• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

kk da ne kadar çok iyilik meleği varmış gı böyle

26 yaşında olan görümce abi ve yengesinden para beklemek yerine bir zahmet totoyu kaldırıp çalışacak bedava yaşamayı herkes ister

Allah aşkına hanginiz eşinizin ailesine ayda 800 lira yardım yapıyorsunuz da bunu normal buluyorsunuz? akıl var mantık var,hasta olsalar bir şey olsa tamam ama bu iki insan gün boyunca çalışıp yorulup bir de yeni evlenmişler borç harç ödeyip neden bu kadar yardım yapsınlar?

ihtiyaçları olur para verilir,maddi olanak sağlanır vs..ancak her ay bu parayı vermek eminim burada iyi kötü yorum yazan herkese dokunur.

zaten görümceler evde oturup yesin içsin diye çalışıyor gelinler.

Babası zamanında adam gibi calışıp emekli primini bile doldurmayacak. Görümce evde yatacak gelin çalışıp hepsine bakacak. Sonra da vicdan yapıp ana baba hakkı denecek. Kim bilir ailesi oğlunu ne zorluklarla bu yaşa getirdi denilecek.

Durumu olmayan çocuk yapmasın bi zahmet. Bizde çocuklarımızı taşıyıcı annelere taşıtıp dadılarla büyütmüyoruz. O zaman bende çocuklarıma şimdiden öğreteyim. Sizde hakkım var ben yatacağım siz bana bakacaksınız diye.

Benim ailem bütün çocuklarına ev verdi eşyasını altınını yaptı borçsuz evlendirdi. Torunlarının herşeyini yaptı. Daha ailemize hiçbirimizin 1 kuruş faydası yok. Hala birikim yapıp bizim için yatırım yapmaya çalışıyorlar.
Konu sahibinin eşinin ailesinin ana baba hakkı varsa kendi ana babamın haklarını düşünemiyorum.
Ana baba hakkı olduğu kadar evlat hakkı da var gelin hakkı da var.
Konu sahibinin parasına eşi bile karışamaz. Evi geçindirmek zorunda olan erkektir. Kadın isterse parasını verir. Eşi benim ailemin ihtiyacı var deyip karısının maaşına göre hareket edemez.

50 yaşında bir erkek sağlık sorunları yokken evde nasıl oturabiliyor? hadi anne hiç çalışmamış alışık değil. görümce ise ayrı bir havada. ailesinin durumunu görmüyor mu? yarın öbür gün evlenmeye kalksa çeyizini nasıl yapmayı düşünüyor? (ben çeyiz düzüyorum da o bakımdan dedim) babam 58 yaşında hala çalışıyor. annem 53 yaşında hala çalışıyor. konu sahibi eleştirilmişsin ama canının sıkılması gayet normal. o ailenin derdi tembellik. tembel insanlara da gıccıkkkk olurum. 82 yaşında yaşlı babannem evde patik örüyor. ihtiyacı mı var? hayır yok. emeklisi var, evi var. ama boş duramıyor. bütün torunlarının çeyizlerine patik yaptı. sonra ailedeki kızlara. şimdi de dışarı satıyor. kız torunlarının çeyizine hediye alıyor. çünkü kadın boş durmak ne bilmiyorrrr.
bu konunun çözümü nedir hiç bilemedim. eşine bu durum normal geliyorsa yapacak bir şey yok. ama en başta ne anlaştıysanız o olmalıydı. 600 dediyse 600. kirayı vericem dediyse o. anne baba çok yaşlı olur, tek emekli maaşıyla hem kira hem geçim olmaz evlat destekler. ama bunlar hem kel hem fodul. eşinin yaptığı ana babaya hizmet eşe zulüm olmuş. ana babaya yardım edecekse ek iş yapmalı. karısı gidip çalışacak, borçları ödeyecekler, diğerleri yan gelip yatacak. fena alıştırmış. şimdi verirken birden kesmek herkesi sana cephe aldırır. eşin seni suçlar. ş,mdilik sesini çıkarma bence. zaten yarın öbür gün çocuk olduğunda bu kadar olmaz, olamaz.

allahım dünya çok garip, tembel evlatlar olur ya da bencil. ana babasının kapısında para para der inler. bazı ana babalar da tembellikten evlat eline bakmayı tercih eder:KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:

