• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Bi arkadaşım var, eşi ailesine her ay 1000 tl gönderiyodu, kız ses etmedi, çocukları oldu gene yolladılar, sonra 2.doğdu, kız ücretsiz izin almamasına rağmen yetmiyo para, hala o 1000 tl gönderiliyo çünkü karşı taraf artık yoktan anlamiyo

Bu konuya uyarlarsak, çocuk oldu konu sahibi işi bıraktı bir süre, ne olacak o zaman, 2.çocuk olduğunda, belki 3.? Hadi tatilimden feragat ettim peki ya aile hayatımdan, çocuklarımın ihtiyaçlarından nasıl feragat edicem, nereye kadar gidecek bu finansman

çocukların ihtiyaçlarından feragat edilir mi?
ben, şu anda, buradaki konuya cevap yazıyorum
o zaman da konu sahibi "yardım ediyorduk, çocuğumuz oldu, yetemiyoruz, yoktan anlamıyorlar" diye konu açar
ona göre cevap yazarım

ha mevzu örneklemekse
bir ablamızın 2. eşi, kendi eski eşine ve çocuğuna! (ana-babaya değil, sadece çocuğa da değil!) nafaka hariç! yardım ediyordu
çünkü kadın kredi kartı bağımlısıydı ve çocukla birlikte zor duruma düşüyorlardı
baya bir süre yardım devam etti
sonra bu ablamızın ve eşinin durumu bozuldu biraz, adam bu eşinden kısıp eski eşe vermedi, sadece çocuğa harçlık vermeye başladı
bu da bi örnek

ya ayrıca
hadi bu insanlar çok kötü
bak diyorsun ki oğluma kıyafet alıyorum 65 tl
konu sahibi diyor ki emekli maaşı + 800 tl ama herşeyi marka alıyorlar, marka düşkünüler!
bu inandırıcı mı cidden? kira + faturalar + herşey marka!
bana hiç inandırıcı gelmiyor valla

Herkes evinde otursun ailesine baksın o zaman, dünyaları da sersemoğlumuz veriyo diyecekler gelin de çalışıyo diyip Allah razı olsun diyen olacak mı,hayır, görümce besleyeceğime annemi beslerim, kötü kalpliyim ben :KK45:

50li yaşlarda insanlar pekala çalışabilir elin ayağın tutarken birşeyler yap ki yaşlılıkta yüzün olsun, aradan yıllar gecti bu gençler hala kirada anne baba iyice yaşlandı bir de hastalık şu bu çıktı çocuk da oldu,ek iş yaparlar artik karı koca

arkadaşım nereden çıkarttınız benim en hayırlı evlat en mükemmel eş olduğumu?
ben yardımseverliğimi sizin gözünüze mi soktum? kendimi mi övdüm?
nerede varsayımda bulunmuşum? yoksa örnekleme mi yapmışım?
her ailenin aynı olmayacağını biliyorum, beynim var Allah'a şükür
ama sizin kadar "değişik" olamam inanın

bence bunu da bilmiyoruz
''belki'' konu sahibinin eşi çalıştırmıyor o yaşta anne babasını
ben okuduklarıma yorum yapıyorum

Belkiyle başlayan cümle benim dilbilgimde örneklemeye değil varsayıma giriyor ama siz bilirsiniz. Demek istediğim siz tamamen kendi açınızdan bakıyorsunuz kendiniz hali hazırda ailenize de eşinizin ailesine de yardımcı olurum gerekirse mantığındasınız tamam eyvallah ben de kendi aileme yardım ederim eşimin ailesi iyi insanlar olsun onlardan da yardımı esirgemem ama bana kendimi enayi gibi hissettirecek insana bir çöp bile vermemeyi tercih ederim buradaki ayrım nasıl hissettirdiği. Belli ki konu sahibi de öyle hissediyor ki dert edip konu açmış. Buna rağmen siz hala ben ilk okuduklarıma bakarım diyip aileye yardım edilmelidir diye devam ettiğiniz için size en hayırlı en mükemmel sizsiniz kelimelerini kullandım. Her aile aynı olamıyorsa demek ki her kadın da eşinin ailesine aynı hisleri besleyemiyor, bazen yardımı çok görebiliyor olabilir ve bunda bir anormallik yoktur demektir. Hemfikir olduğumuza sevindim :KK50: Ben kendinizle çeliştiğinizi düşündüğüm için değişik kelimesini kullandım eğer argo olarak algıladıysanız o konuda özür dilerim.

