Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O hoşgörü herkeste olmaz, belki olacaktır da daha vakti vardır onu da biz bilemeyiz.Sanki herkes tutmak zorundaymış gibi değil mi.Hasta olsalar tutamasalar çağıracak hanımefendi.Neden ? Çünkü ona göre mazaretleri olmuş olacak ''Keyfi'' tutmamış olacaklar.
Muhafazakar insanların bu kadar saygısız olmaları beni iyice soğutuyor dinden.Hoşgörü nerede ?
Oradaki "Keyfi" öyle bir değiştiriyor ki... Bunlara takılmayan insan "Oruç tutmuyorlar" der geçer. :)) Bunu da izah edemezsiniz, kendilerinin görmeleri lazım.
Sanki herkes tutmak zorundaymış gibi değil mi.Hasta olsalar tutamasalar çağıracak hanımefendi.Neden ? Çünkü ona göre mazaretleri olmuş olacak ''Keyfi'' tutmamış olacaklar.
Muhafazakar insanların bu kadar saygısız olmaları beni iyice soğutuyor dinden.Hoşgörü nerede ?
Ramazanda siz oruc tutmasaniz tutan birileri sizi iftara çağırsa nezaketen gidersiniz degilmi...yada şöyle düşün onlar oruç tutmuyorsa bu sizi ilgilendirmez siz iftar veriyorsunuz insanlar illa oruclu olamzki oruçlu olsa siz yine oruçlu oruçlu yemek yapip davet edeceksiniz böyle düşünselam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
Ailede bir kişi bile oruç tutuyor olsa onun hatrına çağırırdım ama bu durumda çağırmam. Jest yapılacaksan onlar bana yapsın, sevaplarına destek olalım bir akşam da bizde yapsınlar iftarlarını desinler, sizi çağırsınlar. Ramazan günü kendinizi yorduğunuza değmez, bayramdan sonra çağırırsınız eşiniz isterse.selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
Ben inanmadım, biraz tepki gelince hemen bi detay veriliyor konularda ama onlar da şunu dedi bunu yaptı. Gerçekten böyle demiş olsalar baştan bunu yazardı gibi geliyor. Kim kime sen neden oruç tutuyorsun diyecek ayrıca ya, genelde sen neden tutmuyorsun diye sorulur neden tutuyorsun diye sorgulanan var mı ciddenPeki neden hiç kimse konu sahibine "sen neden oruç tutuyorsun" denmesine takılmıyor?
Yorgunluk olur vs hizmet etmek istemez o da anlaşılır da ben "Keyfi"ye takıldım, çok da konuşmayacağım çünkü beni aşar. O da öyle görüyor bakıyormuş naapalım? Yargılıyor, yargıladığını bilse de "Evet yargılıyorum" dese yine tamam yargıla madem derim ben ona da. :) Aman neyse kendi sofrası, doğrusu da var kendince, tartsın baksın.Ya bi de düşünce tarzı çok kötü, oruçlu halimle keyfi oruç tutmayanlara ‘hizmet’ mi edeyim, 2-3 bin lira masraf mı edeyim. Daha çok şey söylenir de susuyorum.
normalNormal zamanda bır akşam yemeğine alabilirsiniz.
Ama masraf olarak görmek ayıp bence.
Kım olursa olsun evde yemek yedırmek misafire ikram etmek bızım hem inancımızda hem geleneğimizde vardır.
emin olun bende sizi çağırmazdımSorunlar yaşamışsınız ama aşılamayacak kadar değilmişki bir şekilde görüşüyorsunuz
Ve bunun üzerine eşiniz neredeyse yalvaracak ailemi yemeğe almak istiyorum diye
Ve siz her kim olursa olsun misafir ağırlarken 3 ün 5 in hesabını yapacaksınız
Oruç tutup tutmaları sizi ilgilendirmez yargılayarak ve ahlam keserek oruç tumasanız daha iyi günahı boynunuza
Eşim benim için değerliyse ve banada gerekli özeni ve değeri veriyorsa hiç düşünmez tabiki hayatım derdim.
Velasıl kelam sizinle arkadaş olsam evinize gelmezdim her misafirin arkasından kesin yaptığınız masrafı- işi konuşuyorsunuzdur.
hayır yargılamıyorum sizi keyfiden kastım oruç tutmayan insanlar ya hastalıktan tutmaz yada keyfi tutmaz yada inanmaz tutmaz nasıl açıklayaayım durumuYorgunluk olur vs hizmet etmek istemez o da anlaşılır da ben "Keyfi"ye takıldım, çok da konuşmayacağım çünkü beni aşar. O da öyle görüyor bakıyormuş naapalım? Yargılıyor, yargıladığını bilse de "Evet yargılıyorum" dese yine tamam yargıla madem derim ben ona da. :) Aman neyse kendi sofrası, doğrusu da var kendince, tartsın baksın.
Sizin orucunuz kabul oluyor mu acaba ya? Ne tuhaf tuhaf şeyler düşünüp yazıyorsunuz oruçken.normal
emin olun bende sizi çağırmazdım
Çağırma. Oruç tutmayan insanlara bir de hizmet mi edeceksin oruçlu oruçlu. Köpeğin önüne su koymuşa geçmez. Kimse de memnun olmaz emin ol. Masraf da önemli bu devirde. O parayı kendine harca. Değmez. İftar, oruç tutana verilir. Yiyip içip gezene ne iftar sofrası kuracaksın.selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
inanmayın inandırmak zorunda değilim siziBen inanmadım, biraz tepki gelince hemen bi detay veriliyor konularda ama onlar da şunu dedi bunu yaptı. Gerçekten böyle demiş olsalar baştan bunu yazardı gibi geliyor. Kim kime sen neden oruç tutuyorsun diyecek ayrıca ya, genelde sen neden tutmuyorsun diye sorulur neden tutuyorsun diye sorgulanan var mı cidden
Ben inanmadım, biraz tepki gelince hemen bi detay veriliyor konularda ama onlar da şunu dedi bunu yaptı. Gerçekten böyle demiş olsalar baştan bunu yazardı gibi geliyor. Kim kime sen neden oruç tutuyorsun diyecek ayrıca ya, genelde sen neden tutmuyorsun diye sorulur neden tutuyorsun diye sorgulanan var mı cidden
evet valla sizin gibi düşünüyorum ama malesef saçma sapan yorum yapıyorlar mastafta şu şekilde oruç tutmayana hizmet etmektense o parayı ihtiyaç sahiplerine veririmÇağırma. Oruç tutmayan insanlara bir de hizmet mi edeceksin oruçlu oruçlu. Köpeğin önüne su koymuşa geçmez. Kimse de memnun olmaz emin ol. Masraf da önemli bu devirde. O parayı kendine harca. Değmez. İftar, oruç tutana verilir. Yiyip içip gezene ne iftar sofrası kuracaksın.
Hiç o maksadı göremedim ben. Bu bilgiyi söylemeye değer bile bulmazdı bence bunun yargısında olmayan insan. Neyse, ben fesat bakıvermiş olayım, siz öyle diyorsanız öyle olsun.hayır yargılamıyorum sizi keyfiden kastım oruç tutmayan insanlar ya hastalıktan tutmaz yada keyfi tutmaz yada inanmaz tutmaz nasıl açıklayaayım durumu