benim bu konularda hep önerim şu olmuştur, eş kendi maaşıyla verebiliyorsa karışmak doğru değil, sonuçta adam da o kadar çalışıyor, kendi yemek yerine ailesine vermeyi tercih ediyorsa hakkıdır.
ama kızın maaşıyla erkek ailesine bir şeyler sağlanıyorsa, burada kazanılan paranın önemi yok. kızın bunu kendi teklif etmediği sürece, olan şey sömürüdür. ancak kişi der, ben insan olarak senin aileni zor durumda görüyorum, yardım etmek istiyorum, tamam.
mesela, ben bu kurban bayramında eşime dedim, ben kurban kesmeyeceğim, onun yerine ailelere para yardımı yapacağım dedim. kendi maaşından hem kendi aileme hem onun ailesine yardım yaptım isteyerek. ancak eşim bana bu teklifi yapmış olsaydı reddederdim. hiç hoş değil çünkü.
keza aynı şey kadının ailesi için de geçerli. benim ailem zor durumdaysa, ben kendi maaşımdan artırıp yardım etmek isterim, ama eşimden talep etmem. eşim kendi gönüllü olursa sevinirim elbette. ama hiç bir koşulda çalışmayan kardeşime para vermesini kabul etmem, her şeyden önce kardeşim için yapmam bunu.