- 18 Ağustos 2022
- 3.192
- 10.762
- 138
şu cümleye beğendim atan kendini bi sorgulasınKöpeğin önüne su koymuşa geçmez.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
şu cümleye beğendim atan kendini bi sorgulasınKöpeğin önüne su koymuşa geçmez.
benim eşimin ailesi din ile çok alakalı bir aile değil inanmıyorlar demiyorum ama islam dinine karşı önyargılılar eşimin babası önceden ateistmiş şimdi konusu geçmez sorulmazda yani bu hanımefendi istiyorki inciğine cıncığına detay vereyim keyfi tutmuyor denilince bazı şeylerin anlaşılması lazım zatenVar var olmaz mı bizzat kardeşim iki gündür zorbalanıyor iş yerinde, oruç tuttuğu için, sen normalde içki içiyorsun oruç senin neyine, gizli gizli sigara içiyor musun vs vs diye. Konu sahibi öyle yazdığı için diğer taraftan da bakılmasını istedim sadece doğrudur değildir bilemeyiz tabi orasını.
yani gerçekten sie kendimi açıklamak zorundamıyım normal bir soru sordum saçma sapan yorumlar yapıyorsunuzHiç o maksadı göremedim ben. Bu bilgiyi söylemeye değer bile bulmazdı bence bunun yargısında olmayan insan. Neyse, ben fesat bakıvermiş olayım, siz öyle diyorsanız öyle olsun.
yorumunuz için teşekkür ederimAranızdaki sorun, anlaşamama boyutu nedir bilmiyorum ama eşiniz özellikle böyle bir talepte bulunmuş hem kendisininde ilk ramazanı evlendikten sonra oruç tutmaya başlamış belki de heves etmiş. Oruçlu halimle onlara soframı hazırlayacağım diye düşünmek yerine belki onların da kalbi ısınır vesile olurum ihtimalini düşünürdüm o daveti verirken.
Beğenileriniz de dahil konu içinde sizi gözlemliyorum ve tespitimin doğru olduğuna gittikçe kanaat getiriyorum.yani gerçekten sie kendimi açıklamak zorundamıyım normal bir soru sordum saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz
siz benim orucumla ilgileneceğinize dünyaya tepki ve yargı dağıtmak için mi geldiniz onu bi sorgulayın maşallah heryerdesinizSizin orucunuz kabul oluyor mu acaba ya? Ne tuhaf tuhaf şeyler düşünüp yazıyorsunuz oruçken.
boş vaktiniz çok sanırım devam edinBeğenileriniz de dahil konu içinde sizi gözlemliyorum ve tespitimin doğru olduğuna gittikçe kanaat getiriyorum.
Böyle konuya, böyle yorumlar. Açıklamak istediğiniz yerde de susma hakkınızı kullanabilirsiniz, sizi zorla konuşturmuyorum.
oruç tutan yok malesefAilede bir kişi bile oruç tutuyor olsa onun hatrına çağırırdım ama bu durumda çağırmam. Jest yapılacaksan onlar bana yapsın, sevaplarına destek olalım bir akşam da bizde yapsınlar iftarlarını desinler, sizi çağırsınlar. Ramazan günü kendinizi yorduğunuza değmez, bayramdan sonra çağırırsınız eşiniz isterse.
sorarlarmııııııııııııııııııııııııııııı hiççççççççççççPeki neden hiç kimse konu sahibine "sen neden oruç tutuyorsun" denmesine takılmıyor?
