Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

olabilir :)
aşk gözü kör etmese zaten,........
ama erkeklerin gözünü kör etmiyor bu aşk,nedense.
ya zaten şurada bir şey alacak olsam aman taksit olmasın diyorum, kendimi bir şeye bağlamak fikri hoşuma gitmiyor, elbette bu işin süreklilik kazanması bir yerden sonra herkesi sinirlendirecekti, ben daha 5 aylıkken bu hale gelinmesini dediğim şekilde yorumladım.

ama işte çözüm belli de konu sahibi yanaşmıyor. eşiyle çözecek meseleyi, kendini ifade etmeyen kişinin hakkı her daim yenilir, bu da dünyanın bir kuralıdır.

Bunu denesin emin ol eşi hemen surat asar, rengini belli eder.

Erkeklerde hep benim ailem, benim annem,benim babam anlayışı var. Nedense o evlilikte bayanın da bir annesi babası kardeşi olduğu unutuluyor. Bu düşünce olduğu sürece bişeylerin değişmesi zor. İyi ki bayanlar da çalışma hayatına katıldı da biraz daha söz sahibi oldu diye seviniyorum...

konu sahibi eşine, ben de aileme yardıme deceğim o vakit demiş, eşi de senin ailenin durumu iyi ihtiyaçları yok demiş, karıştırma demiş.

Şaka gibi ya.. Kendi ailesinin çok mu ihtiyacı var hala bunu mu iddia ediyor... Bu adam değişir mi hiiiçç emin değilim...

konu sahibi eşine, ben de aileme yardıme deceğim o vakit demiş, eşi de senin ailenin durumu iyi ihtiyaçları yok demiş, karıştırma demiş.
bak işte. Ay çok sinirlendim gerçekten ya.
Onun aile durumu nasıl kötüymüş peki.
Armut piş ağzıma düş. Kimse çalışmasın, el kızı çalışsın bunlara baksın. Ne ala dünya.

Gorunen o ki Siz o görumcenin ceyizini de duzersiniz düğünü de yaparsınız hatta balayına bile gonderirsiniz

5. ayda mı bu hale gelmiş?
Bak bunu bilmiyordum.
Demek ki pembe renk atmaya başlamış.
Kesinlikle ayıplamıyorum, normal reaksiyonda konu sahibi.

Eşine işten çıkacağını söyle
Madem evde oturanı bakıyorsun beni de bakacaksın de

Tebrikler çok iyi yapıyorsun esinde kafasına göre takılır böyle işte

Eşini al karşına konuş örn 250 tl yardım yapabiliriz bunun üzerine onayım yok de
Emekli Maaşı da vardır yetmez se çalışsın size ne
Kabul etmezse maaşının ailesine gonderdigi kadarını kes öyle ver eşine buda bizim gelecek için dersin

Öncelikle konuyu bir daha iyice okumanızı öneririm.
Görümce "Sabah kalkmak zor geliyor" demiş ve bu bahaneyle çalışmıyor..
Ondan sonra gerisini yorumlarım...

Pardon konu sahibi zannettim size cvp yazdım

Arkadasim iyi okumadin galiba kiz diyorki kredi cektik kendi dugun borcumuzu oduyoruz

Gelinden ve evli oglundan para bekliyolarsa o makina hergun acilmaz her gun ev supurulmez bu ne rahatlik ohh yan gel yat gorumceye gelincede sabah kalkamazmis bunca insan ki konu sahibi nasil sabahin korunde kalkip ise gidebiliyo hic onu merak etmismi

Ailelere yardım edilir tabi ama sizin ki çok fazla eşinle tekrar konuş eyer aynı şekilde devam ediyorsa sende işten çık

Biz kadınlar evlenirken eş seçimlerinde özenli davranıyoruz da, eşin ailesinin davranış ve kültürel olarak kendi ailemize denkliğini ne kadar düşünüyoruz?
Eşinizin ailesinin tavırları, düğün masraflarına karışmamaları, emeklilik borçlarını ve ev kiralarını size ödetmeleri, ev hayatlarının rahatlığı ve çalışmamaları 'kendi seçimleri'.
Tıpkı sizin ailenizin kız tarafı olarak birşeyleri üstlenmesi gibi, kiralarını ve masraflarını kendilerinin ödemesi gibi.
Ve tıpkı sizin karı koca olarak eşinizin ailesinin sorumluluklarını almanız gibi.
Bunlar hep kendi seçimleriniz.
Eleştirme hakkına sahip değiliz.
Alan memnun veren memnun çünkü.
Siz eşinizle konuşup istemiyorum, annen çalışsın baban çalışsın kardeşin çalışsın derseniz eşinizle büyük ihtimal büyük sıkıntılar yaşayacaksınız. Çünkü ailesinin eşinize öğrettiği yaşam biçimi 'vermek'
Siz bunu sömürülmek olarak görüyorsunuz ama eşiniz ise hayatınızdaki rutini.
Burada hangi tavsiye verilmiş olursa olsun hangi öneriyi uygularsanız uygulayın sonuç hüsran olacak.
Kafanızın rahat etmesi için tek çözümünüz boşanmak. Açık ve net.

bireysel emeklilik filan başlat. altına yatırım yapacağım de. cidden aylık ödemelerini arttırıp birikim yapacağın bir yol bul ve mecburen elinize kalan para azalsın. eşin de onlara gnderemesn veya az göndersin. hem de siz birikim yapmış olursunuz. bir taşla iki kuş.