çocukların ihtiyaçlarından feragat edilir mi?
ben, şu anda, buradaki konuya cevap yazıyorum
o zaman da konu sahibi "yardım ediyorduk, çocuğumuz oldu, yetemiyoruz, yoktan anlamıyorlar" diye konu açar
ona göre cevap yazarım

ha mevzu örneklemekse
bir ablamızın 2. eşi, kendi eski eşine ve çocuğuna! (ana-babaya değil, sadece çocuğa da değil!) nafaka hariç! yardım ediyordu
çünkü kadın kredi kartı bağımlısıydı ve çocukla birlikte zor duruma düşüyorlardı
baya bir süre yardım devam etti
sonra bu ablamızın ve eşinin durumu bozuldu biraz, adam bu eşinden kısıp eski eşe vermedi, sadece çocuğa harçlık vermeye başladı
bu da bi örnek

ya ayrıca
hadi bu insanlar çok kötü
bak diyorsun ki oğluma kıyafet alıyorum 65 tl
konu sahibi diyor ki emekli maaşı + 800 tl ama herşeyi marka alıyorlar, marka düşkünüler!
bu inandırıcı mı cidden? kira + faturalar + herşey marka!
bana hiç inandırıcı gelmiyor valla

Persembenin gelişi carsambadan bellidir, hani dedin ya belki adam ana babasını çalıştırmiyo, ilerde artik çocuk var veremem diyebilir mi, 50 yaşındayken çalışmalarına razı değilken hafi çalışın diyebilir mi, konu sahibinin o konuyu açacağı aşikar zaten, o yüzden ileriyi düşünüp yazıyorum

• Beğen
Reactions: anu
İşinizden alabiliyorsanız 1 aylık izin alın ve eşiniz dahil herkese işten ayrıldığınızı , birdaha çalışmayacağınızı, evinizin kadını olmak istediğinizi, 5 çocuk düşündüğünüzü çok inandırıcı ve net bir şekilde söyleyin. Ailenizin yaptığı masraflarıda ailenize geri verin, eşit olsun.

Valla annem ve rahmetli babam hep su akarken testinizi doldurun diye gaz verdi bize, çocuk yokken biriktirin ev alın falan, cidden öyleymiş, çocuk var ben izindeyim kenara atacak para yok, iyiki zamanında dinledik biriktirdik ev kredimiz 2 seneye bitiyo, anne baba bunları ister benim bildiğim

bence bunu da bilmiyoruz
''belki'' konu sahibinin eşi çalıştırmıyor o yaşta anne babasını
ben okuduklarıma yorum yapıyorum

Belkiyle başlayan cümle benim dilbilgimde örneklemeye değil varsayıma giriyor ama siz bilirsiniz. Demek istediğim siz tamamen kendi açınızdan bakıyorsunuz kendiniz hali hazırda ailenize de eşinizin ailesine de yardımcı olurum gerekirse mantığındasınız tamam eyvallah ben de kendi aileme yardım ederim eşimin ailesi iyi insanlar olsun onlardan da yardımı esirgemem ama bana kendimi enayi gibi hissettirecek insana bir çöp bile vermemeyi tercih ederim buradaki ayrım nasıl hissettirdiği. Belli ki konu sahibi de öyle hissediyor ki dert edip konu açmış. Buna rağmen siz hala ben ilk okuduklarıma bakarım diyip aileye yardım edilmelidir diye devam ettiğiniz için size en hayırlı en mükemmel sizsiniz kelimelerini kullandım. Her aile aynı olamıyorsa demek ki her kadın da eşinin ailesine aynı hisleri besleyemiyor, bazen yardımı çok görebiliyor olabilir ve bunda bir anormallik yoktur demektir. Hemfikir olduğumuza sevindim :KK50: Ben kendinizle çeliştiğinizi düşündüğüm için değişik kelimesini kullandım eğer argo olarak algıladıysanız o konuda özür dilerim.

