• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Maddi bir konu ama ciddi de bir konu çünkü bir miktar belirlenmiş konu sahibinin eşi ailesinin sorumluluğunu da üzerine almış. Konu sahibi en baştan tavrını koymalıydı.

İşte evlenirken büyük bir para sandı zaar maaşlarını,bana da öyle oldu karı koca memuruz akarız diyodum şükür akmasakta damladık ama bilemiyo yani insan,bir de eşi senin ailenin durumu iyi yardım edemezsin diyince içinde hınç yaptı demek ki

Eşinin evlenmeden önce her ay aileme yardım ederiz, 600 tl falan, maaşımı aldığım gibi içinden onu veririz. Dediğini sanmıyorum. Biliyoruz ki erkekler allayıp pullayıp konuşmayı çok seviyorlar. İhtiyaç olunca aileme 600 tl yardım ederim, zor durumda kalmasınlar demek başka, her ay maaşa bağlamak başka bişey çünkü. 600 olsa iyi 900lere kadar çıkmış bir de bu miktar. 2 insan kendi evinin kirasını mı ödesin kv kp nin mi. Zaten ne kadar sorumlu oldukları burdan belli kaç yaşına gelmişler hala kirada... Ne bileyim önceden evler bu kadar pahalı değilmiş ve çoğumuzun anne-babasının başını sokacağı bir evi var. Burdan da anlayabiliriz bazı şeyleri.
Şayet ben konu sahibinin yerinde olsam altıma güzel bir araba çekerdim krediyle. 2 bin mi alıyorum bin tlsini krediye yatırırdım hemen. Kalan bin tl de evin birkaç ihtiyacına yardım ederdim. Eşi evi geçindirmek zorunda olan kişi. Madem k.. güveniyor buyursun benim maaşım olmadan versin ailesine.

Hepiniz razı olursunuz yani öyle mi, eşinizin ailesine her ay para vereceksiniz ben de aileme vereyim diyince sizinkilerin durumu iyi kıyaslama diyecek sizde peki diyip susacaksınız bu mu

Sen bu konuyu neden bu kadar içselleştirdin anlamadım ama ben en baştan tavrımı koyar hayır derdim. Eşimin maddi durumu çok iyi durumda olsaydı ses etmezdim herhalde. Ama maaşla çalışan bir insan ve kirada oturulacaksa her ay düzenli bir miktar olmasına karşı çıkardım... 5 ay önce evet dediğim mevzu içinde bu kadar çabuk caymazdım. Bu ciddi bir konu...

Ben gerçekten anlamıyorum mantıklı makul buldugum nerdeyse tüm kadınlar akıl tutulması yaşıyor sanki

E bu kadının annesi babası aile değil mi o neden bir hediye almasın anne babasına

hediye almasın mı demiş eşi?
madem sen 800 tl ailene veriyorsun ben de bizimkilere vereceğim 800 demiş, sizinkilerin ihtiyacı yok demiş

ha eğer eşi diyorsa ki hediye alamazsın, konu sahibi de almıyorsa
o konu sahibinin hatası
"alıyorum" deyip alacak

hediye almasın mı demiş eşi?
madem sen 800 tl ailene veriyorsun ben de bizimkilere vereceğim 800 demiş, sizinkilerin ihtiyacı yok demiş

ha eğer eşi diyorsa ki hediye alamazsın, konu sahibi de almıyorsa
o konu sahibinin hatası
"alıyorum" deyip alacak

Tamam yardım demez hediye der,ben de anneme çanta babama takım kardeşlerime telefon alıcam dedi diyelim kabul mü edecekti adam, insan ailesine hediye alabilir değil mi

Sen bu konuyu neden bu kadar içselleştirdin anlamadım ama ben en baştan tavrımı koyar hayır derdim. Eşimin maddi durumu çok iyi durumda olsaydı ses etmezdim herhalde. Ama maaşla çalışan bir insan ve kirada oturulacaksa her ay düzenli bir miktar olmasına karşı çıkardım... 5 ay önce evet dediğim mevzu içinde bu kadar çabuk caymazdım. Bu ciddi bir konu...

Kimseye kuruş vermiyorum içselleştirmem mümkün değil,isteyen de yok,ben olay temelinde yorum yapıyorum

Tamam yardım demez hediye der,ben de anneme çanta babama takım kardeşlerime telefon alıcam dedi diyelim kabul mü edecekti adam, insan ailesine hediye alabilir değil mi

ama ben de diyorum ki
bunu eşe sormak ne derece doğru?
insan kendi hesabını bilir
eğer kendine göre almak doğru ise, alır
adam kabul etmiyorsa, o da konu sahibi gibi problem yapsın kendine

yani o zaman her ay benim aileme de 800 tl gönderelim demek ayrı, ben anneme hediye alıyorum demek ayrı

evlenmeden önce eşi birebir böyle anlatmadığını düşünüyorum...
mesela ailem zor durumda yetiremiyorlar bir miktar yardım yaparız demiş ve ortalama 600 tl . nişanlı iken evi çekip çevirmeyen veya dünya borç yükünün altına girmeyen birine göre belki bu tutar az gelebilir veya 3-4 bin maaşı vardır ve aileye yardım edilir ..
eğer ki nişanlısı benim ailem rahat yaşar kızkardeşim değerlidir öyle erkenden kalkıp işe gidemez sen de çalışacaksın ve onlara bakacağız deseydi bak kabul ediliyor muydu....