Eş de ailesinin harcamalarından çok memnun değilmiş ama, o yüzden belki eşini konuşarak ikna eder. Ben insanların değiştiklerini düşünüyorum.

arkadaşlar herkese tek tek cevap veremeyeceğim, o yüzden tek ve toptan cevap yazıyorum

öncelikle ben yorumlarımı salt yazılanlara göre yapıyorum ve yorumlarımı ilk yazılanlara (5. sayfaya kadar diyeyim) yaptım
ve fikirlerimi şöyle özetleyeyim

- ben konuda eşin ailesinin konu sahibi ve eşine "bize bakacaksın" dayatması yaptığını görmedim (bu çok yazılmış) , böyle olsaydı gerçekten çok çirkin olurdu ama yazılmamış böyle birşey . yazılan eşin "gönüllü" olarak bu yardımı yaptığı
- eşin, kardeşine kızmadığını, söylenmediğini okumadım, kızmadığını nereden biliyoruz? (denmiş ya eşin nasıl görümcene laf söylemiyor)
- konu sahibinden para aldığını bilmiyoruz, yazılmamış, yalnızca maaşların birleştirildiği ortak harcandığı yazılmış (belki adam 3.000 konu sahibi 2.000 kazanıyor, hani diyorsunuz ya kendi yardım etse ne ala ama eşten alınmaz, bu durumda kendi yardım etmiş olur)
- görümcenin bencilliği, düşüncesizliği konu sahibinin eşini bağlamaz. bu onun ayıbı. görümce ana-babasını düşünmüyor diye adam da düşünmemek zorunda değil.
- konu sahibinin ilk yazdıkları çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, tatil, dışarıda yemek yeme vs idi. sonradan işler değişti, balayı oldu, eşimin ailesi marka sever oldu
- ben, önceden yazılanların, sonradan açılmasını çok doğru bulmuyorum, o yüzden sonradan yazılanlardan çok etkilenemiyorum, elimde değil, kafamda soru işaretleri oluşuyor ( mesela emekli maaşı + 800 tl = kira + fatura + marka! nasıl oluyor anlayamıyorum açıkçası. marka bir kazak kaç tl?)
- ayrıca tamamen şahsi fikrimi yazıyorum, ailem emeklilik yaşında olsa, imkanım olsa, anneme para kazansın diye börek açtırmak istemem! aynı şeyi eşimin ailesi için de düşünürüm. ayda 1 dışarıda yemek yerim, 2-3 ayda bir kıyafet alırım, annemin , kayınvalidemin çalışmasını istemem. (bu benim yapım, bunu eleştirseniz de birşey değişmez)
- bir de konu sahibinin eşime birşey diyemem ailesine ne yapabilirim yaklaşımı var ki bu da çok yanlış geldi bana
- bu da sonradan yazılmış ama iki taraf da ne kadar maaş alıyor bilmiyoruz. şimdi adam 3.000 alıyor ve 800 ailesine veriyorsa, evine yeteri kadar, eşinden fazla katkı sağlıyorsa ve düşkün durumda olduğu ailesine yardım etmek istediği için, sırf kapris olsun diye, eşi de ben de aileme para göndereceğim diyorsa, adam tepki vermiş olabilir, seninkilerin ihtiyacı yok demiş olabilir

yani demem o ki, varsayımlarla değil, yazılanlarla yorum yaptım
diyor ve konudan çekiliyorum

18:00 de mesaim bitiyo kafam kazan, kızımı özledim, yolum 1,5 saat + 1,5 ta sabah çekiyorum, hava soğuk, yemeğim yok
İlerde mevzudaki anne, baba gibi olmamak adına çalışıyorum.

Kusura bakmayın da şu börek açtırmak istemem! Lafını üzerime alındım çünkü ben yazmıştım. Makasla kırpar gibi ordan bir cümle alıp sonuna virgül koymakla olmuyor bu işler. Bizim ne kadar yardım ettiğimizi bilmeden karşı tarafın ne kadar borcu olduğunu bilmedem bizim ne borcumuz olduğunu bilmeden. Yine annenin kaç yaşında olduğunu bilmeden. Farkındaysanız bizim ülkemizde emeklilik yaşı 60 ve biz 60ına daha baya olan birinden bahsediyoruz. Çok kınadım sizi eğer benim yazdığım cümlelerden aldıysanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…