- 17 Aralık 2015
- 140
- 48
- 98
- Konu Sahibi incitanemmmmm
-
çağırırlar tabı ayda 800 tl yı alıpakşamları yemeğe çağırıyorlar acaba gitsem mi yoksa gitmesem mi araya mesafe koymak adına
Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
akşamları yemeğe çağırıyorlar acaba gitsem mi yoksa gitmesem mi araya mesafe koymak adına
Bütçeyi sarsma meselesi tartışmalı, mesela bu insanların evi arabası yok, arabayi geçtim yakın zamanda bir ev kredisini girme ihtimalleri yok, ucu ucuna geçiniliyor mu evet geciniliyor ama ne zamana kadar, yarın çocuk olacak hala kirada olacak bu insanlar, diğer taraf da kirada,yani bir tutunacak dal yok ellerinde,para geliyor ve gidiyor
Bazı konulardan dolayı önyargılı yaklaşıyor olabilirim.
Evindeki temizliğe kadar yazınca iyi niyet arayamadım.
İki günde bir temizlik yapıyorlar , ellerinde yıkamıyorlar bardakları, fatura kabarık geliyor " yerine bizim evimiz arabamız yok, sıkıntı çekiyoruz dense daha farklı görünür.
Eşi senin ailenin ihtiyacı yok, onları karıştırma diyormuş.Kendi ailenizin ihtiyacı oldugunu ve bu ay da onlara yardımcı olmak istediğinizi dile getirin. Bu isteğiniz karşısında eşinizin tepkisini ölçersiniz.Aynı durumda olan ailenize karşı aynı içtenlikle hiç düşünmeden hareket ediyorsa ses çıkarmayın tabiki.. Aksi durumda bütçeleri ayırırsınız. Sizde belli bir miktar aileniz için kenara koyarsınız.Sizde bir ailenin evladısınız sonuçta.. Eşinizin hakkı olduğu kadar sizinde ailenize destek olma hakkınız doğar!
Eşi senin ailenin ihtiyacı yok, onları karıştırma diyormuş.
O zaman yemek çamaşır bulaşık ütü de ortak olacak. Erkekler girmez o işeBen evli degilim ama aklima 1 cozum geliyor: butceleri ev arkadasi gibi ayirmak. Yani kira yari yariya odensin, masrefalar yari yariya bolusulsun, her sey yari yariya olsun. disari cikinca da oyle. Sonra herkesin kendi malvarligi olsun yani kisisel hesabinda karsi taraf ona dokunmasin dokunamasin bilmesin ne yaptigini. Artik kendi hesabindan versin 800 TLyi boyle bi cozum benim aklima gelen uygulanabilir mi bilmiyorum bence uygulanir yani.
O zaman yemek çamaşır bulaşık ütü de ortak olacak. Erkekler girmez o işe
bence onları yazmakta ki amaç üç koca yetişkin insan bizden para almaya çekinmiyor üstelik durumumuzu bile bile bunu yapıyorlar ama kendi rahatlarından da ödün vermiyorlar.sanki kendileri para kazanıyor gibi elektirik,su vs..bol bol harcıyorlar demek istiyor.örnek olarak vermiş yani.
Bardağı bulaşık makinesine koymak, çamaşır makinesini açmak rahatlıktan ödün vermemek mi bende onu anlamıyorum. Zaten her bardağı bulaşığı elde yıkasa daha çok su parası gelir ayrıca zaten herhalde bir bardak atıp makineyi çalıştırmıyorlar onlar makinede birikiyor çamaşır makinesi de boş çalışacak hali yok yani para alıyorlar diye çamaşırı elde mi yıkasınlar. Ya da eşi kardeşi çalışmıyor diye banane deyip kenara mı çekilsin hangi evlat ailesi zor durumdayken sırtını dönebilir bu eş iyi bir maaş alıyorsa iyi bir işi varsa ailesi okuttuğu için değil mi ama ben evlendim artık beni ilgilendirmez demek bana hoş gelmiyor ancak verilen parayı azaltabilirler. Benimde çalışmaya ihtiyacım yok aileme para göndermek için çalışıyorum eşimde karışmıyor oysa eşim ailene göndermesen daha iyi araba ev alırdık diyebilirdi bana başıma kakabilirdi. Konu sahibi aynı durumda olsa ben evlendim banane diyebilir miydi sanmıyorum.
Bardağı bulaşık makinesine koymak, çamaşır makinesini açmak rahatlıktan ödün vermemek mi bende onu anlamıyorum. Zaten her bardağı bulaşığı elde yıkasa daha çok su parası gelir ayrıca zaten herhalde bir bardak atıp makineyi çalıştırmıyorlar onlar makinede birikiyor çamaşır makinesi de boş çalışacak hali yok yani para alıyorlar diye çamaşırı elde mi yıkasınlar. Ya da eşi kardeşi çalışmıyor diye banane deyip kenara mı çekilsin hangi evlat ailesi zor durumdayken sırtını dönebilir bu eş iyi bir maaş alıyorsa iyi bir işi varsa ailesi okuttuğu için değil mi ama ben evlendim artık beni ilgilendirmez demek bana hoş gelmiyor ancak verilen parayı azaltabilirler. Benimde çalışmaya ihtiyacım yok aileme para göndermek için çalışıyorum eşimde karışmıyor oysa eşim ailene göndermesen daha iyi araba ev alırdık diyebilirdi bana başıma kakabilirdi. Konu sahibi aynı durumda olsa ben evlendim banane diyebilir miydi sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?