Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Fazla kişiselleştirmişsin olayı dejavu_one senin durumun farklı, mesela sen ailene yardım ederken eşine hayır sen yardım edemezsin onların durumu iyi diyor musun

Üstelik evin araban var daha iyisi olabilirdi diye eşim başıma kakabilirdi demişsin, bunlarda daha iyisini geç hiç yok, bolca borç var

bizim gelin yani kardeşimin eşi de ailesine maddi anlamda yardımcı oluyor çünkü olmak zorunda.bakın zorunda diyorum.

annesi çalışıyor,kadın var gücü ile elinden ne iş gelse yapma gayretinde evde oturup kızım bana para yollasın pişkinliğin de değil,baba var ama yok gibi zaten ayrılar,iki kardeş okuyor ve şükür kardeşim ve eşinin aldığı maaş iyi.o yüzden her ay bir miktar yardım yapıyorlar çünkü anne çalışmasına rağmen yetmiyor üniversite de okuyan iki çocuk var.

şimdi buna kim ay kıız sen enayi misin,niye yardım ediyorsun der? bunu diyecek kadın kk da yoktur sanmıyorum.

ama konu sahibinin ve eşinin ailesinin durumu çok çok farklı.ortada hazırcılık ve rahatlık var.

Valla helal olsun benim kp ime, adam 60larında kanser atlattı emekli maaşı var keza kv im emeklisi var ama adam gene de çalışıyo onlar da kaynımın evini finanse ediyo, böylesi de zor

ben de oyle dusunuyorum konu ile alakası yok ama
bu annelık babalık hakları hakkında
cocugu dogurunca emzırmek ona bakmak bezını degıstırmek gece uykusuz kalmak falan bunlar bır lutuf degıl bunları yapmak ıstemeyen cocuk yapmasın kucuk bebek kendı kendıne karnını doyuramayacagına gore tabıkı anne baba yapacak
buyuynce tabıkı okutacak evlendırecek
bunlar lutuf degıl kı
oylelerı vardır ya hanı en ufak seyde sütümü helal etmem dıyen
ya sütü senın gogsune allah verıyor sen nasıl helal etmıyorsun kı cocuk doguyor annenın gogsune otomatık olarak sut gelıyor hem de cocuk buyudukce sutun ıcındekı besın degerı cocugun yasına uygun olarak degıserek

bende anneyım ama boyle dusunuyorum
ben cocuguma tabıkı de mecburum bakmaya
ama ondan bıse beklemıyorum

ya bu arada hep erkek aılelerı boyle oluyor bu da bı gercek ıste kızın anası babası para ıstemıyor
benım babam geberse benden para ıstemez ıstese de borctur fazlasıyla gerı verır

Burda çiftlere diyoruz değil mi düğün yapmak zorunda değiller kendi düğününüzü yapın diye, e tamam bunlar kendi düğünlerini de yapmış kıyafetlerine kadar bu çift almış, oğulları zorla veriyo bile olsa oğlum düğün borcunuz var deyip almamaları gerekir ayıp yani, üstelik kızın rızası yok surat asıyorum diyo hiç mi anlamıyorlar ben yere geçerim yani utancımdan

yok onlarda utanmak bir yana pişkin pişkin yiyip içiyorlar acaba diyorum rahatıma bakıp yemekleri ordamı yesek yoksa gitmesekmi yemeğe anlasınlar diye

ki bu durumda, görümce evlenince kp ve kv gelinin eve yerleşebilirler diye düşünüyorum ben.

Konu sahibi siz evlenirken görümce çalışıyordu da işten mi çıktı?
Anladığım kadarıyla şartları bilerek evlenmişsiniz, evlenince düzelteceğinizi mi düşündünüz?
Bu Kk da her durumda erkek ailesi haksız çıkartılıyor ya pes diyorum.
Başta kabul etmeyin arkadaşım bu şartları, sonradan arıza çıkartıyorsanız sözünüzde durmuyorsunuz demektir.

Bardağı makinada yıkamak , evi süpürmek müsriflik değil ki. Gezseler , olmadık lukselere harcama yapsalar , bu şekilde söyleseler bir şekilde anlaşılır ancak bu kısmı anlaşılır bulmadım.
Evlendikten sonra ailelere yardım edilmemesini hoş bulmuyorum.
Tamam bütçe yi sarsmadan, kendi evinin rızkını engelleyip başkalarına yardım edilmemesi konusunda hem fikirim ancak bu kadar da karşı durulması hoş değil.
Kv.min durumu kotuyken benim dolabımın dolu olması hoşuma gitmez.

