- 17 Aralık 2018
- 60
- 16
- 3
- 32
- Konu Sahibi demetriadevonne
-
Emin olun cinnet noktasına da geldim. Dedim hep senin ailen en çok onlarla görüşüyoruz. Yok kabul etmiyor eşim. Kayınvalidem eltimin çocuğuna bakıyordu geçen sene Hazirana kadar şehir dışında tekrar doğup yapıp ücretsiz izin alınca geri döndü o zamandan beri hep burım. Eşimin savunması benim annem yoktu bile o zamanda sizinkilerle görüşüyorduk.Fazla sessiz kalmışsınız, bu sorunu bir cinnet çözer ancak.
Gelmiyorum deyip gitmeyeceksiniz , ağırlamıyorum misafiri deyip dışarı çıkacaksınız mesela. Böyleleri güzellikle konuşmaktan anlamaz maalesef.
Ayrıca kayınvalidem iyidir demişsiniz de ben ortada iyi bir kayınvalide göremedim.
HahahaSen de aileni çağır cümbür cemaat gelsinler sizinkiler. Ta ki eşin rahatsız olana, biz ayrı bir aileyiz, iki taraf da evine diyene dek.
O değil de bu plan tutmazsa kabile halinde yaşayadabilirsiniz, bilemedim şimdi
Sormayın daha yazamadım bir de beni düşünün ne kadar daraldım özellikle şu hamile halimle. Yeri geliyor artık surat asıp tavır da gösteriyorum. Ama o zaman da eşimle tartışıyoruz. Sakin söylesem hemen celalleniyor derdimi anlatamıyorum istediğim gibi.Sıcağın alnında kayınvalidem zorla kahvaltıya götürünce çok sıcak bunaldım falan dedim kayınvalidem ağlamaya başladı benim yüzümden oldu diye. Bende görmemezliğe vurdum ağladığını çünkü onun hatası herşey kendi istediği olsun diyip kimseyi dinlememesinden. Eşim kadına bişey demedin orda ağladı diyip benle kavga edip annesini teselli ettirdi sonra. Böyle kurnaz bir kayonvalidem var.Oooofff okurken daraldım, ama çok yüz vermişsiniz nasil başlarsa öyle gider yapacak birşey yok
Onu da denedim tatlı dilli olayım diye ama bir yere kadar yapabiliyorum katlanamıyorum çünkü. İlle bir yerde yine artık o kadarda değil diyeceğim şeyler oluyor sakinliğimi koruyamıyorum.Biraz ağırlığınızı koymanız lazım.. ama sakın sert dille değil aynı kaynananızı örnek alın. Bakın 1 sayfa dolu dolu yazmışsınız 1 cümle kaynananızın ağzından çıkmış kötü bi laf var mı? Siz de öyle olun gülerek alttan alttan işinizi yürütün. O nasıl yapıyorsa aaayyneen öyle yapın sizde
Kesinlikle sinsi ve kurnaz kayınvalide işini çok iyi biliyor.En tehlikeli tür, sinsi kayınvalide
aynı sinsilikle, şirin şirin lafları sokmanız gerek.
Kesinlikle sinsi ve kurnaz kayınvalide işini çok iyi biliyor.
Şuan ki tavrım o ama çocuğum da doğacak artık neler olur bilemiyorum.
En çok sinirime dokunan da o bir şekilde haklı çıkması. Ama sakinlikle anlatsam bile eşim dediğim gibi çok celalleniyor. Artık annesinin huyunu bildiği için mi böyle davranıyor yoksa gerçekten mi toz konduramıyor çözemiyorum.bağırır çağırır, olay çıkarırsanız her türlü suçlu siz olursunuz. aynen kahvaltı mevzusunda yaptigi gibi ağlar, haklı olur.
politik davranmaniz gerek ama gerçekten çok kurnaz belli ki. olabildiği kadar az görüşmek en iyisi, sürekli iş uydurun kendinize. bir süre sonra anlar zaten kendisi sizin duruşunuzu.
kolaylıklar diliyorum cidden zor biri belli.
