- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.169
- 798
- Konu Sahibi incitanemmmmm
-
Bence alakası yok ihtiyaç meselesiyle. Yani var da yok..
Şöyle ki: ben nişanlıyken benim kpederim gözüme o kadar şirin görünüyordu ki anlatmam mümkün değil. O zamandan bu zamana adamla aramda bir kavga olmamasına rağmen bakış açım değişti ve neredeyse can düşmanım oldu. Bu tamamen içinde bulunduğun açıdan bakmakla ilgili. Kaldı ki aşkın gerçekten gözü kör etme durumu var. O an gerçekleri daha farklı görüyorsun. Konu sahibi evlilik heyecanı, ev kurma, aşk meşk derken onların ihtiyacı olduğuna inandı. Ancak şimdi ihtiyacı dahi olsa gerçekten 600 ü verirken batar. Bak lüksünü karıştırmıyorum. İhtiyacı dahi olsa her ay 600-900 vermek batar evlendikten sonra.
konu sahibi eşine, ben de aileme yardıme deceğim o vakit demiş, eşi de senin ailenin durumu iyi ihtiyaçları yok demiş, karıştırma demiş.Bunu denesin emin ol eşi hemen surat asar, rengini belli eder.
Bunu denesin emin ol eşi hemen surat asar, rengini belli eder.
konu sahibi eşine, ben de aileme yardıme deceğim o vakit demiş, eşi de senin ailenin durumu iyi ihtiyaçları yok demiş, karıştırma demiş.
bak işte. Ay çok sinirlendim gerçekten ya.konu sahibi eşine, ben de aileme yardıme deceğim o vakit demiş, eşi de senin ailenin durumu iyi ihtiyaçları yok demiş, karıştırma demiş.
5. ayda mı bu hale gelmiş?olabilir :)
aşk gözü kör etmese zaten,........
ama erkeklerin gözünü kör etmiyor bu aşk,nedense.
ya zaten şurada bir şey alacak olsam aman taksit olmasın diyorum, kendimi bir şeye bağlamak fikri hoşuma gitmiyor, elbette bu işin süreklilik kazanması bir yerden sonra herkesi sinirlendirecekti, ben daha 5 aylıkken bu hale gelinmesini dediğim şekilde yorumladım.
ama işte çözüm belli de konu sahibi yanaşmıyor. eşiyle çözecek meseleyi, kendini ifade etmeyen kişinin hakkı her daim yenilir, bu da dünyanın bir kuralıdır.
Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
ama bu da olmuyor
sımdı kadın kendı maasını ayıracak sadece kendıne harcayacak eve bır katkı yapmayacak
e o zaman adam nıye hem evı gecındırecek hem kendıne harcayacak ?
o zaman burda hem kadın hem adam calısmanın bı anlamı yok herkes kendı aldıgıyla gecınecekse evlılıgın anlamı yok
ben burada okuyorum yok ortak hesapmıs yok kadın maas kartını vermezmıs falan
ınsan kocasına guvenmeyecekse kıme guvenecek
ben mesela calısıorum her ay maasımdan 150 200 lıra bı harclık alırım gerısını verırım esıme (gercı bızım borcumuz var paranın nereye gıttıgını bılıyorum )
İyi de adam kız kardeşi çalışmıyor banane mi desin denmiyor işte onların orada ihtiyaçlaı varken adam nasıl rahat edebilir misal siz anne babanızın ihtiyacı var ama kardeş ya da ağabeyiniz çalışmıyor o zaman banane deyip durumunuz olduğu halde yardım etmezdiniz öyle mi anne baba ne çekerse çeksin ben evlendim kendi evimden sorumluyum mu derdiniz ben de kardeşime daha iyi bir işe gir diyorum ama girmiyor annemin telefon açtığında sesinin bozuk olması bile beni üzer evlendim diye annemi atamam ayrıca görümcem çalışmıyor demiş kimse sıcak yatağımda çıkamıyorum demez yani bahane olarak. Ayrıca konu sahibinin çamaşır bulaşık makinesinin çalışması bile batmış sanki fuzuli gibi bir bardak içinmiş onlar biriktirilip yıkanıyor tabii ki bir bardak atıp makine çalıştırılmıyor ha yok kıyafetti eşyaydı isterler tamam ama adam bile bile nasıl yok saysın illa bir borçları vardır bitince o da keser. Kaldı ki bilerek evlenmiş evlenmeseydi o zaman herşey imzayı attırana kadar mı.