Bu hikaye bana hiçç yabancı gelmedi . İlerimi görüyorum sanki. 2 Yıllık bi ilişkinin ardından hadi artık evlenelim en azından yüzük takalım diyen bir sevgilim var. Ama ortada 30.000 liralık kredi , 1 anne 1 baba 2 tane de kardeş var. Babası çalışıyor ama öyle böyle emekli olamayacak galiba çünkü sigortası daha yeni başlamış bugüne kadar da sigortasız işler de çalışmış veya calısmamıs falan. Sevgilim kafasına takıyo babam emekli olamayacak onun için hiçbirsey yapamıyorum diye. ama sırf babasının önceden kalan borçları için 50.000 kredi çekildi yarısı da kız kardeşi kaçtı evlendi ailesini düşünmeden onun çeyiz parası tabi. Senin görümce evde yatıyo benimkide o kadar sıkıntılı zamanda kaçtı evlendi abisi mesleğe yeni göreve baslamıştı. Bütün herseyini a dan z ye yaptılar ailesi. 30 bini hala ödüyor sevgilim elinde kredi ödemekten doğru düzgün para kalmıyor bana da evlenelim diyor. kredi çekip evlencez herseyi biz ödücez düğün takısına gerek yokmuş pahalı eşyalar fuzuliymiş pahalı dediği de bana gecen dolap gösteriyor 3 kapalı normal ahsap beyaz dolap. Sanki bekar erkek odasını düzüyor gibi yuhh artık dedim. Sartlar bu diyince de bende çok borcun var askım elde avuçta bisey yok bak bende daha yeni işe girdim biraz bekleyelim evlilik düğün kolay mı diyorum vay efendim ben fedakarlık etmeliymişim bazı seylerden , ailen niye etmiyor onlara gelince hiç bi zaman yapamam edemem yok demiyosun diyince de laf yiyorum bu bi ömür böyle olacak onlar benm ailem diyo adam başka bisey demiyo. Kesin evlenince bende sen gibi olucam. Alalh sonumuzu hayır eylesin inşallah.
Arkadaşım senin konun değil bu biliyorum ama yazmadan edemedim. Sevgilinin zaten 50 000 borcu varmış. Bir siz evlenelim deseniz o borç 80 000 olur. Evlenmeyi düşünen adam bu borçların altına girmezdi. Buradan anla ki o kendi annesini babasını kardeşini senin önüne koyuyor. Bir kardeş tavsiyesi olarak yakma kendini derim.

Görümcemiz kısmına katılabilirim ancak anne ve babaya yapılan bu ufak yardımlar bütçeyi sarsmıyorsa dert edilmemeli.

Ayrıca iki günde bir evin süpürülmesi silinmesi çok normal. Bardakta çalkalanacağına makinaya konması daha iyi, yanlış düşünmüşsünüz.
Böyle küçük hesaplar yapmanız en çok dikkatimi çeken durum oldu.

Bütçeyi sarsma meselesi tartışmalı, mesela bu insanların evi arabası yok, arabayi geçtim yakın zamanda bir ev kredisini girme ihtimalleri yok, ucu ucuna geçiniliyor mu evet geciniliyor ama ne zamana kadar, yarın çocuk olacak hala kirada olacak bu insanlar, diğer taraf da kirada,yani bir tutunacak dal yok ellerinde,para geliyor ve gidiyor

Aylık 800 lira net para + düğünlerdeki giderken altın ve paraları + beğendikleri eşya ve kıyafetler
Bunları her ay vermek hem de normal görmek...
Bazı insanlar empatiden uzak sadece yorum yazmak için, muhalefet olmak için yazıyor sanırım.
Aynısı o iyilik meleklerinin başına gelse bak gör nasıl kara meleğe dönüşüveriyorlar:KK53:

kim kime bu devirde o kadar yardım etmek zorunda

birde ortada ne bir hastalık ne kötü bir durum var

neymiş efendim çalışmak görümceye göre değilmiş oldu canım

o gelin enayi mi sabahın körü bu soğukta işe gitsin aldığı maaşı bu hazırcılara yedirsin

Bütçeyi sarsma meselesi tartışmalı, mesela bu insanların evi arabası yok, arabayi geçtim yakın zamanda bir ev kredisini girme ihtimalleri yok, ucu ucuna geçiniliyor mu evet geciniliyor ama ne zamana kadar, yarın çocuk olacak hala kirada olacak bu insanlar, diğer taraf da kirada,yani bir tutunacak dal yok ellerinde,para geliyor ve gidiyor
O hazırcılara verdikleri 800 lirayla pekala üstüne kendi verdikleri kirayı da katıp kolayca ev sahibi olabilirler

oysa ki ,yazık cidden emeklerine yazık

kk da ne kadar çok iyilik meleği varmış gı böyle

26 yaşında olan görümce abi ve yengesinden para beklemek yerine bir zahmet totoyu kaldırıp çalışacak bedava yaşamayı herkes ister