Bizim toplumda evliliğin yürümesi tamamen erkeğe bağlı bence, erkek eşini koruyabilecek ,dengeleyebilecek olgunlukta değilse o aile kadınin sabrina muhtaç kaliyor, e kadın da beş yıl on yıl sabredip deliriyor haliyle,umarım sabirlisinizdir ama kocanizin değişme ihtimali yok gibi, şimdiden delirin gitsin bence,belki bu düzene iyice alışmadan gözleri korkar da rahat birakirlarSormayın daha yazamadım bir de beni düşünün ne kadar daraldım özellikle şu hamile halimle. Yeri geliyor artık surat asıp tavır da gösteriyorum. Ama o zaman da eşimle tartışıyoruz. Sakin söylesem hemen celalleniyor derdimi anlatamıyorum istediğim gibi.Sıcağın alnında kayınvalidem zorla kahvaltıya götürünce çok sıcak bunaldım falan dedim kayınvalidem ağlamaya başladı benim yüzümden oldu diye. Bende görmemezliğe vurdum ağladığını çünkü onun hatası herşey kendi istediği olsun diyip kimseyi dinlememesinden. Eşim kadına bişey demedin orda ağladı diyip benle kavga edip annesini teselli ettirdi sonra. Böyle kurnaz bir kayonvalidem var.
Artık 2 yılda oldu ama hala böyle inanılır gibi gelmiyor bana bazen. Düzelmeyeceği belli dediğiniz gibi.Oyyy evliliğimin ilk zamanlarını gördüm resmen
Kaynanan ne yapsan ne desen değişmez cunku seni adamdan saymıyor malesef
Yapılması gereken eşinin tepki vermesi eşinin anne yeter diyebilmesi anca onu dinler
Evet eşimi en çok uyardığım nokta o ailenle benim aramda denge kuramıyorsun konu onlar olduğu zaman beni asla dinlemiyorsun hep 2.planda kalıyorum diye. Bunu da kabul etmiyor. Şuan sırf hamile olduğum için aşırı tepkiler vermekten kaçınıyorum. Bebeğim zarar görmesin diye. Ki çok ağladığım zamanlar oldu. Doğumda ilk 10 gün annem yanımda olacak. Ancak çalıştığı için daha sonra kayınvalidem gelicek inanın o kadr korkuyorum ki o evin halinden.Bizim toplumda evliliğin yürümesi tamamen erkeğe bağlı bence, erkek eşini koruyabilecek ,dengeleyebilecek olgunlukta değilse o aile kadınin sabrina muhtaç kaliyor, e kadın da beş yıl on yıl sabredip deliriyor haliyle,umarım sabirlisinizdir ama kocanizin değişme ihtimali yok gibi, şimdiden delirin gitsin bence,belki bu düzene iyice alışmadan gözleri korkar da rahat birakirlar
Böyle gelmiş böyle gidecek üzgünüm bazı erkekler annesinin sözünde olur böyle toz kondurmaz ne onun gibi sinsi olabilirsiniz ne hesap yapabilirsiniz bu tür şeyler gerçekten doğuştan hareketlerini görmezden gelip gülüp geçeceksiniz yoksa bir ömür zehir olur.Artık 2 yılda oldu ama hala böyle inanılır gibi gelmiyor bana bazen. Düzelmeyeceği belli dediğiniz gibi.
Aynen öyle tek çözüm eşim ama hiç bir zaman beklediğim tepkileri göstermiyor.
Kibarlık olması açısından ayıp olmasın diye ben yine sorayım dedim. Ama o lafı duyunca zaten başımdan kaynar sular döküldü.Lafa bak kahveyi makina yapıyor zaten... Sizde abartmışsınız hadi yedi içtiler kahve ne diye...
Böyle gelmiş böyle gidecek üzgünüm bazı erkekler annesinin sözünde olur böyle toz kondurmaz ne onun gibi sinsi olabilirsiniz ne hesap yapabilirsiniz bu tür şeyler gerçekten doğuştan hareketlerini görmezden gelip gülüp geçeceksiniz yoksa bir ömür zehir olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?