Pardon konu sahibi zannettim size cvp yazdımama bu da olmuyor
sımdı kadın kendı maasını ayıracak sadece kendıne harcayacak eve bır katkı yapmayacak
e o zaman adam nıye hem evı gecındırecek hem kendıne harcayacak ?
o zaman burda hem kadın hem adam calısmanın bı anlamı yok herkes kendı aldıgıyla gecınecekse evlılıgın anlamı yok
ben burada okuyorum yok ortak hesapmıs yok kadın maas kartını vermezmıs falan
ınsan kocasına guvenmeyecekse kıme guvenecek
ben mesela calısıorum her ay maasımdan 150 200 lıra bı harclık alırım gerısını verırım esıme (gercı bızım borcumuz var paranın nereye gıttıgını bılıyorum )
Arkadasim iyi okumadin galiba kiz diyorki kredi cektik kendi dugun borcumuzu oduyoruzPardon da sizin ailenize gelince BİRİCİK oluyor aileniz ama eşiniz ailesi olunca sömürüyorlar Allah aşkına herşeyi ikimiz yaptık da ailem yaptı da. Ne olmuş durumları yoksa. Görümceniz yatıyormuş da bir bardak bile makineye konuyormuş çok makine açılıyormuş bu mu savurganlık. Hani kendine giyimler falan alıyor deseniz anlarım da. Keyfine çalıştıracak hali yok bir de başka yönden düşünün sizin ailenizin durumu kötü olsa.
Benim aileminde durumu iyi değil annem çalışamıyor işten ayrıldı daha emeklilik için yaşı bekliyor. kardeşim tek başına hem kira verip hem evi geçindiremiyor ben kira gönderiyorum maaşımdan 800 tl kadar bir kere eşim yüzüme vurmadı vursaydı çok üzülürdüm çünkü şu an mecburum eşimde kalkıp annenler çok makine açıyorlar, çok harcıyorlar dese gücüme giderdi demek ki ihtiyaçları var belki siz demiyorsunuz ama onlarda erkek evlat evlendirdiler borçları vardır.
Eş de ailesinin harcamalarından çok memnun değilmiş ama, o yüzden belki eşini konuşarak ikna eder. Ben insanların değiştiklerini düşünüyorum.Biz kadınlar evlenirken eş seçimlerinde özenli davranıyoruz da, eşin ailesinin davranış ve kültürel olarak kendi ailemize denkliğini ne kadar düşünüyoruz?
Eşinizin ailesinin tavırları, düğün masraflarına karışmamaları, emeklilik borçlarını ve ev kiralarını size ödetmeleri, ev hayatlarının rahatlığı ve çalışmamaları 'kendi seçimleri'.
Tıpkı sizin ailenizin kız tarafı olarak birşeyleri üstlenmesi gibi, kiralarını ve masraflarını kendilerinin ödemesi gibi.
Ve tıpkı sizin karı koca olarak eşinizin ailesinin sorumluluklarını almanız gibi.
Bunlar hep kendi seçimleriniz.
Eleştirme hakkına sahip değiliz.
Alan memnun veren memnun çünkü.
Siz eşinizle konuşup istemiyorum, annen çalışsın baban çalışsın kardeşin çalışsın derseniz eşinizle büyük ihtimal büyük sıkıntılar yaşayacaksınız. Çünkü ailesinin eşinize öğrettiği yaşam biçimi 'vermek'
Siz bunu sömürülmek olarak görüyorsunuz ama eşiniz ise hayatınızdaki rutini.
Burada hangi tavsiye verilmiş olursa olsun hangi öneriyi uygularsanız uygulayın sonuç hüsran olacak.
