• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

akşamları yemeğe çağırıyorlar acaba gitsem mi yoksa gitmesem mi araya mesafe koymak adına
çağırırlar tabı ayda 800 tl yı alıp
aklım mantıgım almıyor
ya sıze bıse sorcam ama ayıptır sorması burda dunden berı kafa patlatıyoruz ; sizin eve kac para gırıyor ?:)
yanı olmayınca ıyı heralde ben mesela bız esımle ıstesek bıle 800 tl veremeyız ohhh yok kı vermıyoruz
sız demekkı verebılıyorsunuz
bı suru yazdık ıste yorumları gormussunuzdur adamın maası su kadar olsa kadının maası su kadar olsa falan dıye allah askına kac para alıyorsunuz ya merak ettım

hayır aslında merak da ettıgım sız calısmasınız esınız hem sızı evı gecındırıp hem de yıne genısss genısss 800 tl yı yedırebılecek mı aılesıne
bıze para olmayınca cok gorunuyo herlade 800 valla cok ben bişe alsam atıyorum bı beyaz esya mesela ayda 800 800 taksıt e boldurecek olsam 800 kere dusunrum alsam mı almasam mı dıye taksıt oder gıbı 800 nedır ya

Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım

böyle bi çift arkadaşım vardı.. nasıl bunalmışlar oğlanın ailesinin sürekli onları sömürmesinden anlatamam.. ne yaparız dediler.. gidin borçlanın mal alın araba alın ev alın sadece kendi yiyeceğiniz harçlık kalsın elinize dedim.. sayemde hem onlara artık para vermiyorlar hem de kısa zamanda hem ev hem araba sahibi oldular..

yapacak bu.. sizde para olduğunu bilirlerse yüzsüzlük demez isterler.. bilirlerse ki sizde de para yok mecbur bakacaklar başlarının çaresine..

evet size sıkıntı gibi görünür ama 2-3 sene siz borçlanır mal sahibi olursunuz sonra onlar almamaya alışır..

Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım

Bu insanlar iyi yere dükkan açmışlar,
Nedir bu insanlardaki sorumsuzluk ya !
Dayamışlar sırtını oğluna ve gelinine gelsin para olsun masraf,
Eşinin dur demesi lazım,sizin de yarın birgün olacak çocuğunuza birikim yapmanız gerekli,
Açlar mı açıktalar mı ?
Sayın görümceniz bir zahmet bir iş yolu tutsun !

Siz , aylik 800 lira odeme isinden asama asama kurtulabilirsiniz.Once esinizi 600 icin ikna edin. 600 e dusurun odemeyi.Ve oncesinde konusun bunu onlarla.Cekingenlik yapmayin veya laf carpitmakla vakit kaybetmeyin.Karsinizdakiler oylesinden anlamazlar.Pat diye soyleyin bi sok olup kendilerine gelsinler.Bu arada bi borca girin yani yatirim amacli bi sey yapin ki bahaneniz de olsun.Duygu somurusu de yapin biraz.Onlarin silahini siz de onlara kullanin.sonra 500 zamanla 300 e dusurun ve sonra da musluklari kapatin.Gorumce de bi zahmet ise girmis olur diye tahmin ediyorum.
Ama eger Her aksam yemegi orda yiyorsaniz 800 u beklerler tabii.Yemeginizi evde yeyin.

Bütçeyi sarsma meselesi tartışmalı, mesela bu insanların evi arabası yok, arabayi geçtim yakın zamanda bir ev kredisini girme ihtimalleri yok, ucu ucuna geçiniliyor mu evet geciniliyor ama ne zamana kadar, yarın çocuk olacak hala kirada olacak bu insanlar, diğer taraf da kirada,yani bir tutunacak dal yok ellerinde,para geliyor ve gidiyor

Bazı konulardan dolayı önyargılı yaklaşıyor olabilirim.
Evindeki temizliğe kadar yazınca iyi niyet arayamadım.
İki günde bir temizlik yapıyorlar , ellerinde yıkamıyorlar bardakları, fatura kabarık geliyor " yerine bizim evimiz arabamız yok, sıkıntı çekiyoruz dense daha farklı görünür.