I incitanemmmmm ne yaptın eşinle konuştun mu
600 e tamam demişken 800-900 e ulaşıp şansınızı zorlamayın gibi. 5 ayda 900 e ulaşmışsa ciddi ciddi konuşman lazım yani

Bende baştan bilmiyor muydun dedim de
600 veririz her ay dedi, ona tamam demiştim ama 5 ay oldu daha hep 800-900 ü buluyo diyo
Yani 200-300 ünü eklemeyi istemiyo sanırım

Bende baştan bilmiyor muydun dedim de
600 veririz her ay dedi, ona tamam demiştim ama 5 ay oldu daha hep 800-900 ü buluyo diyo
Yani 200-300 ünü eklemeyi istemiyo sanırım
Ama burda yapılan yorumlar hep 800 lira üzerinden Çek.Konu sahibi bunu kocasıyla halledecek , 600 demiştin o kadar göndericez diyecek. Aile nin bardak çalkalanmasının bile lafının edilmesi, üstelik 200 lira için çok saçma.

İşte bazen konu sahibinin tek tük cümlelik yorumları kaynar, genel konudan yorumlar döner ondan oldu.
Konu sahibi diyo ki kaynanaya laf mı çaksam, lükse kaçıyolar bizim paramızla.
Dedim git eşinle çöz kaynanaya suyu az kullan mı diyeceksin ama bana cevap vermedi.
İşte konuda savurganlık derken yorumlarda marka kıyafetlere kadar yükseldi kota.
Her neyse 600 ü kabul edip evlendiysen, yapacağın kalan 200-300 için eşle konuşmaktır. Kayınvalideye laf çakmak çözüm değil bir de kavgaya sebep olur.

Şahsi fikrim ben 600 ü de kabul etmezdim en baştan, kiradalarmış . Kira + 600 ev alırım yani kendi aileme de veremem eşimin ailesine de.

Çalışmıyor yani şu anda, tamam, muzurtilki adam evde oturmuyor demişti de ben mi yanlış anladım dedim

diğer mesajında da beni etiketleyip sormuşsun ya bunları okumadın mı diye, nedense o mesajı alıntılayamıyorum

yoooo, okudum arkadaşım
ama biri yazmış ya hani bana "anlayışın kıt" diye, evet anlayışım kıt benim

valla ben burada ne konular gördüm
bu konu farklı bence

şimdi benim evim yok, arabam yok, kıt kanaat geçiniyorum ama konu açarken
"ev alamıyorum, araba alamıyorum, kıt kanaat geçiniyorum ama eşimin ailesine 800 TL gönderiyoruz" yerine "bulaşık, makinesi, çamaşır makinesi, faturalar, tatil, biricik ailem" diye konu açıcam, arkasından "ayda 2-3 kez dışarda yemek yesek sıkışıyoruz" yazıcam! bana mantıklı gelmiyor
yahu faturalardan kıs kıs 100 TL kısarsın, sabit vergilerden vs kısamazsın
ayrıca konu sahibi 600 e ok demiş zaten en başta
ona batan taraf 200 tl lik kısmı
(bu arada önce 800'dü, konu ilerledikçe 900 oldu)

bunlar örnek demeyin. konu açarken insan mağduriyetini layığıyla anlatmak ister. gerçekten mağdur olduğu şeyleri yazmak ister.
ben konu sahibinin burada yorumcular tarafından büyütüldüğü kadar mağdur olduğuna inanamıyorum, yaw elimde değil
herkes gibi mi düşünmek zorundayım?
ayrıca, defalarca sorulan ince ayrıntılar var, konu sahibi dönüp birine cevap vermiyor, aksine karalama çabası içinde

zaten son yazdığı "acaba diyorum rahatıma bakıp gidip yemekleri orada mı yesek" de bana göre çok ince hesap

akşamları yemeğe çağırıyorlar acaba gitsem mi yoksa gitmesem mi araya mesafe koymak adına
Bence gitme
Menüde şu vardı bu vardı bizim paramızla şunları bile almışlar diyecek gibisin

Hoş ben yardımda bulunmasam bile hergün çağrılsam gitmem, herkesin düzeni kendine derim
Sen hem hoşnut değilsin hemde yanyana gelelimde bi laf sokayım diye bakıyosun gibi
Laf sokmayla kim neyi çözmüş, daha çok yüz göz olmaktan başka

Nasıl en baş 600 ü eşinle kararlaştırdın
Bunun dışına çıkılıyosa yine eşinle konuş

Bana kalırsa 600 ü bile kabul etmemen lazımdı, 5 ayda kıvılcımlar belirdi bak
Çoluk çocuk oldu mu ayvayı yiyecek gibi herkes.

yok onlarda utanmak bir yana pişkin pişkin yiyip içiyorlar acaba diyorum rahatıma bakıp yemekleri ordamı yesek yoksa gitmesekmi yemeğe anlasınlar diye
tam tersi gidin efendim hatta evinizin temizliğini falan görümceye yaptırın derim. ama ben temizlik yapamam mı dedi kusura bakma da karnını ben doyuruyorum bi zahmet işe yara çalışmayacaksan da derdim diye düşünüyorum, veya işe yaramayacaksın boşuna mı besliyorum sizi derdim.

imalı değil
gerçekten soruyorum
eşinizin kardeşine veya herhangi birine bunları, bu şekilde söyleyebilir misiniz gerçekten?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…