• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Eşim bişeyler diyor ama paraları yetmiyormuş emekli aylığıyla kira falan ödeyemezlermiş ben anlamıyorum kirayı biz yatırıyoruz ek yardımımız oluyor onların parası nereye gidiyor nasıl yetmiyor anlamıyorum ayrıca akraba düğünlerine takılacak hediyelerin parasıda bizden oluyor

KP şu an çalışmıyor değil mi emekli maaşı sadece?

Düğün takılarına kadar aldırmak ne yaa yuh muzurtilki muzurtilki sen bunları okumadın heralde

borçları yok herşeyi biz yaptık diyorum düğün kıyafetlerini bile eşim aldı ne borcundan bahsediyorsunuz akşama kadar yatıpta bardağı elinde durulamayı gözünde büyüten insanın neyine acıyayımki

E borç da yok

benim ailemede vereyim o zaman dedim eşime senin ailenin ihtiyacı yok, ama bizimkilerin ihtiyacı var kıyaslama dedi

Ne alaka ihtiyaçları olsun olmasın sen evlatsın sen de annene babana kendi kazandığın paradan vermek isteyebilirsin nakit olmasa hediye alırsın,benim annemin babamın da ihtiyacı yoktu ama anneme iki çizme kardeşime güneş gözlüğü falan almıştım babam kabul etmemişti,ihtiyaçları olup olmamasıyla ilgisi yok

Bu hikaye bana hiçç yabancı gelmedi . İlerimi görüyorum sanki. 2 Yıllık bi ilişkinin ardından hadi artık evlenelim en azından yüzük takalım diyen bir sevgilim var. Ama ortada 30.000 liralık kredi , 1 anne 1 baba 2 tane de kardeş var. Babası çalışıyor ama öyle böyle emekli olamayacak galiba çünkü sigortası daha yeni başlamış bugüne kadar da sigortasız işler de çalışmış veya calısmamıs falan. Sevgilim kafasına takıyo babam emekli olamayacak onun için hiçbirsey yapamıyorum diye. ama sırf babasının önceden kalan borçları için 50.000 kredi çekildi yarısı da kız kardeşi kaçtı evlendi ailesini düşünmeden onun çeyiz parası tabi. Senin görümce evde yatıyo benimkide o kadar sıkıntılı zamanda kaçtı evlendi abisi mesleğe yeni göreve baslamıştı. Bütün herseyini a dan z ye yaptılar ailesi. 30 bini hala ödüyor sevgilim elinde kredi ödemekten doğru düzgün para kalmıyor bana da evlenelim diyor. kredi çekip evlencez herseyi biz ödücez düğün takısına gerek yokmuş pahalı eşyalar fuzuliymiş pahalı dediği de bana gecen dolap gösteriyor 3 kapalı normal ahsap beyaz dolap. Sanki bekar erkek odasını düzüyor gibi yuhh artık dedim. Sartlar bu diyince de bende çok borcun var askım elde avuçta bisey yok bak bende daha yeni işe girdim biraz bekleyelim evlilik düğün kolay mı diyorum vay efendim ben fedakarlık etmeliymişim bazı seylerden , ailen niye etmiyor onlara gelince hiç bi zaman yapamam edemem yok demiyosun diyince de laf yiyorum bu bi ömür böyle olacak onlar benm ailem diyo adam başka bisey demiyo. Kesin evlenince bende sen gibi olucam. Alalh sonumuzu hayır eylesin inşallah.

Aileye yardım elbet edilir ama sömürülmek başka, bir sağlık problemi olur acil para lazım olur herkes kenetlenir, ya da eve birsey alınacaktır 3 5 eksik vardır çıkarılır verilir,yarın o görümce evlenecek, birkaç eşyası alınır vs, ama her ay asgari ücrete yakın bir parayi ödemek başka birşey, üstelik konu sahibine kota koyuluyor senin ailenin durumu iyi sen yardım yapamazsın,kardeşim benimki yardım olmaz hediye olur,esin ailesini mi beslicek bu kız

O anne baba eşini bu yasa getirmiş demişler ama konu sahibi de mantar gibi bitmedi yerden, o da ne çilelerle büyüdü

Aileye yardım elbet edilir ama sömürülmek başka, bir sağlık problemi olur acil para lazım olur herkes kenetlenir, ya da eve birsey alınacaktır 3 5 eksik vardır çıkarılır verilir,yarın o görümce evlenecek, birkaç eşyası alınır vs, ama her ay asgari ücrete yakın bir parayi ödemek başka birşey, üstelik konu sahibine kota koyuluyor senin ailenin durumu iyi sen yardım yapamazsın,kardeşim benimki yardım olmaz hediye olur,esin ailesini mi beslicek bu kız

O anne baba eşini bu yasa getirmiş demişler ama konu sahibi de mantar gibi bitmedi yerden, o da ne çilelerle büyüdü
Gelde bunun o kafada düşünen adama anlat işte. Anlamaz kii, ancak konu sahıbinin yapması gereken sey eşini borca sokacak eşide kendi borçlarını ödemekten ailesine o kadar para gönderemeyecek.