Kendi ailenizin ihtiyacı oldugunu ve bu ay da onlara yardımcı olmak istediğinizi dile getirin. Bu isteğiniz karşısında eşinizin tepkisini ölçersiniz.Aynı durumda olan ailenize karşı aynı içtenlikle hiç düşünmeden hareket ediyorsa ses çıkarmayın tabiki.. Aksi durumda bütçeleri ayırırsınız. Sizde belli bir miktar aileniz için kenara koyarsınız.Sizde bir ailenin evladısınız sonuçta.. Eşinizin hakkı olduğu kadar sizinde ailenize destek olma hakkınız doğar!

Ben evli degilim ama aklima 1 cozum geliyor: butceleri ev arkadasi gibi ayirmak. Yani kira yari yariya odensin, masrefalar yari yariya bolusulsun, her sey yari yariya olsun. disari cikinca da oyle. Sonra herkesin kendi malvarligi olsun yani kisisel hesabinda karsi taraf ona dokunmasin dokunamasin bilmesin ne yaptigini. Artik kendi hesabindan versin 800 TLyi boyle bi cozum benim aklima gelen uygulanabilir mi bilmiyorum bence uygulanir yani.

İki günde bir temizlik yapıyorlar , ellerinde yıkamıyorlar bardakları, fatura kabarık geliyor " yerine bizim evimiz arabamız yok, sıkıntı çekiyoruz dense daha farklı görünür.

bence onları yazmakta ki amaç üç koca yetişkin insan bizden para almaya çekinmiyor üstelik durumumuzu bile bile bunu yapıyorlar ama kendi rahatlarından da ödün vermiyorlar.sanki kendileri para kazanıyor gibi elektirik,su vs..bol bol harcıyorlar demek istiyor.örnek olarak vermiş yani.

Kendi ailenizin ihtiyacı oldugunu ve bu ay da onlara yardımcı olmak istediğinizi dile getirin. Bu isteğiniz karşısında eşinizin tepkisini ölçersiniz.Aynı durumda olan ailenize karşı aynı içtenlikle hiç düşünmeden hareket ediyorsa ses çıkarmayın tabiki.. Aksi durumda bütçeleri ayırırsınız. Sizde belli bir miktar aileniz için kenara koyarsınız.Sizde bir ailenin evladısınız sonuçta.. Eşinizin hakkı olduğu kadar sizinde ailenize destek olma hakkınız doğar!
Eşi senin ailenin ihtiyacı yok, onları karıştırma diyormuş.

Eşi senin ailenin ihtiyacı yok, onları karıştırma diyormuş.

bilgilendirme için teşekkür ederim.uff harbi mi!!

Konu sahibinin yerinde olsam çalışıyorsam eğer direkt işten çıkarım ve Maddi sorunlara hiç karışmazdım.Şayet bende sabahları erken kalkamam der geçer köşede otururdum köşe minderi gibi..Yer içer keyfime bakardım yok artık yaa..

Ben evli degilim ama aklima 1 cozum geliyor: butceleri ev arkadasi gibi ayirmak. Yani kira yari yariya odensin, masrefalar yari yariya bolusulsun, her sey yari yariya olsun. disari cikinca da oyle. Sonra herkesin kendi malvarligi olsun yani kisisel hesabinda karsi taraf ona dokunmasin dokunamasin bilmesin ne yaptigini. Artik kendi hesabindan versin 800 TLyi boyle bi cozum benim aklima gelen uygulanabilir mi bilmiyorum bence uygulanir yani.
O zaman yemek çamaşır bulaşık ütü de ortak olacak. Erkekler girmez o işe

müdahaleyi ilk basta yapacaktın canım durmumuz yok borç ödüyoruz deyip elini etegini çektirecektin artık bu saatten sonra senden kötüsü olmaz , ben kocamı borca sokmakta buldum bu işi aldıgı maaşı ev taksidi ödetiyorum
sende ev aldır araba aldır kocanın maaşı taksitlere seninkide evin geçimine yetecek onlara para verecek hali kalmayacak

bence onları yazmakta ki amaç üç koca yetişkin insan bizden para almaya çekinmiyor üstelik durumumuzu bile bile bunu yapıyorlar ama kendi rahatlarından da ödün vermiyorlar.sanki kendileri para kazanıyor gibi elektirik,su vs..bol bol harcıyorlar demek istiyor.örnek olarak vermiş yani.

