Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Bu kadarı da çok abartı
800 çok diyen kesimden olmama rağmen
Görümceye 600 size yardım ederiz ama evimin temizlikçisi olursan mı denmiş sanki en baş anlaşırken, ne alaka şimdi kendi evinin temizliğini ondan beklemek. 600 de sabit kalsın eşiyle konuşup kalan 200-300 le temizlikçi çağırsın evine

peki emekli maaşı + 800 tl ile, kira + faturlar (ki kabarıkmış faturalar) + lüks nasıl oluyor? sadece marka kıyafetler giymek nasıl oluyor?
bizim gelirimiz emekli maaşı + 800 tl nin çok üzerinde, yine de lüks yaşayıp sırf marka giyinemiyoruz

Bilmem onu konu sahibine sormak lazım

ıse bır donem ara verme durumun varsa ara ver keyfıne bak gez dınlen bakım gorumcen gıbı yasa bıraz sabah erken kalkmama luksunu yasa bakım hem evı hem ıs tutmayan bı aıleyı nasıl gecındırecek.. sen calıstıgın ıcın calısan bı esı oldugundan o yardım etme luksunu yasayabıldıgını de bılsın !

Arkadaş uzatmaya gerek yok,kızın rızası yok başta kabul ettin diye birşey yok kaldı ki 600ü kabuk etmiş evliliğin içine girince gördükçe fazla geldi demek ki, rızası yok istemiyor yahu

Bu durumda olacak olan açıkça bunu eşine söylemesi gerekirse de ayrılması dayak yok aldatma yok boşanılır mı denecek, denmesin, boşanılır, insan daha iyi yaşamak için çalışır,bu evlilikte standartlarından ödün veriyorsa önünü göremiyorsa geleceğe yönelik bir plan kuramiyorsa evet boşanılır başlarım anasına danasına yaa,düzenli seks için çekilecek çile değil

Bende başta 3 çocuk istiyodum ille yapmak zorunda mıyım bir kere istedim diye,ilk çocuğu gördüm yaşadım nasıl birseymis anladım

Bu kız da daha 5 aylık evli başta olur gibi gelmiştir şimdi istemiyordur

imalı değil
gerçekten soruyorum
eşinizin kardeşine veya herhangi birine bunları, bu şekilde söyleyebilir misiniz gerçekten?
eşimin kardeşi değil kendi ailemde abime söylemişliğim vardır. ben çalışan bir annenin kızımıy 15 yaşından beri çalışıyorum.abim biraz rahat sıkıya gelemez annemde sağlosun benden alıp abime vermişliği çoktur, kendi işyeri vardı sabah 10-11 yan dükkan komşusu arardı gel ç dükkanını diye . bir kaç ay geçti ve ben patladım annem bu yaşında çalışıyor sen utanmıyor musun diye ve sonrasında gel ye iç yat kalk git bu kadın bu yaşta kaç gün bakacak sana biraz işe yara boşuna mı besledik seni diye...
eşim tek çocuk görümce yok sayılır yeğenleri eksikliğini göstermiyor sağolsun. ama sömürmede bir olur iki olur elbet bir yerden sonra patlarsın...
bu durumu yaşasam tabiki derdim..belki daha da fazlasını

burada bir arkadaş vardı kp-kv yardım ediyorlar ama karşılığında kışın kombi yanmasın diye bizde kalıyorlar demişti.
bu görümceyi temizlikçi olarak görmek değil tam olarak . eğer gelin onları maddi olarak bişeyler veriyorsa bunun da karşılığını almalı diye düşünüyorum.

Konu iyice sarpa sarmış. Eşinin ailesinin her gün bulaşık makinesi çalıştırmasından görümcenin gelinin evine temizliğe gitmesine kadar ince hesaplara girilmiş. Eğer eşi evlenmeden önce aileme her ay destek olacağım bir miktar vereceğim dediyse hatta miktarına kadar konuşulduysa şimdi konu sahibinin laf etmesi yanlış. Ben en baştan kabul etmezdim. Kabul ettiysem de ses çıkarmazdım...