dilbilginiz iyi de, olay şu:
"isteyerek çalışmıyorlar"a geliyor ya konu, "ama bunu da bilemiyoruz, yazılmadı" dedim. "belki öyle değildir, o yüzden varsayım oluyor, varsayımlarla yorum yapamayız" dedim.
varsayımlara dayalı yorum yapsa idim "bence oğulları çalıştırmıyordur, ..................." diyerek yorum yapardım

konulara tabi ki kendi bakış açımla yorum yapacağım, ama kendi açımdan bakmıyorum
kendi evimle değerlendirmiyorum konuyu
Allah Allah anlatamıyorum herhalde, ben, yazılanlardan, görümce hariç, anne babanın iyi insanlar olmadığı kanaatine VARAMADIM.
kv sürekli temizlik yapıyor ya, tipik ev kadını ya, hiç çalışmamış, nasıl çalışsın? bu kadına git çalış demek ne derece doğru?
baba çalışmıyor değil, düzgün bir işi yok, düzgün bir iş nasıl oluyor? bulamıyor olamaz mı?

siz burada sayfalarca yazsanız da ben konu sahibinin yazdıklarıyla art niyetli, kötü insanlar olduklarına İKNA OLAMIYORUM
bunun benim hayatımla, yaşayış tarzımla, ailemle alakası yok

olsun, herkeşler mükemmel gelin taam mı.. bir de fikre müdahale etmeyi fikir belirtmek olarak görüyorlar ya ölüyorum :KK53:

o da olsun, fikre de yorum yapsınlar ama anlayarak
"çok mantıksız bence" diye başlayıp bambaşka birşey yazılınca...:KK12:

o da olsun, fikre de yorum yapsınlar ama anlayarak
"çok mantıksız bence" diye başlayıp bambaşka birşey yazılınca...:KK12:

yani bu bir konuysa, ben "bütün maaşını k.validene ver" bile diyebilirim.. benim fikrim, benim mantığım.. kime göre, neye göre mantıksız.. o yüzden ben yorumlara bu şekilde cevap verenleri anlamıyorum.. kaldı ki seninkilere katılıyorum..

extradan böyle bir durumla karşılaşsam, yemez-içmez o görümceyi gömerim..

Aileme para yardımı yapmaya başladım deyin yalandan.Okuyan kardeşiniz akrabanız yok mu? Ona veriyorum deyin danışıklı döğüş. O parayı da biriktirin.
Adamı borca sokun ev araba aldırın kredi ödeyin. Yani boşta bütçe bırakmayın ya da çok az bırakın ki adam yetmedi yetişmedi diye uğraşırken fazla gönderemesin.
Bazı erkeğe para yaramıyor erkeğin cebindeki paraya göz diken çok oluyor çevresinde. Hele de aileler, duygu sömürüsü yapabiliyor.
Siz "çift maaş"sınız diye zengin görüyorlardır. Yardım yapılır yapılmaz diye bir şey yok, aile tabii ki ihtiyaç halinde maddi destek olunması görevdir ama görümce 26 yaşında ve ihtiyaç olduğu halde çalışmıyorsa o kadar da değil. Görümceniz evlat olarak sorumluluk üstlenmesi lazım. Eşiniz gibi.

Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
öyle şey mi olurmuş ya bunlar aile değil hazırcı işe yaramaz bireylermiş

ohh gelinleriyle ,oğulları çalışsın bunlar evde popo büyütsün

eşinle açık açık konuş yardımı kesin yada maaşını sende ailene yolla

yani bu bir konuysa, ben "bütün maaşını k.validene ver" bile diyebilirim.. benim fikrim, benim mantığım.. kime göre, neye göre mantıksız.. o yüzden ben yorumlara bu şekilde cevap verenleri anlamıyorum.. kaldı ki seninkilere katılıyorum..

extradan böyle bir durumla karşılaşsam, yemez-içmez o görümceyi gömerim..

evet işte ben de onu anlamıyorum, fikrini yazarsın, benim yorumumu alıp karşı da çıkarsın, ama "mantıksız" vb. yazamazsın

görümceye de hakikaten sağlıklı ve tembelse aynen gereğini yaparım :KK59:

Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
bu zamana kadar zaten ev almamaları mantıksız ama bak bende calısmaya karsıyım ama ac kalırsan napıcan mecbur calıscan yani para yoksa hadi diyelim siz her ay 800 veriyosunuz peki geldiginizde aman gelinim gelinim diye pesinizde dönüyomu bari bana her ay biri 800 verse oooo gelincim gelincim derim sizde durum nasıl

