• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesini iftara çağırmalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O yorumdan önce aldığı tepkiler? Sizde onlara düzgün bakamadınız demek ki. Yeniden bir okuyun isterseniz, bir boşluk buldum oradan gideyim çabasına girmezsiniz en azından.
Herkes ektiğini biçer herkesin düşüncesini de savunmak zorunda değiliz.Nereden boşluk yaratıp gireceğimi de size soracak değilim iyi akşamlar

selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
Ben oruçlu oruçlu yemek yapacağım,temizlik yapacağım,özenli sofralar kuracağım,sabahtan beri yiyip içen insan gelecek masama konacak. Üstelik hatır kıymet bilmeyen birileri !!

Herkesin ibadeti kendine. Kimse kimseye karışamaz isteyen tutar istemeyen tutmaz fakat zaten aranız açıkmış. Size Allah razı olsun demeyecek,bi eline sağlık demeyecek insanlar için kendinizi paralamayın. Gidin sokakta kalan insanların iftar yapmasına katkıda bulunun daha sevap.

Benim görümcemlerde tutmuyor, yarın kayınvalidemleri iftara alacağım, görümcemleri çağırmadım. Paçamda iki çocuk, oruç halimle sabah kahvaltısını yapmış, kahvesini içmiş görümceme hizmet edemem. Ramazan sonrası canım isterse alırım yemeğe, aramızda hiç bir sorun da yok bu arada.

Valla benim kayımpederim de gururla oruç tutmuyor. Ama onu da iftara davet ediyorum. Ya da arkadaşlarımız da tutmuyor ama iftara onları da cağırıyorum. Neden niçin nasıl olduğu bizi hiç ilgilendirmez..
Ama karşı tarafın normal zamanda da bu gelinle arası açık. Yani mesele oruç tutmayandan ziyade yemek davetinin kıymetini bilmeyecek insanlar olması. Oruç tutmayan arkadaşım bana gelsin okey çünkü oturup sabahlara kadar güler eğlenirim en basiti. Ama bu insanlar bu gelinle zaten dargın. Kıymet bilmeyecekler boşuna emek verecek. Bi güler yüzü esirgeyecekler.

Ama karşı tarafın normal zamanda da bu gelinle arası açık. Yani mesele oruç tutmayandan ziyade yemek davetinin kıymetini bilmeyecek insanlar olması. Oruç tutmayan arkadaşım bana gelsin okey çünkü oturup sabahlara kadar güler eğlenirim en basiti. Ama bu insanlar bu gelinle zaten dargın. Kıymet bilmeyecekler boşuna emek verecek. Bi güler yüzü esirgeyecekler.
Yine de ramazanda bir iftar yemeği arayı ısıtmak için güzel bir fırsat olabilir bence 😊 yani illa çağırsın demiyorum beni hiç ilgilendirmez ama olaya oruç da tutmuyorlar zaten diye girince ona göre yorum yaptım. Sonuçta eşinin ailesi yani ben kendi ailemi çağırıyorsam eşimin de ailesini davet ederdim başka bir gün 🤷🏻‍♀️

cogu kisi oruc tutmayana ne yemegi hazirliycan yazmis ne alâkasi var herkes tutsada kendine tutmasada kendine konu sahibi bnce abartmis aramiz iyi degil cagirmak istemiyorum derse anlardim ama oruc tutmayana bisey yapmam demesi cok yanlis yapmiyosan yapma yani boyle yargilamaya hakki yok

selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
Çağırmam tabi ki oruc tutmus olsalar bir nebze cagırın dersim ama oruc tutmuyorlarsa iftarın ne anlamı var ramazan sonrası herhangi bir aksam yemeği davetı verın daha ıyı

Pardon ya şu kısmı anlayamadım oruç tutmayan insana hizmet etmek derken? Oruç tuttuğun için insanları nasıl hor görmek ne alaka ? Birkaç defa tekrarlamışsınız çünkü bu zihniyetle tuttuğunuz oruç kabul görür mü, bilemem.
Ne diyek Allah kabul etsin

Pardon ya şu kısmı anlayamadım oruç tutmayan insana hizmet etmek derken? Oruç tuttuğun için insanları nasıl hor görmek ne alaka ? Birkaç defa tekrarlamışsınız çünkü bu zihniyetle tuttuğunuz oruç kabul görür mü, bilemem.
Ya gerçekten kendimi sorguladım ama hiçte salak değilim doğru anlamışım konu sahibinin ve diğer ekürilerinin niyetini.
Her lafımın da arkasındayım vallahi size de teşekkür ederim bu tarz kişilere susmadığınız için

Ya gerçekten kendimi sorguladım ama hiçte salak değilim doğru anlamışım konu sahibinin ve diğer ekürilerinin niyetini.
Her lafımın da arkasındayım vallahi size de teşekkür ederim bu tarz kişilere susmadığınız için
Tabii ki ya ne münasebet insanları inançlarıyla alışkanlıklarıyla yargılamak hayırdır? İslam hoşgörü dini değil miydi? :KK57: İftara davet etmek paylaşmak amaçlı değil miydi?

Ben de bu zihniyettekileri hor görüp hoşuma gitmeyenleri sıralamaya başlarsam insan içine çıkamazlar herkes haddini bilsn tşk :kahve:

Ay okumadım tüm sayfaları..
Yani ne bileyim ramazanın ayrı bi havası vardır, insanlar bir araya gelir, oruç tutan tutmayan da diye bir ayrım hoş değil. Bir dönem beraber çalıştığımız bir kıdemli ablamız vardı tutmazdı ama iftar ortamını çok sevdiğini söylerdi, nöbetlerde iftar için bize salata falan yapardı.
İçinizden gelmiyorsa çağırmayın madem..

7-8 kişilik iftar sofrasını 2-3 bine hazirlayabiliyorsaniz bravo...Dün 6 tane lahmacun söyledim ayranı hariç 1200 tuttu, iki kişi zor doyduk. Hele ki iftar sofrası?
ben her gün sofra kuruyor yemek yapıyorum. ev tam takır kuru bakır değilse 3 bin liraya muhteşem sofralar kurarım. yeter ki 3 bin lira para geçsin elime. ne yemekler yaparım onunla var ya. tatlı da yaparım. 300 gr cevizle 150 gr tereyağı ile 1 tepsi tatlı açarım ne var. yeter ki vakit olsun. ama burda sorun para değil. değmeyecek insanlar için emek harcamak.

canım istemiyorsa 2 yumurta bile kırmam. zıkım yesinler der dönerim arkamı. emek vermek kolay iş değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back