eşimin ailesini iftara çağırmalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size ne ya oruç tutup tutmamalarından, içten gelerek yapılır böyle şeyler, içinizden gelmiyorsa, parasını düşünüyorsanız çağırmayın.
Oruc tutmuyorlar neden tutmuyorlar tutsunlar
Vay efendim tutulmaz mi gibi gibi şeyler demiyor ki yargılamıyor da

Sağlık sorunları olur tutmazlar keyfi tutmuyorlar diyor

Oruc Tutmuyorlar aramız iyi değil iftara çağırayım mı diyor
Hepsi bu

oruç tutmayan insanlara masraf yapmaktansa o parayı ihtiyaç sahiplerine versem aha mantıklı değil mi normalde evime gelen insanlar sadece aramız samimi değil sorduğum soru farklı yerlere çekiliyor ben sadece oruç tutmayan insanlara iftar vermek doğrumu diye soruyorum

bu konuda size katılıyorum ama eşimi seviyorum zaten arada kaldığım için buraya yazdım kendime kalsa çağırmam ama eş faktörü var

Keyfi tutmuyorlar ne demek? Tutar tutmaz sebebi kimseyi ilgilendirmez, istemiyorsa çağırmasın olsun bitsin. Yargılar üslubu gayet anlaşılıyor, aptal değiliz.

Bence o parayla sokak hayvanlarının karnını doyurun. Oruç tutmayan insanları iftara çağırmak mantık dışı yani. Ramazan sonrasında akşam yemeğine çağırabilirsiniz isterseniz

Keyfi tutmuyorlar ne demek? Tutar tutmaz sebebi kimseyi ilgilendirmez, istemiyorsa çağırmasın olsun bitsin. Yargılar üslubu gayet anlaşılıyor, aptal değiliz.
ne yazayım peki durumu açıklamak için ne yazayım kelimelere çok takılıyorsunuz keyfi tutmuyorlar yargılamıyorum keyfi tutmayan birilerine hizmet etmek istemiyorum ama eşim istiyor arada kaldığım için buraya yazdım sizin gibi düşünmek zorunda değilim

Bence o parayla sokak hayvanlarının karnını doyurun. Oruç tutmayan insanları iftara çağırmak mantık dışı yani. Ramazan sonrasında akşam yemeğine çağırabilirsiniz isterseniz
normal zamanda zaten çağırıyoruz yorumunuz ve düşünceniz için teşekkür ederim

Bende eşim için sevdiğim için yapmam gerekenleri zamanında çok yaptım ama sıfır fayda görünce bıraktım
eşimin ailesi ile çok problemlerimiz oldu ama geride bıraktık tabi eskisi gibi değiliz ama eşim için görüşüp konuşuyorum saygı duyuyorum eşim istediği zamanda evime gelip davet veriyorum ama ramazan benim için başka yorumunuz için teşekkür ederim

Bence çağırın.esimin arkadaşlarından oruç tutmayan hatta Allah a inanmayanlar var ama biz her yıl cagiririz onlarda bizi çağırır.

Çok saçma geldi bana bu düşünce. Yani ne alaka kime ne ki oruç tutuyor mu tutmuyor mu. Ramazanın bir ruhu var..
Birlik beraberliği de temsil eder ramazan illa oruç tutanların oturduğu bir sofra kurulmaz yani çok yanlış anlamıssınız siz ramazanı. Benim ailem de tutmuyor şeker hastası annem babam. Ama davet ediyoruz iftar yapıyoruz. Eşim de tutmuyor ama her aksam iftar saatini bekliyoruz yemek yemek için ben tutsam da tutmasam da
maddi durum farklı bir nokta (ki 2-3binlik ne pişireceksiniz onu da anlamadım) bi çorba bi pilav bi salata bi de sulu yemek bi börek yap yeter.

İftar yemeğinin amacı farklı, oruç tutmuyorlarsa neden iftar yemeğine davet edesiniz ki? Ramazan bitince ya da tutmadığınız bir gün normal bir akşam yemeğine davet edersiniz. Bu arada siz bu insanları daha önceden de tanıyordunuz ama içten içe oruç tutmuyorlar diye iğneliyorsunuz. Bu hiç hoş bir davranış değil, herkesin inancı ve hayat biçimi kendine.

canım malesef bu platformda belli bir guruh ne yazarsak üstüne alınıp hemen linçleme girişiminde bulunuyor oruç tutmamalarını açıklamak mahiyetinde bu şekilde yazdım ama hemen sizene moduna girdiler

hayır iğnelemiyorum konu yanlış anlşılıyor eşimin ailesi oruç tutmuyor ve bununlada gurur duyan bi aile bana neden oruç tuttuğumu soran bi aile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…