Sonradan olan bir durum mu bu? Yani önceden kirada oturmuyorlar mıydı, babasının iyi bir işi mi vardı ? Bir değişiklik yoksa sizin, eşiniz ailesine yardım etmeden onların yaşayamayacağını tahmin etmeniz gerekirdi. Bir emekli maaşıyla kirada oturup geçinebileceklerini sanmıyorum. Zaten kayınpederiniz bir gün çalışmayı bırakacaktı yaşı itibariyle. Kısaca onların belki alıştığı biraz da mecbur olduğu yaşamı siz bilerek evlenmişsiniz. Ancak, evlenmeden önce eşinizin size yardım etmeyeceği garantisi verdiyse size hak verebilirim.
Ayrıca, benim biricik ailem her şeyimi yaptı onlar yapamadı diyorsunuz? Bunu da evlenmeden önce tahmin ediyordunuz sanırım, size erkek tarafının durumunun iyi olduğu ve her şeyi yapacakları vaadedilmiş miydi?

dilbilginiz iyi de, olay şu:
"isteyerek çalışmıyorlar"a geliyor ya konu, "ama bunu da bilemiyoruz, yazılmadı" dedim. "belki öyle değildir, o yüzden varsayım oluyor, varsayımlarla yorum yapamayız" dedim.
varsayımlara dayalı yorum yapsa idim "bence oğulları çalıştırmıyordur, ..................." diyerek yorum yapardım

konulara tabi ki kendi bakış açımla yorum yapacağım, ama kendi açımdan bakmıyorum
kendi evimle değerlendirmiyorum konuyu
Allah Allah anlatamıyorum herhalde, ben, yazılanlardan, görümce hariç, anne babanın iyi insanlar olmadığı kanaatine VARAMADIM.
kv sürekli temizlik yapıyor ya, tipik ev kadını ya, hiç çalışmamış, nasıl çalışsın? bu kadına git çalış demek ne derece doğru?
baba çalışmıyor değil, düzgün bir işi yok, düzgün bir iş nasıl oluyor? bulamıyor olamaz mı?

siz burada sayfalarca yazsanız da ben konu sahibinin yazdıklarıyla art niyetli, kötü insanlar olduklarına İKNA OLAMIYORUM
bunun benim hayatımla, yaşayış tarzımla, ailemle alakası yok

Şu yorumunuzda bile varsayıma varsayımla cevap vermiş oluyorsunuz belki de bence de sizin görüşünüzü, düşüncenizi taşır ama o konuda inada girmicem daha fazla gördüğüm o çünkü. Bakın amacım sizinle tartışmak değil ben anneyle baba çalışmalıdır da demiyorum, benim sizin yorumunuza karşı çıkışım 'görümcenin çalışmamasının konu sahibini bağlamadığı' hakkındaki görüşünüzdü. O paradan görümce de yararlanıyorsa bağlıyordur diyorum ve yorumuma son vermek istiyorum. Sizinle belki bir çok fikir benzerliğimiz vardır başka konularda ama bu konuda aynı fikirde değiliz yapcak birşey yokHoppa

Eşim bişeyler diyor ama paraları yetmiyormuş emekli aylığıyla kira falan ödeyemezlermiş ben anlamıyorum kirayı biz yatırıyoruz ek yardımımız oluyor onların parası nereye gidiyor nasıl yetmiyor anlamıyorum ayrıca akraba düğünlerine takılacak hediyelerin parasıda bizden oluyor
eee pekis siz nisanlıyken nasıldı o zamanda böylemiydi bide esiniz ailesiyle birliktemi yasıyodu evlenmeden önce o zamanda sömürmüsler mi

Şu yorumunuzda bile varsayıma varsayımla cevap vermiş oluyorsunuz belki de bence de sizin görüşünüzü, düşüncenizi taşır ama o konuda inada girmicem daha fazla gördüğüm o çünkü. Bakın amacım sizinle tartışmak değil ben anneyle baba çalışmalıdır da demiyorum, benim sizin yorumunuza karşı çıkışım 'görümcenin çalışmamasının konu sahibini bağlamadığı' hakkındaki görüşünüzdü. O paradan görümce de yararlanıyorsa bağlıyordur diyorum ve yorumuma son vermek istiyorum. Sizinle belki bir çok fikir benzerliğimiz vardır başka konularda ama bu konuda aynı fikirde değiliz yapcak birşey yokHoppa

Allah aşkına bana o yorumdaki "varsayım"ı gösterin
konu teee nerelere gitti ama bi kırmızıyla işaretleyin rica ediyorum

Sonuçta eşinin başına silah dayamıyolar istemese vermez

Back