Daha 5 aylık evli, evdeki hesap çarşıya uymuyor her zaman,ben şark için batmana ilk geldiğimde bir hesap yaptım hesabıma göre biz 4 yılın sonunda 120 bin TL ile dönüyorduk ankaraya,ama öyle değilmiş çocuk olunca ücretsiz izin aldım evde akar oldu kokar oldu yaptırıldı bunlar hep gider,bu baştan kabul ettin cayamazsın denecek birsey değil,hani adamın 2.evliliği olur çocuğu olur,konu sahibi bunu bilerek evlenip şimdi çocuğu istemiyorum dese amenna, ama bu maddi bir konu

Yarın çocuğu olunca ne olacak baştan söz verdik vermeye mecburuz mu olacak adı

Çoğu kişi evlenmek için herşeye evet diyor sonra yıkıp döküyor. Erkeklerde kadınlarda bunu yapıyor.
O zaman oyle duşunuyordum, şimdi farklı" deme hakkına sahip değil en azından uzun bir sure. Sonra da tamamen kesme hakkına da sahip değil en azından makul bir paydada buluşulur.

Eğer başta hayır deseydi adam belki kendini ona göre ayarlardı.

İlk baştaki ifadesi ile sonradan yazdığı mesajlar çok farklı. Yorum geldikçe " ama birde şu var" diye eklemiş. Kk 'nin genel huyu.
Başta da yazdım ilk başta ev temizliğine değilde başka durumlardan örnek verseydi bu kadar göze batmazdı.

Kv.ile yaşarım"diye evleniyorlar. Bir sure sonra evleri de ayırıyorlar , mesafede koyuyorlar.
Oysa başta dense aile kendini de hayallerini de ona göre ayarlar.

Hepiniz razı olursunuz yani öyle mi, eşinizin ailesine her ay para vereceksiniz ben de aileme vereyim diyince sizinkilerin durumu iyi kıyaslama diyecek sizde peki diyip susacaksınız bu mu

Ben gerçekten anlamıyorum mantıklı makul buldugum nerdeyse tüm kadınlar akıl tutulması yaşıyor sanki

E bu kadının annesi babası aile değil mi o neden bir hediye almasın anne babasına

Herkes eş ailesini maaşa bağladı heralde bir bana garip geliyo,Allah kazancınızı arttırsın 3 kuruşta aok ya yardım edelim diyen yok

ben şöyle anladım konunun gidişatından.

konu sahibi 600e evet derken de ortada ciddi bir ihtiyaç var sanıyordu.
ama bu 5 ayda gördü ki, görümce keyfinden çalışmıyormuş.
aile hiçbir masraftan kısmaya çalışmıyormuş.
bir de üstüne her ihtiyaç hasıl olduğunda duygu sömürüsü yapılıyormuş.

konu sahibi de zamanla sinirlenmeye başlamış.
aslında konuyu açarken bahsettiği bahanelerin bu kadar küçük oluşunun sebebi de bu, konu sahibi çok içerlemiş, ancak kendini ifade edemiyor.
konu sahibinin kendini net ifade etme problemi olmasa zaten eşiyle de sorunu olmaz. muhtemelen eşine de tam olarak kendini ifade edemiyor.

evlenmeden önce eşi birebir böyle anlatmadığını düşünüyorum...
mesela ailem zor durumda yetiremiyorlar bir miktar yardım yaparız demiş ve ortalama 600 tl . nişanlı iken evi çekip çevirmeyen veya dünya borç yükünün altına girmeyen birine göre belki bu tutar az gelebilir veya 3-4 bin maaşı vardır ve aileye yardım edilir ..
eğer ki nişanlısı benim ailem rahat yaşar kızkardeşim değerlidir öyle erkenden kalkıp işe gidemez sen de çalışacaksın ve onlara bakacağız deseydi bak kabul ediliyor muydu....

Maddi bir konu ama ciddi de bir konu çünkü bir miktar belirlenmiş konu sahibinin eşi ailesinin sorumluluğunu da üzerine almış. Konu sahibi en baştan tavrını koymalıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…