Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

İyi de adam kız kardeşi çalışmıyor banane mi desin denmiyor işte onların orada ihtiyaçlaı varken adam nasıl rahat edebilir misal siz anne babanızın ihtiyacı var ama kardeş ya da ağabeyiniz çalışmıyor o zaman banane deyip durumunuz olduğu halde yardım etmezdiniz öyle mi anne baba ne çekerse çeksin ben evlendim kendi evimden sorumluyum mu derdiniz ben de kardeşime daha iyi bir işe gir diyorum ama girmiyor annemin telefon açtığında sesinin bozuk olması bile beni üzer evlendim diye annemi atamam ayrıca görümcem çalışmıyor demiş kimse sıcak yatağımda çıkamıyorum demez yani bahane olarak. Ayrıca konu sahibinin çamaşır bulaşık makinesinin çalışması bile batmış sanki fuzuli gibi bir bardak içinmiş onlar biriktirilip yıkanıyor tabii ki bir bardak atıp makine çalıştırılmıyor ha yok kıyafetti eşyaydı isterler tamam ama adam bile bile nasıl yok saysın illa bir borçları vardır bitince o da keser. Kaldı ki bilerek evlenmiş evlenmeseydi o zaman herşey imzayı attırana kadar mı.

600 veririz demiş eşi
Şimdi 800-900 leri buluyormuş
valla yuhhh desem tepkimi çok mu fazla vermiş olurum.
600-700 bile çokken 800-900 nedir yaaa?
Yani bu adamlar kendi kendine yetemiyorsa evlendirmeselerdi oğullarını.
1-2-3 olur da yani bir ömür aynı şekilde düzenli olması çok bayar insanı.

konu sahibi şunları yazmıştı:

işte ailecek marka giyiniyorlarmış, kv bulaşık makinasını yenilemek istiyormuş, kp zaten eskiden de çalışmıyormuş, eşi yardıme tmiş de emekli olabilmiş,

Elinizle yaptığınız iyiliği, dilinizle mahvetmeyin.. Eğer eşinizede bulaşık makinası, bardak, deterjan diyorsanız, yaptıklarınız boşa gider.. Bir haksızlık varsa bırakın eşinizde görsün.. Emin olun görecektir.. Bence siz şu şu tüketimleri gözünüzde fazla büyütüyorsunuz.. Ortalama 3-4 kişik ailede normal..
Ha ama çalışıpta yardım olayının abartısı konusunda haklısınız.

konu sahibi şunları yazmıştı:

işte ailecek marka giyiniyorlarmış, kv bulaşık makinasını yenilemek istiyormuş, kp zaten eskiden de çalışmıyormuş, eşi yardıme tmiş de emekli olabilmiş,

Ülkenin hatırı sayılır kesimi emekli maaşıyla geçiniyor. Yetmiyorsa evde bekar kızları varmış çalışsın.

Elin kızından almak kolay geliyor demi?

Oğlumuzun parası der geçerler yüz göz olduğunla kalırsın
Eşinle çözmelisin
600 e tamam demişsin zaten o da 200 eklemesin bi zahmet

Bence işin aslı; konu sahibi 600’e tamam dedi ama aşk gözünü kör etmişti o sıralar. Her şey toz pembeydi. Sonra tozları yere çöktü elinde mat bir renk kaldı. Zamanla gerçek rengi ortaya çıktı.

Şu devirde 600 ciddi bir rakam. Keşke ben de yatsam da biri bana 600 verse her ay.

Ülkenin hatırı sayılır kesimi emekli maaşıyla geçiniyor. Yetmiyorsa evde bekar kızları varmış çalışsın.

Elin kızından almak kolay geliyor demi?

Annem senelerce tek başına asgari ücretle okuttu bizi. İlerde çalışırsam da bu şekilde bir aileyle münasebete girmek istersem, utanırım anneme onlara para veriyorum demeye.

Konu sahibi çamaşırı bulaşığı ve evin temizliği bu kadar gözüne battıgına göre sen haftada bir evini süpürüyorsun, hergün kıyafet değiştirmiyorsun galiba makinan dolmuyor çamaşır yıkamıyorsun, bulaşıklara su tutup temiz diye kaldırıyorsun kişi kendinden bilir işi derler

ben şöyle düşündüm.
konu sahibi 600e evet derken, ailenin gerçekten zor durumda olduğunu düşünerek iyi niyet göstermek istedi (ki süreğen bir ödemenin insanı her şekilde zorlayacağını bilmeliydi ama neyse)
ama sonra gördü ki, bu aile lüks yaşıyor,, işte marka kıyafetler, sürekli makine çalıştırmalar falan, o yüzden iyice bilendi.

bulaşık makinesi çamaşır makinesi çalışma konusunda konu sahibine yüklendik, ama durup düşününce, kendi ailemi falan, yani şu an var ki, her gün çalıştırıyorum bulaşık makinesini, ya da sık sık çamaşır yıkıyorum, maddi durumum daha az olsa ilk kısacağım şeylerden biri, bir kıyafeti bir iki kez fala giyerim mesela.

ama görünüyor ki yardım alanlar hiç yardım alıyor psikolojisinde değiller, e insan dellenir haklı olarak.

Annem senelerce tek başına asgari ücretle okuttu bizi. İlerde çalışırsam da bu şekilde bir aileyle münasebete girmek istersem, utanırım anneme onlara para veriyorum demeye.

Zaten öyle bir haksızlık yapmamalısın.

Yani onunki aile ise seninki de aile.

Bu durumlarda ben çok adilim.

Asla ailemin hakkını yedirmem.

Konu sahibi bana ilginç geldi. Sonuçta 3 tane sağlıklı insana maaş bağlamış gibiler.

evet aynen öyle gördüm gereksiz harcamaları o yüzden gözüme battı

Bence alakası yok ihtiyaç meselesiyle. Yani var da yok..

Şöyle ki: ben nişanlıyken benim kpederim gözüme o kadar şirin görünüyordu ki anlatmam mümkün değil. O zamandan bu zamana adamla aramda bir kavga olmamasına rağmen bakış açım değişti ve neredeyse can düşmanım oldu. Bu tamamen içinde bulunduğun açıdan bakmakla ilgili. Kaldı ki aşkın gerçekten gözü kör etme durumu var. O an gerçekleri daha farklı görüyorsun. Konu sahibi evlilik heyecanı, ev kurma, aşk meşk derken onların ihtiyacı olduğuna inandı. Ancak şimdi ihtiyacı dahi olsa gerçekten 600 ü verirken batar. Bak lüksünü karıştırmıyorum. İhtiyacı dahi olsa her ay 600-900 vermek batar evlendikten sonra.

evet aynen öyle gördüm gereksiz harcamaları o yüzden gözüme battı
peki sen evlenirken demedin mi eşine: annen baban sağlıklı, kız kardeşin sağlıklı.
Madem para lazım neden birisi çalışmıyor??
Neden kimse elini taşın altına atmıyor. Hazır para nereye kadar?
Yarın kızları evlenirken abisi mi evlendirecek?

Bunu denesin emin ol eşi hemen surat asar, rengini belli eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…