Kafanızın rahat etmesi için tek çözümünüz boşanmak. Açık ve net.
Kusura bakmayın da şu börek açtırmak istemem! Lafını üzerime alındım çünkü ben yazmıştım. Makasla kırpar gibi ordan bir cümle alıp sonuna virgül koymakla olmuyor bu işler. Bizim ne kadar yardım ettiğimizi bilmeden karşı tarafın ne kadar borcu olduğunu bilmedem bizim ne borcumuz olduğunu bilmeden. Yine annenin kaç yaşında olduğunu bilmeden. Farkındaysanız bizim ülkemizde emeklilik yaşı 60 ve biz 60ına daha baya olan birinden bahsediyoruz. Çok kınadım sizi eğer benim yazdığım cümlelerden aldıysanız="muzurtilki, post: 44147769, member: 638514"]arkadaşlar herkese tek tek cevap veremeyeceğim, o yüzden tek ve toptan cevap yazıyorum
öncelikle ben yorumlarımı salt yazılanlara göre yapıyorum ve yorumlarımı ilk yazılanlara (5. sayfaya kadar diyeyim) yaptım
ve fikirlerimi şöyle özetleyeyim
- ben konuda eşin ailesinin konu sahibi ve eşine "bize bakacaksın" dayatması yaptığını görmedim (bu çok yazılmış) , böyle olsaydı gerçekten çok çirkin olurdu ama yazılmamış böyle birşey . yazılan eşin "gönüllü" olarak bu yardımı yaptığı
- eşin, kardeşine kızmadığını, söylenmediğini okumadım, kızmadığını nereden biliyoruz? (denmiş ya eşin nasıl görümcene laf söylemiyor)
- konu sahibinden para aldığını bilmiyoruz, yazılmamış, yalnızca maaşların birleştirildiği ortak harcandığı yazılmış (belki adam 3.000 konu sahibi 2.000 kazanıyor, hani diyorsunuz ya kendi yardım etse ne ala ama eşten alınmaz, bu durumda kendi yardım etmiş olur)
- görümcenin bencilliği, düşüncesizliği konu sahibinin eşini bağlamaz. bu onun ayıbı. görümce ana-babasını düşünmüyor diye adam da düşünmemek zorunda değil.
- konu sahibinin ilk yazdıkları çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, tatil, dışarıda yemek yeme vs idi. sonradan işler değişti, balayı oldu, eşimin ailesi marka sever oldu
- ben, önceden yazılanların, sonradan açılmasını çok doğru bulmuyorum, o yüzden sonradan yazılanlardan çok etkilenemiyorum, elimde değil, kafamda soru işaretleri oluşuyor ( mesela emekli maaşı + 800 tl = kira + fatura + marka! nasıl oluyor anlayamıyorum açıkçası. marka bir kazak kaç tl?)
- ayrıca tamamen şahsi fikrimi yazıyorum, ailem emeklilik yaşında olsa, imkanım olsa, anneme para kazansın diye börek açtırmak istemem! aynı şeyi eşimin ailesi için de düşünürüm. ayda 1 dışarıda yemek yerim, 2-3 ayda bir kıyafet alırım, annemin , kayınvalidemin çalışmasını istemem. (bu benim yapım, bunu eleştirseniz de birşey değişmez)
- bir de konu sahibinin eşime birşey diyemem ailesine ne yapabilirim yaklaşımı var ki bu da çok yanlış geldi bana
- bu da sonradan yazılmış ama iki taraf da ne kadar maaş alıyor bilmiyoruz. şimdi adam 3.000 alıyor ve 800 ailesine veriyorsa, evine yeteri kadar, eşinden fazla katkı sağlıyorsa ve düşkün durumda olduğu ailesine yardım etmek istediği için, sırf kapris olsun diye, eşi de ben de aileme para göndereceğim diyorsa, adam tepki vermiş olabilir, seninkilerin ihtiyacı yok demiş olabilir
yani demem o ki, varsayımlarla değil, yazılanlarla yorum yaptım
diyor ve konudan çekiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?