Herkese Merhaba buraya yeni üye oldum, yeni evlendim ve içinden çıkamadığım problemler, kafamda büyüttüğüm sorunlarla başa çıkamadığım için birde burada yazıp sizden fikir almak istiyorum.
Yeni evlendim henüz bugün evliliği mizin 1. Ayı eşimle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok severek evlendik, ve her zaman destekçim. Tek alışamadığım nokta malesef eşimin ailesi, biz düğün veya kına yapmadık malesef, yapmamızın sebebi düğün yapmak yerine eşimin babası bize düğün parasını nikah günü gerçekti böylelikle biz insanları eğlendirmek yerine geleceğimiz için yatırım yaparız diye düşündük. Ve zaten düğün yapmak içimizden gelmiyordu. Kına gecesini de yapmadık Çünkü isteme günü babalarımız kendi aralarında konuşup bana sormadan evde Bahçeli evimizde yapmayı uygun görmüşlerdi. Bende hem kendi babama kızıp hem eşimin babasına kızıp evde dini bir kına yaptık ve hiç istediğim gibi olmadı. İsteme gününde hiç bişey net konuşulmadığı için çok sıkıntı yaşadık, isteme günü bizim adetlerimizde damat adayının gücü varsa ev alır alamazsa en azından altını bir tık yüksek tutar en azından 200 gram kadar, eşimin babası ve benim babam maddi durumları iyi ve eşim tek erkek çocuk, önce eğer düğün yaparsak en az 200 gram altın takılır denildi istemede. Eşimin annesi ev alınır kelimesini duyunca herkesin ortasında Kocasına imkansız ev alamayız Metin odaya gidip konuşalım dedi ve sinirli bir ifade ile dedi bunu, o an herkes şok oldu daha sonra babam gücünüz neye yeterse o olur dedi konu kapandı. İstemeden sonra da eşimin babası düğün yapmayalım parasını verelim dediler bende kabul ettim eşimi sevdiğim için artık sadece evlenip bu durumları atlatmak istiyordum. Nikah günümüz ben gelinlik bakmaya gittim tek basıma annemle beraberdim, gelinlik ve Kınalık seçtik eşimin ailesi şehir dışında eşimde gelemedi tek baktım fiyatta anlaştık eşimin babası ödemeyi göndereceği zaman bizim bölgedeki gelinlikçileri arayıp daha uygun fiyat almış ve eşimi pazarlık yapmadılar mı 23.000 tl çok pahalı diye darlamıştı. Birşekil de bunları atlattık kına günü geldi eşimin annesi kına günü içime sinmedi böyle olmaz diyince bende böyle bir kına istemedim kimse sormadı bana nasıl istersin diye ben düğün salonunda olmasını istemiştim dedim o sıra da eşimin halası benim kızıma düğün salonu tutmasalardı kızım ortalığı yıkardı iyi tutmamuşsınız masraf olurdu dedi bende sustum kına da 1 saat kuran okundu bitti. Nikah günü geldi evden gelin çıkarma oldu nikahımız kıyıldı eşimin babası da malesef düğün parasını vermedi bize, düğün günü verecekti bizde balayına babasının vereceği paradan harcayaz diyerek kredi kartından balayı masraflarını ödemiştik. Eşimin babası düğün parasını vermeyince eşim babası ile konuştu kredi kartı borcumuz için 70 bin ödedi sadece, ve ben bu sıkıtnıları gördüğüm için ısınamadım bir türlü buna rağmen geçen gün bayramlarını kutlamaktan için aradığım da eşimin annesine Gülay anne dedim bana Gülay anne deme sadece Anne de diyor ama ben çok zorlanıyorum henüz ısınamamışken Gülay Anne bile zor geliyorken sadece Anne dememi istiyor, ve daha buda değil düğün yapmadığımız için eşimin akrabalarından 2 çeyrek verilmiş ben ve eşime onlar bize söylemeden çeyrekleri bozdurup evlendiğimiz düğün yapmadığımız için mevlüt okutmuşlar belki altın verilir diye sadece 1000 tl toplamışlar evde yapılan mevlütten ve eşimin annesi de bana onunla da gidip pazardan alışveriş yaptım diyor. Hem bize verilen çeyrekleri harcamış oluyolar hem toplanan parayı da pazarda harcıyor bende bunları duydukça bana ters geliyor ve soğuyorum sizce bunlar normal mi ben mi abartıyorum.