyorsunuz ki !

Konu sahibi oruç tutmuyorlar diye yargılıyor siz de aynı kafadasınız.Yazmayın başka bir şey sizin gibilerle muhattap olmak istemiyorum ben.Daha fazla çenemi yoramayacağım.
Siz konu sahibini ne kadar tanıyorsunuz da bir dünya laf saydırdınız. İftar gelenekse ben oruç tutana uygulamak istiyorum arkadaş yararlanmaya çalışana değil. Nesi ayıp ya da insanlık dışı ki bunun.

Senin söylediğin çok farklı ama ya, iş yeri aile gibi tutanın tutmayanın bir arada olduğu yerlerde tutmayanı ayırmazsın ama hiçbiri oruç tutmayan bir topluluğa da ramazan ruhu yaşasın gibi saçma bir sebeple iftar vermezsin. Ruhu yaşayacak olan gerçekten yaşasın, benim hazırladığım sofrayla değil. Onlar beni çağırsın bir akşam yemeğe, iftar saatine gitirip benim oruç açmama vesile olsun ramazan ruhunu onların evinde yaşayalım bakalım, niye benden bekleniyor ki.
Burada ayırma durumu yok ki zaten hiçbiri tutmuyormuş. O yüzden genel yaklaşıma göre bir yol belirlenebilir. Yoksa aile içinde tutan, tutmayan diye elbette ayrılmaz. Çağırılacaksa herkes çağrılır.
Ama madem hiçbiri tutmuyor ben mesajda belirttiğim şekilde bakardım meseleye en başta.
Ruh yaşatmak falan olarak da bakmıyorum zaten eşi kobu sahibiyle oruç tutmaya başlamış bu sene. Onun hatrına sıcak bakardım sadece.

asla çağırmadılar hatta bana neden oruç tuttuğumu sordular gerek yokmuş onlara göre ama iftara çağırmamı söylediler yani direk böyle değilde birgün sende iftar yapalım dediler
Tuttuğunuz oruca karışıp sizde iftar yapmak istemeleri aşırı saçma ya, tepki vermediniz mi gerçekten bu lafa?

Dikte eder gibi bizi de iftara alırsın diyen insanları asla çağırmazdım. Ayrıca seni hiçbir şekilde yemeğe çağırmayan insanların niye sen iftara alacaksın ki oruçlu oruçlu hizmet edeceksin . Benim bakış açım bu beni çağırmayanı çağırmam evine gitmediğim insanı evimde ağırlamam bu kadar. İsterse eşim olsun isterse dostum olsun belki bilmiyorum ben eşime sizinki kadar değer vermediğim için bu kadar kolay konuşuyor da olabilirim.

selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
İşin maddi kısmında zorlanacak olsa eşiniz istemezdi söylemezdi. Eşinizi seviyorsanız ilişkinizi mutlu kılmak onu sevindirmek için çağırın. İftar çay derken zaten zaman geçiverir. Önemli olan eşinizle mutluluğunuz ben eşim için çağırdım ,eşimde benim ailemle iyi olmasa bile ben öyle bir şeyi teklif etsem kabul ederdi. Hem ramazan ayı anne baba sonuçta tutmasada yapılan hürmetin şahsına hayrınızı alırsınız. Allah orucunuzu kabul etsin 🙏🏻

Dostum aledanin bir yorumunu beğenmedin sanırım senin tüm yorumlara begenmedim atmış dün de aynısını bana yapmıştı 😂
Bana da yapti. Ben oysaki onun dusuncesine saygiliyim ama hakaretine begenmedim attim. Benim yorumumda hicbirsey yoktu begenmeyecegi.

selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
İnan bana yemeğe çağırsan da yaranamayacaksın, yapma derim ...

Bence alın. Hem maddi manevi berekettir. Belki oğullarının sizinle oruç tutuyor olması hoslarına gider güzel bir his gelir o atmosferde, onlar için akşam yemeği olur bu ama sizinle birlikte ezanı beklerler. Belki ileride oruç tutmalarına vesile olur kim bilir. Yani çağırırsanız zararlı değil karlı çıkarsınız her türlü. Oruçlu iş yapmak zor geliyorsa regl zamanını bekleyin

Daha önce yazıldı mi bilmiyorum .
Mantıklı olan onların sizi iftara almasıdır. İbadet eden sizsiniz, bir günde bizde yapalım demeliler .
Sonra sizde iade-i ziyaret için çağırırsınız.
Ama önden çağırmanız alakasız 🤷🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back