- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
- Konu Sahibi incitanemmmmm
-
canım öyle dedim de "mesela" demek için dedim
anne 50 yaşında ev hanımı
baba zaten çalışıyo ama konu sahibine göre doğru düzgün işi yok, çalışmıyor değil ki adam
Eşim bişeyler diyor ama paraları yetmiyormuş emekli aylığıyla kira falan ödeyemezlermiş ben anlamıyorum kirayı biz yatırıyoruz ek yardımımız oluyor onların parası nereye gidiyor nasıl yetmiyor anlamıyorum ayrıca akraba düğünlerine takılacak hediyelerin parasıda bizden oluyor
borçları yok herşeyi biz yaptık diyorum düğün kıyafetlerini bile eşim aldı ne borcundan bahsediyorsunuz akşama kadar yatıpta bardağı elinde durulamayı gözünde büyüten insanın neyine acıyayımki
benim ailemede vereyim o zaman dedim eşime senin ailenin ihtiyacı yok, ama bizimkilerin ihtiyacı var kıyaslama dedi
Gelde bunun o kafada düşünen adama anlat işte. Anlamaz kii, ancak konu sahıbinin yapması gereken sey eşini borca sokacak eşide kendi borçlarını ödemekten ailesine o kadar para gönderemeyecek.Aileye yardım elbet edilir ama sömürülmek başka, bir sağlık problemi olur acil para lazım olur herkes kenetlenir, ya da eve birsey alınacaktır 3 5 eksik vardır çıkarılır verilir,yarın o görümce evlenecek, birkaç eşyası alınır vs, ama her ay asgari ücrete yakın bir parayi ödemek başka birşey, üstelik konu sahibine kota koyuluyor senin ailenin durumu iyi sen yardım yapamazsın,kardeşim benimki yardım olmaz hediye olur,esin ailesini mi beslicek bu kız
O anne baba eşini bu yasa getirmiş demişler ama konu sahibi de mantar gibi bitmedi yerden, o da ne çilelerle büyüdü
Bu hikaye bana hiçç yabancı gelmedi . İlerimi görüyorum sanki. 2 Yıllık bi ilişkinin ardından hadi artık evlenelim en azından yüzük takalım diyen bir sevgilim var. Ama ortada 30.000 liralık kredi , 1 anne 1 baba 2 tane de kardeş var. Babası çalışıyor ama öyle böyle emekli olamayacak galiba çünkü sigortası daha yeni başlamış bugüne kadar da sigortasız işler de çalışmış veya calısmamıs falan. Sevgilim kafasına takıyo babam emekli olamayacak onun için hiçbirsey yapamıyorum diye. ama sırf babasının önceden kalan borçları için 50.000 kredi çekildi yarısı da kız kardeşi kaçtı evlendi ailesini düşünmeden onun çeyiz parası tabi. Senin görümce evde yatıyo benimkide o kadar sıkıntılı zamanda kaçtı evlendi abisi mesleğe yeni göreve baslamıştı. Bütün herseyini a dan z ye yaptılar ailesi. 30 bini hala ödüyor sevgilim elinde kredi ödemekten doğru düzgün para kalmıyor bana da evlenelim diyor. kredi çekip evlencez herseyi biz ödücez düğün takısına gerek yokmuş pahalı eşyalar fuzuliymiş pahalı dediği de bana gecen dolap gösteriyor 3 kapalı normal ahsap beyaz dolap. Sanki bekar erkek odasını düzüyor gibi yuhh artık dedim. Sartlar bu diyince de bende çok borcun var askım elde avuçta bisey yok bak bende daha yeni işe girdim biraz bekleyelim evlilik düğün kolay mı diyorum vay efendim ben fedakarlık etmeliymişim bazı seylerden , ailen niye etmiyor onlara gelince hiç bi zaman yapamam edemem yok demiyosun diyince de laf yiyorum bu bi ömür böyle olacak onlar benm ailem diyo adam başka bisey demiyo. Kesin evlenince bende sen gibi olucam. Alalh sonumuzu hayır eylesin inşallah.
Tabiki de mecbur değilim ama diğer yandan da şöyle düşünüyorum. Sonuçta anne babası ve oda evlat hem kızıyorum hemde hak veriyorum. Yardım edecek ama dozunda evlenince de zamanla neyin ne olduğunu anlar diyorumNeden başınıza silah mı dayadı illaki benimle evleneceksin diye? Mecbur musunuz? Ayrılın gitsin. Hayatınızın geri kalanını o şekilde mi geçirmek istiyorsunuz? nedir bu kabullenmişlik?
Aynen öyle çok mantıklıŞu an çocuk yokken ev kredisine girseler bari, ilerde çocukla zor olur, kendisi illa ki evde kalıp bir süre çocuğuna bakmak ister, tek maaş olunca ne diyecek ailesine, ek iş mi yapacak yoksa işten çıkamazsın bebeyi memeden kes doğruuu işe ailem para bekler mi diyecek karısına
Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş
Tabiki de mecbur değilim ama diğer yandan da şöyle düşünüyorum. Sonuçta anne babası ve oda evlat hem kızıyorum hemde hak veriyorum. Yardım edecek ama dozunda evlenince de zamanla neyin ne olduğunu anlar diyorum
Bu hikaye bana hiçç yabancı gelmedi . İlerimi görüyorum sanki. 2 Yıllık bi ilişkinin ardından hadi artık evlenelim en azından yüzük takalım diyen bir sevgilim var. Ama ortada 30.000 liralık kredi , 1 anne 1 baba 2 tane de kardeş var. Babası çalışıyor ama öyle böyle emekli olamayacak galiba çünkü sigortası daha yeni başlamış bugüne kadar da sigortasız işler de çalışmış veya calısmamıs falan. Sevgilim kafasına takıyo babam emekli olamayacak onun için hiçbirsey yapamıyorum diye. ama sırf babasının önceden kalan borçları için 50.000 kredi çekildi yarısı da kız kardeşi kaçtı evlendi ailesini düşünmeden onun çeyiz parası tabi. Senin görümce evde yatıyo benimkide o kadar sıkıntılı zamanda kaçtı evlendi abisi mesleğe yeni göreve baslamıştı. Bütün herseyini a dan z ye yaptılar ailesi. 30 bini hala ödüyor sevgilim elinde kredi ödemekten doğru düzgün para kalmıyor bana da evlenelim diyor. kredi çekip evlencez herseyi biz ödücez düğün takısına gerek yokmuş pahalı eşyalar fuzuliymiş pahalı dediği de bana gecen dolap gösteriyor 3 kapalı normal ahsap beyaz dolap. Sanki bekar erkek odasını düzüyor gibi yuhh artık dedim. Sartlar bu diyince de bende çok borcun var askım elde avuçta bisey yok bak bende daha yeni işe girdim biraz bekleyelim evlilik düğün kolay mı diyorum vay efendim ben fedakarlık etmeliymişim bazı seylerden , ailen niye etmiyor onlara gelince hiç bi zaman yapamam edemem yok demiyosun diyince de laf yiyorum bu bi ömür böyle olacak onlar benm ailem diyo adam başka bisey demiyo. Kesin evlenince bende sen gibi olucam. Alalh sonumuzu hayır eylesin inşallah.
Annesi bazen eşime şunu almak istiyorum diyor. Eşim de hayır anne diyor. Kayınvalidem hemen duygu sömürüsüne başlıyor. Annen den onumu esirgiyosun diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?