Ben hak kavramını çok önemserim mesela,iyi insan demesinler ama adil desinler bana, annemler evime geldi diyelim,2 kere dışarda mı yedik, eşimin ailesi de geldiğinde ille yenecek 2 kere dışarda, insanlar hiç mi hak geçiyo mu acaba diye düşünmüyo yaa

Senin kızın evde toto büyütsün başkasının kızı sana baksın, ayıp yani, görümce sorumluluk duymuyorsa gelini ne bağlar

Şu an çocuk yokken ev kredisine girseler bari, ilerde çocukla zor olur, kendisi illa ki evde kalıp bir süre çocuğuna bakmak ister, tek maaş olunca ne diyecek ailesine, ek iş mi yapacak yoksa işten çıkamazsın bebeyi memeden kes doğruuu işe ailem para bekler mi diyecek karısına

Bu hikaye bana hiçç yabancı gelmedi . İlerimi görüyorum sanki. 2 Yıllık bi ilişkinin ardından hadi artık evlenelim en azından yüzük takalım diyen bir sevgilim var. Ama ortada 30.000 liralık kredi , 1 anne 1 baba 2 tane de kardeş var. Babası çalışıyor ama öyle böyle emekli olamayacak galiba çünkü sigortası daha yeni başlamış bugüne kadar da sigortasız işler de çalışmış veya calısmamıs falan. Sevgilim kafasına takıyo babam emekli olamayacak onun için hiçbirsey yapamıyorum diye. ama sırf babasının önceden kalan borçları için 50.000 kredi çekildi yarısı da kız kardeşi kaçtı evlendi ailesini düşünmeden onun çeyiz parası tabi. Senin görümce evde yatıyo benimkide o kadar sıkıntılı zamanda kaçtı evlendi abisi mesleğe yeni göreve baslamıştı. Bütün herseyini a dan z ye yaptılar ailesi. 30 bini hala ödüyor sevgilim elinde kredi ödemekten doğru düzgün para kalmıyor bana da evlenelim diyor. kredi çekip evlencez herseyi biz ödücez düğün takısına gerek yokmuş pahalı eşyalar fuzuliymiş pahalı dediği de bana gecen dolap gösteriyor 3 kapalı normal ahsap beyaz dolap. Sanki bekar erkek odasını düzüyor gibi yuhh artık dedim. Sartlar bu diyince de bende çok borcun var askım elde avuçta bisey yok bak bende daha yeni işe girdim biraz bekleyelim evlilik düğün kolay mı diyorum vay efendim ben fedakarlık etmeliymişim bazı seylerden , ailen niye etmiyor onlara gelince hiç bi zaman yapamam edemem yok demiyosun diyince de laf yiyorum bu bi ömür böyle olacak onlar benm ailem diyo adam başka bisey demiyo. Kesin evlenince bende sen gibi olucam. Alalh sonumuzu hayır eylesin inşallah.

Neden başınıza silah mı dayadı illaki benimle evleneceksin diye? Mecbur musunuz? Ayrılın gitsin. Hayatınızın geri kalanını o şekilde mi geçirmek istiyorsunuz? nedir bu kabullenmişlik?

Neden başınıza silah mı dayadı illaki benimle evleneceksin diye? Mecbur musunuz? Ayrılın gitsin. Hayatınızın geri kalanını o şekilde mi geçirmek istiyorsunuz? nedir bu kabullenmişlik?
Tabiki de mecbur değilim ama diğer yandan da şöyle düşünüyorum. Sonuçta anne babası ve oda evlat hem kızıyorum hemde hak veriyorum. Yardım edecek ama dozunda evlenince de zamanla neyin ne olduğunu anlar diyorum

Şu an çocuk yokken ev kredisine girseler bari, ilerde çocukla zor olur, kendisi illa ki evde kalıp bir süre çocuğuna bakmak ister, tek maaş olunca ne diyecek ailesine, ek iş mi yapacak yoksa işten çıkamazsın bebeyi memeden kes doğruuu işe ailem para bekler mi diyecek karısına
Aynen öyle çok mantıklı

Konu sahibi bana göre haklısınız. Ben en çok her gün bulaşık makinesinin çalıştırılmasına takıldım. 3 kişi günde ne kadar yemek yiyebilir de makine dolar? Demek ki 10 parça bulaşık için makine çalıştırılıyor. Muazzam bir savurganlık. makine sadece su ile yıkamıyor ki bunun deterjanı da var mesela. bazı arkadaşlar da demiş "ben de yıkıyorum her gün" falan. Nasıl ve neyle dolduruyorsunuz o makineyi ben şok!

Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş

Emekli ettirmiş ki babası düzgün bir işi olmadığı için en azından emekli olsun.
Baba oğlu sayesinde emekli ve evde oturuyor. Kayınvalide ve görümce de öyle.
Yok oğullarını büyütmüşler de hakları varmış.
Neye hakları var?
Oğullarını sömürmeye mi?
Anne baba dediğin zaten oğullarına bakar, büyütür, meslek sahibi olmasına yardım eder.
Bu, zaten olması gereken birşey.
Bir adam evlenince ailesi artık eşi oluyor çocuğu oluyor. Başka eve her ay maaş bağlama gibi bir lüksü olamaz.
Ama bu insanı ailesi böyle yetiştirmiş. Bunun sorumluluğu ile büyümüş.
Bu saatten sonra değişmez bu düzen.

Tabiki de mecbur değilim ama diğer yandan da şöyle düşünüyorum. Sonuçta anne babası ve oda evlat hem kızıyorum hemde hak veriyorum. Yardım edecek ama dozunda evlenince de zamanla neyin ne olduğunu anlar diyorum

Evlenince eşinize sihirli değnekle dokunulmayacak diye düşünüyorum. Babası için 50000 lira kredi çekip kalan 30000'i ödeyen erkek arkadaşınızdan bahsediyoruz. Hayırlısı. Kaldı ki şimdiden size bekar evi dolabı kakalamaya çalışıyor. Bence bu adamın yanından bile geçmeyin siz.

Valla benim gelecekteki halimsinn.. Erkek arkadşımında babası yok evlendiğimizde biliyorum ki annesine ve kardeşlerine bakacak mecbur atsa atamaz satsa satamaz. Onunda ablaları çalışmıyo zaten bitanesi hasta. Diğeride 37 yaşında bekar hala evlenmemiş.. Ben gerçi şuan bile peşin peşin söyledim bi yere kadar yardım edebilirz bir yerden sonra olmaz heleki cocuk olduktan sonra istesekte yardım edemeyiz o yüzden ailnle bu konuyu konuş veya kulaklarına çıtlt demiştim. Tabii ne kadarını yaptı orasını bilmiyorum ama en azndan evlenmeden önceki fikrlerimi bilmiş oldu yarın bir günde bana sen evlenmeden önce boyle değildin noldu birden diyemez diye düüşünüyorum. Seni cok iyi anlıyorum canım inş eşin anlayışlı bir erkektirde senin bu düşünceni baska taraflara cekmeye calısmazz. Şimdiden allah yardımcın olsun :))))

varsayımlar dolu bir yorum yazacam :)

konu sahibi eşine, ben de kendi aileme para göndereceğim dediğinde, eş onaylasaydı, çok iyi olur onlar da bekler, anne-baba deseydi, belki konu sahibinin içi rahatlayacaktı. Ya da eşi istersen sen de çalışma deyip gönlünü yapsaydı yine konu sahibi dellenmeyebilirdi.

bu konuda benim en çok kızdığım, eve maaş getiren kişilerden birinin yapılan bu yardıma gönlünün olmayışı. Kimse bunu açıklayamaz. Diyelim ki aile çok zor durumda gerçekten, yine de kadın vermek istemiyorum dedikten sonra bence haklıdır. Ben bunu savunuyorum, yine bir ayrıntıyla, eşin maaşı yeterince fazla ise elbette eşine danışmadan yardım yapabilir.

burada miktar eve giren paraya göre çok yüksek, bunda da hemfikir olalım. Yeni kurulan bir evin bir çok ihtiyacı olur, kira yol parası vs, o para uçar gider, ki konu sahibi ayda bir kaç akşam dışarıda yesek sıkışıyoruz diyor. Allahınızı severseniz, çalışan kadın için ne büyük kolaylık bu arada dışarıda yemek yemeler, bilmiyor musunuz, bu bir lüks mü şimdi.

bir de eşlerin maaşı ortaktır fikri var. ben de kendi hayatımda böyle yaşıyorum, eşimle ortaktır her şeyimiz. Ama harcama onaylarımız da ortaktır. Bu kadar büyük bir mebla harcanacağı zaman birbirimizden izin alırız. Eğer öyle olmasaydı ayırırdım, hiç de bu durumu evliliğimi tehdit eden bir sorun olarak görmezdim. Herkesin çalıştığı oranda kendi maaşı üzerinde hak sahibi olması gerektiğini düşünüyorum.

Görünen Köy kılavuz istemez
Sen de evlenme o zaman
Başına silah dayamiyor kimse

Görümcemiz kısmına katılabilirim ancak anne ve babaya yapılan bu ufak yardımlar bütçeyi sarsmıyorsa dert edilmemeli.

Ayrıca iki günde bir evin süpürülmesi silinmesi çok normal. Bardakta çalkalanacağına makinaya konması daha iyi, yanlış düşünmüşsünüz.
Böyle küçük hesaplar yapmanız en çok dikkatimi çeken durum oldu.

Back