Allah aşkına hanginiz eşinizin ailesine ayda 800 lira yardım yapıyorsunuz da bunu normal buluyorsunuz? akıl var mantık var,hasta olsalar bir şey olsa tamam ama bu iki insan gün boyunca çalışıp yorulup bir de yeni evlenmişler borç harç ödeyip neden bu kadar yardım yapsınlar?

ihtiyaçları olur para verilir,maddi olanak sağlanır vs..ancak her ay bu parayı vermek eminim burada iyi kötü yorum yazan herkese dokunur.

zaten görümceler evde oturup yesin içsin diye çalışıyor gelinler.
Ben para varsa şayet yeme,içme,sağlık destegıne karşı degılım.esımın aılesıne 55 bın lıralık araba aldık ve daha bi çok şey. :) tabii bunlar fuzuli olan şeyler ve çarçur etmeye giriyor.doğru yani türklerin özelliği bu.başına gelse kıyameti koparırlar :)

O hazırcılara verdikleri 800 lirayla pekala üstüne kendi verdikleri kirayı da katıp kolayca ev sahibi olabilirler

oysa ki ,yazık cidden emeklerine yazık

Sen çocuk olunca gör,bu kız çalışmasa o para verilemez çocuk varken, verilirse yetmez yani bizde ev gecindiriyoruz

Ben para varsa şayet yeme,içme,sağlık destegıne karşı degılım.esımın aılesıne 55 bın lıralık araba aldık ve daha bi çok şey. :) tabii bunlar fuzuli olan şeyler ve çarçur etmeye giriyor.doğru yani türklerin özelliği bu.başına gelse kıyameti koparırlar :)

türklerin özelliği bu değil,türklerin sizin gibi standardı yüksek olanlar hariç yaşam şekli ve aldığı maaş belli.

konu sahibinin çok iyi maddi durumda olmadığı da belli çünkü hala düğün borcu ödüyor.ortalama bir durumda bence.

Sen çocuk olunca gör,bu kız çalışmasa o para verilemez çocuk varken, verilirse yetmez yani bizde ev gecindiriyoruz
aynen çocuk olmadan önce birikim yapan biz şimdi 5 kuruş kenara koyamıyoruz

çocuk olunca o gelir ancak konu sahiplerine yeter değil o hazırcılara vermek

geline gelince hamileyken,lohusayken gitsin çalışsın bize versin derler ama

evde katana gibi kızları yatarken

Yorumlar sadece bugünü kapsadığı için fikir ayrılığı oldu bence, ilerisini düşünüp yorum yapsalar anlaşabilicez, bu işin yarını da var çocuk olması var, kiraların artması var, hayatın bin türlü hali var kenarda 3 kuruş para yok

aynen çocuk olmadan önce birikim yapan biz şimdi 5 kuruş kenara koyamıyoruz

çocuk olunca o gelir ancak konu sahiplerine yeter değil o hazırcılara vermek

geline gelince hamileyken,lohusayken gitsin çalışsın bize versin derler ama

evde katana gibi kızları yatarken

Görümce evlenirken gör bir de, gene bunlardan beklenecek, bunlar olasılık ya da felaket senaryosu gibi geliyo ama gidişat belli tahmin etmek zor değil

türklerin özelliği bu değil,türklerin sizin gibi standardı yüksek olanlar hariç yaşam şekli ve aldığı maaş belli.

konu sahibinin çok iyi maddi durumda olmadığı da belli çünkü hala düğün borcu ödüyor.ortalama bir durumda bence.
Durumu iyi olanların da ona göre mastafı oluyor aslında ya da insanın yarın ne oacagı belli olmaz.burda çoğu kişi verecek tabii demiş de fuzuli şeylere aılesi de olsa vermesi vicdansızca ... herkes ölçüsünü bilmeli...

kendini çocuğuna dayamak çok yanlış tabiki yardım edilir ama görümcem kalkıp ben çalışamam erken kalkamam diyip k..ç büyütecek ben para göndericem ona harcasın diye ... :KK47:

Back