Bana da yapıldı buna benzer bir teklif görümcem çalışmıyordu o dönem. En baştan kabul etmedim. Üstelik 20 yaşımdaydım bu detayları düşündüğümde...

ama ben de diyorum ki
bunu eşe sormak ne derece doğru?
insan kendi hesabını bilir
eğer kendine göre almak doğru ise, alır
adam kabul etmiyorsa, o da konu sahibi gibi problem yapsın kendine

yani o zaman her ay benim aileme de 800 tl gönderelim demek ayrı, ben anneme hediye alıyorum demek ayrı

Her ay alır, her ay tl yükler mesela her birine,ondan sonra al sana kavga

Her ay alır, her ay tl yükler mesela her birine,ondan sonra al sana kavga

iyi de, o da işte hediyeden çıkmış olur o zaman
adam ailesine para verdiği için, karşılık olarak yapılmış olur
ve bu kadar rahatsızsa konu sahibi, bunu da yapabilir bence
söylediklerinin arkasında dursun, tavrını koysun o zaman

fakat konu sahibinin derdi farklı
eşimle aram bozulmasın, ailesinden çıkarayım acısını
eşimle konuşamam, olmaz
ailesine yansıtayım, kötü davranayım
bana doğru gelmiyor
art niyet var

Bana da yapıldı buna benzer bir teklif görümcem çalışmıyordu o dönem. En baştan kabul etmedim. Üstelik 20 yaşımdaydım bu detayları düşündüğümde...

Yani bu durumda konu sahibinin hiç kurtuluşu yok böyle geldi böyle gider hiçbir zaman kendine bir mal mülk alamaz çocuk yapamaz baştan kabul etti bi kere

Kimseye kuruş vermiyorum içselleştirmem mümkün değil,isteyen de yok,ben olay temelinde yorum yapıyorum

Konu sahibi 5 ayda cayamazmışsın bilmem ne zaman cayma hakkın var, el mahkum verip duracan zaar

Yok olay temelini geçtin bence. Konu sahibini sen sanacağım neredeyse. Ben ciddi bir durum olarak gördüğüm için en baştan tavır konmalı diyorum. Sen baştan evet derim sonradan cayarım kime ne diyorsun... O senin düşüncen, bu da benim düşüncem...

Arkadaşlar bazıları işine geldiği gibi konuşuyor 1 liranız kalsa birisinde peşine düşersiniz burda bol keseden atmak kolay oluyor

Yok olay temelini geçtin bence. Konu sahibini sen sanacağım neredeyse. Ben ciddi bir durum olarak gördüğüm için en baştan tavır konmalı diyorum. Sen baştan evet derim sonradan cayarım kime ne diyorsun... O senin düşüncen, bu da benim düşüncem...

sabrına hayran kaldım..

ben şöyle anladım konunun gidişatından.

konu sahibi 600e evet derken de ortada ciddi bir ihtiyaç var sanıyordu.
ama bu 5 ayda gördü ki, görümce keyfinden çalışmıyormuş.
aile hiçbir masraftan kısmaya çalışmıyormuş.
bir de üstüne her ihtiyaç hasıl olduğunda duygu sömürüsü yapılıyormuş.

konu sahibi de zamanla sinirlenmeye başlamış.
aslında konuyu açarken bahsettiği bahanelerin bu kadar küçük oluşunun sebebi de bu, konu sahibi çok içerlemiş, ancak kendini ifade edemiyor.
konu sahibinin kendini net ifade etme problemi olmasa zaten eşiyle de sorunu olmaz. muhtemelen eşine de tam olarak kendini ifade edemiyor.

Kendini gayet iyi idare ediyor bence. Yazdığı son paragraftan ve yorumlardan anladım bende bunu.

Bizler ekran karşısında bize gösterilen kadarını anlayabiliyoruz..
Dikkat edin bazen aynı tarzda iki konu açılıyor. Birine karşı çıkılırken diğerine destek olunuyor.
Bu tamamen karşı tarafın niyetini belli edişinden kaynaklanıyor bence.

Tek sorunun gorumce olduğunu düşünmüyorum.

O zaman eşiyle konuşacak. Net bir butçenin dışına çıkmayacaklar. İlk başta nasıl anlaştılarsa öyle devam edecekler.

Back