Bardağı bulaşık makinesine koymak, çamaşır makinesini açmak rahatlıktan ödün vermemek mi bende onu anlamıyorum. Zaten her bardağı bulaşığı elde yıkasa daha çok su parası gelir ayrıca zaten herhalde bir bardak atıp makineyi çalıştırmıyorlar onlar makinede birikiyor çamaşır makinesi de boş çalışacak hali yok yani para alıyorlar diye çamaşırı elde mi yıkasınlar. Ya da eşi kardeşi çalışmıyor diye banane deyip kenara mı çekilsin hangi evlat ailesi zor durumdayken sırtını dönebilir bu eş iyi bir maaş alıyorsa iyi bir işi varsa ailesi okuttuğu için değil mi ama ben evlendim artık beni ilgilendirmez demek bana hoş gelmiyor ancak verilen parayı azaltabilirler. Benimde çalışmaya ihtiyacım yok aileme para göndermek için çalışıyorum eşimde karışmıyor oysa eşim ailene göndermesen daha iyi araba ev alırdık diyebilirdi bana başıma kakabilirdi. Konu sahibi aynı durumda olsa ben evlendim banane diyebilir miydi sanmıyorum.

ev alamayız şu anda diyor ödeyemeyiz taksitini diyor yani aileme vereceğim paradan kısarım demiyor hiç yani yardım kesin olacak o yüzden düğğün kredisi bitmeden eve giremeyiz diyor

Bardağı bulaşık makinesine koymak, çamaşır makinesini açmak rahatlıktan ödün vermemek mi bende onu anlamıyorum. Zaten her bardağı bulaşığı elde yıkasa daha çok su parası gelir ayrıca zaten herhalde bir bardak atıp makineyi çalıştırmıyorlar onlar makinede birikiyor çamaşır makinesi de boş çalışacak hali yok yani para alıyorlar diye çamaşırı elde mi yıkasınlar. Ya da eşi kardeşi çalışmıyor diye banane deyip kenara mı çekilsin hangi evlat ailesi zor durumdayken sırtını dönebilir bu eş iyi bir maaş alıyorsa iyi bir işi varsa ailesi okuttuğu için değil mi ama ben evlendim artık beni ilgilendirmez demek bana hoş gelmiyor ancak verilen parayı azaltabilirler. Benimde çalışmaya ihtiyacım yok aileme para göndermek için çalışıyorum eşimde karışmıyor oysa eşim ailene göndermesen daha iyi araba ev alırdık diyebilirdi bana başıma kakabilirdi. Konu sahibi aynı durumda olsa ben evlendim banane diyebilir miydi sanmıyorum.

şu renklendirdiğim yerin konu ile hiç bir ilgisi yok.ve zaten bu yüzden yaptığın yorum da geçersiz kalıyor.sadece genele yapılmış bir yorum olmuş.

aile fertleri hasta değil,engelli değil yani çalışıp para kazanabilecek durumda.ortada zor bir durum yok.maddi yardım için bir gereklilik yok.

ve konu sahibi ve eşi iyi bir maaş almıyor.üstelik bu insanlar borç ödüyor.

Çocuğunu okutmak bir lütuf değil yalnız,kızı da okuttular muhtemelen ama evde yatıyo, dünyaya getirdi isem elbet bakıp büyütüp okutucam

Bu arada sizin eviniz var mı arabanız?

Not: Ev araba varmış yorumun sonunda okudum, lakin bu çiftin birseyi yok üstüne borcu var

kusura bakma ama kimse kimsenin parası üzerinde kendini hak sahibi göremez sen anne babasın madem çocuk yaptın bakıp büyütmek zorundasın anne baba olarak hasta elin ayagın tutmuyorsa hastaysan yatalaksan ve cocugun sana bakmıyorsa o zaman herkes başka konuşur ama bunların ki böylemi baba yan gelsin yatsın annesi herseyi bol bol kullasın görümce devirsin aksama kadar keyif yapsın eeee ben işe gideyim kocamla birbirimize ayırdıgımız zaman kısıtlansın harcamalarım sınırlansın neymiş onlara bakacakmışım yok öyle yağma kimse kusura bakmasın herkes elini taşın altına koyacak ve eşşek gibi çalışacak .

Back