- 18 Şubat 2018
- 12.671
- En iyi cevaplar
- 2
- 57.510
- 598
- 44
O zaman iftar yemeğine çağırmanız da anlamsız. Kimse kimseyi niye tutuyorsun, ya da niye tutmuyorsun diye yargılayamaz.hayır iğnelemiyorum konu yanlış anlşılıyor eşimin ailesi oruç tutmuyor ve bununlada gurur duyan bi aile bana neden oruç tuttuğumu soran bi aile
aileniz için öncelikle geçmiş olsun ama herkesin düşünce yapısı farklı olabilir siz mecbüriyetten oruç tutamayan ama ramazan kültürünü oruç tutmasanızda yaşayann bi aileye sahipsiniz orucuda sağlık problemleri ile tutamana bi aileniz var ama eşimin ailesi oruç tutmuyor ve bununla gurur duyuyor orucun geereksiz olduğunu düşünen bir aile şimdi iş böyle olunca bu aileye iftar vermekk doğru muÇok saçma geldi bana bu düşünce. Yani ne alaka kime ne ki oruç tutuyor mu tutmuyor mu. Ramazanın bir ruhu var..
Birlik beraberliği de temsil eder ramazan illa oruç tutanların oturduğu bir sofra kurulmaz yani çok yanlış anlamıssınız siz ramazanı. Benim ailem de tutmuyor şeker hastası annem babam. Ama davet ediyoruz iftar yapıyoruz. Eşim de tutmuyor ama her aksam iftar saatini bekliyoruz yemek yemek için ben tutsam da tutmasam da
maddi durum farklı bir nokta (ki 2-3binlik ne pişireceksiniz onu da anlamadım) bi çorba bi pilav bi salata bi de sulu yemek bi börek yap yeter.
herkes sizinle aynı düşünmk zorunda mı oruç tutmayan kişilere hizmet etmek istememek neden fesatlık oluyorUzun süredir bu kadar kötü bir düşünce şekli görmemiştim.
Bana da iftara gelen biri iftar sonunda "sen tutmuyorsun davet etmeyeceğim seni" demişti. Sonrasında ettiğinde de ben gitmedim tabi.
Aynı fesatlık, aynı art niyet.
Çağırmayın, kimse sizinle uğraşmak zorunda değil.
Çağırmaselam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
evet ama çağırmam bekleniyor zaten babada anlamsız geldiği için buraya sormak istedim teşekkürlerO zaman iftar yemeğine çağırmanız da anlamsız. Kimse kimseyi niye tutuyorsun, ya da niye tutmuyorsun diye yargılayamaz.
Oruçlu bi insanın oruç tutmayan insanlara iftar vermesi çok saçma değil mi ya çağıracaksanız oruç tutan birilerini çağırın baride amaç yerini bulsun onlarıda normal bir zamanda çağırırsınselam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
okÇağırma
bende böyle düşünüyorum normal zamanda çağırıyoruz ama ramazan benim için özel ve oruç tutmayan ama keyfi tutmayan kişileri çağırmak bana doğru gelmiyorOruçlu bi insanın oruç tutmayan insanlara iftar vermesi çok saçma değil mi ya çağıracaksanız oruç tutan birilerini çağırın amaç yerini bulsun onlarıda normal bir zamanda çağırırsın
keyfi oruç tutmayan insanlara hizmet etmek istemiyorum o parayı ihtiyaç sahiplerine vermek bana daha doğru geliyor kötü yorumunuzu alın ve gidinOruç tutar tutmaz günahlarına siz mi ortak olacaksınız maşallah herkesi takip etmişsiniz kim tutuyor kim tutmuyor biliyorsunuz.Üstelik para hesabı yapıyorsunuz çok ayıp.Eş ailesi sizin gibisine az bile yapmış
Oruç tutup tutmamaları sizi ilgilendirmez.Vereceğiniz şey iki tabak yemek .Sizin gibi görgüsüz değilim ben en azından kalbiniz çok kötü yazıkkeyfi oruç tutmayan insanlara hizmet etmek istemiyorum o parayı ihtiyaç sahiplerine vermek bana daha doğru geliyor kötü yorumunuzu alın ve gidin
Oradaki "Keyfi" öyle bir değiştiriyor ki... Bunlara takılmayan insan "Oruç tutmuyorlar" der geçer. :)) Bunu da izah edemezsiniz, kendilerinin görmeleri lazım.Keyfi tutmuyorlar ne demek? Tutar tutmaz sebebi kimseyi ilgilendirmez, istemiyorsa çağırmasın olsun bitsin. Yargılar üslubu gayet anlaşılıyor, aptal değiliz.
gidinOruç tutup tutmamaları sizi ilgilendirmez.Vereceğiniz şey iki tabak yemek .Sizin gibi görgüsüz değilim ben en azından kalbiniz çok kötü yazık
Sanki herkes tutmak zorundaymış gibi değil mi.Hasta olsalar tutamasalar çağıracak hanımefendi.Neden ? Çünkü ona göre mazaretleri olmuş olacak ''Keyfi'' tutmamış olacaklar.Oradaki "Keyfi" öyle bir değiştiriyor ki... Bunlara takılmayan insan "Oruç tutmuyorlar" der geçer. :)) Bunu da izah edemezsiniz, kendilerinin görmeleri lazım.
Allah' ım herkese kalbinin ekmeğini yedirsin
Konu sahibi bence becerikli birisi de değil kendine güvenemiyor iki tabak yemek çıkarmak zor gelmiş.Oruç tutulmamasını bahane ediyor normalde çağırdığında da düzgün yemekler yapabileceğini düşünmüyorumAllah' ım herkese kalbinin ekmeğini yedirsin
Icinizden gelmiyorsa davet etmeyin
Ama eşiniz istiyorsa Ramazan bayramına bayram yemeğine çağırın
Birlikte hem bayram kutlar hemde yemek yemiş olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?