Bazı insanlar bu konularda hassas oluyor maruz kaldıkları zorbalıklar yüzünden ya da aldıkları tepkiler yüzünden, aslında herkesin söylemek istediği şey aynı kimsenin ibadeti kimseyi ilgilendirmez. Ama getirildiğimiz noktada böyle ters düşmeler oluyor ne yazık ki. Siz içinizden geleni yapın. Kalbimizi bozmayalım güzel günler bunlar :)benim eşimin ailesi din ile çok alakalı bir aile değil inanmıyorlar demiyorum ama islam dinine karşı önyargılılar eşimin babası önceden ateistmiş şimdi konusu geçmez sorulmazda yani bu hanımefendi istiyorki inciğine cıncığına detay vereyim keyfi tutmuyor denilince bazı şeylerin anlaşılması lazım zaten
teşekkür ederimOruç tutmuyorlarsa iftar yemeğine çağırmazdım sonraki bir zamanda çağırırdım. Adı üzerinde iftar çünkü. Onun dışında beğenmediğin yorum sahiplerini konundan engelleyebilirsin
çok haklısınız ama var bu platformda belli bir guruh hepside ayı kişi zaten her gönderinin altında aynı kişilerBazı insanlar bu konularda hassas oluyor maruz kaldıkları zorbalıklar yüzünden ya da aldıkları tepkiler yüzünden, aslında herkesin söylemek istediği şey aynı kimsenin ibadeti kimseyi ilgilendirmez. Ama getirildiğimiz noktada böyle ters düşmeler oluyor ne yazık ki. Siz içinizden geleni yapın. Kalbimizi bozmayalım güzel günler bunlar :)
inanmayınOruçlu halinle hiç Oruç tutmayan insanları çağırmak istememeni hadi anlarim tercih sebebi. Ama para muhabbeti aşırı saçma. Tepki gelince hemen lafı degistirmissin ama inandırıcı değil. Birseyi içinden geliyorsa yap gelmiyorsa yapma. Ben oruç tutmam ama eşim tutar mesela her akşam iftar sofrası şeklinde olur. Ya da tutmasam da tutan ya da tutmayanlari davet ederim. Aynı şekilde eşim dostumda beni davet eder. Sen tutmuyorsun gelme diye düşünmezler. Sizin deyiminizlw ben de keyfi tutmadığım halde İftar sofralarınin ruhu daha başka bence . O yüzden paraymis kim tutuyormuş hesabı saçma.
Pardon da oruç utmayan insanın iftarda ne işi var. O oruç tutanlara has bir terim kavram zaman her neyse artık. Saygısızlık oruç tutmayan birinin kendisini iftara davet ettirmeye çalışması, yemek her zaman yenebilir ramazan günü kendine iki kap yemek yapacak insana sofra düzdürmenin mantığı nedir.Sanki herkes tutmak zorundaymış gibi değil mi.Hasta olsalar tutamasalar çağıracak hanımefendi.Neden ? Çünkü ona göre mazaretleri olmuş olacak ''Keyfi'' tutmamış olacaklar.
Muhafazakar insanların bu kadar saygısız olmaları beni iyice soğutuyor dinden.Hoşgörü nerede ?
Evet bugün bol boş vaktim var. Sizin gibi.boş vaktiniz çok sanırım devam edin
İşte iyilik yap denize at misali.Böyle yediğimizin içtiğimizin hesabını yapan insanların evinde su bile içilmez.O hoşgörü herkeste olmaz, belki olacaktır da daha vakti vardır onu da biz bilemeyiz.
Ben muhafazakar değilim, ailem muhafazakar, çevrem karışık.
"Keyfi" tutmadığım da oldu. Annemler ise uyarmama karşın şeker hastası olmalarına rağmen oruç ibadetlerini yaparlar.
Ben de iftar sofralarında bir araya gelinmesini çok severim.
Şunu atlıyorlar bazı inanan insanlar: Vesile olur muyum?
Belki senin sofrandaki muhabbeti sevecek, daha çok katılmak isteyecek ve belki bir gün onun da oruç tutası gelecek. Anlatabiliyor muyum?
Neden bu yargılama, neden "Sen keyfi tutmadın, ben sevap kastım burada ve sen benim soframı hak etmiyorsun!" tribi? Ne var senin sofranda onların uzak durması gereken? ... Neyse bu sorular devam eder; kimin içine ne siniyorsa onu yapsın, nasıl olsa o yaptıkları dönecek ona da. Bana ne :)